HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Varga Imre: Hazug és gyáva

2011. május 20. 10:09
Varga Imre - Hunhír.info

Bizony, Kádár elvtárs puha diktatúrájában sem nézték jó szemmel a valódi ellenzékiséget. Úgyhogy akkoriban komoly bátorság kellett az örök és megbonthatatlan szovjet-magyar barátság nyilvános megkérdőjelezéséhez, vagy egy rendszerellenes tüntetésen való részvételhez. Persze, akkor is voltak beilleszkedésre, megalkuvásra törekvő gyáva emberek, akik tisztában voltak a rendszer lényegével, mégis a kommunista diktatúra hűséges szolgálatára építették karrierjüket.

Menedék - Atilla

Közéjük tartozott a lumpenproletár családból származó Gyurcsány Ferenc is, aki hamar felismerte a pécsi egyetemen, hogy a tanulás, a tudás területén meglévő hiányosságok kitűnően kompenzálhatók a KISZ-ben végzett tevékenységgel. Így már egyetemistaként a hivatásos pártmunkások küzdelmes, de kifizetődő életét választotta, és függetlenített KISZ-titkár lett.

Haladt is Feri szorgalmasan felfelé a pártmunkások ranglétráján. Szilvásy haverjával már az ifjúkommunista szervezet központi bizottságát erősítették, amikor addigi formájában összeomlott, megbukott a Szovjetunió által vezetett kommunista világbirodalom. Gyurcsány megtehette volna, hogy bátor, jellemes emberként a bukás után is vállalja a harcot az általa addig egyedüli üdvözítőként hirdetett ideológia mellett, de nem tette.

Gyáván elsunnyogott a KISZ-ből, és ismeretségeit, haveri kapcsolatait kihasználva üzleti vállalkozásokba kezdett. Meggazdagodása elsősorban anyósának, Apró Piroskának és a régi KISZ-es harcostársnak, Szilvásy Györgynek köszönhető. A hatalmukat, befolyásukat átmentő, sőt még meg is erősítő rokonok, barátok, elvtársak jóvoltából Feri gyorsan milliárdos lett. Az orvul elrabolt állami vagyonnak köszönhetően.

Ügyesen elintézte, hogy mások kaparják ki számára a gesztenyét, miközben tartózkodott az aktív politikai szerepvállalástól. Gyáván megbújt a színfalak mögött, és hagyta, hogy elvtársai kockáztassanak. Aztán eljött az ő ideje.

Medgyessy Péter miniszterelnöksége alatt Feri megelégelte a háttérmunkát, visszatért a politika főáramába. A befolyásos, a szocialista pártban már addig is megkérdőjelezhetetlen hatalommal rendelkező Gyurcsány Ferenc újra színre lépett.

Egy ideig Medgyessy tanácsadója volt, majd megszerezte a viszonylag jelentéktelen Gyermek-, ifjúsági és Sportminisztérium vezetését. A köztulajdon kárára Zuschlaggal és Mesterházyval folytatott eredményes üzletelés mellett ott még arra is maradt ideje, hogy hátulról, aljasul és mérhetetlenül gyáva módon puccsot szervezzen jótevője, Medgyessy ellen, elfoglalva a miniszterelnöki bársonyszéket.

Gyurcsány kormányfő lett, ám a bátorsága ezután sem jött meg. Erre talán a 2006-os választások miniszterelnök-jelölti vitája volt a legjobb példa, amikor is gyáván elhallgatta kormányának valódi teljesítményét és a jövőre vonatkozó terveit.

Hazudott. Az igazság félelemmel töltötte el, hiszen már ifjú kora óta lételeme volt a színlelés, mások átverése. Rossz szándékból, hitvány és aljas módon, ám a gyávák született meggyőző erejével. Aztán, mikor pártja egyértelműen bukásra állt, Feri megint rettegve bújt meg a háttérben, másokra ruházva át katasztrofális kormányzásának felelősségét, de pártjában komolyabb formális hatalom nélkül is megtartotta magának az irányító szerepet. Sőt, a rettenthetetlen, az eszméiért a legvonzóbb csábításnak is ellenálló, a legkegyetlenebb ellenséggel szembeszálló harcost is felfedezte önmagában.

Emlékezetes látvány volt, amikor az úgynevezett cigánygyilkosságok egyik tárgyalási napján Feri felkereste a bíróságot. A kéretlen látogató a tárgyalóteremben kijelentette, hogy az ügy kapcsán nagyon büszke önmagára. Mégpedig azért mert minden nyomást, csábítást halált megvető bátorsággal utasított vissza, és nem állt a gyilkosok oldalára a cigányok ellenében.

Hát igen, az unió hivatalos irányvonalának és a globális hatalmi viszonyok következtében roppant életszerű, hogy Gyurcsányra rettentő hazai és nemzetközi nyomás nehezedett annak érdelében, hogy irtassa ki, gyilkoltassa le a cigányságot. Bizonyára kedvezőbbnél kedvezőbb, jobbnál jobb ajánlatokkal kecsegtették a világgazdaság és a pénzügyi élet hatalmasságai, de ő rettenthetetlen elszántsággal ellenállt a nemzetközi média és a globális hatalmi központok nyomásának a romák védelmében. Ám ennyiben ki is merült a bukott kormányfő halált megvető bátorsága. Maradt, ami volt: gyáva és hazug, jellemtelen alak.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat