HunHír.info

2018. Szelek hava 24. nap, Sellő napja.

"Az önök Istene a vahhabista Szaúd-Arábiában lakik..."

2017. május 19. 19:56
Hunhír.info

Fogkirúgás terhe mellett megtiltom a nyugati világ valamennyi fősodratú lapjának és minden, hatalmon lévő politikusának, hogy számon merje kérni Trump amerikai elnökön, hogy nem teszi szóvá az emberi-, polgári- és egyéb jogok szinte teljes hiányát az olajban úszó Szaúd-Arábiában. Vagyis tilos hangot adni mindannak, amit ilyenkor Oroszországgal vagy Kínával kapcsolatban rikácsoló hangon követelnek.

Magyar Menedék - Migránsokk

Önök képtelenek erőszakkal való fenyegetés miatt feljelenteniük, mivel tilalmamnak feltétel nélkül engedelmeskednek és engedelmeskedni fognak. Mert önök, ott a szabad nyugati világban, tudják, hogy hol lakik az önök Istene. A vahhabista Szaúd-Arábiában.

Ezután lássuk, mit ír a független német gazdasági-politikai lap Donald Trump most kezdődő első külföldi útja első állomásáról, Szaúd-Arábiáról, illetőleg az amerikai-szaúdi kapcsolatok jelenlegi helyzetéről és a várható megállapodásokról.

Több tucat amerikai konszern vezetője kíséri el Trumpot Rijadba. Ott lesz a JP Morgan, a Citigroup, a Morgan Stanley, a Dow Chemical első embere is. Ezen amerikai óriások hatalmas értékű megállapodások megkötésére készülnek Szaúd-Arábiával.

De a hét végén kerül sor Rijadban a szaúdi-amerikai vállalatvezetői fórumra is, amelyen amerikai részről olajvállalatoktól kezdve távközlési óriásvállalatokig vesznek részt.

Az amerikai olajvállalatok közül az Exxonnak különösen jók a kapcsolatai Szaúd-Arábiával és az már 80 éve van jelen a királyságban. Az ExxonMobil több mint 3000 szaúdit foglalkoztat három ottani olajfinomítójában és irodáiban. /Kérdés a neoliberális közgazdászoknak: miért is riasztja el tőlünk a befektetőket a magyarországi demokrácia „súlyos hiányosságai”?/

A királyság további beruházási lehetőségeket akar kínálni az Egyesült Államoknak. A megállapodások olyanok lesznek, hogy az amerikai konszernek nem csak létesítményeket hoznak létre, de a helyi alkalmazottaknak képzést is nyújtanak.

A jövőbeni amerikai befektetéseknek már nem lesz az olaj- és gázszektor a kizárólagos területük.

A JP Morgan és a Morgan Stanley a szaúdi óriás állami olajvállalatának, az Aramco-nak intézné a tőzsdére vitelét.

Trump elnök már 2017 márciusában tárgyalt a Fehér Házban Mohammed bin Szalman helyettes koronaherceggel és már akkor beszéltek a szaúdi gazdaság diverzifikálásáról.

A brit Independent pedig arról számol be, hogy Trump elnök a történelem egyik legnagyobb üzletét, egy tíz évre szóló, 350 milliárd dollár értékű fegyverüzlet megkötését jelenti be.

Arról egyetlen forrás sem számol be, hogy a két vezető tárgyal-e az európai értékekkel mindkét országban fekete csizmában szembe trappoló halálbüntetés szigorításáról.

lovasistván.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat