HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Orbán ma láncot csörget, az „ifjúfideszesek” meg otthon, a fotelben matyiznak

2012. január 18. 08:03
Kostás Roland - Hunhír.info

lancos.jpgOrbán Viktor személyesen állhat ki Magyarország igazságáért az Európai Parlament szerdai ülésén. A plenáris ülés második napirendi pontjaként délután három körül kezdik tárgyalni Magyarország "közelmúltbeli politikai fejleményeit. Miközben hazánk immár sokadik keresztre feszítése zajlik, a kormánypárt nem mozgósítja fiatal erőit. Mintha tényleg csak a kutyánk kölke effektus alapján összegyűjtött seggfejek irányítanák a Fidesz kommunikációt, a szervezést. (Fotó: Hunhír.info - Archív)

Menedék - Atilla

Szerdán Magyarországot is napirendjére veszi az Európai Parlament. A plenáris ülés második napirendi pontjaként "a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről" vitatkoznak, szóba kerülhet a magyar szavazati jog felfüggesztése, amit a zöld és a liberális frakció kezdeményezett, és amihez már a szocialisták is csatlakoztak. A vitában Orbán Viktor is felszólal majd, erre levélben kért lehetőséget az EP korábbi elnökétől, a lengyel Jerzy Buzektől.

A magyarországi politikai fejlemények közül is elsősorban a magyar alkotmány, a választójogi törvény és a sajtószabadság ügyéről lesz szó, illetve arról ügyről is, amiben az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett. Oli Rehn, az unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa szerdán a jegybanki függetlenség védelmében már nem csak a jegybanktörvény, de az alkotmány vonatkozó passzusainak felülvizsgálatát is követelte.

A vitában részt vesz a "nagy orrú" José Manuel Barroso bizottsági elnök is, aki már a múlt héten megígérte, hogy a bizottság "minden rendelkezésre álló eszközt bevet".

A vita legfontosabb kérdése, hogy a három említett frakció kezdeményezi-e, hogy induljon eljárás Magyarország ellen a lisszaboni szerződés hetedik cikkelye alapján, vagyis az alapjogok megsértése miatt felfüggesszék-e a magyarok szavazati jogát. A parlament napirendje szerint február 2-án szavazhatnak az ülésen elhangzottakkal kapcsolatos határozatról.

Orbán Viktor személyesen állhat ki Magyarország igazságáért az Európai Parlament szerdai ülésén. A plenáris ülés második napirendi pontjaként délután három körül kezdik tárgyalni Magyarország "közelmúltbeli politikai fejleményeit. Miközben hazánk immár sokadik keresztre feszítése zajlik, a kormánypárt nem mozgósítja fiatal erőit. Mintha tényleg csak a kutyánk kölke effektus alapján összegyűjtött seggfejek irányítanák a Fidesz kommunikációt, a szervezést. Nem jelentek meg felhívások a közösségi felületeken, nem használták ki az internetben rejlő lehetőségeket, csak ülnek a seggükön, s hagyják, hogy állítólagosan annyira imádott és tisztelt főnökük egyedül vergődjön a liberális krokodilok tátott szájában. Hol van a híres-nevezetes csúcsszervező, a nagy Kubatov? Sehol! Nem hallottunk arról, hogy a fideszesek villámgyűlnének szerte az országban három óra körül, hogy támogassák a fehér lovon fordítva ülő, de valamit azért tenni akaró miniszterelnöküket. Hol vannak az ifjú keresztények, hogy legalább a baráti plébániákon meghúzzák a harangot? Sehol. Majd Orbán megoldja -vagy nem. Hol vannak a szélsőségesektől rettegő békemenetesek? Majd szombaton sétálnak egyet az új Alkotmány díszkötését maguk elé tartva, pedig az abban foglaltakat is "felülvizsgálatra" kötelezheti majd a gyarmattartó.


(A Publicisztika rovatunkban megjelent írások nem feltétlenül azonosak a szerkesztőség álláspontjával.)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat