Kiemelt hírek

 • Belebukott Goebbels-be a kultuszminiszter
  Roberto Alvim brazil kulturális miniszter egy bejelentésében szinte szó szerint az egykori náci propagandaminiszter szavait ismételte meg, miközben egy Wagner-opera szólt a háttérben. Ez verte ki a biztosítékot.
 • Blaha Lujza: A forradalom színészgyermeke, a Nemzet Csalogánya
  1926. január 18-án hunyt el Blaha Lujza színésznő. Elmondhatjuk, hogy a Nemzet Csalogánya - tessenek csak utánaszámolni - a forradalom színészgyermeke volt.
 • Színész volt és ikonfestő: Agárdy Gáborra emlékezünk
  Már tizennégy esztendeje: ezen a napon hunyt el Agárdy Gábor (1922-2006) színművész, a Nemzet Színésze. Charles Aznavour francia énekes, zeneszerző és színész szülei és Agárdy Gábor (alias Arcalian Gabriel) szabómester foglalkozású édesapja egykoron, a múlt századelőn, ugyanabból a messzi örmény faluból indult.
 • Honnan jöttek Gundelék? Mikszáth volt a legkedvesebb vendége…
  Kezdjük az egészet Ádámnál és Évánál, azaz esetünkben azzal, hogy 1844-ben a bajorországi Ansbachban megszületett Gundel János. A mi Jánosunk Magyarországra érkezéséről csak annyit tudunk, hogy vagy gyalogosan, vagy postakocsival, vagy hajóval történt.
 • Soros a világ első számú oligarchája
  Orbán Viktor miniszterelnök a világ első számú oligarchájának nevezte péntek reggeli rádióinterjújában Soros Györgyöt, aki "maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára".
 • Igazságot Magyarországnak! A trianoni békediktátum hatályon kívül helyezését kezdeményezik Toroczkaiék
  A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából a gyalázat hatályon kívül helyezését kezdeményezi. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a párt hétpontos akciótervének bemutatásakor nem csupán erkölcsi jóvátételről beszél, hosszú távon elképzelhetőnek tartja a törvény felülbírálatát is.