HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Varga Imre: Európa rabszolgái

2011. május 31. 09:32
Hunhír.info

hajlekony.jpgÉrtesülve a KSH legújabb, a foglalkoztatással és a munkanélküliséggel kapcsolatos kedvező adatairól, egy Churchillnek tulajdonított mondás jutott eszembe: csupán annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam. Pedig az igazság az, hogy egy megtévesztő vizsgálat elkészítéséhez még csak hamisításra sincs szükség.

Menedék - Pálfi

Például úgy is lehet csökkenteni a munkanélküliek számát, hogy nem az állástalanokat, hanem csupán az ellátásban részesülőket vesszük figyelembe. Így a segély folyósításának lejártával kikerülnek a statisztikából, bár munkahelyük továbbra sincs, sőt, jövedelem híján sokkal nehezebb helyzetbe kerültek.

A foglalkoztatottak számával való játszadozásra, pedig kiválóan alkalmas a közmunka. Bizonyára szépen mutat a statisztikákban, ha néhány ezer cigányt a segély további folyósításának ellenében közmunkára köteleznek, ám ettől még nem fog érdemben javulni a foglalkoztatási helyzet.

Sajnos az eddigi fideszes megszólalásokból arra lehet következtetni, hogy a kormány elsődlegesen az iskolázatlan és szakképzetlen cigányok számára kíván létrehozni új munkahelyeket. Ez még akár helyes intézkedés is lehet, ám semmivel nem javítja az iskolázott és szakképzett magyar munkanélküliek helyzetét. Az értelmiségi, vagy akár a szakmunkás állástalanságot nem lehet közmunkával megoldani.

Annak viszont semmi jele, hogy tömegével létesülnének olyan új munkahelyek, amik emelnék országunk ipari és mezőgazdasági kultúrájának színvonalát. Pedig az alkotó és értékteremtő, a gondolkodó ember tehetségét igénylő munka nélkül nem sokra megyünk.

Kutatás, fejlesztés és magas színvonalú szakmunka hiányában nem lehet országot építeni. Az összeszerelő üzemekkel és a bevásárlóközpontokkal, továbbá az ezekben éhbérért dolgoztatott betanított munkásokkal és a közmunkára vezényelt cigányokkal, még javuló foglalkoztatási helyzet mellett is, csak rabszolga nemzet lehetünk.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat