HunHír.info

2017. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Micsoda ukrán ultrasovén szellők fújnak Kárpátalján

2017. április 06. 19:07
Hunhír.info

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint nem igaz a média által terjesztett hír a Beregszász határában álló magyar zászló "ismeretlen vandálok" általi megrongálásáról, mert a lobogót a szél tépte le.

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye vezetője Moskal.in.ua személyes honlapján csütörtökön tett bejegyzésében azt írta: nem felel meg a valóságnak a tömegtájékoztatási eszközök által terjesztett hír, amely szerint "ismeretlen vandálok" megrongálták a magyar zászlót Beregszász határában.

A Beregszász mellett álló két zászlórúd az ukrán és a magyar nemzeti lobogóval "nem került vandálok látókörébe", az egyik zászló az időjárási viszonyok miatt és nem emberi tényező következtében tűnt el - közölte Hennagyij Moszkal. Mint írta, a vásznakat nem cserélték tavaly ősz óta, ki voltak téve a kemény fagyoknak, és a "ma reggeli erős szél megrongálta a magyar zászlót, amelynek egy része leszakadt, és a rúdra tekeredett" (ahogy a honlapon mellékelt fotón is látható).

Jelezte, hogy a beregszászi városi önkormányzat hamarosan lecseréli mindkét lobogót. "Vagyis egy teljesen banális helyzetből a média szenzációt kreált a "vandál cselekedet határozott elítélésével", sőt orosz kézjegy vélelmezésével" - írta.

Az ukrajnai megye első embere szerint furcsa, hogy mindezt az ukrán külügyminiszter kezdeményezte. Pavlo Klimkin tárcavezető Twitter-bejegyzésére utalva leszögezte: "először tájékozódni kellene a helyzetről, és nem mindenféle butaságokat terjeszteni a közösségi oldalakon".

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar Jézus és eltitkolt tanításai - Bíró LajosA magyar Jézus és eltitkolt tanításai
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A teljes Holt-tengeri tekercsek - Michael O. WiseA teljes Holt-tengeri tekercsek
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat