Kiemelt hírek

 • Újabb román provokáció Úzvölgyében
  A dormánfalvi polgármester elvitte Úzvölgyébe a Le Monde újságíróit, hogy Trianonról és a román hősökről beszélgessenek.
 • 1113 éve született a legfényesebb magyar győzelem
  907-ben ezekben a napokban (az adatok szerint július 4. és 7. között) zajlott le magyarság egyik legfontosabb katonai ütközete, a pozsonyi csata.
 • A gyűlölködőknek
  Régi élettapasztalatom, hogy attól igazán soha nem leszünk kisebbek, ha azoknak is bocsánatot kínálunk, akik – talán butaságból, talán emberi gyarlóságból – megbántanak bennünket. Becsületünkbe gázolnak, megrágalmaznak, oktalanul.
 • Prédikációforradalom
  A Covid-járvány alatt az éteren keresztül lehetett hallgatni egyházi prédikációkat. Először kívülről mutatták a templomokat az ég felé törő kereszttel, vagy éppen csillaggal, majd a díszesebb, vagy puritánabb templombelsőt, attól függően, hogy melyik felekezet hirdette az aznapi Igét.
 • NAV adatszolgáltatás: 3 hiba, amivel mulasztási bírságot kockáztatnak a cégek
  Július 1-én hatályba lépett a jogszabály, amely szerint minden belföldi adóalany részére kiállított számlát rögzíteni kell a NAV Online Számla rendszerében. Nem árt a buktatókra is odafigyelni, hogy garantáltan elkerüljük a NAV mulasztási bírságot.
 • Szivárványos zászlóba törlik lábukat az oroszok
  Oroszországban az államilag is támogatott hagyományos családmodell mellett kiállva férfiak egy csoportja akciózott. A moszkvai amerikai nagykövetség épülete előtt kiterített egy szivárványzászlót majd sorra lábukat törölték benne.