HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Napi zsidó lelet: „a magyar zsidóság” és Kertész Ákos

2011. szeptember 08. 08:02
Falusy Márton - Hunhír.info

kertesz_akos.jpgTalán meglepő: Kertész Ákos genetikai dolgozatával a mazsihisz nevű Síp utcai különítmény is foglalkozott. Méghozzá oly módon, hogy átvette Balla D. Károly kárpátaljai író „Kertész Ákos hétszer” című írását, amely Balla honlapján jelent meg szeptember 4-én. A Síp utcaiak csak annyit fűztek a szöveghez, hogy „a magyar zsidóság osztja” Balla D. Károly véleményét.

Menedék - Atilla

A kárpátaljai író így kommentálta Kertész Ákos elhíresült dolgozatának sűrűn idézett megállapításait: „Ezek rasszista kijelentések. Aki mást mond, mellébeszél.” Balla szerint elsősorban azért kínos ez az ügy, mert „a jelentős magyar író olyan megfogalmazásra ragadtatta magát, amelyet nem lehet mentegetni”.
Balla saját blogján tette közzé szövegét, s azt meglepő gyorsasággal átvette a Síp utcai különítmény honlapja is az alábbi felvezető kommentárral:

„A magyar zsidóság osztja Balla D. Károly véleményét, amelyet alábbiakban közlünk.”

Balla szeptember 7-én, 17 óra 23 perckor kelt bejegyzésében közölte olvasóival, hogy a Síp utcaiak is közölték az írását, s ezt a nem várt fejleményt imigyen értékelte:

„Amikor pontokba szedve megfogalmaztam véleményemet, arra bizony nem gondoltam, hogy ilyen erős közösségi megerősítést kapok éppen innen, mégpedig egy zsidóságát hangsúlyozó magyar íróval szemben.”

A mazsihisz lépése tényleg elgondolkodtató: Zoltai-Zucker zsidóführer és csapata úgy vélte, hogy Balla D. Károly szövegét felhasználva ők is állást foglalnak a napok óta zajló vitában, s „elhatárolódnak” Kertész Ákostól. A művelet azonban felemásra sikeredett: mint fentebb idéztük, a mazsihisz honlapja szerint nem csupán a Síp utcaiak, hanem „a magyar zsidóság” - vagyis az egész honi zsidóság, szőröstül-bőröstül - osztja Balla véleményét, tehát „a magyar zsidóság” szerint is Kertész rasszista kijelentéseket tett. Amiből persze az is következik, hogy az a honi zsidó, aki véletlenül Kertész álláspontjával ért egyet, nem része „a magyar zsidóságnak”. Ez aztán a nóvum.

Látjuk, a Síp utcaiakkal megint elszaladt a ló, az egész honi zsidóság nevében nyilatkozgatnak, holott erre Zoltai-Zuckerék bandája soha nem kapott felhatalmazást.

De van itt még nagyobb bökkenő is. 2006 márciusában Várnai Pálnak a következőket nyilatkozta Kertész Ákos:

„Izraelben értettem meg, hogy igenis ehhez a néphez tartozom, de nem vagyok izraeli. Öreg pesti zsidó vagyok, ennek minden átkával és áldásával.”

Kertész tehát a zsidó nép tagja, de nem izraeli: öreg pesti - tehát magyarországi - zsidó. A mazsihisz most azt állítja, hogy „a magyar zsidóság” nem ért egyet az öreg pesti zsidó genetikai tárgyú kijelentéseivel. A Síp utcaiak megfogalmazását komolyan véve - és ismerve Kertész önmeghatározását - azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a mazsihisz szerint „a magyar zsidóság” részét képező Kertész Ákos sem ért egyet Kertész Ákossal. Az író újabb nyilatkozataiból azonban tudjuk, hogy Kertész Ákos igenis osztja Kertész Ákos véleményét. Akkor ő mégsem része „a magyar zsidóságnak”? Érti ezt valaki?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat