HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Károlyi Mihály a szoborparkba szeretne költözni

2011. november 16. 20:25
Falusy Márton - Hunhír.info

Korábban már hírt adtunk róla: megszűnik a Károlyi-szobor díszkivilágítása. Ma az emeszpés alakulat néhány alakja sajtótájékoztatót tartott a vörös gróf szobránál. Beszélt Szanyi Tibor (kivételesen józan állapotban volt), Horváth Csaba fővárosi szegfűs vezér és egy sötét hajú hölgy, akit nem igazán tudok hová tenni. A sajtótájékoztatóról készült felvételt az emeszpé honlapján találtam.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Kezdjük a végével. A felvétel utolsó perceiben Horváth Csaba beszél (érdemes többször is meghallgatni, hányszor bakizik!), ő a fővárosi emeszpé-frakció führere. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a fővárosi többség döntése értelmében megszűnik Károlyi szobrának a díszkivilágítása. Horváth szerint Tarlós István a szavazás előtt elmesélte, hogy nemrég beszélt Károlyi Mihállyal. Megkérdezte tőle: hogy van elnök úr? Mire Károlyi közölte: leginkább a szoborparkban érezné jól magát. Tarlós beszámolója után pedig következett a szavazás.

A sajtótájékoztatón Szanyi kapitány beszélt a leghosszabban. Megtudtuk tőle, hogy „vérünkben van a folyamatos megújulás” (értsd: az emeszpés, kiválasztott vérben), s hogy határozott szándékuk az új köztársaság alapjainak a fölépítése (a régi világban az alapokat még lerakták, arra jött aztán a fölépítmény, a mostani vörösök már fordítva építkeznek).

A felvétel nézése-hallgatása során sok új információval gazdagodtam - hála Szanyi kapitány műveltségének és nyelvi pallérozottságának. Például megtudtam, hogy Károlyit azért is illenék becsülnöm, mert ő képes volt kiugrani a bőréből. Ez igen! Szanyi mondata kicsit zavaros, de a lényeg érthető:

„Mi a baloldalon büszkék vagyunk arra, hiszen ő annak a példája, hogy igenis képes volt átugrani a saját árnyékát, képes volt kiugrani a saját főúri, nemesi bőréből, és a plebejus köztársaság mellett tett hitet.”

Nagyon szép Károlyi Mihály pályafutása. Először átugrotta saját árnyékát, majd kiugrott főnemesi bőréből, aztán beugrott a miniszterelnöki, majd a köztársasági elnöki székbe. S közben ebbe a sok ugrálásba egy picinykét tönkre is ment az ország. Nem csoda, hogy az ugrálásba belefáradt Károlyi a szoborparkba - Lenin és a többi híres ugrabugráló közé - vágyik...Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat