HunHír.info

2018. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

A magyarság a demográfiai szakadék szélére sodródott

2017. november 22. 13:18
Hunhír.info

gyertyak500.jpgA magyar társadalom legnagyobb problémája, s egyszersmind a jövőjét destabilizáló legveszedelmesebb fenyegetés nem más, mint elégtelen népesedési helyzetünk. Ennek ellenére a Népjóléti bizottság mai ülésén a jelenlévő kormánypárti képviselők egyhangúlag söpörték le a családtámogatások kibővítésének szükségességéről szóló, 12 pontból álló jobbikos határozati javaslatot. A tárgysorozatba vétel elutasításával azt is lehetetlenné tették, hogy az Országgyűlés legalább tárgyalhasson a néppárti felvetésekről.

Magyar Menedék - Migránsokk

A nemzet sorsát alapvetően a népesedési folyamatok határozzák meg, márpedig a magyarság a demográfiai szakadék szélére sodródott. A magyar társadalom már évtizedekkel ezelőtt az önfelszámolás útjára lépett, s ha nem történnek az eddigieknél is határozottabb népesedéspolitikai intézkedések, akkor kiírják a nemzetet a történelemből. A kormánypárti képviselőkre nem hatottak Gárdonyi szavai sem, aki szerint „a család, olaj az élet lámpásában”, ezért teljesen jogos igény a felelősen gyermeket vállaló szülők részéről, hogy az állam a gyermeknevelésre a humántőkébe való nagyon komoly közérdekű befektetésként tekintsen, és éppen ezért, fokozottabban támogassa is azt.

Az elégtelen születési rátából, az elöregedési recesszióból, a rettentően magas halandóságból, és a kivándorlásból táplálkozó több tízezres évi fogyás, valamint a vidék elnéptelenedéséből illetve a cigányság nem integrálódott részének demográfiai robbanásából fakadó problémák komor árnyékot vetnek az ország jövőjére. Az egyfajta népesedéspolitikai szándéknyilatkozatként is felfogható jobbikos határozati javaslat elutasításával a Fidesz egyértelművé tette, hogy még a legfontosabb nemzetstratégiai ügy esetén sem hajlandóak felülemelkedni a pártpolitikai szemléleten.

Kormányra kerülve, a Jobbik szem előtt fogja tartani, hogy a gyermeknevelés állam részéről történő figyelembe vétele nem holmi szociális kegy, hanem a megmaradásba, a jövőbe való legbiztosabb befektetés.

Ander Balázs, az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Népesedéspolitikai albizottságának elnöke

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat