HunHír.info

2019. Újkenyér hava 19. nap, Huba napja.

Szökés a haláltáborból

2019. augusztus 19. 17:58

A szlovák társadalomban mindmáig tabutémának számít, milyen embertelen módon vett elégtételt az Edvard Beneą által vezetett csehszlovák hatalom a magyar és a német közösségen. A 2. világháború befejezése után a reguláris csehszlovák hadsereg katonái tömegmészárlásokat hajtottak végre Pozsony-Ligetfalu területén. Dunajszky Géza közíró ezeket a tragikus emberi sorsokat dolgozza fel Szökés a haláltáborból című könyvében, amelynek bemutatójára június 14-én került sor

Most meg a múlt nélküli tótok maroknyi csapata szívat bennünket?

2019. augusztus 12. 16:22

A Matica slovenská még 2018-ban készített egy rövid dokumentumfilmet az első bécsi döntés novemberi évfordulójának alkalmából. Mivel a videoanyagot a szervezet nemrég újból közzétette, szeretnénk felhívni a figyelmet néhány ott elhangzott dologra - írja a Ma7.sk felvidéki magyar portál.

A migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz Európa számára

2019. július 20. 06:36

menekultek-tamadnak-250.jpgEurópa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak az egyik fórumán. Németh Szilárd erről, az „Újraértelmezett honvédelem” címet viselő, a Ma7 médiacsalád által szervezett fórumon beszélt.

A szlovák parlamenti házelnök nagyobb zászlórudat akar Pozsonyba, mint ami Budapesten van - kretén múlt nélküli tótok...

2019. július 17. 18:16

Andrej Danko (SNS) szlovák házelnök harmincméteres zászlórudat tervez felállítani a pozsonyi parlament épülete elé. Nem titkolt célja ezzel túlszárnyalni a magyar nemzeti lobogó árbócát Budapesten.

Ez a Sólyom nevű beszari senki 10 éve is berezelt...

2019. július 17. 13:48

Már tíz éve annak, hogy az akkori magyar köztársasági elnököt, Sólyom Lászlót nem engedték be Szlovákiába, aki egy Szent István-szobor avatásán vett volna részt Révkomáromban. Bár az államfőt a pozsonyi kormány előre figyelmeztette, hogy ne vegyen részt az augusztus 21-i ünnepségen, Sólyom László „állítólag” csak akkor értesült a kitiltásról, amikor már úton volt Révkomárom felé.

Közel háromezren vesztették eddig el „szlovák” állampolgárságukat

2019. július 15. 06:39

felvideki-kitelepitettek.jpg2933 személy veszítette el szlovák állampolgárságát a 2010-ben elfogadott állampolgárságról szóló törvény életbe lépésétől 2019. július 9-ig- írja a szlovák nemzeti hírügynökség. A belügyminisztérium statisztikái alapján Szlovákia polgárai közül a cseh állampolgárságuk miatt veszítették el eddig legtöbben, konkrétan 681-an a szlovák útlevelüket.

Magyar-lengyel fesztivál az Európa Liga „szlovák”-lengyel meccsén

2019. július 12. 16:24

Ritka látvány a dunaszerdahelyi stadionban a vendégszurkoló, hát még az ilyen! A Nagyszombat és a Slovan ultráin kívül más szurkolók nem szokták venni a fáradságot arra, hogy elkísérjék csapatukat a csallóközi városba, rendre komikusan üres a vendégsarok. Most viszont az Európa Ligában a lengyel Cracovia Krakkó a DAC ellenfele, és a két csapat első mérkőzése igazi magyar-lengyel ünnepet hozott.

Újabb szlovák történelemhamisítás – Ezúttal a cs. és kir. 26. “esztergomi” gyalogezred magyar katonái váltak szlovák hősökké

2019. július 05. 13:44

Senkinek nem hiányzik egy újabb Úzvölgye, de mi magyarok hova hátráljunk még? A Dunába? Netán a Duna mögé? Legyen már elég!

A genderelmélet egy édesanya szemével

2019. június 27. 08:31

gender3-250.jpgA Regnum Marianum Akadémia évzáró előadásán a gender-ideológia térhódításáról, gyermekekre gyakorolt hatásairól hallhattunk. Nagy az érdeklődés az akadémia keresztény felnőttképzése iránt. A biblikus és egyháztörténelmi előadások mellett számtalan aktuális téma is kerül a programba, amikor szakemberek, tanúságtévők különleges szemszögekből világítanak rá egyes helyzetekre vagy problémákra.

Nem tetszik a tót senkiháziaknak, hogy 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz Magyarországon

2019. június 21. 17:44

felvideki-kitelepitettek.jpgA történelmi évfordulókról szóló megemlékezéseknek nem szabadna felszakítaniuk a régi sebeket és állandóan életben tartaniuk a történelmi traumákat, ami károsítja a kölcsönös bizalmat és a jószomszédi kapcsolatokat – mutatott rá a szlovák külügyminisztérium pénteki nyilatkozatában, reagálva a magyar Országgyűlés keddi döntésére, amely 2020-at a nemzeti összetartozás évének nyilvánította.

"Szlovákiában” ma hivatalosan is történelmet írtak - kicsodák? Ezek a múlt nélküli kecskepásztorok utódai??

2019. június 15. 14:52

Beiktatták hivatalába "Szlovákia" új köztársasági elnökét szombaton Pozsonyban. Zuzana Caputová személyében először került nő az államfői tisztségbe. A liberális politikus Andrej Kiskát váltotta az ország élén. Kiska korábbi bejelentése szerint pártot alapít és továbbra is aktív kíván maradni a szlovákiai politikai életben.

A hollandiai pénzember be akarja tiltatni Losoncon a templomi harangszót

2019. június 14. 07:49

A „kaland” ott kezdődött, hogy jó pár évvel ezelőtt megvetette a lábát egy "hollandus ingatlankereskedő" vállalkozó a jobb napokat is látott járási székhelyen, és miután nyélbe ütötte zsíros kis üzleteit, elkezdett érdeklődni a közügyek iránt, s a napokban olyan dologba kötött bele, amitől megállt az ütő.

Csak a ratyi gagyira van pénz, Fidesz?

2019. június 14. 06:03

hvim-zaszlos.jpgMegvonta a magyar kormány a pénzügyi támogatást a Toroczkai László alapította Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Felvidéki Magyar Sziget nevű rendezvénytől – írja a Politico. A pozsonyi Új Szó egy hete azt írta, hogy a Miniszterelnökség alá tartozó nemzetpolitikai államtitkárság támogatja a szélsőjobboldali rendezvényt, amit a felvidéki Alistál községben tartanak a hétvégén.

Felvidéki magyarok tiltakoztak a pozsonyi román nagykövetség előtt

2019. június 13. 18:54

Tegnap az Új Egység Mozgalom civil kezdeményezés szimpatizánsai, felvidéki magyarok, mintegy százan tiltakoztak az Úz-völgyében történt atrocitások miatt.

Az etnikai alapú politizálás mellett tették le a voksot a felvidéki magyarok

2019. május 27. 16:37

Az etnikai alapú politizálás mellett tették le voksukat a felvidéki magyarok - jelentette ki Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke Pozsonyban az EP-választás eredményei kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A Felvidéken már megy a voksolás

2019. május 25. 08:28

felvideki-kitelepitettek.jpgAz állítólagos Szlovákiában "ország"szerte mintegy hatezer szavazóhelyiség nyílt meg szombat reggel hét órakor, és ezzel kezdetét vette az ország történetének negyedik európai parlamenti (EP-) választása, amelyen este tíz óráig voksolhat a csaknem 4,45 millió szavazásra jogosult tót állampolgár és felvidéki állandó lakhellyel rendelkező uniós állampolgárok. "Szlovákiának" jelenleg 13 EP-képviselője van, ők 2014-ben 8 szlovákiai párt színeiben jutottak be a brüsszeli testületbe.

A tótok bezzeg nem holofilmekre szórják el a milliárdokat!

2019. május 22. 16:03

A készítők elmondása szerint a Szlávok egy történelmi kalandfilm-sorozat lesz, fantasy elemekkel ötvözve, amelyet a szláv mitológia inspirált. Sőt, a TV JOJ még ennél is tovább ment, és a szlávokról szóló sorozatukat a kultikus Trónok harcával hasonlította össze

A Facebook törölte a Felvidéki Magyar Sziget elnevezésű rendezvény közösségi oldalát

2019. május 16. 13:01

facebook250.jpg„A Facebook véleményformáló urai úgy gondolták, hogy önkényesen, indoklás nélkül, végleg törlik a rendezvény közösségi oldalát“ – olvasható a Felvidéki Magyar Sziget szervezőinek közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk. Ha törölnek a Facebookról, akkor majd terjed szájról-szájra a híre, hogy minden nehézség ellenére június 14-15-én Alistálon mindenkit szeretettel vár a 12. Felvidéki Magyar Sziget. Két napra újra leomlanak a határok!

Magyar zászlót a magyar himnusz mellé a Felvidéken...

2019. május 15. 15:52

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az "idegen" országok himnuszának éneklését korlátozó rész. A himnusztörvényként ismertté vált jogszabály módosítását nagy többséggel, 107 igen szavazattal, 11 nem ellenében hagyta jóvá a 150 fős pozsonyi törvényhozás.

Hát, a tótokkal nem megy: Újra elfogadták a Himnusztörvényt

2019. május 10. 12:27

A parlamenti képviselők ismét megszavazták az SNS által beterjesztett ún. himnusztörvényt, a szavazást ma 11:00 órától tartották.A PARLAMENT 86 SZAVAZATTAL TÖRTE MEG AZ ELNÖKI VÉTÓT.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat