HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Életünkben a hazugság az igazság elkendőzésében vagy kicsinyítésében is megjelenhet

2011. szeptember 28. 13:04
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Virtuális világunkban egyre kevesebb az őszinte, életünk mélységeinek és magasságainak ismeretéről tanúskodó szó, és hogy mennyire, talán leginkább a közösségi oldalakon egymásnak ismeretlenül üzengető, grafitit mázolókhoz hasonlóan tízes szókincsűek fecseje mutatja leginkább, ezért üdítő kivétel, ha valaki itt maradandó gondolatokat és tiszta lelkiséget oszt meg másokkal. Pedig van rá példa, melyet alább közlünk.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Földi életünkben állandóan tudatában kell lennünk annak, hogy csak útban vagyunk az igazság felé. Megismerésünk mindig egyoldalú, kiegészíthető, sohasem befejezett. Tévedéseinkből tanuljunk alázatot, a kritikát mindig fogadjuk nyitott szívvel. Életünkben a hazugság nem csak a hamis, szándékosan félrevezető kijelentésekben jelenhet meg, hanem az igazság elkendőzésében vagy kicsinyítésében is. A személyiség belső kibontakozása megköveteli a belső őszinteség kialakítását, hogy az ember ne zárkózzék el a bűn beismerése elől, mert csak így fogadhatja Isten megbocsátó kegyelmét. Csak a hazugság mindenféle formájának legyőzésével juthat az ember Isten közelébe.

Igen, alighanem a kiemelt mondat a legkellemetlenebb igazság korunkban, az, hogy életünk célja már nem az igazságok megismerése és elfogadása, hanem egyenesen elkendőzése vagy lekicsinylése, a százszázalékosságra való törekvés lehetetlennek tartása, ezáltal az uniformizálódás igénytelensége, a te is éppen olyan jó vagy, mint én! elhívése, a bűntudat előbb elhomályosulása, utóbb eltűnése, amiért is a bibliai nagy kapun sokan lépnek át és járnak a pusztulásba vezető széles úton, szemben az örökléthez vezető keskeny utat választó kevesekkel (Mt 7, 13-14.).


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel - Szendrey Marót ErvinA Magyar Nemzeti Zene Emlékkönyve - CD melléklettel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat