HunHír.info

2017. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Áradnak a folyók Kárpátalján

2017. december 16. 17:20

A napok óta tartó esőzés, havazás, majd olvadás következtében árhullám indult el a kárpátaljai folyók felső szakaszán, a megye hegyvidéki járásaiban a víz kétezer hektár mezőgazdasági területet, számos településen mintegy ezer ingatlan árasztott el, és utakat kellett lezárni a forgalom elől - közölte szombaton az ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának sajtószóvivői irodája.

Az ukrajnai hatalom célja a nemzetiségi nyelveken folyó oktatás felszámolása

2017. december 16. 14:46

Ragaszkodunk ahhoz, hogy Kárpátalján megmaradjanak a magyar tannyelvű oktatási intézmények az oktatás minden szintjén - jelentette ki Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke a szervezet XXVI. közgyűlésén szombaton, Beregszászon. Orosz Ildikó hangsúlyozta, a legfőbb cél a magyar tannyelvű oktatás megőrzése Kárpátalján.

Egy rendőr szeme láttára raboltak el egy férfit

2017. december 12. 07:57

Négy férfi rángatott ki egy embert az autójából, hogy magukkal cipeljék egy ismeretlen helyre. Az incidens fényes nappal történt Ungvár egyik utcáján: a négy férfi kiugrott terepjárójából, és 29 éves áldozatukat megpróbálták kirángatni az autójából. Eközben egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegették és bántalmazták is, és megpróbálták bekényszeríteni a terepjáróba - írja a Kárpátinfó.

Felavatták és felszentelték a vereckei honfoglalási emlékmű új oltárkövét Kárpátalján

2017. december 10. 19:50

vereckei-hago-karpatia.jpgÜnnepélyesen felavatták és felszentelték vasárnap a kárpátaljai Vereckén a honfoglalási emlékmű Budapest VII. kerület önkormányzata Fidesz-frakciójának támogatásával készült új oltárkövét, amellyel az ukrán nacionalisták által néhány éve megrongált szakrális gránittömböt pótolták.

Klimkin: Kárpátalján százezer magyar sem él

2017. december 08. 12:06

A Kárpátalján élő magyarok lélekszáma nem 150 ezer, sőt már a 100 ezret sem éri el, mert sokan elhagyják a térséget - írta pénteken Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter a Twitteren, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előző nap Bécsben tett nyilatkozatára reagálva.

”Különben jönnek az ukrán nacionalisták, és jaj nekünk”

2017. december 01. 11:47

jobb-szektor-250.jpg...Még a kiteljesedő peresztrojka idején történt, akkor, amikor egyre erősödtek a Szovjetunió tagköztársaságainak önállósodási törekvései. A Kárpátaljai református egyház akkori püspöke, Forgon Pál egy magyar–magyar lelkésztalálkozó végén arra kérte magyarországi vendégeit búcsúzóul: „Aztán imádkozzatok, hogy valamilyen formában fennmaradjon a Szojuz, mert így csak elcsellengünk a sok kis nép között. Különben jönnek az ukrán nacionalisták, és jaj nekünk!..

Keményen odaléphetnénk az ukránoknak, de lépjünk is csak oda!

2017. november 25. 11:06

jobb-szektor-250.jpgMagyarországnak nemcsak felelőssége, de lehetősége is van arra, hogy fellépjen a uniós társulási megállapodásban rögzített szabályok megsértői, köztük Ukrajna ellen - mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szombat reggel az M1-en.

Kárpátaljára utazik az ukrán oktatási miniszter - még jó, hogy az utolsó pillanatban észbe kaptak

2017. november 17. 13:32

Két napos munkalátogatásra érkezik Kárpátaljára az ukrán oktatási miniszter az új kisebbségellenes ukrán oktatási törvény megvitatása ügyében – hangzott el az M1 Híradójában. A tervek szerint Lilia Grinevics pénteken Ungváron, szombaton pedig Beregszászon találkozik a magyar iskolák igazgatóival, oktatási szakemberekkel és politikai vezetőkkel.

Megbecstelenítették Petőfi ungvári szobrát

2017. november 15. 16:27

Egy koszos, szakadt pulóvert húztak valakik Petőfi ungvári szobrára. Azt nem tudni, hogy a magyaroknak szóló üzenetről van szó, vagy csak vandálok duhajkodtak, de az eset mindenképpen elszomorító.

Büntetőeljárás indult a magyar lobogó levétele miatt Ukrajnában

2017. november 14. 14:29

karpatalja-vereckei-250.jpgGarázdaság címén indított büntetőjogi eljárást az ukrán nemzeti rendőrség beregszászi osztálya amiatt, hogy vasárnap a város utcáin masírozó ukrán soviniszták önkényesen levették a magyar nemzeti lobogót a városháza épületéről.

A magyarok félnek, az ukrajnai ultrasovén eunácik rettegésben tartották őket Beregszászon

2017. november 13. 08:11

jobb-szektor-250.jpgAz ukrán nemzetet dicsőítő és a magyarságot megfélemlítő jelszavakkal vonultak fel vasárnap, a kárpátaljai Beregszász központjában. A Kárpátalja.ma beszámolója szerint a magyargyűlölő Karpatszka Szics, a Szvoboda, valamint az Izraelnek hűségesküt fogadó Jobb Szektor sovinisztái provokáltak november 12-én Beregszász központjában.

Füstfelhővel tüntettek ukrán soviniszták az ungvári magyar konzulátus előtt

2017. november 12. 13:10

Tüntettek a Karpatszka Szics ukrán szélsőjobboldali alakulat aktivistái november 11-én Magyarország Ungvári Főkonzulátusa előtt – adta hírül a prozak.info hírportál

Puccsrajna már a magyar óvodákat ostromolja

2017. november 11. 11:10

A törvény értelmében a jövőben már a nemzetiségi óvodákban is az anyanyelv mellett államnyelven kell, hogy folyjon a foglalkozás – magyarázta Lilija Hrinevics, oktatási miniszter az Ukrainszka Pravda internetes hírportálnak adott nyilatkozatában az oktatási törvény, kisebbségi nyelvhasználatot érintő cikkelyét kommentálva. A tárcavezető szerint az államnyelv elsajátítását minél kisebb korban érdemes elkezdeni.

Utasok tolták a lerobbant vonatot Kárpátalján

2017. november 10. 11:06

Az utasok segítségével tudtak újra indítani egy műszaki problémák miatt a tiszaborkúti (Kvaszi) vasútállomáson lerobbant vonatot.

Beregszász ostromára készülnek a szélsőséges ukrán soviniszták

2017. november 10. 10:36

jobb-szektor-250.jpgA jelenleg az ukrajnai keleti háborús zónában tartózkodó „büntetőszázadot“ vezényli át a Karpatszka Szics Kárpátalja magyarlakta vidékeire, hogy az egység leszámoljon a „magyar sovinisztákkal“, akik „pénzzel szórják tele a földjüket és hídfőállást építenek ki“ – olvasható különböző honlapokon.

A kárpátaljaiak is képletesen kardélre hánynák Kúrcsányit és degeneráltjait

2017. november 04. 09:28

karpatalja-vereckei-250.jpgMegdöbbentőnek nevezte a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) aláírásgyűjtést indít a határon túli magyarok szavazati jogának megvonása érdekében.

Kárpátaljáért jól odavágtunk a műállam Puccsrajnának

2017. október 27. 14:15

karpatalja-vereckei-250.jpgMagyarország megvétózta a NATO-Ukrajna Bizottság ülését az ukrán oktatási törvény miatt - írta az Origo pénteken. A cikk szerint december 6-án hívták volna össze a NATO-Ukrajna Bizottságot a NATO külügyminiszteri szintű találkozója alkalmából, Magyarország azonban megvétózta a tárgyalásokat.

Elvakult ukrán soviniszták balhéztak Beregszászon és Ungváron

2017. október 14. 13:47

jobb-szektor-250.jpgOktóber 13-án Magyarország beregszászi és ungvári konzulátusa előtt tüntetést szerveztek a kárpátaljai „patrióta” szervezetek. A tüntetők azt követelték Magyarországtól, hogy ne avatkozzon bele Ukrajna belpolitikájába. Az ua-reporter.com hírportál „kitűnő” információi szerint Beregszászban az orosz konzulátus előtt zajlott a tüntetés - írja a Kárpátalja.net.

Ausztriában koalíciós partner lesz a „szélsőjobb”?

2017. október 13. 08:40

sakk-250.jpgMolnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az a legvalószínűbb, hogy az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a tőle jobbra álló Osztrák Szabadságpárt lép koalícióra a vasárnapi, előrehozott parlamenti választások után.

Bojkottáljuk Porosenko csokoládéit!

2017. október 08. 17:16

Nem egészen értem, hogy miért faljuk annak az ukrajnai zsidó elnöknek a csokoládéját, aki a magyar gyerekeket eltiltja attól, hogy anyanyelvükön tanuljanak. Miközben egyéb, igen súlyos bűnöket is elkövet a kárpátaljai magyarság ellen.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat