HunHír.info

2017. Álom hava 16. nap, Szepes napja.

A magyarság a demográfiai szakadék szélére sodródott

2017. november 22. 13:18
Hunhír.info

gyertyak500.jpgA magyar társadalom legnagyobb problémája, s egyszersmind a jövőjét destabilizáló legveszedelmesebb fenyegetés nem más, mint elégtelen népesedési helyzetünk. Ennek ellenére a Népjóléti bizottság mai ülésén a jelenlévő kormánypárti képviselők egyhangúlag söpörték le a családtámogatások kibővítésének szükségességéről szóló, 12 pontból álló jobbikos határozati javaslatot. A tárgysorozatba vétel elutasításával azt is lehetetlenné tették, hogy az Országgyűlés legalább tárgyalhasson a néppárti felvetésekről.

Magyar Menedék - Migránsokk

A nemzet sorsát alapvetően a népesedési folyamatok határozzák meg, márpedig a magyarság a demográfiai szakadék szélére sodródott. A magyar társadalom már évtizedekkel ezelőtt az önfelszámolás útjára lépett, s ha nem történnek az eddigieknél is határozottabb népesedéspolitikai intézkedések, akkor kiírják a nemzetet a történelemből. A kormánypárti képviselőkre nem hatottak Gárdonyi szavai sem, aki szerint „a család, olaj az élet lámpásában”, ezért teljesen jogos igény a felelősen gyermeket vállaló szülők részéről, hogy az állam a gyermeknevelésre a humántőkébe való nagyon komoly közérdekű befektetésként tekintsen, és éppen ezért, fokozottabban támogassa is azt.

Az elégtelen születési rátából, az elöregedési recesszióból, a rettentően magas halandóságból, és a kivándorlásból táplálkozó több tízezres évi fogyás, valamint a vidék elnéptelenedéséből illetve a cigányság nem integrálódott részének demográfiai robbanásából fakadó problémák komor árnyékot vetnek az ország jövőjére. Az egyfajta népesedéspolitikai szándéknyilatkozatként is felfogható jobbikos határozati javaslat elutasításával a Fidesz egyértelművé tette, hogy még a legfontosabb nemzetstratégiai ügy esetén sem hajlandóak felülemelkedni a pártpolitikai szemléleten.

Kormányra kerülve, a Jobbik szem előtt fogja tartani, hogy a gyermeknevelés állam részéről történő figyelembe vétele nem holmi szociális kegy, hanem a megmaradásba, a jövőbe való legbiztosabb befektetés.

Ander Balázs, az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Népesedéspolitikai albizottságának elnöke

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A harmadik világháború küszöbén - Hernádi TiborA harmadik világháború küszöbén
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla fia, Csaba királyfi - Lezsák SándorAtilla fia, Csaba királyfi
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat