HunHír.info

2018. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Összetartozunk

2005. január 05.
Balázs Árpád, Székelyudvarhely

Alaptalan a Magyarországon keltett pánikhangulat, mondják az udvarhelyszéki vendégfogadók. A népszavazást követően többen visszamondták szilveszterre lefoglalt szálláshelyüket, mert aggódnak saját biztonságukért.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Turizmus szempontjából a legsikeresebb évét tudhatják maguk mögött a vendégfogadók, hiszen a felmérések szerint közel fél millió magyarországi turista járt idén a Székelyföldön. Ez pedig szép kis bevételt jelentett gazdasági vonatkozásban, amit a legtöbb vendégfogadó a kényelmi fok emelésére, a továbbfejlesztésre fordított.

De mit sem ér az egész, ha üresen maradnak a házak, ha nem érkezik a vendég, a kedves ismerős, a jó barát, mert az évről évre visszatérő turista már családtagként jött látogatóba, aki a kapott szolgáltatásért még fizetett is, így pótolta az itteniek alacsony nyugdíját, jövedelmét. Nagy Árpád vendégfogadó szerint, tizenöt év építkező munkája úgy omolhat össze akár a kártyavár, hiszen ott tartunk, mint a 89-es forradalom után, amikor a Funar-jelenség riasztotta el a turistákat, kevesen vállalkoztak akkor beljebb merészkedni. Most pedig magyar fél a magyartól.

Tavaly és az idén valóságos új honfoglalás indult a Székelyföldön, turista turistát ért, de elég volt egy rosszul sikerült vasárnap, hogy minden romba dőljön, szembeforduljon magyar a magyarral. Égnek a telefonvonalak, barátaink arról érdeklőnek: most akkor mehetünk-e? Mert hát tudod, azt írja az újság, hogy magyar állampolgárt nem szolgálnak ki, bemázolják az autókat. Nagy szerint, valakiknek érdekében áll a hisztériakeltés, bár egy kicsit megkéstek az ellenpropagandával. Mi mindenkinek azt üzenjük: mi befogadó, testvérszerető magyarok maradtunk, számunkra a Szent Korona (meg)oszthatatlan. A vállalkozó azt javasolja, küldjünk minél több karácsonyi képeslapot Magyarországi barátainknak, ezzel a jelszóval: összetartozunk.

2004. december 15.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat