HunHír.info

2018. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

Putyin csúcsra jutott

2015. március 31. 15:24
Hunhír.info

putyin-250.jpgVlagyimir Putyin a Krím Oroszországhoz csatolása, tavaly március vége óta népszerűségének csúcsára jutott a lakosság körében - állapította meg az egyik orosz közvélemény-kutató cég, amelynek elemzését az orosz államfő hatalomra jutásának 15. évfordulóján rendezett moszkvai szakértői kerekasztal-beszélgetésen ismertették. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője kijelentette: nem csak Oroszországban gondolják úgy, hanem a világban is akadnak már olyan állami vezetők, akik nem tudják elképzelni, milyen lenne Oroszország Putyin nélkül.

Menedék - Bayer

A Társadalmi Vélemény Alapítvány (FOM) kutatása szerint amíg 2000-ben a szavazók 47 százaléka voksolt Putyinra, a FOM március 22-én készült felmérése szerint a megkérdezettek 75 százaléka voksolna a jelenlegi államfőre, ha most tartanának elnökválasztást Oroszországban. A politikus népszerűsége a választók körében 15 év alatt több mint másfélszeresére nőtt.

Vlagyimir Putyin 2000-2008 két egymást követő időszakban volt államfő, majd 2012-ben újra elnökké választották. Közben miniszterelnökként tevékenykedett.

Alekszandr Oszlon, a FOM közvélemény-kutató cég igazgatója azt is hangsúlyozta, hogy az orosz államfő népszerűségének emelkedésében nem a csecsenföldi háború játszotta a főszerepet 2000-ben, hanem a nyugdíjak kifizetése.

Az igazgató az MTI-kérdésére a tájékoztatót követően elmondta, hogy Putyin lakossági megítélése a következő években a stabilitásba és a jövőbe vetett hit, a bizalom erősségétől függ. "Ennek a legfőbb összetevői jelenleg a krími események, azoknak az elfogadottsága a lakosság körében, valamint a gazdasági válság megszüntetését célzó intézkedések" - közölte a szakember. Ha a gazdasági helyzet romlani fog, az árak emelkednek és az emberek elszegényednek, akkor ez lesz az első számú befolyásoló tényező Putyin népszerűségére. Azt senki sem tudja, mikor és milyen mértékben fog ez bekövetkezni, valamint hogyan fog ez jelentkezni. Jelenleg ez a tényező nem játszik meghatározó szerepet, a válság, ahogy ezt az emberek elmondják, "nem is olyan szörnyű, mint amilyennek korábban tűnt" - fejtette ki a FOM igazgatója.

Alekszej Kudrin, Putyin 2008-2012 közötti kormányának pénzügyminisztere a TASZSZ állami hírügynökségnél rendezett kerekasztal-beszélgetésen ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az orosz államfőnek élnie kellene a lakossági bizalommal és végre kellene hajtania azokat az elengedhetetlen reformokat, amelyekre - mint fogalmazott - a megfeneklett gazdaság miatt lenne szükség Oroszországban.

A Polgári Kezdeményezések nevű politikai szervezet alapítója később újságíróknak külön elmondta, nem zárja ki, hogy Vlagyimir Putyin negyedszer is indul az orosz elnökválasztáson, amely 2018-ban lesz.

Szvetlana Babajeva, a hatalomtól független gazeta.ru orosz hír-, és elemző oldal főszerkesztője egyetértett Kudrin véleményével, de hozzátette, hogy akár veszélyes is lehet az elnök túl magas népszerűségi mutatója az ország fejlődése szempontjából.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője a vita lezárásaként megjegyezte: nem csak Oroszországban gondolják úgy, hanem a világban is akadnak már olyan állami vezetők, akik nem tudják elképzelni, milyen lenne Oroszország Putyin nélkül.

Hunhír.info - MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat