HunHír.info

2018. Áldás hava 22. nap, Obi napja.

Igenis kell olimpia!

2017. február 18. 23:31
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

orgona-500.jpgMi sem mutatja eklatánsabban a baloldal semmirekellőségét, mint az olimpiához való viszonya. Persze képviselői azért nem teljesen hetvenes IQ alattiak. Csak alávalóak, de nagyon.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Nem kezdek el most statisztikát készíteni, hányszor hallatták hangjukat csak az elmúlt héten olimpia-ügyben. Egyem azt a drága lelküket. Aggódnak. Nem kicsit, nagyon. Úristen, mibe fog ez kerülni! – sápítoznak. Igen, ők, akik amúgy az Úristenre, amint tudjuk, azért olyan nagyon nem adnak.

Azt számolgatják ilyenkor, mi mindentől von el pénzt az olimpia. A bébik nem kapnak tápszert, az elemi iskolások kakaót, a tüdőbetegek lélegeztetőkészüléket, a gimisek alaszkai vagy mallorcai wellness-hétvégét – a szüleiknek ab ovo kijáró állami támogatásokról már nem is beszélve.

Persze őket, lássuk be legalább mi, valójában a legkevésbé érdekli, hány menzával lesz kevesebb a magyar olimpikonok finanszírozása miatt. Őket egy érdekli, de az viszont nagyon, sőt mindennél inkább: ne legyen valódi sikere – fizikailag se – a magyarnak.

A Csernobilban történtek után Gorbacsov azt mondta, ne foglalkozzunk azzal, mennyibe kerül az állami büdzséből a helyreállítás költsége. Aki amennyit kér érte, megkapja! Nos, nem tudom, nem is firtatom, tényleg megkapták-e a segítségüket felajánlók a megígért apanázst. Ám nem is ez a lényeg, hanem a mögötte álló szemlélet.

A szemlélet bizony. Amit valaha egy magyar író így fogalmazott meg: „Minden magyar felelős minden magyarért.” Pláne, teszem hozzá, ha olyan magyarokról van szó, akik sportteljesítményükkel egy nemzet életerejét fejezik ki, amiért igenis kell olimpia. Ámde ennek felismeréséhez nem elegendő a pénz. Más is kell hozzá. Szív. Magyar szív.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat