HunHír.info

2019. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

Térkép mutatja, hány autót loptak az utcánkban

2019. május 24. 07:02
Hunhír.info

Mostantól az interneten bárki részletesen megkeresheti a rendőrség megújult térképtár honlapján, hogy lakóhelyén, sőt akár a saját utcájában mennyi bűncselekmény vagy baleset történt. A Terkep.police.hu oldal egyelőre tesztüzemben működik, később további térképekkel bővül majd.

Menedek - Engdahl

Bár a rendőrség eddig is működtetett bűnügyi és baleseti internetes térképeket, azok bonyolultak, s nehezen használhatóak voltak. A tegnapi nappal azonban útjára indult egy teljesen megújult oldal, a Terkep.police.hu, amelynek interaktív térképei rendkívüli részletességgel, több kategóriára lebontva tájékoztatják az érdeklődöket Magyarország bűnügyi és baleseti helyzetképéről. Egyszerűen, néhány kattintással bárki kiválaszthatja, mely statisztikai adatokra kiváncsi, majd a saját lakóhelyéig, akár utcaszintű pontossággal közelíthet a felületen. Közterületen elkövetett bűncselekmények, személy elleni erőszak, lopás, lakásbetörés, gépkocsi lopás – csak néhány a bűnügyi térkép választható kategóriái közül. A baleseti információknál pedig külön autós, buszos, motoros, valamint biciklis esetek is szűrhetőek, és az ország baleseti gócpontjai is megtalálhatóak.

„A cél az volt, hogy mindenki azokról az adatokról tudjon tájékozódni, ami a saját élethelyzetében fontos” – hangsúlyozta lapunknak Gál Kristóf alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, hasznos lehet a térkép például azoknak a szülőknek, akiknek gyereke iskolaválasztás előtt áll, vagy azoknak, akik éppen költözést fontolgatnak.

A bűnügyi esetek számadatait úgynevezett ponttérképen nézhetjük meg, a tematikus, más néven fertőzöttségi térképen pedig megtaláljuk százezer főre vetítve, az ország mely régiójában, megyéjében történt a legtöbb bűncselekmény. Értelmezésüket, elemzésüket pedig egy hőtérkép is segíti. Az adatok harminc napos késéssel jelennek meg, és harminc, illetve hatvan nap „termését” mutatják, de van, ahol akár egy évre visszamenőleg is lehet keresni.

A térképtár az 5,148 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból finanszírozott inNOVA projekt első, a nyilvánosság számára is elérhető eleme. A honlapon időszakosan aktuális térképek is helyet kapnak majd, amelyek a bűnügyi és rendészeti helyzetképet ábrázolják. Az új honlap júliusig tesztüzemben működik, utána a tervek szerint tovább bővül majd.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat