HunHír.info

2018. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

A tótok már fegyverkeznek is, nem érdekli őket az européer vinnnyogás

2017. szeptember 05. 06:48
Hunhír.info

fegyver.jpgA szlovák parlament házelnöke alkotmányba foglalná a fegyvertartási jogot. Andrej Danko szerint a fegyvertartási jog megerősítésére a túlzott európai uniós szabályozás miatt lenne szükség. A Szlovák Nemzeti Párt elnöke úgy véli, lehetőséget kell adni Szlovákia lakosainak, hogy legálisan tartott fegyverükkel megvédhessék magukat a 21. században jelentkező új biztonsági kockázatokkal szemben.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A lőfegyverek tartásának ellenőrzését szigorító európai uniós rendeletet március közepén fogadta el az Európai Parlament. A jogszabály célja, hogy az eddiginél hatékonyabb akadályokat gördítsen a terroristák felfegyverzése elé.

Bírálói szerint azonban a valóságban inkább korlátozza a legális fegyvertartókat, a legális fegyverpiacot, és jelentős mértékben beavatkozást jelent az egyes országok belbiztonságába, ami ellentétes az uniós joggal. A fegyvertartás ellenőrzését szigorító európai rendelet június 13-án lépett érvénybe, az unió tagállamainak most 15 hónapjuk van arra, hogy a szabályokat átültessék a saját jogrendjükbe.

Andrej Danko, a szlovák parlament házelnöke azonban épp az ellenkezőjét cselekedné, mint amit Brüsszel előír a pozsonyi törvényhozás számára. A Szlovák Nemzeti Párt elnöke alkotmányba foglalná a fegyvertartási jogot Szlovákiában.

Danko úgy véli, az uniós előírások célja a lakosság „lefegyverzése”, amivel gyengítik a nemzetbiztonságot, és nagymértékben korlátozzák a vadászokat és sportlövőket. Pártja szerint Szlovákia lakosainak lehetőséget kell adni arra, hogy legálisan tartott fegyverükkel megvédhessék magukat, és ezzel részt vállaljanak a nemzetbiztonság megőrzésében.

„Az európai uniós tagságot tiszteletben tartjuk, mindent megteszünk azért, hogy ott legyünk a jelentősebb országok sorában. De vannak dolgok, törvények, melyek a mi vadászainkat is érinthetik. Ha a fegyvertartás jogát nem foglaljuk alkotmányba, e tekintetben az Európai Unió működésével összefüggésben problémák adódhatnának” – magyarázta a szlovák házelnök.

Andrej Danko vélhetően cseh mintára szeretné elérni az alkotmánymódosítást, ahol ugyanerről a kérdésről már döntött az alsóház, s most a felsőház jóváhagyására várnak. Milan Chovanec cseh belügyminiszter szerint az uniós rendelet veszélyeztetheti az ország belső biztonságát, mert alkalmazása következtében nagy mennyiségű fegyver kerülhet a feketepiacra.

Andrej Danko elképzeléseiről egyelőre semmilyen konkrétumot nem árult el, ám a felvetés elől Robert Fico kormányfő sem zárkózott el. Szlovákiában az alkotmány módosításához 90 képviselői szavazatra van szükség a 150 tagú parlamentben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat