HunHír.info

2019. Szelek hava 24. nap, Sellő napja.

Varga Imre: Európa rabszolgái

2011. május 31. 09:32
Hunhír.info

hajlekony.jpgÉrtesülve a KSH legújabb, a foglalkoztatással és a munkanélküliséggel kapcsolatos kedvező adatairól, egy Churchillnek tulajdonított mondás jutott eszembe: csupán annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam. Pedig az igazság az, hogy egy megtévesztő vizsgálat elkészítéséhez még csak hamisításra sincs szükség.

Menedek - Engdahl

Például úgy is lehet csökkenteni a munkanélküliek számát, hogy nem az állástalanokat, hanem csupán az ellátásban részesülőket vesszük figyelembe. Így a segély folyósításának lejártával kikerülnek a statisztikából, bár munkahelyük továbbra sincs, sőt, jövedelem híján sokkal nehezebb helyzetbe kerültek.

A foglalkoztatottak számával való játszadozásra, pedig kiválóan alkalmas a közmunka. Bizonyára szépen mutat a statisztikákban, ha néhány ezer cigányt a segély további folyósításának ellenében közmunkára köteleznek, ám ettől még nem fog érdemben javulni a foglalkoztatási helyzet.

Sajnos az eddigi fideszes megszólalásokból arra lehet következtetni, hogy a kormány elsődlegesen az iskolázatlan és szakképzetlen cigányok számára kíván létrehozni új munkahelyeket. Ez még akár helyes intézkedés is lehet, ám semmivel nem javítja az iskolázott és szakképzett magyar munkanélküliek helyzetét. Az értelmiségi, vagy akár a szakmunkás állástalanságot nem lehet közmunkával megoldani.

Annak viszont semmi jele, hogy tömegével létesülnének olyan új munkahelyek, amik emelnék országunk ipari és mezőgazdasági kultúrájának színvonalát. Pedig az alkotó és értékteremtő, a gondolkodó ember tehetségét igénylő munka nélkül nem sokra megyünk.

Kutatás, fejlesztés és magas színvonalú szakmunka hiányában nem lehet országot építeni. Az összeszerelő üzemekkel és a bevásárlóközpontokkal, továbbá az ezekben éhbérért dolgoztatott betanított munkásokkal és a közmunkára vezényelt cigányokkal, még javuló foglalkoztatási helyzet mellett is, csak rabszolga nemzet lehetünk.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat