HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Ezt is megértük végre: Kertész Imre tagadja, hogy a holocaust borzalmas volt!

2013. július 08. 10:43
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Kertesz-Imre.jpgMinden korban, de a maiban különösen is akadnak zseniális művészeknek kikiáltottak (ilyetén nemritkán Nobel-díjat is elnyerők), akiket viszont kérdés, kik olvasnak, hiszen önmagukat sem veszik komolyan. Alighanem elég közülük Kertész Imrére gondolnunk, akinek (remélhetően) legutolsó regényéből és interjújából kiderül, mit is gondol a holocaustról. Az előbbiről ugyanis így nyilatkozott a minap: 'Olyan művet hoztam létre, amely ábrázolja a holokausztot, mint olyat, anélkül, hogy a borzalmak rút irodalma legyen.' Hiába, ezt is megértük végre: tagadja, hogy a holocaust borzalmas volt!

Magyar Menedék - Migránsokk

'A Felszámolás volt az utolsó regénye és a Luisa Zielinskinek adott nyilatkozata volt az utolsó interjú, amelyet életében adott - jelentette ki Kertész Imre az Egyesült Államokban megjelenő The Paris Rewiew című irodalmi folyóirat legújabb számában.' - adja tudtuk a Mazsihisz honlapja 2013. július 2-án. Megkíméljük olvasóinkat az utolsónak beharangozott kertésziáda részletes bemutatásától, elég belőle három aranyköpését idéznünk. Íme az első:

'Olyan művet hoztam létre, amely ábrázolja a holokausztot, mint olyat, anélkül, hogy a borzalmak rút irodalma legyen.'

Kilóg ama bizonyos, ugyebár, csak az a kérdés mármost, hogy ezért vajon hány év járna, no persze nem neki, hanem másnak? Micsoda? Holocaustregény, amely nem hemzseg a náci borzalmak ecsetelésétől? De lássuk a másodikat! Zielinski szavai szerint 'hosszú időbe telt számára, hogy elsajátítsa az írásnak még az alapjait is: eleinte nem tudott mit kezdeni az Auschwitzban eltöltött egy év tapasztalataival', majd Kertészt idézte szó szerint:

'Mert ez a tapasztalat nem jelentett irodalmi ébredést, nem adott alkalmat a szakmai és művészi önelemzésre. Fogalmam sem volt arról, hogy pontosan mit akarok és ezt kitalálni, küzdelem volt.'

Ismételt kilógás, nemde? Eszerint az oly borzalmas és rút történések valójában csak az ő kitalálásai? Ha igen, ez mégis nem minősül sajtóvétségnek? Végül lássuk a harmadikat!

'A náci rendszer mindent elnyelt. Olyan hatékonyan működött, hogy a legtöbb embernek még esélye sem volt arra, hogy megértse az általa megélt eseményeket.'

Szóval mindent elnyelt az a fránya náci rendszer! Kivéve persze az olyan zseniális művészeknek kikiáltottakat (ilyetén nemritkán Nobel-díjat is elnyerőket), mint amilyen ő. Hiába, ezt is megértük végre: tagadja, hogy a holocaust borzalmas volt!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat