HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

KOMMUNISTA TÍZPARANCSOLAT

2019. április 14. 17:51
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

voroscsillag.jpgNem tévedés, ilyen is született Magyarországon Kun Béláék 1919-es 133 napos terrorja alatt. Íme belőlük kettő: „I. Szüleiteknek nem tartoztok hálával, ők a saját gyönyörűségüökre nemzettek titeket... II. Az egykorúak közötti szerelem az, mely a legeredményesebb gyönyörökhöz vezet...”

Menedék - Pálfi

Egy mára sajnos csaknem teljesen elfeledett felvidéki magyar írónő, Mezőssy Mária 1940-ben „Örvényben” címmel megjelent (1945-ben a kommunisták indexére került) regényéből – is – hajszálpontosan kiderül, mi volt a kommunisták legelső dolga: a lélek, a hit, az ifjúság megrontása. Ennek illusztrálására álljon itt a regény talán legfontosabb részletének ismertetése.

Hirtelen vöröskatonák tódulnak be a leánytanulók tanórájára, akik felismerik közöttük egyik egykori osztálytársukat, Jozefint. A vöröskatonák kiküldik az óráról a két addigi nevelőnőt: „Most mi tartunk órát, elvtársnők!”– mondják, elfoglalva a katedrát, majd így folytatja egyikük: „Kis elvtársnők! Vegyétek tudomásul, hogy ti már nem vagytok olyan kicsinyek, amilyennek szüleitek tartanak titeket.” Majd átveszi tőle a szót másikuk: „Úgy van! Felnőtt lányok vagytok! Tizenkét éves korban már felnőtt lányok vagytok. Tizenhárom éves korotokban már gyermeket is szülhettek. Jozefin! Írd fel a táblára nekik a tízparancsolatot a gyerekek számára...”

Az írónő végül is csak az első kettőt másolta ide:

„I. Szüleiteknek nem tartoztok hálával, ők a saját gyönyörűségükre nemzettek titeket...”
„II. Az egykorúak közötti szerelem az, mely a legeredményesebb gyönyörökhöz vezet...”

Amikor véget ért az „elvtársóra”, e szavakkal integettek az elvtársak a meghőkölt leányoknak: „Szervusztok kis elvtársnők! Jól megtanuljátok, mert eljövünk kikérdezni...”

(Mezőssy Mária: Örvényben. Budapest, 1940. A Székely Egyetemi és Főiskolai Hallgatók Egyesületének kiadása-Révai Nyomda, 62-65. old.)

E röpke részlethez kommentárul legyen elég csak annyi, hogy mindez sajnos nem a múlté. Aki tudja, minemű „trendek” vannak ma a liberális pedagógusok köreiben, azonnal észreveszi, mintha őket idéznék a fentebbi mondatok. Úgy tűnik, mégiscsak igaz a nyolcvanas évek végi vicc: „Áron bácsi, lehet rosszabb a kommunizmusnál?” „Hogyne fiam, ami utána jön!” Merthogy a második parancsolat mára olybá módosul, hogy nemcsak az egykorúak, hanem az egyneműek közötti szerelem is elég a „legeredményesebb gyönyörökhöz”.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat