HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Az országgyűlés alelnöke: Vagyok, aki voltam, s leszek, aki vagyok

2014. május 12. 15:30
Hunhír.info

parlament.jpgEzekben a napokban, mikor a közbeszéd és a sajtó a több mint 20 évvel ezelőtti eseményektől hangos, egyesek kötelességüknek érzik, hogy a múltamról a tények figyelmen kívül hagyásával beszéljenek. Kiemelt közszereplőként természetesen a közéleti tevékenységemet a nyilvánosság előtt, tabuk nélkül végzem, a múltamban nincs semmiféle titkolnivalóm.

Magyar Menedék - Raffay

A mai napon postai levél útján fordultam az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához kérve, hogy a levéltárban kezelt, a személyemre vonatkozó iratokat kutassák ki, majd azt részemre küldjék meg. A megküldött dokumentumokat hiánytalanul a nyilvánosság elé kívánom tárni. Az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének feltárásáról szóló 2003. évi III. törvény 3. §-a szerint a megfigyelt és a harmadik személy a rá vonatkozó adatokat megismerheti.

Az úgynevezett rendszerváltást megelőző éveket diákként éltem meg, ettől függetlenül a már meggyengült, de a diktatúra jegyeit még kétségtelenül magán viselő rendszerben határozott meggyőződésem szerint jelentések és hatósági iratok születtek rólam. Középiskolás koromban egy alkalommal politikai tiszt hallgatott ki.

Magam részéről vallom, hogy az állampolgárnak joga van megismerni a választható és választott képviselők múltját, beleértve a párt- és bizottsági tagságot, az úgynevezett 6-os kartont, a munkadossziét, beszervezési nyilatkozatot. Mindezek dokumentálása persze elsősorban nem a politikai bulvár és szubjektív elemekkel tarkított publicisztikák dolga, hanem az objektív, a forrásokból tényszerű következtetéseket elfogultság nélkül levonni képes kutatók, történészek feladata.

Ezekben a napokban, mikor a közbeszéd és a sajtó a több mint 20 évvel ezelőtti eseményektől hangos, egyesek kötelességüknek érzik, hogy a múltamról a tények figyelmen kívül hagyásával beszéljenek. Kiemelt közszereplőként természetesen a közéleti tevékenységemet a nyilvánosság előtt, tabuk nélkül végzem, a múltamban nincs semmiféle titkolnivalóm. Vagyok, aki voltam, s leszek, aki vagyok. Istenhívő, magyar, három gyermek édesapja, nemzeti radikális politikus. Munkámat, ahogy eddig is, nemzetem, minden magyar polgár – éljen akár a megcsonkított, akár az elszakított területen – és a közjó előmozdítása érdekében kívánom végezni.

Schneider Tamás

A szerző a Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament alelnöke.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat