HunHír.info

2017. Magvető hava 22. nap, Előd napja.

Elvakult ukrán soviniszták balhéztak Beregszászon és Ungváron

2017. október 14. 13:47

jobb-szektor-250.jpgOktóber 13-án Magyarország beregszászi és ungvári konzulátusa előtt tüntetést szerveztek a kárpátaljai „patrióta” szervezetek. A tüntetők azt követelték Magyarországtól, hogy ne avatkozzon bele Ukrajna belpolitikájába. Az ua-reporter.com hírportál „kitűnő” információi szerint Beregszászban az orosz konzulátus előtt zajlott a tüntetés - írja a Kárpátalja.net.

Ausztriában koalíciós partner lesz a „szélsőjobb”?

2017. október 13. 08:40

sakk-250.jpgMolnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az a legvalószínűbb, hogy az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a tőle jobbra álló Osztrák Szabadságpárt lép koalícióra a vasárnapi, előrehozott parlamenti választások után.

Bojkottáljuk Porosenko csokoládéit!

2017. október 08. 17:16

Nem egészen értem, hogy miért faljuk annak az ukrajnai zsidó elnöknek a csokoládéját, aki a magyar gyerekeket eltiltja attól, hogy anyanyelvükön tanuljanak. Miközben egyéb, igen súlyos bűnöket is elkövet a kárpátaljai magyarság ellen.

”Ezt még Sztálin sem merte megtenni a kárpátaljai magyarokkal szemben”

2017. október 07. 14:54

karpat-medence250.jpgAz új ukrán oktatási törvény elfogadása után előállt helyzetet vitatta meg, és az ukrán állam vezetőinek, illetékes hatóságainak, valamint az európai uniós szervezeteknek címzett nyilatkozatot fogadott el soron kívüli közgyűlésén a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) szombaton Beregszászon.

Európa Tanács főtitkára: „Visszalépés az ukrán tanügyi törvény a kisebbségek számára”

2017. október 07. 12:22

jobb-szektor-250.jpgAz új ukrán oktatási törvény a korábbiakhoz képest kevésbé kedvező feltételeket teremt a nemzeti kisebbségeknek – írta levelében Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek. Kárpátalján az ukrán állam még az államnyelv tanításához sem biztosít elég tankönyvet.

Letartóztatták az oroszul káromkodó, magyar nevű magyargyűlölő ukrán ultrasovén neonácit

2017. október 05. 20:41

Letartóztatták a Karpatszka Szics nevű kárpátaljai radikális ultrasovén magyarfaló félkatonai szervezet három tagját, köztük Tarasz Deakot, a csoport parancsnokát csütörtökre virradó éjjel Ungvár belvárosában, írja a karpathir.com. Nem sokkal korábban a társaság egy közeli kocsmában randalírozott és fenyegette a vendégeket.

Levetette a magyar zászlót a mocskos ukrán titkosszolgálat egy kárpátaljai iskoláról

2017. október 04. 17:38

ukran-tank-250.jpgA Kárpátalja hetilapot telefonon értesítette Palkó Katalin, a KMKSZ Tiszasalamoni Alapszervezetének elnöke, miszerint az SZBU három munkatársa levette a helyi iskola faláról a címeres magyar zászlót. Egy olyan településen, ahol a lakosság közel 80%-a magyar, törvényesen használhatók az iskolában a magyarság szimbólumai: a zászló, a címer és a himnusz.Tehát azok levétele ellentmond Ukrajna hatályos törvényeinek.

Fel akarták robbantani a vereckei hazatérés emlékművet az ukránok

2017. október 02. 14:50

vereckei-hago-karpatia.jpgA vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő, Cserkaszi megyei lakosokból álló bűnbandát fogtak el Kárpátalján - jelentette be Arszen Avakov ukrán belügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán. Az MTI jelentése szerint helyszínre tartó csoportot felbérelték a magyar emlékmű felrobbantására. A feladatot a hivatalos közlés szerint a csoportnak "sürgősen végre kellett volna hajtania, az utóbbi időben ugyanis kiéleződött az ukrán-magyar viszony".

Gyorshír: Morvait és Gaudit 5 évre kitiltották Puccsrajnából

2017. szeptember 27. 15:36

A magyar-ukrán határról jelentkezünk, ahol - természetesen jogszabálysértő módon kizárólag ukrán nyelven - kezünkbe nyomták a határozatot, mely szerint dr. Gaudi-Nagy Tamás és dr. Morvai Krisztina ki vannak tiltva Ukrajnából.

Lövésekkel állították meg a BETOLAKODÓKAT a magyar-ukrán határon

2017. szeptember 26. 05:45

kalasnyikov-250.jpgNem reagáltak a felszólításra, és csak az ukrán határőrök figyelmeztető lövéseire torpantak meg a magyar határ előtt az illegális migránsok a kárpátaljai Nagypalád térségében.

A kárpátaljai magyarok tényleg erőforrások... ők igen...

2017. szeptember 25. 19:59

A kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön akarnak boldogulni, Magyarországnak pedig alkotmányos kötelessége ebben segíteni őket - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitóján hétfőn Beregszászon. Balog Zoltán az eseményen bejelentette, több mint egymilliárd forintból uszoda és sportcsarnok épül a kárpátaljai városban.

”Az oktatási rendszer felszámolása a kárpátaljai magyarság megsemmisítését jelenti”

2017. szeptember 23. 10:22

vereckei-hago-karpatia.jpgAz oktatási rendszer felszámolása a közösség megsemmisítését jelenti, különösen kisebbségben – jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Olyan jogot vonnak meg, amely még a Szovjetunióban is létezett – mutatott rá a KMKSZ elnöke. Elmondta, hogy Ukrajnában a kisebbségi jogokban egyértelműen visszafejlődés tapasztalható.

Feloszlathatják a Kárpátalja megyei tanácsot az ukrán Központi Választási Bizottság alelnöke szerint

2017. szeptember 22. 12:10

Soron kívüli választásokkal találhatja szemben magát a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés), amiért csütörtökön az ukrán elnöktől az oktatási törvény megvétózását kérő hivatalos beadványt fogadott el - közölte Facebook-oldalán Andrij Mahera, az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) alelnöke.

Rákóczi Szövetség: ösztöndíjak kárpátaljai magyar iskolakezdőknek

2017. szeptember 22. 06:46

A kárpátaljai Felső-Tisza-vidék 250 magyar iskolakezdőjének adja át a magyar összefogást jelképező ösztöndíját a Rákóczi Szövetség a hétvégén - közölte a szervezet az MTI-vel. Mint írták, a magyar civiltársadalom és önkormányzatok összefogását, elismerését és szolidaritását kifejező ösztöndíjat szeptember 23-án öt helyszínen - Huszton, Visken, Aknaszlatinán, Rahón és Körösmezőn - ünnepélyes keretek között vehetik át az érintett családok

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

2017. szeptember 20. 18:39

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat

Az ukrán oktatási törvény elleni ötpárti fellépésről dönt ma a parlament

2017. szeptember 19. 06:32

Az Országgyűlés ma szavazhat arról az ötpárti támogatással benyújtott határozati javaslatról, amely arra szólítja fel az ukrán elnököt, hogy ne írja alá az ország parlamentje által elfogadott új oktatási törvényt. A Jobbik kezdeményezésére - a fenti két javaslathoz hasonlóan szintén házszabálytól eltérő gyorsasággal - módosíthatják a Büntető törvénykönyvet (Btk.), amivel egységesen 12 évre emelkedhet a korrupciós bűncselekmények elévülési határideje.

Kárpátalján aktivizálják magukat az ultrasovén eunácik

2017. szeptember 18. 13:19

ukran-katonak-250.jpgÖsszefogásra szólítja fel a nacionalista erőket "ukrán Kárpátalja" szeparatistákkal szembeni megvédése érdekében a Karpatszka Szics (KSZ) kárpátaljai félkatonai szervezet parancsnoksága. A KSZ, amely 2015 áprilisában likvidálással fenyegette meg a Jobbik kárpátaljai aktivistáit, és a 2016 márciusában szervezett ungvári fáklyás felvonulásán vonulók a "Késhegyre a magyarokkal!" rigmust kiabálták, saját kiképzőtábort működtet Kárpátalján.

A kárpátaljai magyarok ragaszkodnak az anyanyelvükhöz

2017. szeptember 14. 12:19

vereckei-hago-karpatia.jpgA Magyarok Kijevi Egyesülete írásos beadvánnyal fordult Petro Porosenko ukrán elnökhöz, a múlt héten elfogadott új oktatási törvény megvétózását kérve tőle - tájékoztatta az MTI-t Petneházy Gyula, az egyesület elnöke.

"Magyar gyerekből nem lesz ukrán gyerek"

2017. szeptember 13. 11:17

Megvalósíthatatlannak tartják a kárpátaljai iskolák a szeptember 5-én elfogadott új ukrán oktatási törvény előírását, amely szerint három év múlva ötödik osztálytól felfelé már kizárólag ukrán nyelven lenne szabad tanítani.

Magyarország visszavág a mocskos ukrán nyelvtörvényért

2017. szeptember 11. 13:43

Szijjártó Péter berendelte a Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) Ukrajna Budapestre akkreditált nagykövetét hétfőre, mert személyesen is tájékoztatni kívánja, hogy "szégyennek és gyalázatnak" tartja az ukrán oktatási törvény módosítását - tájékoztatta Menczer Tamás, a tárca szóvivője vasárnap az MTI-t.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat