HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Katolikus templomokban robbantottak Srí Lankán, legalább 50 halott, és 300 sebesült

2019. április 21. 07:52

bomba.jpgRobbanások történtek vasárnap Srí Lankán három templomnál és három szállodánál - jelentette be a rendőrség az indiai ANI hírügynökség szerint. Három templomot és három szállodát ért robbantásos támadás húsvétvasárnap Srí Lankán, olyan helyeken, ahol turisták nagy számban megfordulnak. Legkevesebb 50 ember meghalt, további 300 pedig megsebesült - jelentette a helyi média.

37 milliárd forintnyi készpénzt találtak a megbuktatott szudáni elnöknél

2019. április 21. 07:41

Nemrég átvette Szudán felett az irányítást a katonaság, miután sikeresen megpuccsolták az országot 1989 óta vezető Omar el-Besír elnököt. Ugyan a civilek és a katonaság nehezen jutnak dűlőre az ország vezetéséről, közben a hadsereg rajtaütött el-Besír rezidenciáján, ahol elképesztő mennyiségű készpénzt találtak.

Vasárnap tartják az ukrán elnökválasztás második fordulóját

2019. április 21. 07:13

ukran-katonak-250.jpgMa tartják Ukrajnában az elnökválasztás második fordulóját, amelyben végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.A három héttel korábban megrendezett első fordulót nagy fölénnyel Zelenszkij nyerte 30 százalékkal, míg Porosenko kicsit kevesebb mint 16 százalékkal végzett a második helyen, így ők ketten jutottak be a második fordulóba.

Megint sokan voltak a sárgamellényesek és ismét elszabadult az erőszak

2019. április 21. 06:38

A hatóságok szerint mintegy harmincezren, a szervezők szerint legalább százezren vettek részt az Emmanuel Macron francia államfő politikája ellen tüntető sárgamellényesek szombati párizsi demonstrációján. A tüntetés ismét erőszakba torkollott.

Páncélvillamosok járnak majd Izraelben, az új tel-avivi vonalon

2019. április 20. 18:57

Robbanásbiztos, páncélréteggel szerelt villamosszerelvényeket szállít Kína Izraelnek a hamarosan megnyíló új vonalra, Tel-Avivba. A villamos - mint könnyűvasúti rendszer - kocsijait egy állami tulajdonú vállalat gyártja - írja az Asia Times.

Megtámadták az afgán távközlési minisztériumot Kabulban

2019. április 20. 18:03

Támadás érte szombaton az afgán távközlési minisztérium épületét Kabul belvárosában, legkevesebb tizenkét ember – öt támadó, négy civil és három katona – vesztette életét, és nyolcan megsebesültek – közölte Naszrát Rahími afgán belügyi szóvivő szombaton.

Az olasz bör­tön­töl­te­lé­kek 20 szá­za­léka idegen betolakodó - felülreprezentáltak a niggerek

2019. április 20. 14:29

negerek250.jpgTavaly minden ötödik börtöntöltelék migráns volt az olasz rendőrség friss adatai szerint. Az arányuk tehát elérte a 20 százalékot, miközben az ország lakosainak csak 8,7 százaléka külföldi. A 990 be­bör­tön­zött nagy része ni­gé­riai, akik fő­ként az Af­ri­ká­ból ide utaz­ta­tott fe­kete pros­ti­tu­ál­tak ki­tar­tá­sá­ból élnek. Utánuk következnek az albánok, majd a marokkóiak, románok és a tunéziai bűnelkövetők.

Szégyen, hogy ezt a teljes néphülyítést a franciák majd szépen be is veszik!

2019. április 20. 14:11

langok.jpgA Notre Dame tűzvésze után először kijelentették, hogy nem mehet be senki, mert a szerkezete az épületnek bizonytalan, akár össze is omolhat. Eközben, amíg senki sem mehetett be, a francia rendőrség kijelentette, hogy elektromos tűz történt. Hogy tudtak vizsgálódni, ha senki sem mehetett be? Most nagyszombaton pedig kijelentették a francia hatóságok, hogy a “szerkezetet stabilizálták”.

Közel két­mil­li­ó mocskos idegen behatoló szutyok kap­hatott eddig mig­ráns­kár­tyát

2019. április 20. 11:58

A két­mil­li­ó­hoz kö­ze­lít azok­nak a betolakodóknak a száma, akik az utóbbi évek­ben Görög- és Tö­rök­or­szág­ban egyé­ni­leg vagy csa­lá­do­san hoz­zá­jut­hat­tak az unió által tá­mo­ga­tott mig­ráns­kár­tyák­hoz. A prog­ram szá­mos kér­dést vet fel, rá­adá­sul rend­kí­vül költ­sé­ges is, ennek el­le­nére Brüs­szel és az ENSZ a ki­ter­jesz­té­sét, nem pedig a le­ál­lí­tá­sát ter­vezi.

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő marokkói iszlamista dzsihadista

2019. április 20. 11:43

A 23 éves Zouhair El Bouhdidit a héten tartóztatta le a marokkói rendőrség, miután a radikális dzsihadista Sevillában tervezett véghez vinni egy terrortámadást. El Bouhdidi közvetlen családtagjaival együtt immár 14 éves él a spanyol városban, a rendőrség értesülése szerint öngyilkos merényletre készült – írja az El Espanol hírportál

A Notre-Dame huszártornyát titánból és üvegből építenék újjá a szabadkőművesek

2019. április 20. 10:55

szabadkomuves jelkep.jpgA jobb- és baloldali felosztás ugyan a politikai színtéren nem érzékelhető, mert mindent a baloldaliság ural, azonban a Notre-Dame felújítása körüli mizéria ismét rávilágított arra, hogy vannak a tradicionalitást, a hagyományokat képviselők és vannak az eredetet, a hagyományokat végképp megtagadók. A Notre-Dame huszártornyát titánból és üvegből építenék újjá a szabadkőművesek.

Felgyújtották a legnagyobb moszkvai jesivát

2019. április 20. 04:58

talmud-250.jpgIsmeretlenek felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét, a moszkvai Tórát Hájím jesivát – közölte Mojse Lebegy rabbi a RIA Novosztyi hírügynökséggel péntek este. A rabbi felhívta a figyelmet arra, hogy az incidens a judaizmus fő ünnepe, a pészah előtt történt. A tanintézményben mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég tartózkodott, akik a széder esti közös étkezésre érkeztek.

Ausztriában idén először nem munkaszüneti nap a nagypéntek

2019. április 19. 18:43

Nagypénteken az érintett egyházak Ausztria-szerte tiltakoztak az új rendelet ellen, amely szerint az idén ez már nem munkaszüneti nap az országban.

A Rosznyefty pert indít a Reuters „jogellenes” oroszországi tevékenységének leállításáért

2019. április 19. 17:55

"Információs diverziók" elkövetésével vádolta meg a Reuterst és pert indít a hírügynökség oroszországi tevékenységének leállíttatása érdekében a Rosznyefty állami többségű orosz olajvállalat - közölte online kiadásában pénteken az RBK című orosz gazdasági napilap.

Rossz hírek a Notre Dame helyrehozataláról: nincs akkora fa Európa-szerte, mint kellene

2019. április 19. 12:57

A Notre-Dame tetőszerkezetéhez 1160 és 1170 között összesen 1300 fát vágtak ki, de ezek a példányok 300-400 évesek voltak akkoriban, ezért nem biztos, hogy ma Európában van elég ilyen idő fa - ezt Bertrand de Feydeau a francia nemzeti örökség védelmével foglalkozó Fondation du patrimoine nevű civil szervezet vezetője mondta.

Még az űrből is látszik a Notre Dame pusztulása

2019. április 19. 07:01

Április 17-én lőtte a Digital Globe WorldView-2 műholdja azt a képet, amelyen kristálytisztán látszik, mennyi pusztítást végzett a tűz a Notre Dame tetején: a ledőlt torony helyén csupán egy hamutól szürke lyuk tátong, és még a bámészkodó tömeg is jól kivehető a Szajna partján. A Digital Globe Twitteren osztotta meg a fotót.

Persze a pápának nevezett valakinek egy muzulmán néger bűnözőnek is a talpát kellett mosogatnia

2019. április 19. 06:36

ferenc-papa.jpgKilenc olasz, egy brazíliai, egy elefántcsontparti és egy marokkói rabnak mosta és csókolta meg a lábát Ferenc pápa a Róma közeli Velletri börtönében, ahol az utolsó vacsorára emlékező misét mutatta be csütörtökön. Ferenc pápa a büntetés-végrehajtási intézet színháztermében mutatta be a misét, amelynek során elvégezte a lábmosás szertartását.

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban - ez kérem szélsőbaloldali terrortámadás

2019. április 18. 20:08

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.
Szemtanúk szerint hajnali egy környékén csaptak fel a lángok, a tűzoltók hamar megfékezték a tüzet, senki sem sérült meg. A három autó mellett egy épületben is kisebb kár keletkezett.

Még be sem engedték a nyomozókat a Notre-Dame-ba, de már rövidzárlatról hablatyolnak

2019. április 18. 20:05

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet. A rendőri vezető, aki nevének elhallgatását kérte, az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a nyomozókat biztonsági okokból még mindig nem engedték be a székesegyházba.

Soros bandája szerint Izrael szintjén áll a magyar sajtószabadság

2019. április 18. 18:58

zsido-sok-250.jpgA Riporterek Határok Nélkül elnevezésű Soros-szervezet ismét lejjebb sorolta Magyarországot az általuk készített sajtószabadsági ranglétrán. A 2019-es évben már csak a 87. helyet érte el hazánk, ezzel egyúttal azt is állítják, hogy médiaviszonyaink Sierra Leone (86.) , Peru (85.), Izrael (88.), Bissau-Guinea (89.) és Szerbia (90) szintjén állnak.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat