HunHír.info

2019. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

A kitoloncolások könnyítése miatt sivalkodik az Európa Tanács

2019. május 24. 07:05
Hunhír.info

Miközben már lassan 250 ezer migráns él úgy Németországban, hogy elutasították a menedékkérelmét, Strasbourgban azon aggódnak, hogy ne utasíthassák ki őket.

Menedék - Bayer

Korábban beszámoltunk róla, hogy negyedmillió migránst nem tudnak a németek kitoloncolni az országukból, hiába utasították már ki őket papíron. A bevándorláspárti baloldal ráadásul nehezíti is a kitoloncolásokat, ennek ellenére az unióban azért sivalkodnak, mert a németek egyszerűsíteni kívánnak az eljárásokon.

Dunja Mijatovic levélben fordult német törvényhozókhoz, egyebek mellett a javaslat leginkább vitatott elemét sérelmezve, amelynek értelmében szolgálati titoknak minősítenék a visszaküldések tervezett időpontját, és így büntetőeljárás alá lenne vonható, aki kitoloncolásra jelölt embereket figyelmeztet a hatósági művelet közelgő kezdetére.

Mint kiemelte, ez bizonyos civil szervezetek törvénysértőnek minősítésével járhat, ráadásul az elutasított kérelmezők biztonsága és emberi méltósága szempontjából is fontos lenne, hogy előre tudják, mikor toloncolják ki őket.

Múlt heti levelében a boszniai biztos aggályainak adott hangot a tervezet azon rendelkezése miatt is, amellyel szélesítenék a jogalapot a kitoloncolások előtti őrizetbe vétel vonatkozásában.

Tavaly mintegy 31 ezer kitoloncolás fulladt kudarcba Németországban, főként az úti okmányok hiánya, a személyazonosság megállapításának megoldatlansága, illetve amiatt, hogy a kitoloncolásra jelölt illető értesül a készülő intézkedésről, és eltűnik tartózkodási helyéről, mire megérkeznek érte a rendőrök – írja az MTI.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat