HunHír.info

2018. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

Ismét üzent a gyarmatosító: „Elengedhetetlen az együttműködés a zsidó közösséggel”

2015. június 22. 18:14
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

michael-georg-link-250.jpgEzt mondta Michael Georg Link, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. És akkor még az efféle szervezetek beszélnek folyvást arról, mennyire tombol itt a rasszizmus. Illetve igen, csak nem éppen a magyarok részéről.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A konferencián, tudjuk meg az MTI jelentéséből, Michael Georg Link kijelentette: „A zéró tolerancia különösen annak fényében fontos, hogy szerte Európában az antiszemitizmus erősödése tapasztalható.”

Persze okait nem firtatta. Ehelyett még tovább ment. Közölte ugyanis, hogy „felajánlotta az ODIHR támogatását az antiszemitizmus elleni küzdelemben”, és javaslatot tett „egyebek mellett holokauszttal kapcsolatos oktatási segédanyagok használatára és az emberi jogokról szóló képzések szervezésére a bűnüldöző szervek számára”.

„Egyebek mellett”. Vajon még mi mindenre tett „javaslatot”? De hát ez nem nyilván nem tartozik a gyarmatosítottakra. A lényeg csak az, hogy „ne alakuljon ki egyoldalú kép a holokauszt idején történtekről, ezért elengedhetetlen az együttműködés a zsidó közösséggel”. Ami már zajlik is, hiszen „az ODIHR folytatja a szoros együttműködést a magyar kormánnyal és civil szervezetekkel”.

De elhangzott más is. A konferencián megjelent Andrew Baker rabbi, az EBESZ „antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó személyes megbízottja” is, aki elmondta: „A magyarországi a legnagyobb zsidó közösség Közép-Európában, ezért is különösen fontos e közösség biztonságáról, jóllétéről beszélni. Úgy tűnik, jelenleg a reneszánszát éli ez a közösség.”

Magyarul itt kutya baja sincsen a zsidóságnak. Csak hát akkor meg már megint mi a baj? Ám lássuk végül a hírcikk zárását!

„Andrew Baker arról is beszélt, hogy az oktatásban nemcsak a holokauszt eseményeivel kapcsolatban kellene beszélni a zsidókról, hanem hangsúlyozni kellene a magyar-zsidó együttélést, azt, hogy a zsidók milyen hozzájárulást tettek a magyar társadalom fejlődéséhez. Kérdésre elmondta: a látogatás során nem találkoztak a Jobbik tagjaival.”

Miért, talán kellett volna találkozniuk a Jobbik képviselőivel? Egyszerűen hihetetlen egy történet. A minapi jeruzsálemi templomrombolás után idejönnek néhányan, s ellentmondást nem tűrően kinyilatkoztatják, hány óra van nálunk.

Mindenesetre egy biztos. Az elmúlt negyedszázadban éppen az Orbán-kabinet adta a lehető legtöbb tényleges támogatást a hazai zsidóságnak. Ennek miértjéről is lehetne azért nemzeti konzultációt tartani.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat