HunHír.info

2017. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Milyen az igazi pedagógus?

2017. május 19. 16:30

Attól, hogy valaki kitűnő matematikus, még korántsem biztos, hogy matematikatanárnak is ugyanolyan. Kellenek bizonyos emberi tényezők is ahhoz, éspedig nagyon, hogy valaki valóban pedagógus lehessen.

Mégsem lesz Horthy-szobor Perkátán

2017. május 15. 20:36

Horthy-tompocikk-17-05-16.jpgMinden szépen indult, jól ment. Aztán porszem került a gépezetbe. Jó magyar szokás szerint, mondhatnók...

Fatima üzenete: tartsunk bűnbánatot

2017. május 14. 16:31

csiksomlyoi-bucsu-500.jpgHa valaki megkérdezné tőlem, mit tartok korunk legnagyobb tragédiájának, azt felelném: lassan már hírből sem ismeri a bűn, a bűnbánat fogalmát. „Mi az, hogy én bűnös ember vagyok? Ugyan mégis kinek s mit vétettem?” Mindezt annak kapcsán írom, hogy száz éve, 1917. május 13-án a portugáliai Fatimában Szűz Mária megjelent három kisgyermeknek, a tízéves Santos Lúciának, a kilencéves Marto Ferencnek és a hétéves Marto Jácintának. A gyermekeket az Istenanya három látomásban részesítette.

Milyen legyen a magyar nevelés?

2017. május 08. 17:22

Sőt kezdjük ott, hogy általában milyen legyen. Mindenekelőtt legyen tekintettel arra, hogy az embereknek hármas csoportjával kell számolni jellemfejlődésük és személyiségalakulásuk során.

Kiknek a műve a nők, az anyák megrontása?

2017. május 07. 22:29

szabadkomuves-500.jpg„Magyar hölgynek születtél, / Tedd hivatásodat! /Egy hon nemtője lenni, / Mi szép egy gondolat! / Oh hölgy, ki ezt betöltéd, / Mi szép vagy és mi nagy! / Rendeltetés az égből, / A földön áldva vagy.” Így írt 1847-ben Garay János. De hát nem mindenki gondolja ezt jó ideje így...Maradjunk Garay sorainál. Nemtője egy honnak! Gyönyörű megfogalmazása ez az anyaság mindenkori értelmének. Nem is lehet elégszer idézni – főleg ma. Ma, amikor az „emberi jogok”, a „haladás”, a „demokrácia” szószólói hallani sem akarnak már anyaságról.

Nem olyan új keletű ez persze. Nem ama 1968-as lázadás és az azóta rákként tovaterjedő ultraliberalizmus gyermeke. Sokkal régebbi, mint gondolnók.

Ma fiú vagy, holnap leány – ez a gender-ideológia

2017. május 06. 17:07

gender.jpgOlvasom, hogy a Harvard Egyetemen a diákok neme akár „napról-napra változhat”. Ma fiú vagy, holnap leány. Ennek a tagadása pedig diszkrimináció, lázadás az emberi jogok ellen, magának az erőszaknak egyik formája.

Milyenek vagyunk mi magyarok?

2017. május 04. 23:15

szent-korona-500.jpgFogas kérdés. Átível egész múltunkon. Hányan tették fel e kérdést csupán az elmúlt évszázadban! Magam is töprengek rajta. Ha idejön egy német vagy francia, hamar észreveheti, ez valahogyan más világtáj, mint amit ő megismert és megszokott. Más nép, más nemzet, más ország. Szinte más az illata még a fűnek, fának, virágnak is. Sirathatjuk ugyan a vén Európát, mégis, itt még vannak hagyományok. Hagyományok, melyek csaknem időtleneknek tűnnek, mint ahogyan a hajszálgyökér is ki tudja, mióta burjánozza be az életadó humuszt.

Miért állunk oly rosszul erkölcsileg és anyagilag?

2017. május 02. 16:32

Andromeda250_.jpgLátva a Momentum és társai hazánkat lejárató kampányfogásait, eszembe jutott egy vers – még 1996-ból. Meg aztán néhány gondolat a nyomában.

Holokauszt, holokauszt, holokauszt

2017. április 28. 17:06

holokauszt-emlekkozpont-rendhagyo-orak-250.jpgOlvasom a Mazsihisz honlapján, hogy Kőbányai János, a Múlt és Jövő folyóirat főszerkesztője elmondta: most jött ki a nyomdából az általa szerkesztett és összeállított, csaknem nyolcszáz oldalas „Holokauszt Olvasókönyv”.

Nemzetünk fiatalsága nem kér a liberális egyenlősdiből

2017. április 24. 10:43

Bármennyire is vonzónak tűnhet sok mai fiatal számára az utilitarista és hedonista életmód, hisszük, hogy nemzetünk fiatalsága nem kér a liberális egyenlősdiből, hiszen soraiban ott szunnyadnak őseink életerőt adó energiái. Egyre többen döbbennek rá ugyanis, hogy igazi egyenlőség csak ott van, ahol az életet, amit a Teremtőnktől kaptunk, mélységesen tisztelik, s ezért tudják, hogy kizárólag keresztény értelemben van egyenlőség, vagyis mindannyiunkra egyenlően vonatkoznak Isten törvényei.

Fájlalják a numerus clausust – de miért?

2017. április 19. 11:51

zsido-sok-250.jpgAz idei április 16-án is megemlékeztek ama szörnyűséges „numerus clausus”-ról. Amit már annyiszor felidéztem, számos zsidó ügyvéd maga javasolta a zsidóság számának csökkentését bizonyos foglalkozásokban. Mégis, mást sem hallunk, minthogy ez mennyire brutálisan kirekesztő volt a zsidóságra nézve.

Innen ered a húsvéthétfői locsolkodás

2017. április 17. 16:59

Ha körbejárjuk népszokásainkat, hamar felfedezhetjük azok keresztény tartalmát. Ilyen a húsvéthétfői locsolkodás is.

József Attiláról – másként

2017. április 15. 16:24

1946. április 14-én hunyt el Budapesten Horger Antal nyelvész, szegedi egyetemi tanár, akit sokan csupán József Attila megbuktatójaként emlegetnek anélkül, hogy ennek hátterét ismernék – holott sokrétű tudományos pályafutásával méltán írta be nevét szellemi életünk nagyjaink közé.

Így halt kínhalált Jézus Krisztus

2017. április 14. 16:03

nagypentek250.jpgValljuk be őszintén: mi bizony még egy pofontól is elalélunk. Ha ellenben Krisztus kínhaláláról olvasunk hiteles feljegyzéseket, vagy a keresztény ókor mártíraktáit bújjuk, megérthetjük, miért a kereszténység az egyetlen igaz vallás.

A Költészet Napja anyanyelvünk ünnepe is

2017. április 11. 07:08

Kolteszet-napja_konyv.jpg„A költő elindult Nyugatra s Hollandia, Belgium nagyvárosai után úgy vette be Franciaország és Párizs szívét is, mint egy született hódító. Pedig csak magyarul szavalt s az idegen társaságot csak egyéniségének s a magyar szónak a zengésével kellett meghódítania. S egyetemi ifjak és professzorok, művészek és költőkirályok erre a hangra csillogó szemekkel felfigyeltek s a magyar szó bűvölő muzsikájára és e költészet nemesen egyszerű életérzésére tapsra csattantak a tenyerek.”

Virágvasárnap eredete és üzenete

2017. április 09. 16:49

viragvas.jpgEz a vasárnap az Úr Jézus Krisztus Jeruzsálembe vonulásának s szenvedésének kezdete. Már a Krisztus születése utáni IV. században megünnepelték. Eleinte az Olajfák hegyén gyűltek egybe a jeruzsálemi keresztények, s imádság keretében a mai napnak megfelelő szentírási szakaszokat, illetve az Úr bevonulásáról szóló evangéliumot olvasták fel.

CEU mellett, Soros balján? Ilyenek hazánk lejáratói

2017. április 07. 16:27

soros-gyorgy-500.jpgAhonnan eszünk, oda nem piszkítunk. Íratlan igazság. Legalábbis normális emberek között. De hát tudhatjuk, pláne az elmúlt napok történéseiből, nincs ezzel mindenki így.

Halódik a magyar irodalom, a magyar könyv?

2017. április 04. 13:11

rusztikus_konyv.jpgNyilván nem vagyok egyedül azzal, ha megvallom: szerelmem a könyv, legalábbis a jó könyv. A legjobb barát. A szerzője is. Csakhogy igazán jó könyveket inkább antikváriumokban, mint könyvesboltokban találni. Miért?

Nem csókos lipótvárosi? Nem érdemel szeretetet!

2017. április 03. 14:15

csurka-istvan-temetes250.jpgA Mazsihisz honlapján tegnap a „mai születésnapos” Konrád Györgyről olvastunk. Ebből megtudtuk, hogy Konrád megvallotta úgy két évvel ezelőtt, igazán hiányzik neki Csurka: „Bár gyakran kísértették antiszemita érzelmek, nem volt szükségszerű, hogy azzá legyen, akivé élete utolsó évtizedeiben vált szegény. És végül kibökte azt a megható és szomorú mondatot, hogy „kedveltem, ezt a nagy böszme alakot”. Mindennek ellenére. És jó, hogy van ilyen, szeretet annak, aki nem is érdemli meg, szeretet mindennek ellenére.”

„Hiszek a szeretet végső győzelmében”

2017. április 02. 18:27

prohaszka_ottokar.jpg1927. április 2-án adta vissza lelkét teremtőjének. Szinte kimeríthetetlen a Prohászka-emlékezet. Ezúttal esztergomi éveire való emlékezéssel rójuk le iránta való tiszteletünket.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fekete Madonna titka - Gönczi TamásA Fekete Madonna titka
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Az elveszejtett turáni örökség - Dr. Rimanóczy LászlóAz elveszejtett turáni örökség
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Szent László - Kard és glória - Benkő LászlóSzent László - Kard és glória
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat