HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Cionország: a többség nem akar békét

2011. június 06. 23:28
F. M. - Hunhír.info

Az ún. „Izrael”-ben élő cionisták többsége nem akar békét a palesztinokkal. Ez derül ki abból a friss felmérésből, amelyről a Jerusalem Post című újság honlapja számolt be hétfőn késő este.

Menedek - Engdahl

A Jerusalem Post által közölt eredmények azt mutatják, az ún. „Izrael”-ben élők elsöprő többsége a jelenlegi cionista kormányfő álláspontját támogatja. Korábban már többször írtunk róla: Netanjahu nem hajlandó lemondani az 1967-ben megszállt területekről (mert akkor állítólag a határok védhetetlenek lennének); a megszállt Kelet-Jeruzsálemre vonatkozó palesztin igényt is mereven elutasítja, mert szerinte Jeruzsálem „egy és oszthatatlan” és a cionisták fővárosa; a leendő Palesztin Államot csak úgy tudja elfogadni, ha annak demilitarizált területén – a Jordán völgyében – cionista haderő állomásozik.

A palesztinok a cionista vezér feltételeit természetesen nem fogadják el. A mostani felmérés azonban azt mutatja, hogy Netanjahu nem csak a saját véleményét hangoztatja: a cionisták többsége osztja a kormányfő álláspontját.

A megkérdezettek 77 %-a ellenzi az 1967-es háború előtti határok mögé való visszavonulást, tehát a megszállt területekről való kivonulást, 85 %-a pedig azt vallja, hogy Jeruzsálemet nem lehet megosztani. Sőt, a válaszadók 75 százaléka még a Templom-hegy palesztin ellenőrzését sem engedné meg (itt van az Al-Aksza mecset).

A megkérdezettek 84 %-a szerint szükséges a megszállt területen fekvő Jordán völgyét cionista ellenőrzés alatt tartani, ami azt jelenti, hogy a leendő Palesztin Állam területén továbbra is megmaradna a cionista megszállás.

A felmérés igazán érdekes eredményei azonban csak most következnek. A válaszadók 60 százaléka szerint a védhető határok jobban szolgálják a cionista állam biztonságát, mint egy esetleges megállapodás a palesztinokkal, 82 százalék pedig azt vallja, hogy a cionista biztonsági megfontolások sokkal fontosabbak, mint egy leendő békeszerződés.

A fenti adatok azt bizonyítják, hogy a jelenlegi cionista vezetés mellett a cionista állam zsidó lakosainak többsége sem akar békét, hanem inkább a palesztinok további elnyomására voksol. Cionország lakóinak álláspontja, a jogos – többek között az ENSZ határozataiban is rögzített - palesztin igények következetes elutasítása a Hamasz „keményvonalas”, meg nem alkuvó politikájának a helyességét igazolja.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Mit üzen a Pilis? - Szőnyi JózsefMit üzen a Pilis?
Könyv - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 240 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat