HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

A migránsok Földközi-tengeri átkelése csak mese. Hogyan dolgoznak össze az NGO-k az emberkereskedőkkel

2017. április 11. 11:49
Szilvási László - Hunhír.info

libia-csonak.jpgA líbiai és a szicíliai partok között a távolság 480 kilométer. A köztudatban az él, hogy a meggyötört migránsok vállalják ezt a veszélyes átkelést egy biztonságosabb vagy jobb élet reményében, de sokszor tragikus kudarcot vallanak. A baj az, hogy ez nem igaz. Tavaly több mint 180 ezer embert regisztráltak Európában így. Mit gondolsz, a 180 ezerből hányan tették meg a 480 kilométeres vízi utat? Egy se.

Menedék - Baráthosi

A valóság az, hogy a csónakok a líbiai partoktól csak 12 mérföldnyire mennek ki a tengerre és ott vészjelzéseket adnak le. Hamarosan NGO és EU hajók ott teremnek és kimentik őket. A törvény kimondja hogy egyenesen a legközelebbi kikötőbe kell vinni a megmentetteket, például Tunéziába vagy vissza Líbiába, de nem, Európába viszik őket és az állampolgársági eljárás már el is kezdődik.

A segélyszolgálatok az átkelésért életüket veszélyeztető, elszánt tengeri utasok imázsát mutatják, akik kétségbeesetten próbálnak szökni veszély és mélyszegénység elől. Kormányzati tisztviselők a jegyek árát (az embercsempészeknek fizetve) 1500 euróra teszik; elég drága, gondolhatná az ember. De ez nem csak a 12 mérföldes út ára, a csempészek azt is elintézik az NGO-kkal hogy hol lesz a csónak ”veszélyben” és hol fogják kimenteni őket; ez egy mindent magába foglaló ár.

A Frontex (EU határügynökség) éves beszámolójában egyenesen megvádolta az NGO-kat és a segélyszervezeteket csempészekkel való együttműködéssel. Sok esetben ezekhez a szervezetekhez érkeznek a vészjelek, nem a parti őrséghez. Az ez évi számokat nézve, a mentések több mint 50 százaléka ilyen módon lett megszervezve.

Ez bűnözőkkel való összejátszás. Az NGO-k adófizetők pénzét használják embercsempészek szándékos megsegítésére és senki nem állítja meg őket.

Gondolkozz el kicsit ezeken a csempészeken. Emberek, akik részt vesznek ilyen bűncselekményben (életet veszélyeztető embercsempészetben) valószínűleg nem erkölcsösek. Meglehet, hogy másfajta csempészéshez is van közük? Nők, gyerekek? Nem lehetetlen. És mégis, segélyszervezetek biztosítják, hogy folyamatos pénzforrásokkal legyenek ellátva és elkerüljenek minden bűnvádi eljárást.

Hunhír.info / Mark Angelides - investmentwatchblog.com


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat