HunHír.info

2019. Jégbontó hava 16. nap, Marót napja.

A Fidesz délvidéki csatlósai magyarellenes ünnepet szavaztak meg

2018. június 21. 14:23
Hunhír.info

A Délvidék Szerbiához csatolásának napja a Vajdaság hivatalos ünnepe lett. A nagyszerb ünnepet a Vajdasági Magyar Szövetség nevű társaság minden lelkiismeretfurdalás nélkül szavazta meg, számol be róla a delhir.info
A kiváló magyar-szerb kapcsolatokról áradozó magyar kormánynak erről semmilyen mondandója nincs.

Menedék - Pálfi

Ami érthető is, hiszen a VMSZ a Fidesz délvidéki szövetségese, Szijjártó Péter és Orbán Viktor pedig gyakori vendég szerb politikusok választási kampányában.

Az ügyet egyedül a Jobbik nem hagyta szó nélkül, közleményében a párt így fogalmaz:

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom mély felháborodással értesült a vajdasági parlament kedd délutáni döntéséről, amelynek értelmében november 25-e Vajdaság Napja néven a soknemzetiségű tartomány ünnepnapjává vált. 1918-ban ugyanis ekkor mondta ki az újvidéki szerb népgyűlés Magyarország déli területeinek elszakítását, ez a dátum tehát az ezer éve ősei földjén élő magyarság jogfosztásának és kisebbségbe szorításának évfordulója. Hasonló dátum ez, mint amit december elseje jelent Erdély és a Székelyföld magyarjai számára.

A délvidéki nemzettestvéreinket megalázó, másodrendű mivoltukat hangsúlyozó, súlyosan magyarellenes döntést támogatta a magát a magyar közösség első számú – sőt egyedüli – képviselőjének tartó Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), a Fidesz szerbiai fiókszervezete is, amellyel a Jobbik szerint nyílt nemzetárulást követett el!

A Jobbik következetesen felhívja a kormányzat figyelmét, ha délvidéki véreinket jogsérelem éri, a magyar külügy válasza azonban legtöbb esetben az, hogy ha valóban probléma adódna, akkor azt a VMSZ bizonyosan jelezné számukra. A mai döntés a napnál világosabban mutatja, hogy a VMSZ nem hogy nem jelzi, de még partner is egy újabb magyarellenes intézkedés meghozatalában. Pontosan úgy, mint ahogyan jó ideje asszisztálnak már a nemzeti tanácsok jogköreinek további csorbításához, vagy éppen koszovói muszlim cigányok magyar falvakba telepítéséhez. De láthatóan még egy ilyen ügyben sem képesek a magyar érdekeket képviselni. Miközben egyébként a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) és a Magyar Mozgalom (MM) képviselői nemmel szavaztak a javaslatra. Őket azonban a Fidesz szánalmas, mondvacsinált okokból kirekeszti a magyar-magyar együttműködés fórumairól, pedig ezen szervezetek a magyar közösség negyedének bizalmát élvezik, vezetőik pedig jó előre felhívták a figyelmet a ma elfogadott javaslat veszélyeire.

Ismételten és sokadjára szólítjuk fel a Fideszt, hogy hagyjon fel kirekesztő és diszkriminatív nemzetpolitikájával, csak a délvidéki magyarságnak biztosított teljes körű autonómia megléte esetén támogassa Szerbia EU-tagságát, az Orbán Viktor európai ambíciói miatt dédelgetett, „történelmi csúcsponton” lévő magyar-szerb kapcsolatok oltárán pedig ne áldozza fel gyalázatos és megalkuvó módon a sokat szenvedett délvidéki testvéreink legalapvetőbb nemzeti érdekeit!

Mert bár a VMSZ számos alkalommal bizonyította, hogy pénzért és hatalomért bármikor kész elvtelenül kollaborálni a szerb szélsőjobbal, de a szóban forgó, nemzetünket szembeköpő ünnepnap támogatásáról vélhetően nem Szabadkán, hanem Budapesten született döntés.” – áll a közleményben.

Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetének vezetője a magyar parlamentben is felszólt a témában, de választ nem kapott.

A gyalázatos „ünnep” VMSZ általi megszavazását követően a reakció sem maradt el, Pásztor Istvánt a délvidéki magyarság szégyeneként aposztrofáló plakátok jelentek meg több délvidéki településen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat