HunHír.info

2018. Kikelet hava 23. nap, Lengo napja.

Beregszászon tájékozódtak az EBESZ megfigyelői

2018. március 21. 20:11

Magyar rendszámú autók napokban történt megrongálásáról és egy katonai alakulat Beregszászra telepítésének tervéről tájékozódtak szerdán a város polgármesteri hivatalában az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői - közölte Babják Zoltán polgármester a Facebook-oldalán.

Kárpátalja kormányzója betiltotta a maszkok viselését köztéri rendezvényeken

2018. március 21. 17:10

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója rendeletben betiltotta a megye területén az arcot eltakaró álarcok és védősisakok viselését köztéri és tömegrendezvényeken – adta hírül szerdán a megyei adminisztráció sajtószolgálata.

Kijev katonákat küld Kárpátaljára - ez vérlázító!

2018. március 21. 14:41

Petro Porosenko közel ezer hegyivadászt telepít Beregszászra. Az indoklás szerint erre „az Ukrajna területi integritásával szembeni fenyegetések miatt van szükség”.

Újabb kárpátaljai incidens: Reagált a Miniszterelnökség

2018. március 16. 15:50

A Miniszterelnökség elfogadhatatlannak tartja és elítéli, hogy ismeretlen tettesek péntekre virradóra magyar rendszámú autókat rongáltak meg Beregszászon – derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből. Az ügy előzménye, hogy péntekre virradóra hét magyar rendszámú személygépkocsi szélvédőit törték be ismeretlenek Beregszászon, egy panelház udvarában, miközben az ott parkoló ukrán rendszámú autókban nem tettek kárt, a helyi lakosok szerint provokáció történt.

Magyar rendszámú autókat rongáltak meg Beregszászon

2018. március 16. 13:27

kameleon-250.jpgHét magyar rendszámú személygépkocsi szélvédőit törték be ismeretlenek péntekre virradóra Beregszászon, egy panelház udvarában, miközben az ott parkoló ukrán rendszámú autókban nem tettek kárt, a helyi lakosok szerint provokáció történt - írta az MTI a mukchevo.net munkácsi hírportál nyomán.

Feszült hangulatú volt a nemzeti ünnep Kárpátalján

2018. március 15. 19:34

jobb-szektor-250.jpgKárpátalján 2011 óta puskaporos a hangulat a nemzeti ünnephez közeli időpontokban, de még soha nem előzte meg az ideihez hasonló feszült várakozás és óvintézkedések sorozata március 15-ét a megyében. Sokáig még az emlékezések megtartása is erősen kérdéses volt. Az időpontot idén Kárpátalján is szabadnappá nyilvánították, igaz, korántsem a magyar ünnep apropóján.

Kárpátaljára tartó feltételezett provokátorokat tartóztattak fel a megyehatáron az ukrán biztonságiak

2018. március 15. 13:25

Lemberg (Lviv) irányából Kárpátaljára tartó, baseball ütőkkel, boxerekkel és késekkel felszerelt 29 személyt tartóztattak fel az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai csütörtök délelőtt a megyehatárt képező Alsóvereckén - adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Aggasztó a kárpátaljai magyarság helyzetének alakulása

2018. március 15. 12:40

vereckei-hago-karpatia.jpgCsütörtökön közzétett nyilatkozatában az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) aggasztónak tartja, hogy Kárpátalján és Ukrajna-szerte szaporodnak az olyan negatív fejlemények, amelyek hátrányosan befolyásolják a kárpátaljai magyarság helyzetének alakulását.

Figyelmeztet a magyar külügy: A hosszú hétvégén ne utazzanak Kárpátaljára!

2018. március 14. 12:42

vereckei-hago-karpatia.jpgMinden év márciusának idusán megsokszorozódnak a magyarországi utazók és csoportok Kárpátalján. Így különösen figyelemre méltó az a közlemény, amely szerda délelőtt az ungvári Magyar Főkonzulátus Facebook-oldalán jelent meg:

Jelen vannak az EBESZ megfigyelői Kárpátalján, az ukrán hatóságok cáfolata ellenére

2018. március 12. 16:59

vereckei-hago-karpatia.jpgAz Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nyugat-ukrajnai missziója közölte, hogy fokozta megfigyelői tevékenységét a kárpátaljai Ungváron és környékén. A Kárpátalja megyei közigazgatási hivatal szerint a hivataltól nem kértek engedélyt állandő megfigyelő misszió megnyitására és a megye ilyenbe nem egyezett bele.

Öten erőszakoltak meg egy 15 éves kislányt Kárpátalján - NA VAJON KICSODÁK?

2018. március 12. 15:20

Szombaton tett feljelentést a rendőrségen egy 36 éves édesanya, hogy március 10-én 15 éves lányát megerőszakolták – írja a Munkachevo.net. Az orvosi vizsgálatok szerint a lány több sérülést szenvedett el, zúzódások voltak a fején és a lábán.

Vörös festékkel öntötték le a nők elleni erőszak ellen tiltakozókat Ungváron - valójában köcsögellenes akció volt

2018. március 08. 16:22

Megtámadták és vörös festékkel öntötték le a női egyenjogúságot és a nők elleni erőszak elleni fellépést szorgalmazó nőnapi rendezvény résztvevőit a Karpatszka Szics (KSZ) szélsőjobboldali szervezet aktivistái csütörtökön Ungváron.

Elfogadhatatlan a kárpátaljai magyar kisebbség megtámadása

2018. március 08. 15:26

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével tárgyalt csütörtökön Budapesten. Az MTI beszámolója szerint a megbeszélésen Szijjártó Péter értékelte a Kárpátalján kialakult biztonsági helyzetet.

Őket tekintik hőseiknek Ukrajnában

2018. március 07. 12:44

Egy ország politikai elitjéről és közvéleményéről (vagy legalábbis annak egy militáns-hangos részéről) sok mindent elárul, hogy kiket tekint hőseinek. Szép szülőföldünkön, Kárpátalján létezett egykor egy országocska, Kárpát-Ukrajna, amelyre a kurzus ma úgy tekint, mint az önálló államiság megteremtésének fontos állomására, vezetőjére, Avgusztin Volosin miniszterelnökre pedig mint az önálló Ukrajna létrehozásának harcosára.

Elfogták az ungvári KMKSZ-székház felgyújtóit

2018. március 04. 18:45

Twitter-oldalán maga az ukrán nemzeti rendőrség vezetője jelentette be, hogy elfogtak öt olyan embert, akik a gyanú szerint a KMKSZ-székház elleni támadást hajtották végre – jelentette be az M1 Híradója.

Porosenkóék nem akarnak EBESZ-missziót Kárpátaljára

2018. március 03. 16:53

Az ukrán külügyminiszter úgy látja, semmi nem indokolja, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) speciális megfigyelő missziót telepítsen Kárpátaljára, és szerinte a nyelvtörvény ukrán alkotmánybíróság általi eltörlése miatt nem kell aggódniuk sem a kárpátaljai magyaroknak, sem Magyarországnak.

Ukrajnán belüli „belső munka” a magyarellenes támadások Kárpátalján

2018. március 03. 11:29

ukran-katonak-250.jpgElképzelhető, hogy a román és a magyar kisebbségi intézményeket ért támadások az ukrán vezetésnek ürügyet szolgáltatnak az oroszok ellenőrzése alatt álló Donyec-medence elleni támadás megindítására – hangzott el az M1 Szemtől Szembe című műsorában.

Fokozott megfigyelői jelenlétet tervez az EBESZ Kárpátalján

2018. március 02. 19:15

Kárpátalján tájékozódtak két napon át az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nyugat-ukrajnai speciális megfigyelő missziójának munkatársai, akiket pénteken Ungváron Barta József, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alelnöke tájékoztatott az utóbbi időszakban történt magyarellenes megnyilvánulásokról és atrocitásokról.

A Rákóczi Szövetség kárpátaljai utazási programot hirdet

2018. március 02. 06:06

vereckei-hago-karpatia.jpgIdén is meghirdeti kárpátaljai utazási programját a Rákóczi Szövetség, a szervezet magyarországi családszervezetek, tantestületek, nyugdíjas és egyházi közösség jelentkezését várja. A szövetség által a Kárpátaljáért felelős kormánybiztossal közösen meghirdetett program célja a kárpátaljai régió idegenforgalmának fellendítése és a magyar-magyar kapcsolatokat erősítése.

Ukrajnában brutális támadást indítottak a nemzeti kisebbségek ellen

2018. március 01. 16:03

Az ukrán kormány két nacionalista célt tűzött ki maga elé: az egyik, hogy a kisebbségek ne tanulhassanak, a másik, hogy ne beszélhessenek a saját nyelvükön - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat