HunHír.info

2019. Jégbontó hava 15. nap, Karcsa, Kolos napja.

Varga Imre: Európa rabszolgái

2011. május 31. 09:32
Hunhír.info

hajlekony.jpgÉrtesülve a KSH legújabb, a foglalkoztatással és a munkanélküliséggel kapcsolatos kedvező adatairól, egy Churchillnek tulajdonított mondás jutott eszembe: csupán annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam. Pedig az igazság az, hogy egy megtévesztő vizsgálat elkészítéséhez még csak hamisításra sincs szükség.

Például úgy is lehet csökkenteni a munkanélküliek számát, hogy nem az állástalanokat, hanem csupán az ellátásban részesülőket vesszük figyelembe. Így a segély folyósításának lejártával kikerülnek a statisztikából, bár munkahelyük továbbra sincs, sőt, jövedelem híján sokkal nehezebb helyzetbe kerültek.

A foglalkoztatottak számával való játszadozásra, pedig kiválóan alkalmas a közmunka. Bizonyára szépen mutat a statisztikákban, ha néhány ezer cigányt a segély további folyósításának ellenében közmunkára köteleznek, ám ettől még nem fog érdemben javulni a foglalkoztatási helyzet.

Sajnos az eddigi fideszes megszólalásokból arra lehet következtetni, hogy a kormány elsődlegesen az iskolázatlan és szakképzetlen cigányok számára kíván létrehozni új munkahelyeket. Ez még akár helyes intézkedés is lehet, ám semmivel nem javítja az iskolázott és szakképzett magyar munkanélküliek helyzetét. Az értelmiségi, vagy akár a szakmunkás állástalanságot nem lehet közmunkával megoldani.

Annak viszont semmi jele, hogy tömegével létesülnének olyan új munkahelyek, amik emelnék országunk ipari és mezőgazdasági kultúrájának színvonalát. Pedig az alkotó és értékteremtő, a gondolkodó ember tehetségét igénylő munka nélkül nem sokra megyünk.

Kutatás, fejlesztés és magas színvonalú szakmunka hiányában nem lehet országot építeni. Az összeszerelő üzemekkel és a bevásárlóközpontokkal, továbbá az ezekben éhbérért dolgoztatott betanított munkásokkal és a közmunkára vezényelt cigányokkal, még javuló foglalkoztatási helyzet mellett is, csak rabszolga nemzet lehetünk.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat