HunHír.info

2018. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Gránátvetőket talált az SZBU Ungváron - Donyec-medencei forgatókönyvtől tartanak

2018. május 18. 17:29

Négy kézi páncéltörő gránátvetőt és huszonkét kézigránátot derítettek fel az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai munkatársai egy elhárító művelet során péntekre virradóra egy rejtekhelyen Ungvár Radvánc kerületében - közölte Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója hivatalos internetes oldalán.

Az ukrán elnök visszavonta az állampolgársági törvény Magyarország által bírált módosítási javaslatát

2018. május 16. 19:16

vereckei-hago-karpatia.jpgPetro Porosenko ukrán elnök visszavonta azt a törvénymódosítási javaslatát, amelynek értelmében egyebek mellett megfosztanák ukrán állampolgárságuktól azokat a kettős állampolgárokat, akik részt vesznek más országok választásain, illetve külföldi útlevelet használnak ki-, illetve beutazáskor az országhatáron - jelentette szerdán az UNIAN ukrán hírügynökség.

Ukrajna másodrendűnek tekinti a kárpátaljai magyarokat

2018. május 13. 16:38

A nyelvhasználati törvénnyel Ukrajna korlátozza és visszaszorítja a kárpátaljai magyarság nyelvhasználati jogait, amikor csak alsóbb tagozatban engedélyezi, hogy a diákok saját nyelven tanulhassanak, vagyis másodrendűnek tekinti egyes állampolgárait – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Vácott, az I. világháborús emlékműnél tartott megemlékezésen

Hrojszman úgy hazudik, mint a vízfolyás: Kijev tiszteletben tartja a nemzeti kisebbségek nyelveit

2018. május 12. 07:23

A magyar kormány és a kárpátaljai magyarság képviselői szerint a tavaly elfogadott új ukrán oktatási törvény szűkíti a kisebbségek már megszerzett nyelvhasználati jogát azzal, hogy a nemzetiségi iskolákban a 2020 szeptemberében első osztályba lépő általános iskolás tanulók számára - az ukrán nyelv oktatása mellett - az ötödik osztálytól bevezeti a tantárgyak többségének ukrán nyelven történő oktatását.

Nem azért léptünk be a NATO-ba, hogy csak kötelességünk legyen jogok nélkül...

2018. május 12. 06:18

nato-250.jpgEgy hete a magyar kormány sorozatban harmadszor élt vétójogával, ami miatt Ukrajna továbbra sem tudott tárgyalni a NATO-csatlakozásról. A kormány álláspontja egyelőre szilárd. A tárgyalásokat az ukrán oktatási törvény, illetve a kettős állampolgárság szankcionálásáról tervezett jogszabály miatt akadályozza. Az ukrán oktatási törvény a vitás téma. Eszerint a 12 évnél idősebb iskolások csak ukránul tanulhatnak.

Termőföldjei kiárusítását kéri Ukrajnától az IMF és a Világbank

2018. május 11. 20:18

Ukrajna dollármil­liár­dokat veszít azzal, hogy nem hajlandó áruba bocsátani értékes földjeit – vélekedik a Világbank regionális igazgatója. Satu Kahkonen, az említett pénzintézet ukrajnai, moldovai és fehéroroszországi regionális főképviselője szerint Kijev ezzel saját földtulajdonosainak árt.

Brüsszelnek az idegen betolakodók fontosabbak a kárpátaljai magyaroknál

2018. május 09. 15:09

Állandóan vitát kell folytatnunk Brüsszellel arról, hogy a migránsoknak milyen emberi jogait kell tiszteletben tartani, miközben itt van százötvenezer magyar Kárpátalján, akiknek alapvető emberi joguk, hogy a saját hazájukban biztonságban, a saját nyelvüket használva élhessenek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Ukrajna is kitiltotta a magyar sertéshúst

2018. május 03. 17:27

Ukrajna is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket a Heves megyében talált vaddisznótetemben kimutatott afrikai sertéspestisre (ASP) hivatkozva - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön. Korábban Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea hozott hasonló intézkedést a magyar termékekkel szemben - írja az MTI.

Százezer kárpátaljait foszthatnak meg ukrán állampolgárságuktól

2018. május 03. 11:10

Keményen bírálta az ukrán elnök kettős állampolgárságot szankcionáló törvénytervezetét Volodimir Csubirko, az ukrán Igazságosság Párt (Szpravedliviszty) kárpátaljai megyei szervezetének vezetője, a Kárpátaljai Megyei Tanács korábbi elnöke - számolt be a karpatinfo.net

Ment volna az ukrán lány a kuplerájba...

2018. május 02. 15:20

Egy 5 fős társaság egy 5 éves kislányt akart Magyarországra csempészni. A busz sofőrje a kislány édesapjának adta ki magát. Néhány nappal korábban az ukrán-szlovák ellenőrző ponton egy 18 éves lánnyal akart átgyalogolni két férfi. Kiderült, hogy a fiatalt akarta ellenére vitték magukkal

Magyarország nem engedi el a kárpátaljai magyarok kezét...

2018. április 27. 17:22

vereckei-hago-karpatia.jpgMagyarország vétója miatt továbbra sem tárgyalhat a NATO Ukrajna képviselőivel – az Orbán-kormány harmadik alkalommal blokkolja a megbeszéléseket a kárpátaljai magyarokat ért jogsértések miatt. Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben tárgyalt a NATO főtitkárával.

Kijev újra megnyitja kárpátaljai katonai bázisát a magyar határnál

2018. április 27. 05:42

ukran-katonak-250.jpgUkrajna újra megnyitja katonai bázisát a Kárpátalján, nem mesze a magyar határtól – jelentette a 112 Ukrajna televízió. A csatorna szerint a katonai bázis újbóli megnyitása mellett a két ország közti viszony romlása miatt döntött az ukrán hadsereg. A 112 Ukrajna cikke azt is kiemeli, hogy az utóbbi időkben hozott, nemzeti ideológiát követő intézkedéseivel Kijev ugyan könnyebben veheti fel a harcot az orosz agresszió ellen, de egyúttal kivívta nyugati szomszédai rosszallását is – főleg Magyarországét és Lengyelországét.

Meggyalázták a Beregszászi református templomot - brutális keresztényellenes támadás

2018. április 26. 13:09

Ma éjjel ismeretlenek piros festékkel firkálták össze a református templom frissen felújított falát. A rendvédelmi szervek már keresik a vandálokat. Remélem, hogy mielőbb megtalálják és felelősségre vonják őket, a törvénynek megfelelően – adta hírül hivatalos közösségi oldalán Babják Zoltán, Beregszász polgármestere.

Elvehetik a kárpátaljai magyarok ukrán állampolgárságát, ha Magyarországon szavaznak

2018. április 23. 12:13

Elvehetik az ukrán állampolgárságot azoktól, akik részt vesznek más országok választásain – írta a Népszava. Petro Porosenko ukrán elnök javaslata szerint azoktól is elvennék az állampolgárságot, akiknek van ukrán útlevelük, mégis külföldi okmányt használnak.

Keményen kell fognunk a lehetőségeinkhez képest Puccsrajnát, mert baj lesz...

2018. április 23. 05:57

ukran-tank-250.jpgMegszüntetné azok ukrán állampolgárságát, akik részt vesznek más országok választásain, illetve ki- és belépéskor az országhatáron, valamint Ukrajna területén külföldi útlevelet használnak az a törvénytervezet, amelyet pénteken sürgősségi eljárással terjesztett a parlament elé Petro Porosenko ukrán államfő - számolt be a Kárpátalja.ma hírportál

Aláírták Beregszász halálos ítéletét – Ötszáz urkán katonát telepít az ultrasovén vezetés a magyar városba

2018. április 05. 09:58

vereckei-hago-karpatia.jpg“A MAGYAROK szép lassan kiköltöznek, az ukránok meg jönnek, hogy ukránosodjon Beregszász. Ki van találva okosan…” – kommentelte a hírt egy hozzászóló, miszerint a beregszászi városi vezetés elindította az ötszász ukrán katona betelepítésének folyamatát. Egy hozzászóló szerint a katonaság letelepítésével egyenes arányban csökkenni fog Beregszász magyar népessége... Egy másikuk úgy fogalmaz: Folyton félelemben tartanak minket a saját szülőföldünkön, pedig semmi joguk ehhez a földhöz.

Kommunikációs trükkökkel operálnak az ukránok a kárpátaljai magyarok ügyében

2018. március 30. 07:07

Cáfolta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) csütörtökön közzétett közös nyilatkozatában az ukrán külügyminiszter-helyettes állítását, amely szerint megállapodás jött volna létre az ukrán oktatási miniszterrel a tanügyi törvény kapcsán "a magyar közösséget nyugtalanító problémák megszüntetéséről"

Küzdelem az asszimiláció ellen: átadták az első kárpátaljai Magyar Házat Rahón

2018. március 24. 17:17

Grezsa István kormánybiztos ünnepélyesen átadta a Felső-Tisza-vidék szórványmagyarságának megmaradását szolgáló, 120 millió forintos magyar állami támogatással épült első kárpátaljai Magyar Házat szombaton Rahón.

Beregszászon tájékozódtak az EBESZ megfigyelői

2018. március 21. 20:11

Magyar rendszámú autók napokban történt megrongálásáról és egy katonai alakulat Beregszászra telepítésének tervéről tájékozódtak szerdán a város polgármesteri hivatalában az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői - közölte Babják Zoltán polgármester a Facebook-oldalán.

Kárpátalja kormányzója betiltotta a maszkok viselését köztéri rendezvényeken

2018. március 21. 17:10

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója rendeletben betiltotta a megye területén az arcot eltakaró álarcok és védősisakok viselését köztéri és tömegrendezvényeken – adta hírül szerdán a megyei adminisztráció sajtószolgálata.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat