HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Nem a házasságra?

2019. július 17. 15:24

Már megint a biblikus közmondás juthatnók eszünkbe: nincs semmi új a nap alatt. Pláne, tehetnők hozzá, ilyenkor nyáridőn, amikor „élvezzük az életet” („dolce vita”), s ugyebár hagyjanak már békén a papos szövegeléssel, azzal, hogy a házasság – szentség.

Ha ma Szabó Dezső megszólalna...

2019. június 28. 16:16

szabo-dezso.jpgTudom, talán rossz a cím, hányan tudják manapság már ugyanis, ki volt Szabó Dezső? Egyszer egy bölcsészkari felvételin az volt az egyik kérdés, kicsoda Püski Sándor? „Ő a kocsis a falunkban”– vágta ki magát a megkérdezett. Nos, ennek analógiájára persze nem csodálkozhatnók, ha Szabó Dezsővel kapcsolatban ugyanez történne. No de miért szól róla most mégis a fáma?

Olyan mélyre jutottunk, hogy abból már csak felemelkedni lehet

2019. május 12. 15:21

viragzo-fa.jpgEgyre közeleg május 26-a, s bár nyilvánvaló, hogy nem feltétlenül egy szavazással dőlnek el dolgaink, mégis egyre nagyobb aggodalommal figyelhetnők eddig is meglehetősen sokat látott vén kontinensünk szellemi éghajlatának alakulását. Olybá érzi az ember, nem kell ahhoz egy újabb „arab tavasz” hogy szembesüljön, hová süllyedt világunk.

KOMMUNISTA TÍZPARANCSOLAT

2019. április 14. 17:51

voroscsillag.jpgNem tévedés, ilyen is született Magyarországon Kun Béláék 1919-es 133 napos terrorja alatt. Íme belőlük kettő: „I. Szüleiteknek nem tartoztok hálával, ők a saját gyönyörűségüökre nemzettek titeket... II. Az egykorúak közötti szerelem az, mely a legeredményesebb gyönyörökhöz vezet...”

Amit a németek mondtak az oroszok garázdálkodásairól, gyerekmese volt a rideg valósághoz képest

2019. február 25. 09:45

A katolikus morálteológia tanítása szerint a bűnben végképp megátalkodottak akkor sem gyónnának a pokolban, ha lenne abban gyóntatószék. Igen, ez jut az ember eszébe, amikor szembesül azzal, miként folyik balliberális körökben a kommunizmus bűneinek kisebbítése, sőt tagadása. Mert is mond a balliberális tábor ilyenkor, a kommunizmus áldozatainak emléknapján is?. „De azok a nácik voltak a legkegyetlenebbek.” „Ők népirtók voltak, a kommunisták nem!”

Ilyen a liberális

2019. február 09. 18:09

A stílus maga az ember, tartja az ősi közmondás. Pláne, ha liberálisról van szó. Sokféle típusa van, de mégis, ismertetőjegyeiről bármikor felismerhető – akár álarcban, akár anélkül lép elénk. E sorok írója lényegileg kétfélét ismer belőle.

Ellenzékiség és értelmiség? Együtt nem megy!

2019. január 27. 17:05

„A világgal nem az a legnagyobb probléma, hogy gazemberek irányítják, hanem az, hogy az emberekkel gond nélkül tehetnek meg bármit, mert azok tűrik!” Az iménti, sokakból a „Tetszik” opció választását kiváltó fészbúkos mondat kapcsán mi is juthat az ember eszébe, ha nem az, hogy az egyre kifulladóbb ellenzéki mozgolódások élén és mögött állók valahogy régi, sajnos túlontúl ismerős időkre emlékeztetnek.

Száz éve hunyt el Ady Endre

2019. január 27. 15:13

Száz éve, 1919. január 27-én hunyt el Ady Endre. Ha voltak olyan költőink-íróink, akik végzetesen megosztották a közvéleményt, ő mindenképpen közéjük tartozott. Kié, kiké is volt?

Munkácsy sem kell nekik

2019. január 10. 21:48

lenin-fiuk-aldozatukkal-pozolva250.jpgAmint ismeretes, állami tulajdonba került végre Munkácsy Mihály Golgotája, amit hárommilliárd forintért vásárolt meg a kormány egy amerikai magyar milliárdos műgyűjtőtől, s így debreceni kiállítóhelyén, a Déry Múzeumban végre megtekinthető lesz a teljes Munkácsy-triptichon.

Kő kövön nem maradna hatalomra kerülésükkel abból, amit rendnek nevezünk

2019. január 08. 14:41

lib.jpgTudom, felesleges a történelmi nosztalgiázás, de most mégis engedtessék meg. Mennyire irigylem ama Ferenc József-i időket! S hogy miért? Mert akkor még előfordult, hogy a rend ellen vétők megütötték bizony a bokájukat. Azokban az időkben például nem a gyermekek, de még csak nem is szüleik „döntötték el”, hogy milyen tantárgyak legyenek az iskolákban...

Wass Albert üzenete: „Urak, akik a világ dolgait igazítjátok: adjátok vissza a hegyeimet!”

2019. január 08. 07:32

wass-.jpgSzáztizenegy éve, 1908. január 8-án született a Kolozsvár melletti Válaszúton gróf Czegei Wass Albert, magyar létünket talán legteljesebben kifejező és átélő költő-író klasszikusunk, akitől még holtában is félnek a szellemi életünket egyszer s mindenkorra felszámolni akaró posztmodern barbarizmus hívei.

Liberalizmus? Irány a káoszba!

2018. december 29. 16:51

liberalism500.jpg„Szinte ijesztő az a vallástalanság, az az erkölcsi romlottság, amely már 6-8 éves gyermekeknél is megszokott dolog. Nem is csoda! Apjától, anyjától mást se hall, mint ocsmány beszédet, káromkodást. Nem ritka eset az sem, hogy a gyermek maga emel panaszt saját szülője ellen, aki mást sem tesz, mint a papokat szidja s megtiltja, hogy gyermeke templomba menjen!”

Vásárlás = vásárláz

2018. december 28. 17:00

plaza500.jpgÖles cikkcímen akad meg szemem: „Rekordösszeget költöttek a családok vásárlásra.” Idén „tavalyhoz képest bő ezermilliárd forinttal hagytak többet a családok az áruházak pénztáraiban”. A cikknek természetesen van folytatása, de ha megengedik, megállok, s kénytelen vagyok meghagyni mostani filippikám címét.

Mindszentyt ma is golgotára küldenék

2018. december 26. 15:50

mindszenty-jozsef.jpgAz ókori pogány görög bölcs, Szókratész mondta, hogy ha eljönne egy makulátlan ember a világra, rögvest kivégeznék. Mintha megsejtett volna valamit abból, ami a kommunizmussal tényleg be is következett. Gondoljunk csak Mindszenty bíborosra!

Rákos fekély a Fidesz testén

2018. december 22. 16:32

mocsar.jpgNem csitul ama kultúrkampf. Balog Zoltán miniszterelnöki biztosról szól a fáma most – hiába, vannak, akiknek Jézus születése sem ünnep. Az ember csak fogja a fejét. Másról sincsen szó, mint hogy megvédjük nemzeti identitásunkat és keresztény kultúránkat. És mi a helyzet a valóságban?

Parazitizmus és kultúrkampf

2018. december 21. 12:31

nyiro-jozsef.jpgPersze egyszerűbben is fogalmazhatnók. Valakit kidobnak az ajtón és bárhonnan, bármiképpen, de visszamászik. Konkrétabban arról van szó, hogy láthatóan a kormánypártnak két szárnya van: baloldali és jobboldali. (A képen Nyirő József)

Nemzetépítés kultúrtámogatás nélkül?

2018. december 20. 12:19

tormayc_03.jpgNincsen politikai stabilitás kultúra nélkül. Azon rendszer és kormány, mely nem sorolja elsőrendű feladatai közé a kultúra ápolását, előbb-utóbb elbukik. Nagyon nem mindegy, kiknek a kezébe engedi a kultúrairányítás gyeplőjét.

Lenin-fiúk, Lenin-lányok jönnek

2018. december 17. 23:16

lenin-fiuk-munkaban-500.jpgAmikor kérdeznek, akkor is hazudnak, és akkor is, amikor szembe néznek. Régi bölcsesség ez, eredendően azoké, akik már 1919-ben is láttak hazánkban kommunistákat. Ma már nem így nevezik magukat, mégis, lényük – lényegük – változatlan.

Így készüljünk Jézus eljövetelére

2018. december 16. 15:59

advent-500.jpgJézus megszületését az ember nagy megilletődöttséggel, s ebből következően magába szállással kell, hogy fogadja, nem pedig vásárláshajhászással. Az alázatosság erényének minél gyakoribb gyakorlása különösen is fontos az adventi időszakban.

Ilyen egy keresztény bőrbe bújt liberális farkas

2018. december 11. 21:42

lib.jpgMár megint Prőhle Gergely. Ismert okokból távoznia kellett a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről. Rendben van, venni kényszerült kalapját. De miért szól róla még mindig a fáma – róla, a keresztény bőrbe bújt liberális farkasról?

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat