HunHír.info

2018. Jégbontó hava 21. nap, Réva napja.

A Mazsihisz legszívesebben máglyákat rakna Hóman műveiből, sőt talán még neve leírását vagy kiejtését is büntettetné

2015. december 15. 11:01
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

langok.jpgTegyük fel, valakik, hogy, hogy nem, nem azonosulnak Hóman történelmi-politikai állásfoglalásaival. Azonban, ha nem akarják elvetni a sulykot, el kell ismerniük nekik is kétségtelen érdemeit. Merthogy a világ színes, nem csak a feketét és a fehéret ismeri.

Magyar Menedék - Migránsokk

Érdekes, azok viszont, akik folyton a tárgyilagosságról, árnyalatosságról, a történelem differenciált szemléletéről zengenek ódákat, csak fehéret és feketét ismernek. Ez még persze hagyján, mondhatnók, legyen az ő bajuk. Csakhogy azt akarják, hogy mindenki kövesse őket ebben. Ellenkező esetben boldogra-boldogtalanra ráragasztják a szokott címkéket, a-tól x-ig, az antiszemitától a xenofóbig.

Ez az egyetlen üzenete a Mazsihisz minapi székesfehérvári tüntetésének. Honlapjára tegnap felkerült elnökük, Heisler András ott elhangzott beszéde. Csak két bekezdést idézek belőle:

„Hanuka fényeivel kívánjuk elkergetni a Bartók Béla térről a „hómani sötétséget” és közösen sürgetni a csodát. Igen, mert a jelképek életre kelnek. Sürgetjük a csodát és teszünk is érte, hogy eljöjjön. Hónapok óta küzdünk az ellen, hogy hazánkban egy nyíltan antiszemita, náci eszméket valló politikusnak szobrot állítsanak.

Azért gyűltünk össze ma Székesfehérváron, hogy a hanukai ünnepségünk kapcsán együtt fogalmazzuk meg Magyarország üzenetét: náci eszmék mellett végsőkig kitartó, vállaltan rasszista, antiszemita politikus ne kaphasson soha és sehol szobrot hazánkban! De ne legyen neki emléktáblája sem – bármi legyen rajta a felirat.”

„Hómani sötétség.” Ha Heisler megszólal, önkéntelenül is Rákosi jut az ember eszébe. No nem a Viktor, hanem a Mátyás. Aki szerint mindazok, akik nem építik a „szociálizmust”, fasiszta brigantik. Méltó követői vannak nálunk ma is ott a Síp utcában. Ők mindig, mindenhol küzdenek, megtanulva egy életre az Internacionáléból, hogy „ez a harc lesz a végső”.

Ám van itt egy mondat, amit még, legalábbis tudtommal, Heislertől sem hallottunk: „Ne legyen neki emléktáblája sem – bármi legyen rajta a felirat.” Egyértelmű üzenet. Semmi ne maradjon, ami Hómanra emlékeztet. Heisler, végsőkig kitartó csapatával, legszívesebben máglyákat rakna Hóman műveiből, sőt talán még neve leírását vagy kiejtését is büntettetné.

„Mindenkit megvédünk!” – hangzott el ki tudja már hányszor a miniszterelnöki szlogen. Csak az a kérdés, hogy ez efféle gyűlölködő, egyenesen antiszemitizmust szító, Rákosit felidéző Síp utcai bandériumtól mikor, ki és hogyan véd meg bennünket?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat