HunHír.info

2018. Földanya hava 19. nap, Ovola napja.

A Mazsihisz legszívesebben máglyákat rakna Hóman műveiből, sőt talán még neve leírását vagy kiejtését is büntettetné

2015. december 15. 11:01
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

langok.jpgTegyük fel, valakik, hogy, hogy nem, nem azonosulnak Hóman történelmi-politikai állásfoglalásaival. Azonban, ha nem akarják elvetni a sulykot, el kell ismerniük nekik is kétségtelen érdemeit. Merthogy a világ színes, nem csak a feketét és a fehéret ismeri.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Érdekes, azok viszont, akik folyton a tárgyilagosságról, árnyalatosságról, a történelem differenciált szemléletéről zengenek ódákat, csak fehéret és feketét ismernek. Ez még persze hagyján, mondhatnók, legyen az ő bajuk. Csakhogy azt akarják, hogy mindenki kövesse őket ebben. Ellenkező esetben boldogra-boldogtalanra ráragasztják a szokott címkéket, a-tól x-ig, az antiszemitától a xenofóbig.

Ez az egyetlen üzenete a Mazsihisz minapi székesfehérvári tüntetésének. Honlapjára tegnap felkerült elnökük, Heisler András ott elhangzott beszéde. Csak két bekezdést idézek belőle:

„Hanuka fényeivel kívánjuk elkergetni a Bartók Béla térről a „hómani sötétséget” és közösen sürgetni a csodát. Igen, mert a jelképek életre kelnek. Sürgetjük a csodát és teszünk is érte, hogy eljöjjön. Hónapok óta küzdünk az ellen, hogy hazánkban egy nyíltan antiszemita, náci eszméket valló politikusnak szobrot állítsanak.

Azért gyűltünk össze ma Székesfehérváron, hogy a hanukai ünnepségünk kapcsán együtt fogalmazzuk meg Magyarország üzenetét: náci eszmék mellett végsőkig kitartó, vállaltan rasszista, antiszemita politikus ne kaphasson soha és sehol szobrot hazánkban! De ne legyen neki emléktáblája sem – bármi legyen rajta a felirat.”

„Hómani sötétség.” Ha Heisler megszólal, önkéntelenül is Rákosi jut az ember eszébe. No nem a Viktor, hanem a Mátyás. Aki szerint mindazok, akik nem építik a „szociálizmust”, fasiszta brigantik. Méltó követői vannak nálunk ma is ott a Síp utcában. Ők mindig, mindenhol küzdenek, megtanulva egy életre az Internacionáléból, hogy „ez a harc lesz a végső”.

Ám van itt egy mondat, amit még, legalábbis tudtommal, Heislertől sem hallottunk: „Ne legyen neki emléktáblája sem – bármi legyen rajta a felirat.” Egyértelmű üzenet. Semmi ne maradjon, ami Hómanra emlékeztet. Heisler, végsőkig kitartó csapatával, legszívesebben máglyákat rakna Hóman műveiből, sőt talán még neve leírását vagy kiejtését is büntettetné.

„Mindenkit megvédünk!” – hangzott el ki tudja már hányszor a miniszterelnöki szlogen. Csak az a kérdés, hogy ez efféle gyűlölködő, egyenesen antiszemitizmust szító, Rákosit felidéző Síp utcai bandériumtól mikor, ki és hogyan véd meg bennünket?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat