HunHír.info

2019. Ígéret hava 23. nap, Szabolcs napja.

A Magyar Sziget útmutató lehet

2005. augusztus 11.
G. Kirkovits István - HunHír

A nyári politikai uborkaszezon ellenére teljesen nyilvánvaló, hogy megkezdődött a politikai kampány, amely a nagy, jövőre esedékes megmérettetést hivatott előkészíteni. Az utcai plakátháborúk már most arról tanúskodnak, hogy bizonyos politikai szándék megvalósulásaként két erőteljes, legalábbis látszólagosan egymásnak feszülő politikai tömörülés uralja majd a mezőnyt, és az úgynevezett kispártok jelentős média- és egyéb támogatás híján csak nagy erőfeszítéssel tudnak részt venni a küzdelemben.

Menedék - Pálfi

A szocialisták és liberálisok egy-egy pártot állítva szállnak majd szembe a nemzeti oldal képviselőivel, amelyhez most olyan időszakos látszaterők is csatlakoznak, amelyek csupán egy-egy választásra állnak össze, de elcsippentenek fél-egy százalékot a nagy pántlikás kalapból. Teljesen természetes, hogy egy gyűjtőpárt, jelen esetben a Fidesz nem képviselheti az egész jobboldalt, amelynek igen változatos és széles a palettája, hiszen a liberálistól csaknem a nemzeti radikálisig terjed.

Az elmúlt évek politikai gyakorlata megmutatta, hogy hazánkban körülbelül hat-hétszázezer ember gondolja úgy, hogy kevés az a politizálás, amelyet a Fidesz képvisel, a liberálisból konzervatívvá lett politikai erő kevésbé hangsúlyosan kezeli az olyan sorskérdéseket, mint Trianon problémája, a jelenlegi határainkon önhibájukon kívül rekedtek érdekképviselete, a magyar föld, a magyar kultúra, a magyar áru védelme. Az a pár nemzeti radikális erő, amely most még 0,5-től 1,5 százalékos mértékben jelen van a közéletben, politikai síkon tesz ugyan néhány kísérletet arra, hogy megmutassa különbözőségét a mostani parlamenti jobboldali erőktől, viszont egy nagyon fontos kérdésben képtelen zöldágra vergődni.

A MIÉP korábbi sikerét többek között az is elősegítette, hogy a párt körül kialakult a hazai szellemi elit képviselőiből, közgazdászokból, történészekből, írókból, művészekből, rock- és más műfajt képviselő zenészekből álló holdudvar, amely a párthoz volt köthető, és amely a kultúra, a művészetek és a szellemi élet területén erősítette a politikai elképzeléseket.

Nos, a Fidesz táborában megtalálható ez a bizonyos holdudvar, és érdekes módon a nemzeti radikálisok ahelyett, hogy a saját magukét alakítanák ki és hoznák létre, inkább a nagyobbik ellenzéki párthoz köthető értelmiségi, zenész- és művészkört propagálják a saját rendezvényeiken is. Ez nagy hiba, mert a hétköznapi emberben kérdéseket vet fel, s ugyanakkor a józan paraszti ésszel gondolkodó, a politikához kevesebbet konyító átlagpolgárban kétségeket ébreszt.

Szerencsétlen dolog, ha egy Fideszhez köthető folkrock zenekar szimbolizálhatja a radiális nemzeti oldalt is, azért mert ennek szervezői és kultúrpolitikusai kényelmi megfontolásból, figyelmetlenségből vagy hozzá nem értésből mellőzik azokat a csapatokat, amelyek pont az ő politikai irányulásukat támaszthatják alá teljes súllyal és kifejezéssel. A fideszes rébuszokból a szomszédok érzékenységére is apelláló külpolitikai megközelítésekből már sok embernek elege van, tisztán szeretné látni európai uniós helyzetünkben a kierőszakolt kapcsolat következményeit. Nem elégszik meg azzal, hogy a politikusokon kívül a művészvilág is valami sejtelmes, hímező-hámozó megközelítésekkel forduljon a magyarságot ért világméretű sorstragédiához. Elfogadhatatlan számára a magyar kultúra háttérbe szorítása, illetve az a tendencia, hogy népzenénk, hagyományaink, szellemi-történelmi kincseink csak egy szeletkéjét adják a nagy globális Kárpát-medencei multikultúrának.

Mégis a nemzeti radikális oldalon is a most futó másik kedvenc az az egy jól behatárolható kör által megcsinált könnyűzenei együttes, amely diszkósítja ugyan a népdalt, de saját bevallása szerint is műveinek zenei anyagát számos népcsoport kultúrkincséből gyúrja össze. Látványelemeiben megjelenik ugyan az ősi magyar napkereszt, de a hozzá tartozó díszítőmotívumok nem az ősi magyar kultúrát, hanem egy gyűrűk urás történelmileg megtévesztő, semmitmondó összeurópai fantáziavilágot vetítenek elénk.

Ha a nemzeti radikális pártok és pártocskák is ezt a multikulturális, mindenből merítő kulturális irányzatot, zenei műfajokat favorizálják, akkor maguk alatt vágják a fát, és ami még rosszabb: hozzájárulnak azon előadók, zenekarok, történészek és politikusok tevékenységének ellehetetlenítéséhez, munkásságuk háttérbe szorításához, akik mindenekelőtt a magyar érdeket képviselik a hiteles magyar múlt bemutatásával, szöveggel, dallal és zenével.

A kultúra területén most a nemzeti rock a legnagyobb mozgósító erő. Nemzeti radikális pártpropagandisták és kultúrfelelősök figyelmébe ajánlom, hogy nyújtson teret a műfaj három legkiválóbb képviselőjének. A költői szövegeket igényes rockmuzsikával párosító Ismerős Arcoknak, a revíziós dalokat modern hangszerelésben közvetítő és ebben a témakörben is új nótákkal kirukkoló Kárpátiának, és nem utolsó sorban a magyar, a széki, a csángó népzenét rockosító, a tradicionális hangszereket a rock zeneszerszámaival párosító, a magyar mondavilághoz is bátran nyúló Romantikus Erőszaknak.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat