HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

A Pócsi Szűz csak Máriapócson könnyezett!

2009. január 09.
HunHír.Hu-információ

„Ó, nem volt elég, hogy Bécs uralma, amely mint hatalmas tenyér, rányomódott a nemzet kiáltó ajkára...” (Tartally Ilona: Ékes virágszál.) Ezzel az idézettel szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy a „Pócsi Szüzet”, a máriapócsi Szűzanya-képet nem lehet csak úgy, a nép akarata ellenére elvinni tőlünk.

Menedek - Engdahl

Ez a történet 2008. augusztus 20-adikán kezdődött, amikor európai uniós pályázatot írtunk alá. Ebben az szerepelt, hogy a Kegytemplomunkat rekonstruálják.

„A rekonstrukció magában foglalja a régészeti feltárásokat is, archeológusok keresik majd a bazilika helyén állt egykori fatemplomot. Az ikonosztáz restaurálására, állagmegóvására, tisztítására és az eredeti színek helyreállítására szintén figyelmet fordítanak. A templom homlokzatát is teljesen felújítják, a csapadékelvezetést és a parkosítást is megoldják – mondta Lipcsák Tamás, a püspöki hivatal munkatársa.” Ekkor még nem tudtuk, hogy emiatt a Szűzanya kegyképét megint elviszik tőlünk, mint a Habsburg-uralom idején próbálták. 2008. december 21-edikén a püspök úr bejelentette, hogy a Pócsi Szűz képét elviszik Hajdúdorogra, gyalogos zarándoklat keretében, és a Pócsi Búcsúkat is ott fogják megtartani.

A máriapócsiak először nem tudták, hogy mit tegyenek, de most már biztosak abban, hogy a Szűzanya-képnek itt a helye. Ezt egy újabb csodának vagy sugallatnak hiszik az emberek. A nép szerint a Szűzanya bátorítást adott, hogy szembeszálljunk az egyházi személyekkel, és hogy ne engedjük el a Kegyképet. A népnyelv szerint a zarándokok nem fognak olyan lelkesen Hajdúdorogra menni, mert a Szűzanya nem ott könnyezett, hanem Máriapócson.

A görögkatolikus kalendáriumban olvastam a napokban, hogy a Búcsúk egyik része Hajdúdorogon, a másik része Máriapócson lesz megtartva. Van nálunk is elég kápolna, vagy akár a római katolikus templomunk, ahová át lehetne helyezni időszakosan a Kegyképet, és akkor itt tudnák megnézni az idelátogató hívő emberek. Hajdúdoroggal az a gond lehet az emberek számára, hogy nem közismert. Igaz, van ott egy Görögkatolikus Oktatási Központ, de a püspök atyának már nem ott van a székhelye, hanem Nyíregyházán.

Máriapócs gazdasági helyzetéről is szólni kell pár szót. A mi kis városkánk nagyobb bevétele a búcsúkból és az ide látogató zarándokok adományaiból van. Ha Máriapócson régebben nem lett volna a könnyezés, akkor csak annyira ismernének minket is, mint Hajdúdorogot. Hiszünk a Szűzanya segítségében, és hogy meghallgatja az imáinkat, hogy ne vigyék Őt el innen. Minden kis követ megmozgatunk annak érdekében, hogy a Kegykép itt maradjon!

Ezennel tudatni szeretnénk az Egyházi személyekkel, hogy Máriapócs nem adja a Szűzanya Kegyképét senkinek sem!
„Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja!”

A máriapócsi hívek

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat