HunHír.info

2018. Magvető hava 16. nap, Kedves napja.

„Ha a zsidóság így beszélt volna, nem lett volna antiszemitizmus...”

2018. október 14. 23:17

zsidobeke.jpgNincsen kollektív ítélet a népek felett. Mégis, hányszor hallottuk, hogy – mi is – bűnös nép vagyunk ab ovo, mert kollektíve ítélkezünk mások, kiváltképpen a zsidók felett. A magyar szellemi élet legjobbjai azonban mindig is nagyon jól tudták, mi az igazság e téren. Röviden: kétféle ember van. Tisztességes és tisztességtelen. Bármely nép, sőt nemzet kebelében is ez a kettő lakozik.

Fasiszta – de mitől is?

2018. október 11. 11:58

duce-arat-500.jpgFasiszta. Ha valaki kimondja, leírja e szót, leginkább a gonosz egyfajta szinonimájaként teszi. Nem új történet ez. Közép- és Kelet-Európa kommunista megszállásának első pillanatától kezdve így van ez. „Fasiszta!” – hangzik a kiáltás oly sokszor valakire, aki „politikailag inkorrekt”. De mitől is?

Reformáció, török hódoltság, Trianon

2018. október 09. 21:21

trianon500.jpgMég az is, aki vajmi keveset konyít történelmünkhöz, egyet kell hogy értsen Toroczkai László Facebook-bejegyzésével: „Trianon a török hódoltsággal kezdődött!” S aki még ennél is többet, tudja ráadásul, hogy miként kapcsolódik a török hódoltság tényéhez a reformáció, sőt végső soron Trianon is. Mivel azonban a hétköznapi tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak, éspedig nem is kevesen, akik nemhogy keveset, de semmit sem konyítanak, álljanak itt felvilágosításul a – szikár tények.

Győzelmet arattak a keresztény seregek a török seregek felett

2018. október 07. 16:57

kereszt-alkony.jpg1571. október 7-én a görögországi Lepantónál és 1716. augusztus 5-én a délvidéki Péterváradnál a Szentolvasó, a Rózsafüzér imádsága által győzelmet arattak a keresztény seregek a török seregek felett. Ezért lett e vasárnap a Szentolvasó Királynéja ünnepe.

75 % nyíltan ateistának vallotta magát

2018. október 05. 00:01

kereszt-alkony.jpgHosszasan idézhetnők statisztikákat, hány tudós volt a múltban mélyen istenhívő, és hány nem. Az utóbbiak száma elenyészőnek bizonyult az előbbiekhez képest.

„Nincsen Isten és azért van boldogság”

2018. október 03. 23:45

Kalvaria.jpg„Minek a hittan?” – kérdezik ma is, bizonyára nem kevesen. Csak egybe nem gondolnak bele. Ugyanilyen alapon azonban akár azt is kérdezhetnők: minek a matematika, fizika, közgazdaság, állam, társadalom?

Ezért tévedés a marxizmus

2018. október 02. 22:17

lenin-fiuk-munkaban-500.jpgMa, amikor az ellenzéknek nevezett – valójában hazudott – politikusok ingyenes ellátásokról, szolgáltatásokról prédikálnak, nem feledhetjük, hogy mindaz, amit ilyetén hirdetnek, tömény marxizmus.

Tompó-egyperces: Minden lehetséges

2018. október 01. 11:17

Egy fiatalember trienti szentmisére érkezett, s alig foglalta el helyét, amikor odalépett hozzá Savonarola: – Örülök, hogy itt vagy, feltéve, hogy nem vakolsz valahol. Ma már senkiről nem tudja az ember bizonyosan, honnan jön s hová tart. A fizimiska nem minden. Bizony az a gyanús, aki nem gyanús! Ott tartunk, hogy minden lehetséges.

Meztelen vonaglás a színpadon

2018. szeptember 29. 23:59

gender.jpgNem tudom, ki hogy van vele, de egyre inkább kezd elegem lenni abból, hogy az ember szellemi közéletünkben deviáns jelenségek sokaságával kell hogy szembesüljön. Miért, hogy míg telekürtölik a világot, micsoda rasszizmus, antiszemitizmus van szerte Magyarországon, addig olyanokba botlunk folyton, akik se Istent, se hazát nem ismernek.

Mi a hazaárulás, kik a hazaárulók?

2018. szeptember 26. 17:16

magyar-feltamadast (500x284).jpg„Abba kellene hagyjuk az állandó pánikolást, nyafogást, siránkozást és merjük kimondani a gyerekeink, fiataljaink előtt, hogy ennyi cipőnk, ruhánk soha nem volt, és őseinknek sem volt az elmúlt ezer év alatt, és azt is mondjuk el, hogy ilyen mennyiségű élelmiszer, információ, luxuscikk soha nem volt még a Kárpát-medencében. Nehéz a magyar ember sorsa? Igen, vagy 10-20 kilóval átlagban valóban nehezebb a kelleténél, és ezért kell fogyókúrázzunk. Ennyi kövér ember, megműveletlen föld, leszüreteletlen almafa, megkapálatlan szőlőtőke soha nem volt itt a Kárpát-medencében!”

Tompó-egyperces: Csak Tamás!

2018. szeptember 24. 11:09

Savonarola ezúttal egy nemzeti könyvesboltba tért be. Eleinte nem szólt senkihez, csak mustrálgatta egyenként a könyveket, majd váratlanul az eladóhoz lépett – mit lépett, szinte belekarolt: – Ezekről a polcokról mindent le kellene söpörni, kivéve a Summa theologica két kötetét. Csak Tamás! Csak Aquinói Szent Tamás! A többit kár volt nemhogy kiadni, megírni is, pláne most polcra tenni és eladni!

Meghiúsult balliberális behálózási kísérlet

2018. szeptember 22. 15:10

Most egy valódi történet következik – természetesen nevek nélkül. Valakire felfigyel tevékenysége révén a balliberális tábor. Hátha tudásánál fogva felhasználható céljaira. De ahhoz meg kell venni. Lehet, hogy nem fog menni, de egy próbát azért hátha megér.

Mi az uzsora, kik az uzsorások?

2018. szeptember 21. 22:18

aranyrudak_500.jpgMi is az uzsora? „Más megszorultságának kihasználása a felek kölcsönös szolgáltatásai közt mutatkozó nagy aránytalanság által. Ily értelemben uzsora az ártúllépés, áruuzsora, árdrágítás (lánckereskedés), áruelvonás, árukicsempészés, munkabér-uzsora.”

Gyurcsány és a szabadkőművesség

2018. szeptember 19. 13:15

szabadkomuves-500.jpgGyurcsány Ferenc Orbán Viktor miniszterelnöki beszédére való reagálásnak szánt otrombaságait hallgatva csak hálát adhat az ember a Magasságosnak, hogy április 8-án végre oda került, ahová való. (Illetve azért mégsem teljesen, hiszen még mindig helyet foglalhat az Országgyűlésben.) Csak rombolásra alkalmas tevékenységének persze nem nehéz meglelni szabadkőműves gyökereit.

Hol a keresztények iránti szolidaritás?

2018. szeptember 17. 12:00

kereszt-250-.jpgMár megint azok az ásatag írások, kiálthatnak fel egyesek. Pedig minden soruk, szavuk felkiáltójel ma is. „Ha föl nem ébredünk, rövidesen csak az irodaszolgák, a közlegények, a munkanélküliek és a cselédek lesznek katolikusok...” – olvashatjuk egy – nem tévedés – 1933-ból való írásban. Az imént idézett mondat egy röpke helyzetértékelés konklúziója. Ám lássuk az írást a maga egészében!

Szabadkőműves-keresztény kézfogás?

2018. szeptember 16. 15:35

szabadkomuves-500.jpg1738-tól a pápák sorra eltiltották a katolikus híveket a szabadkőműves szövetség páholyaiba való belépéstől, illetve egyáltalán a velük való bárminemű kapcsolat keresésétől. Mégis akadtak, akik ezzel szemben azt hirdették, hogy nem feltétlenül ördögi a két fél közötti nexus.

Miért és mikor jogos a halálbüntetés?

2018. szeptember 15. 18:35

akasztofa-250.jpg„Tedd a jót és dicséretet nyersz tőle, mert ő az Istennek a szolgája a javadra. De ha a rosszat cselekszed, félj, mert nem ok nélkül hordozza a kardot; szolgája ugyanis az Istennek, hogy bosszút álljon büntetéssel azon, aki rosszat cselekszik.” (Róm 13, 4.) Szent Pál apostol iménti tanítása azt mutatja, hogy a halálbüntetésnek igenis természetjogi és szentírásbeli alapja van. De ha csupán a józan paraszti észre és a mindennapos kriminológiára hagyatkozunk, akkor pusztán ezek figyelembevételével is megbizonyosodhatunk arról, hogy azon államokban, melyekben eltörölték a halálbüntetést, bizony a gyilkosságok száma ijesztően megnőtt.

Tartózkodni létkérdésekben?

2018. szeptember 13. 23:14

bor250.jpgJézus Krisztus arra int, igenünk legyen igen, nemünk legyen nem (Mt 5, 37). Vannak létkérdések, melyekben vagy igent mondunk, vagy nemet, de – klasszikusan szólva – tertium non datur. Nincs harmadik lehetőség.

Kik is ragadják magukhoz a hatalmat Európában?

2018. szeptember 13. 00:04

voroscsillag.jpgA Sargentini-jelentés elfogadása után feltéve e kérdést, jól emlékszem még századunk nyolcvanas éveire, diákkoromra. Nem volt olyan tankönyv, mely ne dicsérte volna a forradalmakat. A szocializmust. Persze csak a marxit-leninit.

Ma mi, magyarok vagyunk Európa élő lelkiismerete

2018. szeptember 11. 22:29

szent-korona-500.jpgNem új keletű a Sargentini-jelentés, miként a külföldön elfogadtatása érdekében lobbizó hazaárulók tevékenysége sem. Ilyenkor azonban a valóban magyar ember félreteszi a pártpolitikai preferenciákat. Létünk a tét!

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat