HunHír.info

2018. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Globálproletár pereputtypolitika

2005. január 05.
G. Kirkovits István

Lehet, hogy most forog sírjában a nyelvújító Kazinczy, és évszázados álmát megzavarni látja ebben a mostani világban. A szép, ízes magyar nyelv becsülete, a nyelvújítói jó szándék, amely hozzájárult a nemzet felemelkedéséhez mostanság a rohanó világ kegyetlen játékszere lett. Az elmúlt években már tudatosult bennünk valami, hogy volt egy rendszerváltozásnak nevezett hókuszpókusz, amiből csupán annyi tanulságot vonhattunk le úgy jó magyar módra, hogy az élet bizony nem habos torta. Aztán most, hogy valójában nem tudjuk, mi is lesz az a nagy olvasztótégely, amely minket is szív magába, hogy mi lesz akkor, ha az integrációként elhíresült Európai Uniós csatlakozás bekövetkezik. Azt hiszem két új fogalommal szembesül majd a magyar halandó: globálproletár és pereputtypolitika.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Senkit sem akarok megbántani az előbbi minősítéssel, véletlenül sem a szerény anyagi körülmények között élő, önhibáján kívül kevesebb iskolát végzett embert. Viszont van egy szörnyű vízióm a jövőről. Ott ül a kiüresedett agyú globálproletár a lakásban, svéd klottgatyában issza a holland sört, zabálja a német bockwurstot, s közben kapcsolgatja a 282. európai uniós tévéállomást. A nyelvet nem tudja, de hát ez nem is gond, elég, ha látja az akciófilmeket, s röhög azért, mert a képernyőn is röhögnek. Aztán arra gondol, de jó volna egy kis kőbányai világos, egy szelet szalonna, de hol vannak már a régi szép idők, a moslékot nélkülöző disznóknak van ugyan valami húsa, de felszívódott a szalonna.

Ül a globálproli a svéd klottgatyában a nagyképernyős angol televízió előtt, és arra gondol, hogy egyszer régen a múltban volt 3,60 is a kenyér, aztán szitkozódott, hogy felemelték, majd nem is oly régen, még mielőtt belépett volna a kutyapiszokba, csak harmadannyiba került. Aztán itt az Európai Unió, itt a globalizáció, hurrá jól élünk, mert estére jut tévé, egy üveg sör, és génmanipulált aszalt szilva.

Persze, lesznek, akik jól élnek majd. Az a húsz leendő uniós képviselő, és annak pereputtya, szakértői és holdudvara, aki bizony hatalmasat szakít azért, hogy a globalizált Európában a globalizált Magyarországot képviseli. Nekik lesz igazán jó. Az átlaghoz képest iszonyúan magas fizetés, és semmi elvárás. Illetve csak egy: a nemzet, a haza, a múlt eladó, kitörlendő, feldarabolható, manipulálható. Egy a cél: a nagy közös arctalan Európa.

2002. november 20.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat