HunHír.info

2018. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

Igenis kell olimpia!

2017. február 18. 23:31
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

orgona-500.jpgMi sem mutatja eklatánsabban a baloldal semmirekellőségét, mint az olimpiához való viszonya. Persze képviselői azért nem teljesen hetvenes IQ alattiak. Csak alávalóak, de nagyon.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Nem kezdek el most statisztikát készíteni, hányszor hallatták hangjukat csak az elmúlt héten olimpia-ügyben. Egyem azt a drága lelküket. Aggódnak. Nem kicsit, nagyon. Úristen, mibe fog ez kerülni! – sápítoznak. Igen, ők, akik amúgy az Úristenre, amint tudjuk, azért olyan nagyon nem adnak.

Azt számolgatják ilyenkor, mi mindentől von el pénzt az olimpia. A bébik nem kapnak tápszert, az elemi iskolások kakaót, a tüdőbetegek lélegeztetőkészüléket, a gimisek alaszkai vagy mallorcai wellness-hétvégét – a szüleiknek ab ovo kijáró állami támogatásokról már nem is beszélve.

Persze őket, lássuk be legalább mi, valójában a legkevésbé érdekli, hány menzával lesz kevesebb a magyar olimpikonok finanszírozása miatt. Őket egy érdekli, de az viszont nagyon, sőt mindennél inkább: ne legyen valódi sikere – fizikailag se – a magyarnak.

A Csernobilban történtek után Gorbacsov azt mondta, ne foglalkozzunk azzal, mennyibe kerül az állami büdzséből a helyreállítás költsége. Aki amennyit kér érte, megkapja! Nos, nem tudom, nem is firtatom, tényleg megkapták-e a segítségüket felajánlók a megígért apanázst. Ám nem is ez a lényeg, hanem a mögötte álló szemlélet.

A szemlélet bizony. Amit valaha egy magyar író így fogalmazott meg: „Minden magyar felelős minden magyarért.” Pláne, teszem hozzá, ha olyan magyarokról van szó, akik sportteljesítményükkel egy nemzet életerejét fejezik ki, amiért igenis kell olimpia. Ámde ennek felismeréséhez nem elegendő a pénz. Más is kell hozzá. Szív. Magyar szív.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat