HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Falusy Márton: Kötelező tárgy lett a Talmud

2011. április 09. 21:18
Hunhír.info

Nem vicc, a hír igaz. Kötelező tárgy lett az iskolában a Talmud. Sőt: minden család könyvespolcán ott kell lennie a Talmudnak, s minden gyereknek tanulmányoznia kell a Talmudot, mert az ország vezetői szerint ez a könyv a forrása a zsidók kiemelkedő képességeinek.

Menedék - Baráthosi

Az alábbi hírt leltem a Köves Slomó rabbi vezette EMIH honlapján:

„A Talmud tanulásában látják Dél-Korea vezetői a zsidók kiemelkedő szellemi képességeit és tudását. Ezért határoztak úgy, hogy minden családnak rendelkeznie kell a Talmud koreaira fordított kötetével, és minden gyereknek tanulmányoznia kell azt. A 49 milliós országban így sokkal többen ismerik a nagy Talmud tudósok nevét és munkásságát, mint Izraelben.
„A zsidók minden területen számos Nobel-díjassal rendelkeznek. Megpróbáltunk rájönni, mi a zsidó nép titka? Mitől képesek – más embereknél sokkal inkább – kiemelkedő eredmények elérésére? Mitől olyan intelligensek? Az eredmény, amire jutottunk, hogy az egyik titkuk a Talmud tanulás” – mondta a ynetnews internetes portálnak Dél-Korea izraeli nagykövete, Young Sam Mah, aki maga is tanulmányozza a Talmudot. – „A zsidók kisgyerekkorban kezdik a Talmud tanulását, és ez véleményünk szerint segíti őket a szellemi képességeik kiterjesztésében. Hiszünk benne, hogy ha mi is Talmudot tanítunk gyerekeinknek, ők is zsenikké válnak. Ez áll a döntés mögött, hogy bevettük a Talmud megismerését a tanrendbe.” A Talmudban emellett a koreai hagyományokhoz közel álló értékeket is nagyra tartják, mint például a család és az idősek tisztelete. Emellett, ahogy a zsidóknál, úgy a koreai szülőknél is kiemelkedően fontos a gyermekek oktatása.”


Akik tehát a Talmudot tanulják, „zsenikké válnak”. Eddig ezt nem tudtam. Mi hát a teendő, kedves magyarok? Tanuljunk mi is Talmudot, garantáltan zsenik leszünk mindahányan!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat