HunHír.info

2017. Álom hava 12. nap, Víritó napja.

Életünkben a hazugság az igazság elkendőzésében vagy kicsinyítésében is megjelenhet

2011. szeptember 28. 13:04
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Virtuális világunkban egyre kevesebb az őszinte, életünk mélységeinek és magasságainak ismeretéről tanúskodó szó, és hogy mennyire, talán leginkább a közösségi oldalakon egymásnak ismeretlenül üzengető, grafitit mázolókhoz hasonlóan tízes szókincsűek fecseje mutatja leginkább, ezért üdítő kivétel, ha valaki itt maradandó gondolatokat és tiszta lelkiséget oszt meg másokkal. Pedig van rá példa, melyet alább közlünk.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Földi életünkben állandóan tudatában kell lennünk annak, hogy csak útban vagyunk az igazság felé. Megismerésünk mindig egyoldalú, kiegészíthető, sohasem befejezett. Tévedéseinkből tanuljunk alázatot, a kritikát mindig fogadjuk nyitott szívvel. Életünkben a hazugság nem csak a hamis, szándékosan félrevezető kijelentésekben jelenhet meg, hanem az igazság elkendőzésében vagy kicsinyítésében is. A személyiség belső kibontakozása megköveteli a belső őszinteség kialakítását, hogy az ember ne zárkózzék el a bűn beismerése elől, mert csak így fogadhatja Isten megbocsátó kegyelmét. Csak a hazugság mindenféle formájának legyőzésével juthat az ember Isten közelébe.

Igen, alighanem a kiemelt mondat a legkellemetlenebb igazság korunkban, az, hogy életünk célja már nem az igazságok megismerése és elfogadása, hanem egyenesen elkendőzése vagy lekicsinylése, a százszázalékosságra való törekvés lehetetlennek tartása, ezáltal az uniformizálódás igénytelensége, a te is éppen olyan jó vagy, mint én! elhívése, a bűntudat előbb elhomályosulása, utóbb eltűnése, amiért is a bibliai nagy kapun sokan lépnek át és járnak a pusztulásba vezető széles úton, szemben az örökléthez vezető keskeny utat választó kevesekkel (Mt 7, 13-14.).


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat