HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Közeleg a „roma büszkeség napja” – de miért is nincsen nálunk „magyar büszkeség napja”?

2014. október 06. 10:04
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

cigany_250.jpg„Tiszteletet és méltóságot a romáknak Európában!” – hirdeti a Néphazugság szombati száma. Arról azonban, hogy a tiszteletet és méltóságot ki kellene érdemelniük nekik is, ha annyira igényt tartanak rájuk, ezúttal sem szólt. Csak arról, hogy közeleg a „roma büszkeség napja” nálunk is, ahol ugyebár szintúgy annyira kirekesztettek, mint bárhol.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Az orgánumban Benjamin Abtan, az European Grassroots Antiracist Movement (Európai Antirasszista Mozgalom) elnöke, 26 európai ország antirasszista mozgalmainak képviselői, Magyarország részéről Setét Jenő, az „Ide tartozunk!” csoport szervezője, Farkas János, a gyöngyöspatai cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és Muhi Erika, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda elnöke fejezték ki felháborodásukat, amiért is a Prágához közeli Letyben egykor működtetett „cigány koncentrációs tábor” területén – ahol „a még folyamatban lévő történeti kutatások szerint ezer-ezerötszáz roma halt meg” – elképesztő látvány tárult szemük elé:

„Pár ezer sertés fojtogató bűze terült szét a mezőn. Egy sertéstenyésztő nagyüzem szennyezi be mostanság ezt a helyet és azok emlékét, akiket itt öltek meg. Nem találunk a tábor helyén mást, csak egy kis táblát elrejtve a mező közepén, mely röviden tájékoztat arról, mi történt itt hetven évvel ezelőtt.”

Mi több, a táblán az Európai Unió zászlajával jelzi, hogy a sertéstelep Brüsszel támogatását élvezi, s a cseh kormány döntése szerint pár száz méterre tőle „a tömegsírok fölé állítanának egy szerény kis emlékművet, nehezen elérhető helyen, szántóföldek között”.

Több se kellett tehát a fenti polgárjogi harcosoknak. Klaviatúrához nyúltak, hogy megírják, romagyalázásnak tartják a fentebbi látványt. Sertésekhez hasonlítják hát a romákat! S kezdődött a szokásos lamentálás arról, hogy üldözik őket továbbra is agyba-főbe vén kontinensünkön. De itt vannak végre ők, akik megmutatják, mi ildomos ilyenkor:

„Az emberi jogok roma és nem roma harcosai megszervezték erre a helyre az első összeurópai emlékünnepet. Tizennyolc ország képviselői vettek ezen részt, hogy kifejezzék közösen eltökélt ragaszkodásukat a demokrácia értékeihez.”

De nem álltak meg Letyben. Így aztán, olvassuk tovább, több mint tizenöt országban negyedik alkalommal fogják megszervezni a „roma büszkeség napjá”-t október 5-én, ami nálunk 19-én lesz Budapesten. Amin megint lehet rázni a rongyot, micsoda egy kirekesztők vagyunk mi is. Mert nálunk mindent lehet nekik, amit nekünk nem. Itt, a kirekesztés földjén.

Ahol, képzeljük csak el, minő ribillió lenne, ha valakik meghirdetnék a „magyar büszkeség napjá”-t. Másodpercek alatt riadóztatnák a földgolyó össze polgárjogi szabadságharcosát: „Végveszélybe került Magyarországon a demokrácia!” S követelnék persze azonnali betiltását. Ámde tényleg, miért is nincsen végre nálunk ilyen?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat