HunHír.info

2017. Álom hava 15. nap, Bábolna napja.

Rettegnek a székelység autonómiájától? Igen, mert általa az egész Kárpát-medence térképe átrajzolódik!

2013. október 27. 12:45
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szekely-zaszlo-parl250.jpgMost, a minden eddiginél nagyobb tömegeket megmozgatni hivatott 2013. október 27-i székely autonómiamenet alkalmából arra a kérdésre, miért rettegnek annyira a világhatalom román helytartói a székelység autonómiájától, továbbra sem felelhetünk mást, mint hogy azért, mert tudják, hogy általa az egész Kárpát-medence térképe átrajzolódik! Netán végül olyan lesz, mint régen volt, elvégre nem nekünk kellene autonómiát adniuk, hanem nekünk lehetne nekik, ha akarjuk.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Hiába, a tolvajok már mindig csak ilyenek: mindig arra haragszanak legjobban, akit megraboltak, s az ebül szerzett javak visszaadásáról pedig hallani sem akarnak.
Micsoda? Revizionizmus? – halljuk előre persze vinnyogásukat. Mégis, hiába sulykolják belénk, minek a területi revízió, úgysem tudnánk mit kezdeni a visszatért, zömében már amúgy is idegenek lakta területeinkkel, vagy minek kesergünk ottani ásványkincseink elvesztésén, amikor egy kilogrammnyi kvarchomokból is mennyi energia nyerhető, ha ösztönösen ragaszkodunk rögeinkhez, melyeket, Juhász Gyula szavaival, „magyar erő szerzett vitézül s magyar szív és ész tartott meg bizony”.

Ha a tollunkat elveszi valaki, még nem az övé. Csak akkor lesz az övé, ha neki adjuk. Addig csak bitorolja. Ha visszavesszük, kötelességünket teljesítjük. Ahogyan ezt tették Horthy bakái, amikor 1940-ben bevonultak Erdélybe. Amit akkor véreink felszabadulásként éltek meg, ami mégis tabu a médiában, az oktatásban. Mintha szégyellnünk kellene miatta önmagunkat, mintha örökösen félnünk kellene megrablóinktól. Pedig közmondásosan a kutya sem azt ugatja meg, akitől fél, hanem aki tőle fél.

Hetvenhárom éve, amikor Nagyváradtól Kolozsváron át Gyergyószentmiklósig virágesőre lépkedtek honvédjeink, tőlünk féltek Romulus és Remus vélt ivadékai, ugyanis, amint L. Rádai Ilona regényében (Sikolytó Erdély, 1942) olvassuk, hiába építettek tiszta székely vidékeken cifra oláh templomokat, mieink nem léptek beléjük, hiába sújtották őket adókkal, vitték messzire katonáknak fiait, magyarságukon változtatni nem tudtak, gyermekeiket titkon a mi Himnuszunkra, édes anyanyelvünkre tanították.

Mindez azért volt akkor lehetséges, mert a pozitív emberek voltak többségben, akik, amint Klebelsberg Kunó 1928-ban a magyar ifjúsághoz szóló rádióbeszédében hangsúlyozta, bizakodók, jóakaratúak, magukkal szemben szigorúak, mások hibáival szemben elnézők, mert tudják, milyen nehéz valamit megcsinálni és milyen könnyű tévedni, szolgálatkészek, amennyire tehetik, mindenkin segítenek, a szót nem igen fecsérlik, kevés beszédűek, viszont a munkában örömük telik, életük fő célja az alkotás.

Ezzel szemben a ma oly ismerős negatív emberek nem azon törik fejüket, hogy meg lehet-e valósítani valamit, hanem csak a nehézségeket, az akadályokat nézik, azt jósolgatva, hogy nem lesz az egészből semmi, ezzel másokat is elcsüggesztve, akiknek hibáit felnagyítják, kiszínezik, az iparkodókat leszólják, a bizakodókat kigúnyolják, sokat beszélnek, másokat fölényes hangon bírálnak, és mindeközben többnyire kiiktatják erejüket, így nem marad már bennük energia a hasznos cselekvésre.

Ők azok a csonkahoniak, akik „reálpolitikusainkat” követve, Bukaresttel és Brüsszellel szintúgy rettegnek a székelység autonómiájától, mert tudják, hogy általa az egész Kárpát-medence térképe átrajzolódik. Netán végül olyan lesz, mint régen volt. Amit egyre többen óhajtanak, elvégre nem kicsik, hanem nagyok akarunk lenni!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat