HunHír.info

2018. Földanya hava 20. nap, Kál napja.

Amikor bekopog a rendőr

2018. június 22. 08:53
Hunhír.info

Az Országos Személynyilvántartó és Adatbázis-kezelő Igazgatóság az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen méretes, az egész országot átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett: az akció során azokat a 14-18 év közötti vagy felnőtt személyeket keresik fel, akik szerepelnek az országos személynyilvántartásban, de 2017. december 31-ig nem kérték még az első személyigazolványuk kiállítását.

Oláh-Badi Csaba, a Kovászna Megyei Személynyilvántartó Közszolgálat vezetője elmondta, az akció keretében intézményük különböző ellenőrzéseket végez az anyakönyvekben, adatbázisokban, majd ezt követően augusztus 21-ével kezdődően a rendőrség a lakcímen szereplő személyeket keresi fel terepen. Az egyenruhások bírságolás után felszólítják a személyeket, hogy igényeljék a személyi igazolvány kiállítását. Amennyiben nem találják meg az illetőt, akkor a róla megszerzett információkat (hová ment, mikor stb.) eljuttatják a helyi személynyilvántartókhoz, ott az adatbázisban a következő megjegyzéseket vezethetik be: külföldre távozott, a helységből távozott, a lakhelye ismeretlen, illetve más esetek.

Kovászna megyéből összesen 865 olyan személy szerepel a nyilvántartásban, aki nem igényelte az első személyi igazolványát: Barótról és a környező, ide tartozó falvakból 62 személy, Bodzafordulóról és környékéről 43, Kézdivásárhelyről és környékéről 71, Sepsiszentgyörgyről és környékéről 633 (!), Kovásznáról és környékéről 51 polgár, Ozsdola 2, Gelence 3 személlyel van feltüntetve.

Háromszéken amúgy 7 helyi személynyilvántartó hivatal szolgálja ki a lakosságot, 2017-ben összesen 20.236 személyi igazolványt adtak ki (ezeknek 11,5%-a első, 14-18 év közötti fiataloknak, többsége pedig – 61,6%-a – az érvényesség lejárta miatt lett kiállítva), továbbá az említettek mellett 441 ideiglenes személyi igazolványt is kiállítottak.

székely hírmondó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat