HunHír.info

2019. Jégbontó hava 16. nap, Marót napja.

Amikor bekopog a rendőr

2018. június 22. 08:53
Hunhír.info

Az Országos Személynyilvántartó és Adatbázis-kezelő Igazgatóság az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen méretes, az egész országot átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett: az akció során azokat a 14-18 év közötti vagy felnőtt személyeket keresik fel, akik szerepelnek az országos személynyilvántartásban, de 2017. december 31-ig nem kérték még az első személyigazolványuk kiállítását.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Oláh-Badi Csaba, a Kovászna Megyei Személynyilvántartó Közszolgálat vezetője elmondta, az akció keretében intézményük különböző ellenőrzéseket végez az anyakönyvekben, adatbázisokban, majd ezt követően augusztus 21-ével kezdődően a rendőrség a lakcímen szereplő személyeket keresi fel terepen. Az egyenruhások bírságolás után felszólítják a személyeket, hogy igényeljék a személyi igazolvány kiállítását. Amennyiben nem találják meg az illetőt, akkor a róla megszerzett információkat (hová ment, mikor stb.) eljuttatják a helyi személynyilvántartókhoz, ott az adatbázisban a következő megjegyzéseket vezethetik be: külföldre távozott, a helységből távozott, a lakhelye ismeretlen, illetve más esetek.

Kovászna megyéből összesen 865 olyan személy szerepel a nyilvántartásban, aki nem igényelte az első személyi igazolványát: Barótról és a környező, ide tartozó falvakból 62 személy, Bodzafordulóról és környékéről 43, Kézdivásárhelyről és környékéről 71, Sepsiszentgyörgyről és környékéről 633 (!), Kovásznáról és környékéről 51 polgár, Ozsdola 2, Gelence 3 személlyel van feltüntetve.

Háromszéken amúgy 7 helyi személynyilvántartó hivatal szolgálja ki a lakosságot, 2017-ben összesen 20.236 személyi igazolványt adtak ki (ezeknek 11,5%-a első, 14-18 év közötti fiataloknak, többsége pedig – 61,6%-a – az érvényesség lejárta miatt lett kiállítva), továbbá az említettek mellett 441 ideiglenes személyi igazolványt is kiállítottak.

székely hírmondó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat