HunHír.info

2018. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

Életünkben a hazugság az igazság elkendőzésében vagy kicsinyítésében is megjelenhet

2011. szeptember 28. 13:04
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Virtuális világunkban egyre kevesebb az őszinte, életünk mélységeinek és magasságainak ismeretéről tanúskodó szó, és hogy mennyire, talán leginkább a közösségi oldalakon egymásnak ismeretlenül üzengető, grafitit mázolókhoz hasonlóan tízes szókincsűek fecseje mutatja leginkább, ezért üdítő kivétel, ha valaki itt maradandó gondolatokat és tiszta lelkiséget oszt meg másokkal. Pedig van rá példa, melyet alább közlünk.

Földi életünkben állandóan tudatában kell lennünk annak, hogy csak útban vagyunk az igazság felé. Megismerésünk mindig egyoldalú, kiegészíthető, sohasem befejezett. Tévedéseinkből tanuljunk alázatot, a kritikát mindig fogadjuk nyitott szívvel. Életünkben a hazugság nem csak a hamis, szándékosan félrevezető kijelentésekben jelenhet meg, hanem az igazság elkendőzésében vagy kicsinyítésében is. A személyiség belső kibontakozása megköveteli a belső őszinteség kialakítását, hogy az ember ne zárkózzék el a bűn beismerése elől, mert csak így fogadhatja Isten megbocsátó kegyelmét. Csak a hazugság mindenféle formájának legyőzésével juthat az ember Isten közelébe.

Igen, alighanem a kiemelt mondat a legkellemetlenebb igazság korunkban, az, hogy életünk célja már nem az igazságok megismerése és elfogadása, hanem egyenesen elkendőzése vagy lekicsinylése, a százszázalékosságra való törekvés lehetetlennek tartása, ezáltal az uniformizálódás igénytelensége, a te is éppen olyan jó vagy, mint én! elhívése, a bűntudat előbb elhomályosulása, utóbb eltűnése, amiért is a bibliai nagy kapun sokan lépnek át és járnak a pusztulásba vezető széles úton, szemben az örökléthez vezető keskeny utat választó kevesekkel (Mt 7, 13-14.).


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat