HunHír.info

2019. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

Összetartozunk

2005. január 05.
Balázs Árpád, Székelyudvarhely

Alaptalan a Magyarországon keltett pánikhangulat, mondják az udvarhelyszéki vendégfogadók. A népszavazást követően többen visszamondták szilveszterre lefoglalt szálláshelyüket, mert aggódnak saját biztonságukért.

Menedék - Pálfi

Turizmus szempontjából a legsikeresebb évét tudhatják maguk mögött a vendégfogadók, hiszen a felmérések szerint közel fél millió magyarországi turista járt idén a Székelyföldön. Ez pedig szép kis bevételt jelentett gazdasági vonatkozásban, amit a legtöbb vendégfogadó a kényelmi fok emelésére, a továbbfejlesztésre fordított.

De mit sem ér az egész, ha üresen maradnak a házak, ha nem érkezik a vendég, a kedves ismerős, a jó barát, mert az évről évre visszatérő turista már családtagként jött látogatóba, aki a kapott szolgáltatásért még fizetett is, így pótolta az itteniek alacsony nyugdíját, jövedelmét. Nagy Árpád vendégfogadó szerint, tizenöt év építkező munkája úgy omolhat össze akár a kártyavár, hiszen ott tartunk, mint a 89-es forradalom után, amikor a Funar-jelenség riasztotta el a turistákat, kevesen vállalkoztak akkor beljebb merészkedni. Most pedig magyar fél a magyartól.

Tavaly és az idén valóságos új honfoglalás indult a Székelyföldön, turista turistát ért, de elég volt egy rosszul sikerült vasárnap, hogy minden romba dőljön, szembeforduljon magyar a magyarral. Égnek a telefonvonalak, barátaink arról érdeklőnek: most akkor mehetünk-e? Mert hát tudod, azt írja az újság, hogy magyar állampolgárt nem szolgálnak ki, bemázolják az autókat. Nagy szerint, valakiknek érdekében áll a hisztériakeltés, bár egy kicsit megkéstek az ellenpropagandával. Mi mindenkinek azt üzenjük: mi befogadó, testvérszerető magyarok maradtunk, számunkra a Szent Korona (meg)oszthatatlan. A vállalkozó azt javasolja, küldjünk minél több karácsonyi képeslapot Magyarországi barátainknak, ezzel a jelszóval: összetartozunk.

2004. december 15.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat