HunHír.info

2017. Magvető hava 20. nap, Iringó napja.

A közismert családi múltú Bauer Tamás fasisztákkal, nácikkal nem vitázna

2010. január 01. 08:46
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

avo_terror_250.jpgAmint a minap írtuk, a Néphazugságban bizonyos Szabó Rebekától a Jobbik „érveken és tényeken alapuló vitában” történő visszaszorításáról olvashattunk. S ha valaki azt hinné, az abban foglaltaknál nem lehet mélyebbre süllyedni, úgy tűnik, nem ismeri eléggé a földi pokol bugyrait. Ugyanis ma ugyanott a közismert családi múltú Bauer Tamás fejtette ki, hogy ez neki sok. Merthogy ő fasisztákkal, nácikkal nem vitázna.

Magyar Menedék - Migránsokk

És hát persze jobb, ha más sem merészeli ezt tenni, pláne az ezen akolbeliek közül. Mert meglehet, hogy elhajló lesz, kollaboránsa a kerekesztendőknek. Ma arról osztotta meg vásatlanul talmudista aggodalmait, hogy ő, híven a DK mozaikszavú képződményhez, le nem ülne egy ilyen társasággal vitatkozni, hiszen az ab ovo „nacionalista, rasszista világképet vall, és az emberek egy részének nacionalista, rasszista érzéseit, elfogultságait, indulatait mozgósítja, hogy maga mellé állítsa őket”, ráadásul „félkatonai különítményeket működtet, tehát működési módja okán is fasiszta jellegű pártnak kell tekintenünk”.

Kell tekintenünk. Mintha a néhai Szabad Népet olvasnánk. S akik nem annak tekintik, osztályellenségek, s ami a legfőbb, antiszemiták. Persze nemcsak a jobbik, a Fidesz is, de azért az előbbi persze ebben megelőzi:

„A nyíltan (a Fidesznél is nyíltabban) vállalt irredentizmus, a második világháborús magyar szerepvállalás céljaival való azonosulás, a második világháborút követő európai rendezés nyílt elutasítása és a holokauszt megkérdőjelezése, mint a nyilas múlttal való kontinuitás megjelenítése is arra késztet, hogy korábban a MIÉP-et, most a Jobbikot fasiszta jellegű pártnak tekintsük.”

Ha ezt Andics Erzsébet megérhette volna! De örülne, hogy nem hullt szikes talajra elvetett magja. A közismert családi múltú Bauer, lekörözve alombelijeit, a vadászvizsla szimatjával szaglássza továbbra is, merre tanyáznak a másokat megkülönböztető, megalázó, mindenhonnan kitúrni akaró, a humanistákat és demokratákat halálba hajszoló rasszisták. S közben nem győz arra inteni, nehogy bárki is leüljön velük „érveken és tényeken” alapuló vitát folytatni, elvégre még megeshet, hogy ezzel hozzájárul „szalonképessé tételük”-höz.

Csakhogy hiába hadakozik ennyire körömszakadtan Bauer, leáldozóban csillaga. A köreiben oly fennen hangoztatott európai műveltség egyik kritériuma valaha ugyanis a méltósággal való veszíteni tudás volt. Vagyis aki fiaskót vallott a politika színpadán, önként távozott onnan, nem pedig azon maradva osztotta azt, amije sohasem volt. Legfeljebb pénze. Ami viszont, amint most is látszik, még nem elég az üdvösséghez.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
 - Rákos Katalin
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat