HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

A hiperliberális HVG újabb ügyet szállít: Háromszor tárgyalt Pintérrel Clodo, a 'bombagyáros

2013. szeptember 28. 09:16
Kostás Roland - Hunhír.info

arany250.jpgKitálalt a HVG-nek Dietmar Clodo: a "bombagyáros" részletesen beszámolt a Pintér Sándorral folytatott tárgyalásáról, illetve politikusok korrumpálásáról. A hipierllibsi oknyomozók ingerküszöbét valahogyan az sohasem éri el, hogy vajon kik talicskázták ki Magyarországról a több tízezer milliárdos állami vagyont a csillagváltás után, illetve milyen bűnöket követtek el azok a szálláscsinálók, akiknek gyarmattá válásunkat köszönhetjük.

Menedek - Engdahl

Nem egyszer, hanem háromszor ült le tárgyalni Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter Dietmar Clodóval a kilencvenes évek második felében – állítja az egykori „bombagyáros” a HVG-nek adott interjújában. A jelenleg moszkvai központú biztonsági cégét irányító Clodo németországi otthonában adott interjút a HVG-nek.

Beszámolója szerint Pintér Sándorral 1997-ben találkozott először egy termékbemutatón, amikor Pintér már nem volt rendőrfőkapitány, de még nem volt belügyminiszter. Clodo magyar cége különleges biztonsági üvegekkel kereskedett, Pintér pedig a bemutatón a Preventív Security-t képviselte. Ezt követően az interjú szerint még kétszer találkoztak, de végül nem állapodtak meg. Dietmar Clodo nyilatkozata szerint ugyanis Pintérék "nem tárgyaltak fair módon: közbenjárást javasoltak, miszerint elrendezik, hogy vidéki rendőrőrsök vásároljanak a termékből, "csakhogy azt is kérték, hogy kevésbé drága árut szállítsak le, olyat, amilyen például a boltok betörésbiztos üvege, de az árkülönbözetet ők tennék zsebre, megtoldva ezzel a közvetítői díjukat".

Clodo azzal folytatta: "nem vagyok szent, ez igaz, az addigi életem fontosabb részleteivel, a tényekkel és a legendákkal Pintér is tisztában volt, ezt egyértelműen tudtomra is adta, alighanem ezért is mert próbálkozni. De ennyire ostoba sem vagyok, hogy olyan csalást kövessek el, amin mások keresnek, de a balhé az enyém. Ezt nyomatékosan az értésükre is adtam". Ez akkor Pintérnek "nagyon nem tetszett" - fogalmazott Clodo, aki elmondása szerint emiatt azt hitte, a kapcsolatuk ezzel le is zárult, Pintér Sándor 1998-as belügyminiszteri kinevezésével azonban megkezdődtek ellene a büntetőeljárások. A HVG-nek Clodo arról is beszélt, hogy közben a német hatóságok jogsegéllyel keresték, hogy egy vonatrablás ügyében kihallgassák tanúként, szerinte a magyar rendőri vezetés ezek után német ügynöknek tartotta őt és megijedt, nem provokáció volt-e a termékbemutató. A német hatóságok pedig "szaglásztak, azt gyanítva, a német kormánytól a magyar rendőrség korrupcióellenes harcának megerősítésére kapott pénzek - márkamilliók - egy részének nyoma veszett". Clodo megfogalmazása szerint a magyarok félelme attól, hogy ő esetleg mit mondhat el a nem létező megbízónak, elég erős volt ahhoz, hogy hiteltelenné tegyék. Ennek alátámasztására azt hozta fel, hogy egy évekkel korábbi ügyet "szedtek elő": az afgán kormány igazolt megbízására, legális úton beszerzett négy tonna pénzpapírt a Diósgyőri Papírgyártól, "erre mondták ki, hogy pénzhamisítás". Szavai szerint "az állítólagos bombagyárügyben pedig sikerült koronatanúnak leigazolni az itteni ukrán maffia fejét, Leonyid Sztecurát, akivel komoly vitáim voltak nem sokkal korábban".

Clodo kitért a HVG cikkében az orosz maffia magyarországi helytartójaként említett Szemjon Mogiljeviccsel (Szeva bácsi) való kapcsolatára is, akiről, mint barátjáról beszélt. Szeva bácsi az interjú szerint egyszer szívességet kért Clodótól, "hogy hívjak fel egy számot, megmondta, melyik magyar politikusét, hívjam meg az illetőt az otthoni irodámba és ott adjak át neki egy táskát. Ragaszkodnom kellett ahhoz, hogy a politikus nyissa ki a táskát - nem véletlenül: a könyvtárszobám egyik könyve mögé elrejtett kamerával kellett rögzítenem a történeket. A táskában egymillió német márka volt. 1994-et írtunk". Mint mondta, az illető neve csak később lett ismerős neki. "A szememben ő egy volt a korrupt alakok közül, akiknek hasonló csomagokat kellett átadnom a kilencvenes évek közepén" (Clodo a beszélgetés során megnevezte a politikust, a HVG jogi konzultáció után úgy döntött, hogy nem írja le az érintett nevét). Rajta kívül még egy politikus "vendége" volt a "bombagyárosnak", ugyanabból a pártból. "A többiek rendőri vezetők, sokat szereplő sztárzsaruk voltak".

A HVG-interjúból többek között az is kiderült, hogy a Clodo-Pintér tárgyalás idején egy dohánymilliárdos elrablása miatt körözték Thomas Drachot, aki 1994-ig társtulajdonosa volt Clodo biztonsági cégének. Arra a kérdésre, hogy erről Pintér tudhatott-e, Clodó megjegyezte, hogy nem titkolták a kapcsolatot, "ma is látni a cégjegyzékben" (Drach nevét), de ezt külön nem tette szóvá Pintérnek. A rablással egyébként Clodót is összefüggésbe hozták, amiről azt mondta, Drach kérésére szerzett neki kézigránátot, "néhány héttel később azt a gránátot találták meg a Reemtsma-házban a házkutatás során. Alatta a váltságdíjkérő levél, a gránáton pedig az én ujjlenyomatom". Azt már Clodo a saját "végtelen szerencséjének" tartja, hogy az emberrablás idején Tiranában tárgyalt - az albán belügyminiszterrel. (A HVG megkereste Pintér Sándor belügyminisztert, ám a hetilap lapzártájáig nem válaszolt a kérdéseikre.)

Igazán nem vádolhat bennünket senki, hogy Pintér két hét alatt rend Sándor szekerét tolnánk. Ebben az egész históriában az a vérlázító, hogy az idegen gyarmatosítókhoz és befektetőkhöz valamilyen szinte köthető nagy szuper oknyomozó portál még sohasem rukkolt elő olyan anyaggal, amely megvilágítaná, hogy a rendszerváltásnak nevezett, a korábbinál sokkal vadabb és pusztítóbb csillagváltásunk során kik voltak azok, (SZÁRMAZÁSRA VALÓ TEKINTET NÉLKÜL) akik a magyar vagyont átjátszották az idegen kufároknak és befektetőknek, milyen államellenes bűncselekmények történtek a kufárprivatizáció során, hova tűnt a sok tízezer-milliárdnyi állami vagyon, és kik a bűnösök abban, hogy a szovjet birodalmi függésünket idegenek által ránk kényszerített gyarmati sors váltotta fel a kötelező szenvedéskultusszal és a bolsevik éránál is rosszabb társadalmi osztódással, rétegeződéssel. Ehhez képest a Pintér história egy porszem, a rendszerváltásnak hazudott csilagváltás brutális rendszerhibája a legnagyobb probléma. És ennek a működtetői vagy at europerk kedvencei, vagy itthon és idegenben uszítanak magyarország ellen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat