HunHír.info

2018. Kikelet hava 23. nap, Lengo napja.

Csodálkoznak, hogy Bajor Imre halálhíre nem lett közhírré tétetve? Még ripacsnak is rossz volt!

2014. augusztus 13. 15:55
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

mocsar250.jpgMég mindig áll a bál a politikai paletta baloldalán, amiért Bajor Imre halálhíre nem lett közhírré tétetve. Merthogy a mindentudó médiamogulok szerint világklasszis volt ugyebár az elhunyt. Olyasvalaki, akire úgy kellene mindnyájunknak emlékeznünk, mintha színészkirály lett volna. Holott, valljuk, be, még ripacsnak is rossz volt.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Például az ATV-nek még tegnap is témája volt, hogy halálhírét nem mondák be minden fórumon. Havas Henrik és Váncsa István arról panaszkodtak benne, hogy élete végén félreállították, amibe aztán bele is betegedett.

„In gustibus non est disputandum” – vallották a régi rómaiak. Magyarul ízlésekben nincsen vita. Tényleg nincsen. Csakhogy itt egyáltalán nem erről van szó. Hanem arról, mégis miért kellene megemlékezni olyasvalakiről, akinek nem volt – ízlése?

Mert könnyhullatás ide, könnyhullatás oda, aki csak egyszer is látta, hallotta őt, alighanem azonnal a hányinger kerülgette. Olyasvalaki volt ugyanis, aki még egy ripacs kisujjáig sem ért fel soha. Nagyon is múló rivaldafényben úszó percemberke volt.

Éppúgy persze, mint azok, akik most annyira siratják. Akik, a most elhunyt imádottjukhoz hasonlóan, valahogy képtelenek megérteni azt, hogy egy vérbeli színész nem az alantas szférák lipótvárosi humorizálásától válik valóban világklasszissá.

Az pedig, hogy oly sokan tapsoltak neki s most könnyüket hullatják érte, az égvilágon nem jelent semmit. Azon kívül legalábbis, hogy olyan korban élünk, amikor a Teremtő adta plebsz ízlésvilágon kívüli, s ezért kizárólag az efemer sikereket díjazza.

Csodálkoznak tehát, hogy halálhíre nem lett közhírré tétetve? Még ripacsnak is rossz volt! Akik kalaplevéve emlékeznek most róla, úgy tűnik, nem tudják, milyen is egy vérbeli színész. Mint amilyen volt például Páger Antal, a színészkirály, aki, szemben az elhunyttal, sohasem proliként, hanem mindig is profiként lépett színpadra.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat