HunHír.info

2018. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

Motozással keresik a magyar útlevelüket kárpátaljai véreinknek az ukránok

2018. szeptember 24. 17:08

A Kárpáthír szerint az ukrán hatóságok mér egyre nyilvánvalóbban vegzálják a kárpátaljai magyar közösséget. A portál a Határhelyzet nevű Facebook-csoportban olvasható bejegyzésekre hivatkozva arról ír, hogy az ukrán hatóságok már szúrópróba szerűen ellenőrzik a Magyarországról érkezőket, és motozással keresik a magyar útlevelüket.

Ukrán ultrasoviniszták tüntettek Magyarország beregszászi konzulátusánál

2018. szeptember 24. 14:28

ukran-soviniszta.jpgMintegy másfél tucat ukrajnai tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Mintegy 40 ukrán kettős állampolgárt fedtek fel idén a csapi határőrök

2018. szeptember 24. 13:08

A csapi határőregység munkatársai idén eddig 39 olyan esetet rögzítettek, amikor ukrán állampolgárok más államok útlevelét mutatták fel a határátlépés során - közölte Artem Olijnik őrnagy, a csapi határőregység külföldiekkel és szabálysértési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője a Tisza-1 kárpátaljai televíziós csatorna műsorában.

Nem brit, hanem iszlamista arab az ISIL-terrorista

2018. szeptember 23. 19:42

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az az ARAB férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra. Az YPG, azaz a Kurdisztáni Munkáspárt vasárnap nyilvánosságra hozott egy videót, melyen bemutatják legújabb foglyukat, egy magát "britnek valló" férfit, akit azzal vádolnak, hogy az Iszlám Állam oldalán harcolt a hét éve tartó szíriai polgárháborúban.

Egy ukrán liberálsoviniszta oldalra kirakták a magyar állampolgársággal rendelkezők adatait

2018. szeptember 22. 14:10

jobb-szektor-250.jpgEgy ukránsiviniszta weboldal elkezdte feltölteni nyilvános adatbázisába magyar állampolgársággal rendelkező kárpátaljaiak nevét és címét - jelentette szombaton az UNIAN ukrán hírügynökség. A Mirotvorec (Béketeremtő) nevet viselő ukrajnai portál a Facebookon is értesítette arról a követőit, hogy a Csisztiliscse (Tisztítótűz) nevű adatbázisában rögzítette az első öt kárpátaljai személy adatait, akik második (magyar) állampolgárság megszerzésével törvénysértést követtek el.

Ukrajna kiutasítja a beregszászi magyar konzult, ha a magyarok nem hívják vissza

2018. szeptember 22. 07:03

ukran-katonak-250.jpgUkrajna kész kiutasítani a beregszászi magyar konzult, ha Magyarország nem hívja vissza őt – hangsúlyozta az ukrán külügyminiszter egy péntek esti kijevi rádióinterjúban.A magyarok vagy visszahívják a beregszászi konzulátuson történt állampolgársági eskütételről rejtett kamerával készült videofelvételen szereplő konzuljukat, vagy Ukrajna utasítja ki - mondta Pavlo Klimkin a Novoje Vremja Rádiónak nyilatkozva.

A leghatározottabban elítéli a magyar kormány a kárpátaljai magyarok megfélemlítésére tett kísérleteket

2018. szeptember 20. 13:04

A kormány nem hagyja, hogy az ukrán vezetés tovább rontsa a kárpátaljai magyarok helyzetét, a megfélemlítésükre tett kísérleteket pedig a leghatározottabban elítéli - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó kifejezetten barátságtalan lépésnek nevezte, hogy a beregszászi magyar főkonzulátuson rejtett kamerával készített felvételeket felhasználták az ukrán választási kampányban, a magyarellenességet szavazatszerzési célra használva.

Már megint szemétkednek az ukránok - Nem zárják ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását

2018. szeptember 20. 06:07

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, miután szerdán a YouTube videomegosztón egy rejtett kamerával készült felvétel jelent meg, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán. A prozak.info kárpátaljai hírportál szerint a magyar diplomáciai kirendeltségen készült videót professzionális rejtett kamerával vették fel. Hozzáfűzte: "teljesen nyilvánvaló, hogy azt vagy SZBU-ügynök, vagy valaki az SZBU megrendelésére rögzítette".

Már a határnál is vegzálják a kárpátaljai magyarokat az ukránok

2018. szeptember 18. 19:37

Nyilatkozatban tiltakozik a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) az ukrán határőrizeti és állambiztonsági szervek indokolatlan vegzálásai ellen, amelyekkel a magyar nemzetiségű kárpátaljai tisztségviselőket és újságírókat igyekeznek megfélemlíteni az államhatár átlépése során.

Ukrán politikus: a magyarok ne is álmodjanak autonómiáról

2018. szeptember 18. 10:15

karpatalja-vereckei-250.jpgUkrán hírportálok beszámolója szerint Hanna Hopko, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke a Kijevben hetedik alkalommal megnyílt Euroatlanti fórum ülésén felszólalva azt mondta, érti, hogy Budapest a 2020-as trianoni évfordulóig győzelmet akar és magyar autonómiát (Kárpátalján). "Azt mondom a magyaroknak, erről ne is álmodjanak. A magyaroknak soha nem lesz Kárpátalján területi autonómiájuk" - szögezte le az ukrán politikus.

Eszeny – egy falu a kanyargó Tisza mentén

2018. szeptember 13. 07:47

Eszeny község a hétvégén méltatja fennállásának 770. évfordulóját. Ennek apropójára látott napvilágot a Romanika Kiadó gondozásában a Kárpátaljai Spektrum sorozat legújabb kötete a neves turisztikai szakíró, helytörténeti kutató, Kovács Sándor tollából.

Felakasztva találták rá az ukrán biztonsági szolgálat egykori munkatársára Ungváron

2018. szeptember 10. 18:31

A férfi holttestét Ungváron egy parkban találta meg egy fára felakasztva vasárnap. Egy kutyasétáltató, hívta a rendőröket. A rendőrök nem zárják ki a gyilkosságot - írja a Kárpátinfo.net.

Csak összefogással őrizhető meg a magyar nyelvű oktatás Kárpátalján

2018. szeptember 08. 14:43

vereckei-hago-karpatia.jpgCsak összefogással őrizhető meg a magyar nyelvű oktatás Kárpátalján, mert az ukrán hatalom a most kezdődő tanévben megpróbálja majd "leszalámizni" a magyar tannyelvű iskolákat - jelentette ki Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke a nyugat-ukrajnai megye magyar oktatási nyelvű iskoláinak központi tanévnyitó rendezvényén szombaton Beregszászon.

Magyar zászlót rongáltak meg Aknaszlatinán - meg odapiszkítottak a templomba...

2018. augusztus 29. 14:25

Augusztus 24-én betörtek az aknaszlatinai Szent István-templomba. Kocserha János alpolgármester elmondása szerint elloptak két üveg bort, megpróbálták feltörni a perselyeket, megrongálták a nemrég felújított orgonát, és leszakították a magyar zászlót. Mindez még nem volt elég, ugyanis távozásukkor odapiszkítottak a templom udvarára.

Internetes rémisztgetés áldozata lett egy tini, kiugrott az ablakon

2018. augusztus 28. 07:08

A pszichológusok arra kérik a szülőket, hogy fordítsanak fokozott figyelmet gyerekeikre, beszélgessenek velük az interneten terjedő életveszélyes "játékról".

Sárkányrepülővel akartak átcsempészni egy mocskos afgánt a határon

2018. augusztus 24. 15:18

Csütörtökre virradó éjszaka egy sárkányrepülővel akartak átcsempészni egy ázsiai betolakodót a szlovák-ukrán határon, de az embercsempészeket elfogták a helyi hatóságok.

Az államalapításra emlékezett Kárpátalja magyarsága

2018. augusztus 20. 16:08

vereckei-hago-karpatia.jpgKárpátalja-szerte számos helyszínen emlékezett meg hétfőn az ukrajnai megye magyarsága államalapító Szent Istvánról – a központi ünnepséget a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ezúttal is a Técsőhöz közeli Aknaszlatinán tartotta.

Megint meggyaláztak Kárpátalján egy magyar emlékművet - ezek a szutykok nekünk testvéreink?

2018. augusztus 07. 06:22

Sokadszorra is meggyalázták az Ungvár melletti Egán Ede Emlékparkban található két kőtömb egyikét – írja az Origo. Legutóbb július 26-án festették át a magyar nemzeti színű kőtömböt vörös–feketére. Akkor a barbár cselekedetre válaszolva az ungvári magyar főkonzulátus munkatársai helyreállították a megrongált emlékművet.

Kárpátalján öntötték össze a búzát a Magyarok kenyeréhez

2018. augusztus 04. 17:54

Ünnepélyesen összeöntötték a "Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem" program keretében a Kárpát-medencei magyar gazdák által gyűjtött búzát szombaton a Beregszász melletti Mezőgecsében. Az ünnepségen mondott köszöntőjében Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke (Fidesz) hangsúlyozta, hogy az idei összmagyar búzaösszeöntés helyszínéül azért választották Kárpátalját, mert jelenleg a kárpátaljai magyarok, s köztük a gazdák szenvednek leginkább szükséget.

Megfosztaná állampolgárságuktól, és elbocsátaná a magyar-ukrán állampolgárságú tisztségviselőket egy ukránná változott, indentitás zavaros Balog Viktor

2018. augusztus 04. 06:55

akasztofa-250.jpgA magyar-ukrán állampolgársággal rendelkező tisztségviselők elbocsátására és ukrán állampolgárságuktól történő megfosztására szólította fel Petro Porosenko ukrán elnököt Viktor Baloga ukrán parlamenti képviselő, kárpátaljai oligarcha pénteki nyilatkozatában. Tudod, mi a sorsa a nemzetárulóknak Balog? Dobó István egri hős majd segít az égből... A KETTÉ TÖRT PÁLCA....

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat