HunHír.info

2017. Jégbontó hava 22. nap, Küne napja.

Kárpátalján azért is harcolni kell, hogy magyarul megszólalhass

2017. február 13. 18:46

Aláírásgyűjtést indított hétfőn a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) az ukrajnai kisebbségek oktatási és nyelvi jogainak tervezett szűkítése ellen.

Beérett a jobbikos javaslat Kárpátalján

2017. február 10. 16:32

A KárpátHír birtokába jutott információk szerint eredményes volt a Jobbik segítő szándékú kezdeményezése, ami azt a célt szolgálta, hogy a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium (BMG) nemzeti jelentőségű intézménnyé váljék. 2017-ben már ez a tanintézet is felkerül a Bethlen Gábor Alap listájára, mint ahogyan a técsői líceum is

A hős vasutasra emlékeznek Kárpátalján

2017. február 09. 12:09

Szűcs Sándornak, a záhonyi vasútállomás 1956-os főnökének tiszteletére avatott emléktáblát csütörtökön a hős vasutas szülővárosában, a kárpátaljai Csapon Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.

Az ukrán jövevény az őshonos magyaroknak: mi vagyunk többségben!

2017. február 08. 15:26

Az ukrajnai kisebbségek anyanyelv-használati jogainak tervezett korlátozásáról tartottak kerekasztal-konferenciát a kárpátaljai nemzetiségi szervezetek vezetői és az ukrajnai megye kormányzója, valamint a megyei tanács (közgyűlés) vezetése szerdán Ungváron, ahol a tanácskozás menetét ukrán soviniszták fenyegető provokációja zavarta meg.

Jeges ár pusztít Kárpátalján

2017. február 06. 11:44

Árad az Ung, 5 kilométer hosszan torlódott el a jég a folyón. Emelkedik a Tisza és a Rika is, utóbbi házakat öntött el, hidat rongált meg.

A volt ungvári polgármester Kárpátalja elfalazásával fenyegetett

2017. január 30. 20:12

Kárpátalja megye elválik Ukrajnától, és falat emel a határára, ha a kijevi parlament elfogadja az ukrán nyelv kizárólagos használatáról szóló törvényt - vélte Szerhij Ratusnyak volt ungvári polgármester.

Gránátvetővel rálőttek a volt kárpátaljai rendőrfőnök házára

2017. január 28. 07:40

Ismeretlen támadók gránátvetővel rálőttek péntek este Vaszil Varcaba volt kárpátaljai rendőrfőnök házára - jelentette a mukachevo.net. A munkácsi hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy egyszer vagy kétszer lőttek rá az épületre. A rendőrök a ház közelében megtalálták a gránátvetők vetőcsöveit.

Ellen kell állni az ukránosításnak!

2017. január 25. 11:01

magyar-sziv-250.jpgPélda nélküli szigorításokat vezetne be az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségekkel szemben a kijevi törvényhozás 33 képviselője. A magyar külügy válaszolt a fenyegetésre. Szijjártó Péter szerint Budapest nem tűri el a kárpátaljai magyar közösség anyanyelvhasználati jogának korlátozását.

Ukránosítanák a kisebbségeket, de a magyar kormány az ukrajnai kabinet alfelét nyaldossa

2017. január 24. 06:14

vereckei-hago-karpatia.jpgMég le sem zárult a 2012-es nyelvtörvény kálváriája, máris új törvényt kezdeményeznek a kisebbségi nyelvhasználat korlátozására az ukrán törvényhozásban a képviselők. A törvénytervezet alapján büntetőjogi következmény és akár három évig terjedő szabadságvesztés lehet az ukrán nyelvvel szembeni tiszteletlenség büntetése.

Virágokkal és mécsesekkel emlékeznek a buszbaleset áldozataira Magyarország főkonzulátusánál helyi lakosok Ungváron

2017. január 22. 11:18

Virágokat helyeznek el és mécseseket gyújtanak vasárnap reggel óta Magyarország főkonzultusának épülete előtt a veronai buszbaleset áldozataira emlékező helyi lakosok Ungváron.

Véletlenül visszacsatolták Kárpátalját

2017. január 12. 07:22

Elektronikus formában 6 dollár 34 centért, azaz mintegy 2000 forintos áron lehet megvenni az Amazon felületén azt a magyar nyelvi gyorstalpalót, amely címében azt ígéri, kevesebb mint huszonnégy óra alatt megtanítja az embert alapszinten magyarul.

Javult a hóhelyzet Kárpátalján

2017. január 05. 11:08

Javult a hóhelyzet csütörtökre Kárpátalján az előző napihoz képest, de továbbra is korlátozott a kamionforgalom a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye területén.

A vízkereszti csata

2017. január 04. 18:59

rongyos_garda_250.jpg1939. január 6. hajnalán, Vízkeresztkor Munkács lakóinak „zenés” ébresztőben volt részük. Tüzérség lőtte a városközpontot, a városszélen pedig páncélosok kísérte gyalogság jelent meg. Tán vendégségbe érkeztek? Hiszen a görög katolikus szenteste volt aznap…

Református istentisztelet Újdávidházán - még pislákol a remény Kárpátalján

2016. december 29. 08:46

Karácsony másnapján a Munkácshoz közeli településen 57 év után újra magyar református istentiszteletre került sor egy romtemplom falai között, a szabad ég alatt. Mintegy kéttucatnyi helyi lakos karácsonyi énekeket énekelve várta a többek között Dercenből, Gátról, Izsnyétéről, Munkácsról, Rákosról érkező vendégeket.

Mindenki Kárpátaljánkra igyekszik...

2016. december 24. 11:15

Röszkénél és Záhonynál is órákat kell várni a határon.

Megerőszakolta a nénit, majd elvette a telefonját is a kárpátaljai Rahón

2016. december 24. 07:21

A "férfi" Rahón erőszakolta meg a nénit, de nem elégedett meg azzal, hogy erőszakoskodott a két nővel, még a nyugdíjas asszony mobiltelefonját is ellopta – írja az UNN hírügynökségre hivatkozva a Kárpátinfo.

Magyarországi támogatással létrehozott református óvodát adtak át a kárpátaljai Visken

2016. december 06. 16:14

A magyar kormány 40 millió forintos támogatásával létrehozott református óvodát adtak át ünnepélyesen kedden a kárpátaljai Visken. Jenei Károly, a viski református egyházközség lelkésze az MTI érdeklődésére elmondta: az egyházi tulajdonban lévő óvodaépület átadásával egy 25 éve tartó huzavonának a végére került pont, hála a magyar kormány mellett magyarországi segélyszervezetek, testvértelepülések összefogásának.

Ukrán nacionalisták meggyalázták a zsidó holokauszt-emlékművet

2016. november 28. 16:44

jobb-szektor-250.jpgIsmeretlenek vörös festékkel leöntötték, és antiszemita tartalmú röplapokkal körbeszórták az idén októberben felállított holokauszt-emlékművet Ungvár központjában - adta hírül hétfőn a mukachevo.net munkácsi hírportál.
A szombat éjjel történt vandál cselekedetről a hírportál szerint a - magukat ismeretlen kárpátaljai nacionalista felkelőknek nevező - elkövetők tették közzé az információt a helyszínen készült fényképekkel együtt.

A magyar kormány ismét cserbenhagyta a kárpátaljai magyarságot

2016. november 27. 07:32

karpatalja250.jpgAz ukrán kormányfő kétnapos magyarországi látogatása során a magyar fél a vízummentesség támogatását úgy ígérte meg, hogy már megint nem kért semmit cserébe, így folytatódhat a kárpátaljai magyarság elnyomása, megfélemlítése – mutatott rá Szávay István, a Jobbik képviselője.

Hát húzzatok el ti is Kárpátaljáról!

2016. november 25. 09:17

Ukrajna szándékos kiürítése Putyin egyfajta bosszúja azért, mert az országot nem sikerült az érdekszférájába vonni, s Kijev Viktor Janukovics elnök elűzése után a nyugati orientációt választotta. Moszkva szabályos agy- és munkaerő-elszívást alkalmaz: most már nemcsak a keleti végekről indulnak el az emberek még keletebbre, hanem az ország középső részeiről és Kárpátaljáról is felkerekedik a szláv lakosság.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyelvédesanyánk - Czakó GáborNyelvédesanyánk
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Virágnévszótár - Rácz JánosVirágnévszótár
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A chemtrail és a HAARP
A chemtrail és a HAARP
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A hunok hódításai és Attila birodalma - Edward GibbonA hunok hódításai és Attila birodalma
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
40 év alatt a föld körül - Nógrádi György40 év alatt a föld körül
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat