HunHír.info

2017. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Igenis kell olimpia!

2017. február 18. 23:31
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

orgona-500.jpgMi sem mutatja eklatánsabban a baloldal semmirekellőségét, mint az olimpiához való viszonya. Persze képviselői azért nem teljesen hetvenes IQ alattiak. Csak alávalóak, de nagyon.

Nem kezdek el most statisztikát készíteni, hányszor hallatták hangjukat csak az elmúlt héten olimpia-ügyben. Egyem azt a drága lelküket. Aggódnak. Nem kicsit, nagyon. Úristen, mibe fog ez kerülni! – sápítoznak. Igen, ők, akik amúgy az Úristenre, amint tudjuk, azért olyan nagyon nem adnak.

Azt számolgatják ilyenkor, mi mindentől von el pénzt az olimpia. A bébik nem kapnak tápszert, az elemi iskolások kakaót, a tüdőbetegek lélegeztetőkészüléket, a gimisek alaszkai vagy mallorcai wellness-hétvégét – a szüleiknek ab ovo kijáró állami támogatásokról már nem is beszélve.

Persze őket, lássuk be legalább mi, valójában a legkevésbé érdekli, hány menzával lesz kevesebb a magyar olimpikonok finanszírozása miatt. Őket egy érdekli, de az viszont nagyon, sőt mindennél inkább: ne legyen valódi sikere – fizikailag se – a magyarnak.

A Csernobilban történtek után Gorbacsov azt mondta, ne foglalkozzunk azzal, mennyibe kerül az állami büdzséből a helyreállítás költsége. Aki amennyit kér érte, megkapja! Nos, nem tudom, nem is firtatom, tényleg megkapták-e a segítségüket felajánlók a megígért apanázst. Ám nem is ez a lényeg, hanem a mögötte álló szemlélet.

A szemlélet bizony. Amit valaha egy magyar író így fogalmazott meg: „Minden magyar felelős minden magyarért.” Pláne, teszem hozzá, ha olyan magyarokról van szó, akik sportteljesítményükkel egy nemzet életerejét fejezik ki, amiért igenis kell olimpia. Ámde ennek felismeréséhez nem elegendő a pénz. Más is kell hozzá. Szív. Magyar szív.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Háborúk, olaj, radikalizmus - Marc FromagerHáborúk, olaj, radikalizmus
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat