HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Globálproletár pereputtypolitika

2005. január 05.
G. Kirkovits István

Lehet, hogy most forog sírjában a nyelvújító Kazinczy, és évszázados álmát megzavarni látja ebben a mostani világban. A szép, ízes magyar nyelv becsülete, a nyelvújítói jó szándék, amely hozzájárult a nemzet felemelkedéséhez mostanság a rohanó világ kegyetlen játékszere lett. Az elmúlt években már tudatosult bennünk valami, hogy volt egy rendszerváltozásnak nevezett hókuszpókusz, amiből csupán annyi tanulságot vonhattunk le úgy jó magyar módra, hogy az élet bizony nem habos torta. Aztán most, hogy valójában nem tudjuk, mi is lesz az a nagy olvasztótégely, amely minket is szív magába, hogy mi lesz akkor, ha az integrációként elhíresült Európai Uniós csatlakozás bekövetkezik. Azt hiszem két új fogalommal szembesül majd a magyar halandó: globálproletár és pereputtypolitika.

Menedék - Pálfi

Senkit sem akarok megbántani az előbbi minősítéssel, véletlenül sem a szerény anyagi körülmények között élő, önhibáján kívül kevesebb iskolát végzett embert. Viszont van egy szörnyű vízióm a jövőről. Ott ül a kiüresedett agyú globálproletár a lakásban, svéd klottgatyában issza a holland sört, zabálja a német bockwurstot, s közben kapcsolgatja a 282. európai uniós tévéállomást. A nyelvet nem tudja, de hát ez nem is gond, elég, ha látja az akciófilmeket, s röhög azért, mert a képernyőn is röhögnek. Aztán arra gondol, de jó volna egy kis kőbányai világos, egy szelet szalonna, de hol vannak már a régi szép idők, a moslékot nélkülöző disznóknak van ugyan valami húsa, de felszívódott a szalonna.

Ül a globálproli a svéd klottgatyában a nagyképernyős angol televízió előtt, és arra gondol, hogy egyszer régen a múltban volt 3,60 is a kenyér, aztán szitkozódott, hogy felemelték, majd nem is oly régen, még mielőtt belépett volna a kutyapiszokba, csak harmadannyiba került. Aztán itt az Európai Unió, itt a globalizáció, hurrá jól élünk, mert estére jut tévé, egy üveg sör, és génmanipulált aszalt szilva.

Persze, lesznek, akik jól élnek majd. Az a húsz leendő uniós képviselő, és annak pereputtya, szakértői és holdudvara, aki bizony hatalmasat szakít azért, hogy a globalizált Európában a globalizált Magyarországot képviseli. Nekik lesz igazán jó. Az átlaghoz képest iszonyúan magas fizetés, és semmi elvárás. Illetve csak egy: a nemzet, a haza, a múlt eladó, kitörlendő, feldarabolható, manipulálható. Egy a cél: a nagy közös arctalan Európa.

2002. november 20.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat