HunHír.info

2019. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

Hun Napok Várpalotán

2007. március 08.
HunHír.Hu

Az Őrzők Rendje egyesület az idei esztendőt a Turul Nemzetségből való kiváló hadvezér, hadúr, államférfi Árpád Nagyfejedelem (840-907) évének ajánlja és szenteli! A hagyományőrző egyesület méltóképpen akar tisztelegni fejedelmünk emléke előtt, ezért április 14-15-ére hun napokat szervez.

Magyar Menedék - Grandpierre

Mint ismeretes vezérünk, nagyfejedelmünk a 907-es esztendőben halt hősi halált, immáron 1100 éve. Nekünk, hagyományőrzőknek kötelességünk, hogy ezt évet Vezérünknek ajánljuk, hogy ebben az esztendőben rendezvények sorozatával állítsunk méltó emléket részére, s ezzel természetszerűen alázattal adózzunk dicső eleinknek! - közölte az egyesület.

Az újkori magyar állam megalapítója ÁRPÁD Nagyfejedelem. Történelmünk legnagyobb alakja. Államfő, hadvezér, politikus és diplomata volt. Hazát és biztonságot adott népének. Megteremtette a Kárpát-medence politikai és nemzeti egységét.

Népe sorsát szívén viselte. Négy daliás fiát áldozta fel a honvisszaszerzés és megtartás érdekében: Leventét a bolgár háborúban, Tarhost, Üllőt és Jutast a pozsonyi csatában.

Hozzá hasonló hadvezért, stratégát egyáltalán nem, vagy csak elvétve találhatunk mind a középkori, mind pedig újkori történelemben.

Az Őrzők Rendje Hagyományőrző Egyesület méltóképpen akar tisztelegni Fejedelmünk emléke előtt, ezért hagyományteremtő céllal, 2007. Szelek (április) havának 14-15. napjára meghirdeti a Hun Napok rendezvénysorozatot, amelynek helyszíne a várpalotai Thuri-vár, és annak környezete.

A programot alább közöljük:

2004. Szelek havának 14. napja:

- Hagyományőrző főzőverseny:
( Nevezés a helyszínen 08.30 órától 09.00 óráig lesz. Nevezési díj nincs, azonban az alapanyagok helyszínre szállításáról, illetve azok elkészítéséről mindenkinek magának kell gond
oskodnia! A főzéshez szükséges hagyományos tüzelőanyagot - amennyiben arra igény mutatkozik -, az egyesületünk állja. (Nincs megkötés az elkészítendő étel elkészítésének módj
ára, bár szeretnénk azt, ha tradicionális magyar konyha, s gasztronómiai különlegességek kerülnének előtérbe!)! Értékelés 12.00 órától elkészülés sorrendjében, eredményhirdet
és és díjazás 14.00 órától a színpadon. I-III. helyezést elértek tárgyjutalomban és oklevélben részesülnek, a további nevező, s résztvevő részére emléklapot adunk át.

- Íjászverseny
( Nevezés a helyszínen 09.00 órától 09.30 óráig lesz. Nevezési díj nincs! A verseny előre láthatóan a vár mellett két helyszínen kerül lebonyolításra, két korosztály számára meghirdetve. I. korosztály versenyzői (-9 éves korig) ill. II. korosztály versenyzői (9-) mérhetik össze tudásukat. A hely sajátosságai folytán csigás rendszerű íjakkal a versenyre nem fogadunk el nevezést! A verseny előre láthatóan 10.00 órától (létszámtól függően!) 11.00 óráig kerül lebonyolításra. Díjátadás 14.00 órától a színpadon, I-III. helyezést elértek tárgyjutalomban és oklevélben részesülnek, a további nevező, s résztvevő részére emléklapot adunk át. A "legeredménytelenebb versenyző” külön alma díjban részesül!

- A délelőtt további részében jelen lévő gyerekek részére kézművesség, hétpróba, továbbá lehetőség arra, hogy kipróbálják eleink fegyvereit (lándzsa dobás, kardforgatás stb.)

14.00 órakor - a díjátadást megelőzően -, hivatalos megnyitó, ünnepi beszédek.

14.30 órától színpadon:
- Csicsergő népdalkör,
- Inotai Népdalkör,
- reneszánsz táncok, a jelenlévők bevonásával,

17.00 órakor történészi előadás eleinkről, Árpád fejedelemről, a pozsonyi csatáról.

17.30 órától élőképek Pozsonyi csatáról, a Táltos jövendölésével, s meghívott, s jelenlévő rendek bevonásával.

18.30 órától máglyagyújtás, örömtűz, dobolás, tradicionális magyar szer bemutatása, virrasztás.

2004. Szelek havának 15. napja:

A délelőtt a gyermekeké, az újonnan érkezők részére egyesületünk ismételten lehetőséget biztosít hétpróbára, valamint rajzversenyen vehetnek részt. Az I-III. helyezett tárgyjutalomban részesül. A további résztvevők emléklapot vehetnek át.

15.00 órától nemzeti rock zenekarok és előadó művészek a színpadon, zárás előre láthatóan 18.30 órakor.

Mindkét napon a helyszínen folyamatosan ismerkedhetnek meg az érdeklődők népművészetünk kortárs alkotóival és munkáikkal.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat