HunHír.info

2017. Szelek hava 30. nap, Buda napja.

Holokauszt, holokauszt, holokauszt

2017. április 28. 17:06

holokauszt-emlekkozpont-rendhagyo-orak-250.jpgOlvasom a Mazsihisz honlapján, hogy Kőbányai János, a Múlt és Jövő folyóirat főszerkesztője elmondta: most jött ki a nyomdából az általa szerkesztett és összeállított, csaknem nyolcszáz oldalas „Holokauszt Olvasókönyv”.

Nemzetünk fiatalsága nem kér a liberális egyenlősdiből

2017. április 24. 10:43

Bármennyire is vonzónak tűnhet sok mai fiatal számára az utilitarista és hedonista életmód, hisszük, hogy nemzetünk fiatalsága nem kér a liberális egyenlősdiből, hiszen soraiban ott szunnyadnak őseink életerőt adó energiái. Egyre többen döbbennek rá ugyanis, hogy igazi egyenlőség csak ott van, ahol az életet, amit a Teremtőnktől kaptunk, mélységesen tisztelik, s ezért tudják, hogy kizárólag keresztény értelemben van egyenlőség, vagyis mindannyiunkra egyenlően vonatkoznak Isten törvényei.

Fájlalják a numerus clausust – de miért?

2017. április 19. 11:51

zsido-sok-250.jpgAz idei április 16-án is megemlékeztek ama szörnyűséges „numerus clausus”-ról. Amit már annyiszor felidéztem, számos zsidó ügyvéd maga javasolta a zsidóság számának csökkentését bizonyos foglalkozásokban. Mégis, mást sem hallunk, minthogy ez mennyire brutálisan kirekesztő volt a zsidóságra nézve.

Innen ered a húsvéthétfői locsolkodás

2017. április 17. 16:59

Ha körbejárjuk népszokásainkat, hamar felfedezhetjük azok keresztény tartalmát. Ilyen a húsvéthétfői locsolkodás is.

József Attiláról – másként

2017. április 15. 16:24

1946. április 14-én hunyt el Budapesten Horger Antal nyelvész, szegedi egyetemi tanár, akit sokan csupán József Attila megbuktatójaként emlegetnek anélkül, hogy ennek hátterét ismernék – holott sokrétű tudományos pályafutásával méltán írta be nevét szellemi életünk nagyjaink közé.

Így halt kínhalált Jézus Krisztus

2017. április 14. 16:03

nagypentek250.jpgValljuk be őszintén: mi bizony még egy pofontól is elalélunk. Ha ellenben Krisztus kínhaláláról olvasunk hiteles feljegyzéseket, vagy a keresztény ókor mártíraktáit bújjuk, megérthetjük, miért a kereszténység az egyetlen igaz vallás.

A Költészet Napja anyanyelvünk ünnepe is

2017. április 11. 07:08

Kolteszet-napja_konyv.jpg„A költő elindult Nyugatra s Hollandia, Belgium nagyvárosai után úgy vette be Franciaország és Párizs szívét is, mint egy született hódító. Pedig csak magyarul szavalt s az idegen társaságot csak egyéniségének s a magyar szónak a zengésével kellett meghódítania. S egyetemi ifjak és professzorok, művészek és költőkirályok erre a hangra csillogó szemekkel felfigyeltek s a magyar szó bűvölő muzsikájára és e költészet nemesen egyszerű életérzésére tapsra csattantak a tenyerek.”

Virágvasárnap eredete és üzenete

2017. április 09. 16:49

viragvas.jpgEz a vasárnap az Úr Jézus Krisztus Jeruzsálembe vonulásának s szenvedésének kezdete. Már a Krisztus születése utáni IV. században megünnepelték. Eleinte az Olajfák hegyén gyűltek egybe a jeruzsálemi keresztények, s imádság keretében a mai napnak megfelelő szentírási szakaszokat, illetve az Úr bevonulásáról szóló evangéliumot olvasták fel.

CEU mellett, Soros balján? Ilyenek hazánk lejáratói

2017. április 07. 16:27

soros-gyorgy-500.jpgAhonnan eszünk, oda nem piszkítunk. Íratlan igazság. Legalábbis normális emberek között. De hát tudhatjuk, pláne az elmúlt napok történéseiből, nincs ezzel mindenki így.

Halódik a magyar irodalom, a magyar könyv?

2017. április 04. 13:11

rusztikus_konyv.jpgNyilván nem vagyok egyedül azzal, ha megvallom: szerelmem a könyv, legalábbis a jó könyv. A legjobb barát. A szerzője is. Csakhogy igazán jó könyveket inkább antikváriumokban, mint könyvesboltokban találni. Miért?

Nem csókos lipótvárosi? Nem érdemel szeretetet!

2017. április 03. 14:15

csurka-istvan-temetes250.jpgA Mazsihisz honlapján tegnap a „mai születésnapos” Konrád Györgyről olvastunk. Ebből megtudtuk, hogy Konrád megvallotta úgy két évvel ezelőtt, igazán hiányzik neki Csurka: „Bár gyakran kísértették antiszemita érzelmek, nem volt szükségszerű, hogy azzá legyen, akivé élete utolsó évtizedeiben vált szegény. És végül kibökte azt a megható és szomorú mondatot, hogy „kedveltem, ezt a nagy böszme alakot”. Mindennek ellenére. És jó, hogy van ilyen, szeretet annak, aki nem is érdemli meg, szeretet mindennek ellenére.”

„Hiszek a szeretet végső győzelmében”

2017. április 02. 18:27

prohaszka_ottokar.jpg1927. április 2-án adta vissza lelkét teremtőjének. Szinte kimeríthetetlen a Prohászka-emlékezet. Ezúttal esztergomi éveire való emlékezéssel rójuk le iránta való tiszteletünket.

„Ha azzal védekeznél, hogy te nem a zsidóságot támadod, hanem csak a zsidókat, szemedbe nevetnének”

2017. április 02. 15:23

tora.jpgHogy, hogy nem, a történelem mindahányszor önmagát ismétli. Miért, hogy örökösen csak a társadalom egyes szegmenseit lehet büntetlenül pellengérre állítani? Miért, hogy ha például kiderül egy papról, hogy pedofil, azonnal kórusban támadják „az” Egyházat, de ha történetesen egy rabbiról derül ki ugyanez, szinte szólni sem lehet?

Rákosi, Sztálin, Mazsihisz

2017. március 31. 14:17

sztalin.jpgJó ideje valahogyan nem méltóztattam ellátogatni a Mazsihisz honlapjára. Nem tudom, de ha az ember fázik, melegebben öltözködik, ha viszont melege van, könnyedebben. Gondolom, most is csak ilyen oka lehetett lépésemnek.

„Európa egyesítése és bővítése ma már nem cél, hanem a manipuláció eszköze”

2017. március 28. 11:54

83 éve, 1934. március 27-én született Csurka István. Nem nagyon olvastam ez alkalomból megemlékezéseket róla. Persze nyilván nem véletlenül.

Édesanyáink nemzetünk megmentői

2017. március 26. 20:32

anyasag.jpgGyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén méltán gondolhatunk az Édesanyák Édesanyjára, a boldogságos és szeplőtelen Száz Máriára, de mindazon nőkre, asszonyokra is, ráadásul az év minden napján, akik Hozzá hasonlatosan Isten leghívebb képmásai történelmünkben.

Gender-ideológia az iskolákban: gyurmából formálják ki a nemi szerveket

2017. március 25. 08:45

gender3-250.jpgHazánk a béke szigete még, legalábbis a nyugati-amerikai világhoz képest. És nemcsak migránsügyben. Elképesztő például, mi folyik azokban a német iskolákban, ahova a gender-ideológia betört.

Papi botrány – és ami mögötte van...

2017. március 22. 16:14

templom.jpgSzomorú, ha Isten szolgája elbukik, hiszen ezzel könnyen magával ránthat másokat is. No de lássuk is a történetet!

„Százával lógtak a fán a becsületes emberek”

2017. március 21. 16:52

patkanyorszag-500.jpgAki ismeri az 1789-es francia forradalom utáni jakobinus diktatúra, vagy az 1871-es párizsi kommün történéseit, mindjárt megérti, mi miért történt Magyarországon 1919. március 21-étől augusztus 1-ig, hazánk első kommunista megszállása alatt.

Budapest – aláaknázva

2017. március 20. 15:27

szabadkomuves jelkep.jpgAmikor azt tapasztalja a mai szülő, hogy gyermeke nem kapja meg azt a lelki-szellemi tartást, amire pedig okvetlenül szüksége lenne, vajon tudja,-e, mennyire nem új keletű tragédia ez? Így volt ez nálunk ugyanis már az első világháború előtt is.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A sör füveskönyve
A sör füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bethlen István angliai előadásai - Bethlen IstvánBethlen István angliai előadásai
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szerencsénk volt, túléltük... - Nógrádi GyörgySzerencsénk volt, túléltük...
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Széchenyi István füveskönyve - Merjünk nagyok lenni - Széchenyi IstvánSzéchenyi István füveskönyve - Merjünk nagyok lenni
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat