HunHír.info

2019. Jégbontó hava 16. nap, Marót napja.

A franciák szerint az Európai Unió képtelen kezelni a migrációs válságot

2018. június 22. 09:02
Hunhír.info

menekultek-tamadnak-250.jpgLetagadhatatlanná vált: az Európai Unió legnagyobb problémája a migránsválság. A Soros-hajónak is nevezett Aquarius botránya után itt az újabb migránshajó: a Diciotti. Szicíliában kötött ki, a fedélzetén több mint 500 migránssal. És sok országban féltik a nemzeti identitást is a migránsoktól. Különösen ott magas ez a szám a felmérés szerint, ahol ezt az állampolgárok már régóta személyesen átélik. A németek, a franciák és az olaszok döntő többsége szerint a migránsok nem tudnak integrálódni, beilleszkedni a többségi társadalomba.

Menedék - Atilla

Az Aquariust végül a baloldali spanyol kormány engedte kikötni, Valenciánál. Elkezdték kivizsgálni a spanyol partokra megérkező migránsokat, Macron francia elnök közülük jó néhányat be fog fogadni. Macron nincs különösebben tekintettel országa közvéleményére, a franciák több mint kétharmada nem szeretne újabb migránsokat beengedni – írja az Origo.

Ezzel párhuzamosan a Le Figaróban alapos felmérés olvasható a migránshelyzetről. Ami egyértelmű: az európai emberek féltik biztonságukat, munkahelyüket és nemzeti identitásukat a bevándorlóktól.

A tavaly nyári Ipsos-felmérésből most közölt részleteket a Le Figaro. Ami a legérdekesebb és persze érthető: az olasz emberek 88%-a úgy érzékeli, az elmúlt években jelentősen nőtt a migránsok száma országukban. Vagyis nem véletlen a bevándorlásellenes új olasz kormány sikere a választásokon, pontosan megértették a választók akaratát. De megközelítően hasonlóan gondolkodnak a franciák és a németek is.

Az európai emberek féltik biztonságukat. A felmérés szerint a németek döntő többsége, 76%-a úgy gondolja, hogy a migránsok között terroristák is vannak, egészen pontosan: úgy gondolják, hogy a bevándorlók között vannak olyanok, akik valójában terroristák, csak menekültnek tettetik magukat.

A kerítésben a legjobban (az olaszok előtt) a magyarok bíznak (mindez érthető: a magyar határzár bizonyítottan jól működik, legutóbb Merkel német kancellár ismerte el, a magyar kerítés Németországot is védi). A legelviselhetetlenebbnek a saját ország szociális rendszerére a migrációs nyomást az olaszok és a britek tartják. Az olaszok a munkahelyüket is feltűnően féltik a migránsoktól.

És sok országban féltik persze a nemzeti identitást is a migránsoktól. Különösen ott magas ez a szám a felmérés szerint, ahol ezt az állampolgárok már régóta személyesen átélik. A németek, a franciák és az olaszok döntő többsége szerint a migránsok nem tudnak integrálódni, beilleszkedni a többségi társadalomba.

A Le Figaro szerdai számának szokásos kérdése ezúttal ez volt: az Európai Unió vajon képes lesz megoldani a migránskrízist? A válaszadók 87%-a azt mondta: nem.

ps.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat