HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Napi zsidó lelet: „a magyar zsidóság” és Kertész Ákos

2011. szeptember 08. 08:02
Falusy Márton - Hunhír.info

kertesz_akos.jpgTalán meglepő: Kertész Ákos genetikai dolgozatával a mazsihisz nevű Síp utcai különítmény is foglalkozott. Méghozzá oly módon, hogy átvette Balla D. Károly kárpátaljai író „Kertész Ákos hétszer” című írását, amely Balla honlapján jelent meg szeptember 4-én. A Síp utcaiak csak annyit fűztek a szöveghez, hogy „a magyar zsidóság osztja” Balla D. Károly véleményét.

Menedek - Engdahl

A kárpátaljai író így kommentálta Kertész Ákos elhíresült dolgozatának sűrűn idézett megállapításait: „Ezek rasszista kijelentések. Aki mást mond, mellébeszél.” Balla szerint elsősorban azért kínos ez az ügy, mert „a jelentős magyar író olyan megfogalmazásra ragadtatta magát, amelyet nem lehet mentegetni”.
Balla saját blogján tette közzé szövegét, s azt meglepő gyorsasággal átvette a Síp utcai különítmény honlapja is az alábbi felvezető kommentárral:

„A magyar zsidóság osztja Balla D. Károly véleményét, amelyet alábbiakban közlünk.”

Balla szeptember 7-én, 17 óra 23 perckor kelt bejegyzésében közölte olvasóival, hogy a Síp utcaiak is közölték az írását, s ezt a nem várt fejleményt imigyen értékelte:

„Amikor pontokba szedve megfogalmaztam véleményemet, arra bizony nem gondoltam, hogy ilyen erős közösségi megerősítést kapok éppen innen, mégpedig egy zsidóságát hangsúlyozó magyar íróval szemben.”

A mazsihisz lépése tényleg elgondolkodtató: Zoltai-Zucker zsidóführer és csapata úgy vélte, hogy Balla D. Károly szövegét felhasználva ők is állást foglalnak a napok óta zajló vitában, s „elhatárolódnak” Kertész Ákostól. A művelet azonban felemásra sikeredett: mint fentebb idéztük, a mazsihisz honlapja szerint nem csupán a Síp utcaiak, hanem „a magyar zsidóság” - vagyis az egész honi zsidóság, szőröstül-bőröstül - osztja Balla véleményét, tehát „a magyar zsidóság” szerint is Kertész rasszista kijelentéseket tett. Amiből persze az is következik, hogy az a honi zsidó, aki véletlenül Kertész álláspontjával ért egyet, nem része „a magyar zsidóságnak”. Ez aztán a nóvum.

Látjuk, a Síp utcaiakkal megint elszaladt a ló, az egész honi zsidóság nevében nyilatkozgatnak, holott erre Zoltai-Zuckerék bandája soha nem kapott felhatalmazást.

De van itt még nagyobb bökkenő is. 2006 márciusában Várnai Pálnak a következőket nyilatkozta Kertész Ákos:

„Izraelben értettem meg, hogy igenis ehhez a néphez tartozom, de nem vagyok izraeli. Öreg pesti zsidó vagyok, ennek minden átkával és áldásával.”

Kertész tehát a zsidó nép tagja, de nem izraeli: öreg pesti - tehát magyarországi - zsidó. A mazsihisz most azt állítja, hogy „a magyar zsidóság” nem ért egyet az öreg pesti zsidó genetikai tárgyú kijelentéseivel. A Síp utcaiak megfogalmazását komolyan véve - és ismerve Kertész önmeghatározását - azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a mazsihisz szerint „a magyar zsidóság” részét képező Kertész Ákos sem ért egyet Kertész Ákossal. Az író újabb nyilatkozataiból azonban tudjuk, hogy Kertész Ákos igenis osztja Kertész Ákos véleményét. Akkor ő mégsem része „a magyar zsidóságnak”? Érti ezt valaki?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat