HunHír.info

2017. Magvető hava 20. nap, Iringó napja.

Európa csak akkor éli túl, ha leszámol a liberális intellektuelekkel

2017. október 19. 10:03

Ha valaki azt hiszi, Kálmán Olgánál (HírTV) mélyebbre már nem lehet süllyedni, téved. Lehet. Példa rá bizonyos Papp Réka Kinga. Az ember hüledezve hallgatja. Mintha képzelődne. Pedig nem. Szóról szóra ezt mondta - igaz két éve, de azóta is tartja - az ATV-ben: „Ha Európa iszlamizálódik, akkor Európa iszlám lesz. És akkor mi van!?” Több mondatát nem is idézem már.

Raffinált vallásellenesség

2017. október 15. 18:28

Korunk abban is különbözik a korábbiaktól, hogy benne mindaz, ami rossz, raffináltan jelenik meg. Sokan talán nem is sejtik, mire megy ki ama bizonyos. Más szóval kilóg az a valami.

Fatima száz éves üzenete

2017. október 13. 23:54

kereszt-250-.jpg1917. október 13-a, Fatima. Az Istenanya sokadszorra nyilatkoztatta ki magát ezen a napon száz évvel ezelőtt. Miért? Mert addigi figyelmeztetéseire nemigen hallgattak.

Magyarok Nagyasszonya, könyörögj érettünk!

2017. október 08. 20:51

babba1.jpgMa, október 8-a nem véletlenül a Magyarok Nagyasszonya ünnepe (Magna Domina Hungariæ). Kilencszáz éves töretlen nemzeti hagyományt hivatalosan is szentesítve, Vaszary Kolos esztergomi hercegprímás kérésére XIII. Leó pápa engedélyezte az ünnepet 1896-ban, október második vasárnapjára téve.

Mi végre vagyunk a világon?

2017. október 02. 11:27

kereszt250.jpgEz a kérdések kérdése. A reá adott válaszból pedig tüstént következtethetünk valakinek a lelki-szellemi élete milyenségére. Különösen, ha legyint: „Hagyjuk már az efféle kérdéseket! Engem az érdekel, valahogyan és valahol megéljek.”

Szabadkőműves titkolódzás

2017. szeptember 27. 12:35

szabadkomuves250.jpgSokan talán még ma is úgy gondolják, hogy a szabadkőműves szervezet Magyarországon nem lehetett negatív szerepű a kommunizmus alatt, hiszen – betiltották. Megszűnt tehát – úgymond – a vakolás. És a valóság?

Merkel jobboldali?

2017. szeptember 25. 16:15

justicia250.jpg„Győzött Merkel!”, olvasható az orgánumok fejlécén. Hozzáteszik ráadásul, hogy a fej fej melletti győzelem nyertese amúgy az egész németországi jobboldal, élén tehát a kancellár asszonnyal. Keserű lesz rögtön a szám íze. Lamperth Mónika jut egyből az eszembe. Arról mondott valaha – kissé – erőtlen szavakat, hogy van pártjuknak „hívő tagozata”.

Ébredj, hazám!

2017. szeptember 21. 11:41

Szeptember 19-én megtisztult a lelkünk. A Szentmihályi Szabó Péter tiszteletére megjelent emlékkönyv belvárosi bemutatóján a költő-író özvegye egymás után szólította fel a kötet egyes szerzőit vallomástételre. Ki volt, mi volt nekik Szentmihályi Szabó Péter, a máig oly húsba vágó „Térdre, magyar!” költője?

„Térdre, magyar!” – térdre?

2017. szeptember 19. 11:37

Mégis kik vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk mi, magyarok? A „hiszünk-e Istenben, követjük-e Krisztust, megváltónknak tartjuk-e?” kérdéscsoport után méltán ezek a legfontosabb kérdések nekünk, magyaroknak. S ha válaszokat keresünk, bizonyára gyakran fordulunk költőinkhez, íróinkhoz.

Így gyilkoljuk drága anyanyelvünket

2017. szeptember 16. 14:38

Közbeszédünk gyilkosságon szinte csak az emberi test kioltását érti. Pedig korántsem csak arra vonatkozik. Aki ugyanis rosszra gondol s rosszat akar, beszédével is ki fogja azt fejezni.

Szelíd róka, ravasz bárány – avagy ilyen a kommunista igazmondás

2017. szeptember 13. 11:02

bolsevizmus.jpgAkadnak még bizonyára ma is olyanok, akik mentegetik a menthetetlent, így azt kántálják változatlanul, hogy „azért voltak jó kommunisták is”. Példákkal persze nem szolgálnak sohasem. Érthetetlen az erőlködésük.

Így hal meg egy hős

2017. szeptember 11. 12:04

Kucsera-Ferenc-2.jpgSokan azzal jönnek, hogy azok a papok milyen hitvány emberek. Vizet prédikálnak és bort isznak. Hitük csak közönséges képmutatás, tudásukról nem is szólva. És a valóság? Arról miért nem szólnak, hányan nem sértették meg a gyónási pecsétet, sőt lettek annak áldozatai, vagy védték meg hazájukat életük árán?

Milyen a jó pap?

2017. szeptember 09. 09:10

templom.jpgAmilyen a keresztény világ, olyan az egész világ – vallották a régiek. És mennyire igazuk volt! Vajon belegondolunk-e, hogy mindenekelőtt a papságon mennyi múlik?

Milyen a magyar természet?

2017. szeptember 07. 11:32

Szellemi életünk örökzöld témája e kérdés. Főleg, ha magyar nemzetünk legjobbjainak reá adott feleleteiből szemezgetünk egy kicsit.

„Csak az, ki hazájának él, teljesíti kötelességét”

2017. szeptember 05. 23:20

kereszt-alkony.jpgNem tudom, ki hogyan van vele, de lassan én úgy vagyok, hogy egy eleddig általam ismeretlen emberrel való találkozásom harmadik percében hajszálpontosan képes vagyok fölállítani róla a diagnózist: „Liberális!”

Ökumené vagy ökonómia?

2017. szeptember 04. 22:34

gender3-250.jpgKépzeljük el, hogy létrejön bizonyos körök hőn dédelgetett álma. A világnézetileg semleges iskola. Ahol egyetemlegesen mindenki mindenről azt gondol, amit akar. Ha a kétszer kettőt nyolcnak tartja, az sem baj. Csak legyen valamelyen válasza a feltett kérdésekre!

A legújabb kor talán legnagyobb szentatyája

2017. szeptember 03. 23:47

kereszt-gellert-hegy-500.JPGA szentek sorából szeptember 3-án van Szent X. Piusz pápa ünnepe. A legújabb kor talán legnagyobb szentatyája. A hitvédők sorából való.

Miért majmoljuk Amerikát?

2017. szeptember 03. 16:35

Az oly sokak által mindmáig idealizált Amerika magyarságképének torzulásairól vaskos köteteket lehetne megtölteni. Mintha nemcsak az átlagos amerikai állampolgárnak, hanem a kontinens vezetőinek sem lenne objektív képük hazánkról.

Akik életüket az Istennek s a hazának szentelik

2017. szeptember 01. 17:38

sztkorona250.jpgMindig eltűnődöm tanévkezdéskor. Vajon gyermekeink tudják-e, milyen a nagybetűs Élet? Nem, nem az arasznyi földi életre gondolok, hanem arra, ami utána jön. Kinek hol, persze. A pokolban, a tisztítótűzben vagy a mennyországban.

Meddig lesz antiszemitizmus?

2017. augusztus 28. 22:10

zsido-sok.jpg„Amíg a zsidóság számarányának megfelelően legalább nagyjában meg nem oszlik az egyes foglalkozási ágakban, addig beolvadottnak nem tekinthető s addig mindig lesz zsidókérdés, lesz antiszemitizmus.”

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 6 291 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Őrzők, vigyázzatok a határra! - Pósán László - Veszprémy László - Boda József - Isaszegi JánosŐrzők, vigyázzatok a határra!
Könyv - Bolti ár: 7 800 Ft
Internetes ár: 6 630 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat