HunHír.info

2017. Újkenyér hava 16. nap, Estilla napja.

A magyarság Mária-tisztelete ősi örökség

2017. augusztus 15. 08:39

babba1.jpgMa, augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján, Mária mennybevételének ünnepén nem lehet elégszer emlékeztetnünk arra, hogy nincs még egy nemzet, melynek életében Szűz Mária, az Istenanya akkora szerepet töltött volna be, mint a mienkében. Ugyanis Szűz Mária nemcsak „Magyarország Patrónája” (Patrona Hungariae), annál jóval több, egyenesen „Magyarország Királynője” (Regina Hungarorum), mi pedig az Ő országa vagyunk (Regnum Marianum).

Ide vezetett a szekularizáció

2017. augusztus 09. 18:19

kereszt-gellert-hegy-500.JPGMi, akik a vasfüggöny mögött éltünk, bármennyire is paradoxonnak tűnik, talán mégsem voltunk kitéve olyan vallástalanságnak, hitetlenségnek, mint a nyugati világ embertömegei. Hiába, Európában, pláne hazánkban, a keresztény tradíciók a reformáció, a törökdúlás és az újkori liberalizmus sáskajárása ellenére is jobban tartották magukat, mint a művelt nyugati világban.

Mindenki megy a levesbe – ilyen a szocializmus álarctalanul

2017. augusztus 08. 17:59

lenin-fiuk-munkaban-500.jpgTényleg félelmetes, milyen sokan látták az 1917-es szentpétervári forradalom alatt és után a marxista-leninista szocializmus valódi arcát. Mégis, mintha pusztába kiáltottak maradtak volna szavaik.

Magyar hőseink Krisztus katonái

2017. augusztus 02. 18:48

magyar-baka250.jpgNem lehet eléggé hangsúlyoznunk, hogy a keresztény ember nem holmi „anyámasszony katonája”, aki Istennel való kapcsolata során teljesen érzéketlen embertársai, nemzete iránt. Ellenkezőleg: olyan valaki, aki tudja, hogy a természetfölötti rend mindig a természetes rendre épül.

„Ha Kun Béla valamiképpen hazajönne s újságot adna ki, fél év múlva már az ő újságját falná itt mindenki”

2017. július 31. 16:16

csurka_i.jpgÚgy tűnik, nemcsak a túloldali sajtó olvasása jelent mentális kockázatot, de – horribile dictu – időnként az ezen oldali is – már ami korismertető cikkeit illeti. Igen, a kérlelhetetlen magyar valóság, sőt világvalóság, vagy Csurka István néhai szavaival, az elfogadhatatlan realitás...

Jó magyarnak lenni

2017. július 29. 16:00

Magyar_Szent_Korona.jpgKétféle ember van. Gyökérrel rendelkező és nem rendelkező. Nem rendelkező, magyarul gyökértelen. Miről ismerhető fel a gyökértelen? Arról, hogy neki semmi sem elég, neki semmi sem jó.

„Jól csak a szívével lát az ember”?

2017. július 26. 09:22

szeretet.jpgAntoine de Exupéry 1943-ban megjelent gyermekregénye, „A kis herceg” (Le Petit Prince) fenti mondatát előszeretettel idézik rengetegen napjainkban is, éspedig teljesen egyetértőleg. De vajon tényleg így van-e?

Az igazság az inkvizícióról

2017. július 22. 18:32

lenin-fiuk-munkaban-250.jpgBangha Béla jezsuita atya egyik konferenciabeszédében egykor arra világított rá, hogy korunk „megmondóemberei” többnyire arról ismerhetők fel, hogy olyasmiről beszélnek vagy írnak, amit valójában nem is ismernek.

Már megint Wass Albert a céltábla

2017. július 21. 16:58

wass-albert-250.jpgNem tudom, hányadszor írom le: nem lehet elvárnunk, hogy bármelyik költőnk-írónk előtt mindenben leboruljunk. Nem. Irodalmunk alkotóinak megvannak az erősségeik és gyengeségeik. Persze nem mindegy, melyiküknél melyik a több.

Így akarták tönkretenni a világot

2017. július 19. 11:27

cionbolcsei250.jpgSzándékos a fogalmazás: akarták tönkretenni. Teljesen azonban nem tudták. Hogy kik is? A rombolás démonikus megszemélyesítői, származásra való tekintet nélkül.

Miért vagyunk oly boldogtalanok?

2017. július 17. 09:33

Tökéletes boldogság persze e világon nem létezik, de hát ugye Platón óta tudjuk, hogy az ember, természeténél fogva, mégis minél nagyobb boldogság elérésére törekszik már itt a földön is. Viszont talán sohasem volt még olyan kor, mint a mai, amiből ez annyira végzetesen hiányzik.

Ezt „eredményezte” a liberális és keresztény társadalom...

2017. július 15. 22:20

erdo500.jpgÁllítólag errefelé is csaknem tombol az antiszemitizmus, a realitás talaját megtalálni és azon megmaradni kívánó historikus, mint jómagam, azonban kissé másként lát és ítél, mint megannyi kortársa, akik mégis panaszkodnak és csak arra képesek, hogy ujjal mutogassanak. Ujjal azokra, akik szerintük minden baj kizárólagos okozói. De vajon tényleg így van-e? Ha ónos eső esik és ingujjban lófrálok, ki tehetek ezért igazán felelőssé? Netán a meteorológust? No de kissé komolyabbra fordítva a szót: miért, hogy inkább panaszkodnánk helyzetünk miatt, mintsem hogy tükörbe néznénk?

Botka mögött kik is állnak?

2017. július 14. 12:30

Sarkos a kérdés, talán pontosabb is lenne úgy feltenni, hogy az MSzP képviselői mögött kiket találni? Merthogy más sem hallunk, minthogy a derék szocialisták, nevükből eredően, szociálisan felettébb érzékenyek, sőt e téren ők a legérzékenyebbek.

„Gyökere sehol és mindenütt” – avagy így kísért a múlt...

2017. július 13. 15:51

eu-kiszaradva-250.jpgNem tudom felmérni, hány embert kísért a marxista szólam: „A múltat végképp eltörölni.” De egyet tudok: valahogyan mindig a múlt árnyai kísértik világunkat. Tudom, vannak, akik legyintenek, mindig csak azokat az avítt régi orgánumokat idézem. De hát mit tegyek, ha – sajnos, nem sajnos – oly időszerűek.

Tompó-egyperces: Budi, Buddha, Buda

2017. július 12. 12:41

A suszter maradjon a kaptafánál, tartja a közmondás. Kár, füstölgött a testvér, hogy sokan nem tartják magukat ehhez – kivált a „szerves magyar műveltség”, a „csillagmítoszi hagyomány” hívei.

Nem 1917-ben kezdődött a kommunizmus...

2017. július 11. 09:49

bolsevizmus.jpgKülönös paradoxona a történelemnek, hogy noha a kommunista történelemszemlélet mást sem tudott, mint befeketíteni a cári Oroszországot, mégis, annak a földjén kezdődött a kommunizmus romboló munkájának megalapozása. Az 1917-es szentpétervári forradalom nem minden előzmények nélkül következett be.

Tompó-egyperces: De hol a káposzta?

2017. július 09. 17:01

A testvér kapta az üzeneteket: „Gyere, köztünk a helyed!” Jól tudta már, kik kérik erre. Nem, nem feltétlenül ügynökök. Mások.

Ahonnan már csak egy ugrás a melegparádé...

2017. július 06. 08:41

pride-250.jpgA deviancia eleinte kisebb, később nagyobb körben fejti ki hatását. A reneszánsszal kezdődött és a reformációval folytatódott erkölcsi szabadosság kifejlésének megvannak a maga stációi. Úgy is mondhatnók, a sátán először csak a kisujjunkat kéri, avval is beéri – de később...

Ezért fából vaskarika a „zsidókereszténység”...

2017. július 02. 20:31

Sokan emlegetik e fogalmat, de – hiába. Jézus Krisztus eljövetelével és megváltói művével ugyanis teljesen új időszámítás kezdődött a történelemben.

A Kun Bélák valahogyan itt maradtak

2017. június 29. 22:09

lenin-fiuk-munkaban-500.jpg„Martin Schulz nem kér a kistestvérszerepből”. Nekimegy Merkel „mutti”-nak. Hiába, a földre szállott pokolban (ez a bal-liberalizmus) nincsen szeretet. A benne lévők egymást is gyűlölik. A mindenkori Kun Bélák, tehetnők hozzá.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Virágnévszótár - Rácz JánosVirágnévszótár
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Auschwitz parancsnoka voltam - Martin BroszatAuschwitz parancsnoka voltam
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat