HunHír.info

2019. Fergeteg hava 17. nap, Edömér napja.

Munkácsy sem kell nekik

2019. január 10. 21:48

lenin-fiuk-aldozatukkal-pozolva250.jpgAmint ismeretes, állami tulajdonba került végre Munkácsy Mihály Golgotája, amit hárommilliárd forintért vásárolt meg a kormány egy amerikai magyar milliárdos műgyűjtőtől, s így debreceni kiállítóhelyén, a Déry Múzeumban végre megtekinthető lesz a teljes Munkácsy-triptichon.

Kő kövön nem maradna hatalomra kerülésükkel abból, amit rendnek nevezünk

2019. január 08. 14:41

lib.jpgTudom, felesleges a történelmi nosztalgiázás, de most mégis engedtessék meg. Mennyire irigylem ama Ferenc József-i időket! S hogy miért? Mert akkor még előfordult, hogy a rend ellen vétők megütötték bizony a bokájukat. Azokban az időkben például nem a gyermekek, de még csak nem is szüleik „döntötték el”, hogy milyen tantárgyak legyenek az iskolákban...

Wass Albert üzenete: „Urak, akik a világ dolgait igazítjátok: adjátok vissza a hegyeimet!”

2019. január 08. 07:32

wass-.jpgSzáztizenegy éve, 1908. január 8-án született a Kolozsvár melletti Válaszúton gróf Czegei Wass Albert, magyar létünket talán legteljesebben kifejező és átélő költő-író klasszikusunk, akitől még holtában is félnek a szellemi életünket egyszer s mindenkorra felszámolni akaró posztmodern barbarizmus hívei.

Liberalizmus? Irány a káoszba!

2018. december 29. 16:51

liberalism500.jpg„Szinte ijesztő az a vallástalanság, az az erkölcsi romlottság, amely már 6-8 éves gyermekeknél is megszokott dolog. Nem is csoda! Apjától, anyjától mást se hall, mint ocsmány beszédet, káromkodást. Nem ritka eset az sem, hogy a gyermek maga emel panaszt saját szülője ellen, aki mást sem tesz, mint a papokat szidja s megtiltja, hogy gyermeke templomba menjen!”

Vásárlás = vásárláz

2018. december 28. 17:00

plaza500.jpgÖles cikkcímen akad meg szemem: „Rekordösszeget költöttek a családok vásárlásra.” Idén „tavalyhoz képest bő ezermilliárd forinttal hagytak többet a családok az áruházak pénztáraiban”. A cikknek természetesen van folytatása, de ha megengedik, megállok, s kénytelen vagyok meghagyni mostani filippikám címét.

Mindszentyt ma is golgotára küldenék

2018. december 26. 15:50

mindszenty-jozsef.jpgAz ókori pogány görög bölcs, Szókratész mondta, hogy ha eljönne egy makulátlan ember a világra, rögvest kivégeznék. Mintha megsejtett volna valamit abból, ami a kommunizmussal tényleg be is következett. Gondoljunk csak Mindszenty bíborosra!

Rákos fekély a Fidesz testén

2018. december 22. 16:32

mocsar.jpgNem csitul ama kultúrkampf. Balog Zoltán miniszterelnöki biztosról szól a fáma most – hiába, vannak, akiknek Jézus születése sem ünnep. Az ember csak fogja a fejét. Másról sincsen szó, mint hogy megvédjük nemzeti identitásunkat és keresztény kultúránkat. És mi a helyzet a valóságban?

Parazitizmus és kultúrkampf

2018. december 21. 12:31

nyiro-jozsef.jpgPersze egyszerűbben is fogalmazhatnók. Valakit kidobnak az ajtón és bárhonnan, bármiképpen, de visszamászik. Konkrétabban arról van szó, hogy láthatóan a kormánypártnak két szárnya van: baloldali és jobboldali. (A képen Nyirő József)

Nemzetépítés kultúrtámogatás nélkül?

2018. december 20. 12:19

tormayc_03.jpgNincsen politikai stabilitás kultúra nélkül. Azon rendszer és kormány, mely nem sorolja elsőrendű feladatai közé a kultúra ápolását, előbb-utóbb elbukik. Nagyon nem mindegy, kiknek a kezébe engedi a kultúrairányítás gyeplőjét.

Lenin-fiúk, Lenin-lányok jönnek

2018. december 17. 23:16

lenin-fiuk-munkaban-500.jpgAmikor kérdeznek, akkor is hazudnak, és akkor is, amikor szembe néznek. Régi bölcsesség ez, eredendően azoké, akik már 1919-ben is láttak hazánkban kommunistákat. Ma már nem így nevezik magukat, mégis, lényük – lényegük – változatlan.

Így készüljünk Jézus eljövetelére

2018. december 16. 15:59

advent-500.jpgJézus megszületését az ember nagy megilletődöttséggel, s ebből következően magába szállással kell, hogy fogadja, nem pedig vásárláshajhászással. Az alázatosság erényének minél gyakoribb gyakorlása különösen is fontos az adventi időszakban.

Ilyen egy keresztény bőrbe bújt liberális farkas

2018. december 11. 21:42

lib.jpgMár megint Prőhle Gergely. Ismert okokból távoznia kellett a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről. Rendben van, venni kényszerült kalapját. De miért szól róla még mindig a fáma – róla, a keresztény bőrbe bújt liberális farkasról?

Izmos fiú, copfos leány? Náci!

2018. december 08. 22:42

AdolfHitler500.jpgNapok óta attól hangosak a túloldali médiumok, minő borzalom, ha egy német fiú izmos és egy német leány copfos. Egy hatvanoldalas, napközis tanároknak szánt németországi kiadvány szerint már az is gyanús, ha valaki ilyen gyermeket küld iskolába. A jól értesült Berliner Kurier szerint egy hírhedt szélső balos perszóna, Anetta Kahane szerkesztette, aki Erich Honecker idejében az Állambiztonsági Minisztérium, a Stasi spionja volt, s előszavát amúgy a korábbi szociáldemokrata családügyi miniszter, Franziska Giffey írta.

Csak nehogy megbántsuk a liberálisokat!

2018. december 01. 16:22

lib.jpgMiről ismerhető fel az, aki kacérkodik a liberalizmussal? Nem feltétlenül arról, hogy mindent tagad, ami igaz, hanem sokszor inkább arról, hogy amellett sem áll ki határozottan, amit még igaznak tart. Csak nehogy megbántsuk a liberálisokat! Valahogy ez az érzése az embernek az új pannonhalmi bencés főapáttal, Hortobágyi T. Círill atyával készült interjú olvastán (Borsodi Attila: Egy megújuló egyház képes óvni Európa keresztény értékeit. Magyar Idők, 2018. december 1.).

Nyirő József és Esterházy Péter egy lapon?

2018. november 21. 22:42

nyiro-jozsef-2.jpgNem lévén traumatológus, fogalmam sem volt, mekkora esés kell ahhoz, hogy az ember utána felkeljen. Nos, nálam ez most – nem tévedés – egy hónapba telt. Szóval történt az, hogy az „Evangélikus Élet” című orgánumban Prőhle Gergely egy hónapja ekként nyilatkozott viselt dolgai miatti múzeumigazgatói menesztésével kapcsolatban: „Olyan környezetben nőttem fel, ahol sosem kellett választanom Nyírő József, Herczeg Ferenc és Esterházy Péter között, sem stílusuk, sem politikai nézeteik különbözősége miatt, csak írásaik színvonala volt az érdekes. Meggyőződésem, hogy ez olyan stratégia, amely az irodalmi múzeumhoz hasonló közintézmények számára is vállalható.”

Már Széchenyi is fasiszta?

2018. november 14. 00:49

toltotoll.jpg„A nagy angol elemben a zsidó elvegyülhet. Ugyanez áll Franciaországra nézve is. De ha a magyar levesbe az ember egy palack tintát önt, megromlik a leves, és azt nem eheti meg az ember.” Hát úgy tűnik, az efféle Széchenyi-idézetekkel van a baj mindenkor. Nekik mindenkiről, akik nincsen velük, egy általuk szitokszónak tartott kifejezés – vajh melyik, ha nem a fasiszta? – jön ugyanis ajkukra.

Amikor egy homokos róka egy bak nyúllal közösül

2018. november 10. 18:00

pava.jpgSzakács Árpád lassan könyvvé terebélyesedő elemzéssorozata, a „Kinek a kulturális diktatúrája” legújabb, a „Magyar Idők” mai számában megjelent (XIV.) részét olvasva sincsen persze semmi új a nap alatt, ugyanis sokszor már mintha a két világháború között szerte Európában tort ült volna a deviancia a normalitás fölött.

Lenin élt, meghalt – de hogyan?

2018. november 08. 02:01

bolsevizmus.jpgBizonyára vannak, akik gyertyát gyújtanak 1917. november 7-e „megünneplésére”, kiváltképpen Lenin elvtárs emlékére. Azonban ha igaz az ókori bölcsesség, miszerint sokak halála mintegy tükörképe életüknek, akkor ez ebben az esetben maximálisan igaz.

Álom – magyar könyvnapokról

2018. november 05. 01:01

Lehet, hogy ostobának néznek, de én még azok közé tartozom negyvenhat évemmel, akik számára a könyv – szentség. Akik használják ugyan naponta, nem is kevésszer, az internetet, de akiknek életében a könyv továbbra is mégis pontosan olyan, mint a lélegzetvétel. Ha azt a szót hallják, hogy könyvnap, izgatottak lesznek. „Ott a helyünk!” – kiáltják öntudatlanul is. Csakhogy ha vannak is Magyarországon könyvnapok – amúgy 1929 óta –, valahogy keserű a szájízük, ha ezekre ellátogatnak. Pedig vannak jó könyvek rajtuk mindig, persze, de mégis. Vajon miért?

Adyból „mintha Isten hangja szólna”?

2018. november 03. 17:17

Ady-Endre.jpgÉrdekes jelenség az irodalmi élet. Azon senki, aki épelméjű, nem vitatkozik, hogy hat-e felhajtóerő a folyadékba mártott testre és ha igen, mekkora, vagy hogy a derékszögű háromszögben a két befogó négyzetösszege minek a négyzetével egyenlő, illetve, hogy gömb alakú-e a Föld vagy sem. Ha viszont megállapítja egy költőről, hogy világnézete művészi alkotásaira történő kivetülései miatt messzemenően nem zseni, sőt, azonnal partvonalon kívül találja magát.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat