Kiemelt hírek

 • Cigányság felülnézetben: A tárgyilagosság, a realitásérzék hiánya
  Minden rendszer, kormányzat megfogalmaz bizonyos történetpolitikai preferenciákat, vagyis az általa támogatott, bázisának tekintett társadalmi csoportokat, azok történetét, múltbeli szerepét megpróbálja szinte kizárólagosan pozitívan beállítani. E szempontokat természetesen a múltra is visszavetítik. A történelem különböző ideológiai előjelű politikai rendszereire is rávetül e szelektív megközelítés.
 • Megfigyelték az autonómia egyik székely éltetőjét
  Elismerte a belügyminisztérium és a román rendőrség, hogy szeptember 19-én követték és megfigyelték Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnökét.
 • A Hadikok vitézségeiről
  A Hadik név bizonyára többeknek ismerős, ami nem véletlen: Hadik Ágostonnak András nevű nagyapja a magyar hadtörténet egyik legderekabb huszárja volt, s alighanem ő hajtotta végre minden idők leghuncutabb huszárcsínyét.
 • A Magyar Szórvány Napja van
  Az Országgyűlés döntése szerint 2015-től kezdődően minden év november 15-e, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének és halálának évfordulója a Magyar Szórvány Napja.
 • Meseíró pályázatot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete
  A családi és emberi kötődés és gondoskodás erősítése céljából a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) meseíró pályázatot hirdet Gyermekeink ajánlják - nagycsaládosok meséi II. címmel.
 • A Sándor-palotánál állt meg a fáklyás menet
  Miután hónapok óta hiába várja a Mi Hazánk, hogy a konkrét javaslataiknak megfelelően “ne a magyar néppel fizettesse meg a politika által okozott gazdasági válság árát […]