Kiemelt hírek

  • Nem lesz nemzeti forradalom Franciaországban
    Az európai parlamenti választások előtt még reménykedhettünk a jobboldal földrengésszerű győzelmében. Mára kiderült, hogy reményeink nem válhattak valósággá. Bár sem a baloldali-liberális, sem pedig a tényleges jobboldal nem tudott döntő pozíciókat szerezni, kérdéses, hogy a többségi pozíciót szerzett látszólag konzervatív és centrális erőtér a jelenlegi felfogásával képes lesz-e kezelni az öreg kontinens előtt tornyosuló problémákat.
  • Kettős mérce a tiltott jelképek használatában
    A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) feljelentést tett a nyíltan kommunista Fáklya mozgalom ellen, többek között önkényuralmi jelképek közszemlére tétele miatt. A feljelentés tiltott önkényuralmi jelkép használatára vonatkozó részét a rendőrség időközben elutasította, mivel a hatóság indoklása szerint politikai véleménynyilvánítás és eszmerendszerhez való tartozás kinyilvánítása céljából lehet használni önkényuralmi jelképeket.
  • Tűzszekéren virág
    A lélek távozni készül… Az ajtó már nyílik, kilincsen a kéz, ráér, türelmes, ott feledkezett. Felismerhető rajta az elrendező erezet, amely teremteni szokott, most magával ragad, mert így szeret. Nincs nyikorgás, jajongás, ajtócsapkodás… Csend van… A gyertyacsonk leégett, lángja kanócig térdepel…
  • A WHO vágóhídjára akarnak vezetni?
    171 igen és 6 nem (Mi Hazánk) szavazattal elfogadták és életbe lépett az a törvény, amelynek értelmében 2025. január 1-jétől olyan kötelező szűrővizsgálatokat vezetnek be Magyarországon, melynek következtében egyes vélemények szerint a rákos megbetegedések drasztikus emelkedésével lehet számolni, mivel a vizsgálatok durvák, veszélyesek és ráadásul indokolatlanok.
  • Csak tárgyilagosan. A fővárosi zsidóság megmentése – 1944. július 6.
    Bár születtek vitatható korlátozó rendelkezések, a magyar zsidóság a német megszállásig védett helyzetben volt. Emberveszteség főként a munkaszolgálatos egységeket érte, leginkább a doni csata és az azt követő szovjet hadifogság következményeképp.
  • Egyelőre nem ment át a “szülői igazolvány”
    Nem zárult le a vita az EU „szülői” igazolványról szóló irányelv-javaslatáról az Európai Unió Tanácsában június 14-én – közölte Schittl Eszter, a CitizenGo kampányigazgatója.