HunHír.info

2018. Álom hava 18. nap, Csekő napja.

Lenin-fiúk, Lenin-lányok jönnek

2018. december 17. 23:16

lenin-fiuk-munkaban-500.jpgAmikor kérdeznek, akkor is hazudnak, és akkor is, amikor szembe néznek. Régi bölcsesség ez, eredendően azoké, akik már 1919-ben is láttak hazánkban kommunistákat. Ma már nem így nevezik magukat, mégis, lényük – lényegük – változatlan.

Így készüljünk Jézus eljövetelére

2018. december 16. 15:59

advent-500.jpgJézus megszületését az ember nagy megilletődöttséggel, s ebből következően magába szállással kell, hogy fogadja, nem pedig vásárláshajhászással. Az alázatosság erényének minél gyakoribb gyakorlása különösen is fontos az adventi időszakban.

Ilyen egy keresztény bőrbe bújt liberális farkas

2018. december 11. 21:42

lib.jpgMár megint Prőhle Gergely. Ismert okokból távoznia kellett a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről. Rendben van, venni kényszerült kalapját. De miért szól róla még mindig a fáma – róla, a keresztény bőrbe bújt liberális farkasról?

Izmos fiú, copfos leány? Náci!

2018. december 08. 22:42

AdolfHitler500.jpgNapok óta attól hangosak a túloldali médiumok, minő borzalom, ha egy német fiú izmos és egy német leány copfos. Egy hatvanoldalas, napközis tanároknak szánt németországi kiadvány szerint már az is gyanús, ha valaki ilyen gyermeket küld iskolába. A jól értesült Berliner Kurier szerint egy hírhedt szélső balos perszóna, Anetta Kahane szerkesztette, aki Erich Honecker idejében az Állambiztonsági Minisztérium, a Stasi spionja volt, s előszavát amúgy a korábbi szociáldemokrata családügyi miniszter, Franziska Giffey írta.

Csak nehogy megbántsuk a liberálisokat!

2018. december 01. 16:22

lib.jpgMiről ismerhető fel az, aki kacérkodik a liberalizmussal? Nem feltétlenül arról, hogy mindent tagad, ami igaz, hanem sokszor inkább arról, hogy amellett sem áll ki határozottan, amit még igaznak tart. Csak nehogy megbántsuk a liberálisokat! Valahogy ez az érzése az embernek az új pannonhalmi bencés főapáttal, Hortobágyi T. Círill atyával készült interjú olvastán (Borsodi Attila: Egy megújuló egyház képes óvni Európa keresztény értékeit. Magyar Idők, 2018. december 1.).

Nyirő József és Esterházy Péter egy lapon?

2018. november 21. 22:42

nyiro-jozsef-2.jpgNem lévén traumatológus, fogalmam sem volt, mekkora esés kell ahhoz, hogy az ember utána felkeljen. Nos, nálam ez most – nem tévedés – egy hónapba telt. Szóval történt az, hogy az „Evangélikus Élet” című orgánumban Prőhle Gergely egy hónapja ekként nyilatkozott viselt dolgai miatti múzeumigazgatói menesztésével kapcsolatban: „Olyan környezetben nőttem fel, ahol sosem kellett választanom Nyírő József, Herczeg Ferenc és Esterházy Péter között, sem stílusuk, sem politikai nézeteik különbözősége miatt, csak írásaik színvonala volt az érdekes. Meggyőződésem, hogy ez olyan stratégia, amely az irodalmi múzeumhoz hasonló közintézmények számára is vállalható.”

Már Széchenyi is fasiszta?

2018. november 14. 00:49

toltotoll.jpg„A nagy angol elemben a zsidó elvegyülhet. Ugyanez áll Franciaországra nézve is. De ha a magyar levesbe az ember egy palack tintát önt, megromlik a leves, és azt nem eheti meg az ember.” Hát úgy tűnik, az efféle Széchenyi-idézetekkel van a baj mindenkor. Nekik mindenkiről, akik nincsen velük, egy általuk szitokszónak tartott kifejezés – vajh melyik, ha nem a fasiszta? – jön ugyanis ajkukra.

Amikor egy homokos róka egy bak nyúllal közösül

2018. november 10. 18:00

pava.jpgSzakács Árpád lassan könyvvé terebélyesedő elemzéssorozata, a „Kinek a kulturális diktatúrája” legújabb, a „Magyar Idők” mai számában megjelent (XIV.) részét olvasva sincsen persze semmi új a nap alatt, ugyanis sokszor már mintha a két világháború között szerte Európában tort ült volna a deviancia a normalitás fölött.

Lenin élt, meghalt – de hogyan?

2018. november 08. 02:01

bolsevizmus.jpgBizonyára vannak, akik gyertyát gyújtanak 1917. november 7-e „megünneplésére”, kiváltképpen Lenin elvtárs emlékére. Azonban ha igaz az ókori bölcsesség, miszerint sokak halála mintegy tükörképe életüknek, akkor ez ebben az esetben maximálisan igaz.

Álom – magyar könyvnapokról

2018. november 05. 01:01

Lehet, hogy ostobának néznek, de én még azok közé tartozom negyvenhat évemmel, akik számára a könyv – szentség. Akik használják ugyan naponta, nem is kevésszer, az internetet, de akiknek életében a könyv továbbra is mégis pontosan olyan, mint a lélegzetvétel. Ha azt a szót hallják, hogy könyvnap, izgatottak lesznek. „Ott a helyünk!” – kiáltják öntudatlanul is. Csakhogy ha vannak is Magyarországon könyvnapok – amúgy 1929 óta –, valahogy keserű a szájízük, ha ezekre ellátogatnak. Pedig vannak jó könyvek rajtuk mindig, persze, de mégis. Vajon miért?

Adyból „mintha Isten hangja szólna”?

2018. november 03. 17:17

Ady-Endre.jpgÉrdekes jelenség az irodalmi élet. Azon senki, aki épelméjű, nem vitatkozik, hogy hat-e felhajtóerő a folyadékba mártott testre és ha igen, mekkora, vagy hogy a derékszögű háromszögben a két befogó négyzetösszege minek a négyzetével egyenlő, illetve, hogy gömb alakú-e a Föld vagy sem. Ha viszont megállapítja egy költőről, hogy világnézete művészi alkotásaira történő kivetülései miatt messzemenően nem zseni, sőt, azonnal partvonalon kívül találja magát.

Nemzeti nagyságaink emlékét mennyire őrzi a kegyelet?

2018. november 02. 16:06

temetojaras2011-5.jpgMagyarország második legnagyobb temetője – egyben nemzeti sírkertje – a budapesti Fiumei úti. Nem lehet megrendülés, meghatottság nélkül sétálni benne, különösen most, halottak napján. Ilyenkor nyilván sokan kíváncsian kérdezik, hogy ott nyugvó nemzeti nagyságaink emlékét mennyire őrzi a kegyelet?

Mindenszentekkor kiket is ünneplünk?

2018. november 02. 00:54

temeto.jpgMindenszentekkor az üdvössség pálmáját elnyerteket ünnepli a katolikus Anyaszentegyház. Azokat, akik Isten színe látására jutva a mennyország örökösei lettek. Miért? Mert földi életükben éltek Krisztus Urunk kegyelemeszközeivel, szentségeivel, így életüket Istennek szentelve elnyerték jótetteik jutalmát.

Kié is Ady?

2018. október 30. 16:09

Ady-Endre.jpgVastag Andrea írása (Az álkeresztények kora. Magyar Idők, 2018. október 18.) a szó szoros értelmében lavinát indított el. Azóta is folyik a költő életművének értékelése pro és kontra. Kié is Ady? E kérdésre keresve a választ, újra fellángolt tehát az Ady-vita.

Él magyar, áll Esztergom!

2018. október 28. 19:42

toresvonalak-250.jpgKisfaludy Károly írta híres versében (Mohács): „Él magyar, áll Buda még! / a mult csak példa legyen most, / S égve honért bizton nézzen előre szemünk.” 335 évvel ezelőtt, 1683. október 28-ával Esztergom százharminchárom éves török megszállása véget ért. (Noha két évvel később Sejtán Ibrahim még megkísérelte Esztergom visszavételét, ámde sikertelenül.)

A kommunizmus a rendőrség megszüntetésével és a börtönök kinyitásával kezdődött

2018. október 27. 17:14

Kommunizmus-Spanyolorszagban-1936-1.jpgÖnkéntelenül is adódik a párhuzam a kommunizmus és a liberalizmus között, ha abból a tényből indulunk ki, hogy mindkettő fittyet hányt a tényleges kriminológiára, lassan már a közbűntények elrettentő megbüntetésére is. Nincsen olyan, hogy „enyém, tied, övé”. Csak egy van: enyém!

Nagyfeszültségű árammal kínozták agyon

2018. október 26. 22:13

avh-pince-ajto.jpgAmióta ember él a földön, tény: a megszállók nem feltétlenül bánnak kesztyűs kézzel megszállottjaikkal szemben. Azonban egykor volt mérték mégis. A kommunizmussal ez (is) megszűnt.

Az átlag magyarra e negatív tulajdonságok jellemzők

2018. október 24. 12:49

lib.jpgTökéletesen igaza volt Szekfű Gyulának, amikor arról értekezett, hogy a liberalizmus nemzeti hibáinkat, gyöngeségeinket nevelte nagyokká. Ennek jeleit látjuk napjainkban is. Elöljáróban: nincsen rosszabb, mikor valaki, Rousseau módjára, azt hiszi magáról, hogy ő aztán mennyire jó, makulátlan, hibátlan. S ugyanez áll a nemzetekre is. Milyenek is vagyunk tehát mi, magyarok?

Ötvenhatos előzmény: zúzdába kerültek Liszt Ferenc könyvei is

2018. október 23. 12:36

avo_terror_250.jpg„Könyvtárunk megsemmisült. Pedig ezek között a zúzdába került könyvek között voltak Liszt Ferencnek a könyvei is, amelyeket ő a mi kolostorunkra hagyományozott halála előtt.” – vallotta egy ferences szerzetes. Ötvenhatos előzmény ez is bizony.Temérdek szerzetesvallomás áll rendelkezésünkre, miként bántak el a szerzetesrendekkel már 1945, de leginkább feloszlatásuk, 1950 után, s ennek története mindent megmutat a Rákosi-éra igazi arculatáról.

„Sohasem tudott a magyarság közé beolvadni”

2018. október 22. 17:29

„[...] a görögök helyét mindinkább a megtelepedett zsidóság foglalta el, amely sohasem tudott a magyarság közé beolvadni, hanem sajátos fajiságának minden tulajdonságával elkülönült kereskedelmi rétegként maradt meg.”

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat