HunHír.info

2018. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

Tompó-egyperces: Csak Tamás!

2018. szeptember 24. 11:09

Savonarola ezúttal egy nemzeti könyvesboltba tért be. Eleinte nem szólt senkihez, csak mustrálgatta egyenként a könyveket, majd váratlanul az eladóhoz lépett – mit lépett, szinte belekarolt: – Ezekről a polcokról mindent le kellene söpörni, kivéve a Summa theologica két kötetét. Csak Tamás! Csak Aquinói Szent Tamás! A többit kár volt nemhogy kiadni, megírni is, pláne most polcra tenni és eladni!

Meghiúsult balliberális behálózási kísérlet

2018. szeptember 22. 15:10

Most egy valódi történet következik – természetesen nevek nélkül. Valakire felfigyel tevékenysége révén a balliberális tábor. Hátha tudásánál fogva felhasználható céljaira. De ahhoz meg kell venni. Lehet, hogy nem fog menni, de egy próbát azért hátha megér.

Mi az uzsora, kik az uzsorások?

2018. szeptember 21. 22:18

aranyrudak_500.jpgMi is az uzsora? „Más megszorultságának kihasználása a felek kölcsönös szolgáltatásai közt mutatkozó nagy aránytalanság által. Ily értelemben uzsora az ártúllépés, áruuzsora, árdrágítás (lánckereskedés), áruelvonás, árukicsempészés, munkabér-uzsora.”

Gyurcsány és a szabadkőművesség

2018. szeptember 19. 13:15

szabadkomuves-500.jpgGyurcsány Ferenc Orbán Viktor miniszterelnöki beszédére való reagálásnak szánt otrombaságait hallgatva csak hálát adhat az ember a Magasságosnak, hogy április 8-án végre oda került, ahová való. (Illetve azért mégsem teljesen, hiszen még mindig helyet foglalhat az Országgyűlésben.) Csak rombolásra alkalmas tevékenységének persze nem nehéz meglelni szabadkőműves gyökereit.

Hol a keresztények iránti szolidaritás?

2018. szeptember 17. 12:00

kereszt-250-.jpgMár megint azok az ásatag írások, kiálthatnak fel egyesek. Pedig minden soruk, szavuk felkiáltójel ma is. „Ha föl nem ébredünk, rövidesen csak az irodaszolgák, a közlegények, a munkanélküliek és a cselédek lesznek katolikusok...” – olvashatjuk egy – nem tévedés – 1933-ból való írásban. Az imént idézett mondat egy röpke helyzetértékelés konklúziója. Ám lássuk az írást a maga egészében!

Szabadkőműves-keresztény kézfogás?

2018. szeptember 16. 15:35

szabadkomuves-500.jpg1738-tól a pápák sorra eltiltották a katolikus híveket a szabadkőműves szövetség páholyaiba való belépéstől, illetve egyáltalán a velük való bárminemű kapcsolat keresésétől. Mégis akadtak, akik ezzel szemben azt hirdették, hogy nem feltétlenül ördögi a két fél közötti nexus.

Miért és mikor jogos a halálbüntetés?

2018. szeptember 15. 18:35

akasztofa-250.jpg„Tedd a jót és dicséretet nyersz tőle, mert ő az Istennek a szolgája a javadra. De ha a rosszat cselekszed, félj, mert nem ok nélkül hordozza a kardot; szolgája ugyanis az Istennek, hogy bosszút álljon büntetéssel azon, aki rosszat cselekszik.” (Róm 13, 4.) Szent Pál apostol iménti tanítása azt mutatja, hogy a halálbüntetésnek igenis természetjogi és szentírásbeli alapja van. De ha csupán a józan paraszti észre és a mindennapos kriminológiára hagyatkozunk, akkor pusztán ezek figyelembevételével is megbizonyosodhatunk arról, hogy azon államokban, melyekben eltörölték a halálbüntetést, bizony a gyilkosságok száma ijesztően megnőtt.

Tartózkodni létkérdésekben?

2018. szeptember 13. 23:14

bor250.jpgJézus Krisztus arra int, igenünk legyen igen, nemünk legyen nem (Mt 5, 37). Vannak létkérdések, melyekben vagy igent mondunk, vagy nemet, de – klasszikusan szólva – tertium non datur. Nincs harmadik lehetőség.

Kik is ragadják magukhoz a hatalmat Európában?

2018. szeptember 13. 00:04

voroscsillag.jpgA Sargentini-jelentés elfogadása után feltéve e kérdést, jól emlékszem még századunk nyolcvanas éveire, diákkoromra. Nem volt olyan tankönyv, mely ne dicsérte volna a forradalmakat. A szocializmust. Persze csak a marxit-leninit.

Ma mi, magyarok vagyunk Európa élő lelkiismerete

2018. szeptember 11. 22:29

szent-korona-500.jpgNem új keletű a Sargentini-jelentés, miként a külföldön elfogadtatása érdekében lobbizó hazaárulók tevékenysége sem. Ilyenkor azonban a valóban magyar ember félreteszi a pártpolitikai preferenciákat. Létünk a tét!

Szabadkőműves terjeszkedés – de kiknek a körében is?

2018. szeptember 10. 13:18

szabadkomuves-500.jpgNem érdektelen a kérdésfelvetés: milyen vallású emberek körében terjed leginkább a szabadkőműves szövetség? Ha szigorúan a tényeket vizsgáljuk, első szemrevételezésre talán megdöbbentő, de igaz tényre bukkanunk válaszul.

A liberalizmus olyan, mint a rák

2018. szeptember 09. 15:55

liberalism500.jpgMondhatnók, a liberalizmus csak akkor válik valóban veszedelmessé, ha trójai falóként saját körein kívül is érvényesül. S csak a vak nem látja, hogy ez mennyire igaz.

Kívül zöld, belül piros: szociáldemokrácia és kommunizmus

2018. szeptember 08. 22:36

Kommunizmus-Spanyolorszagban-1936-1.jpgOlyan korban élünk, amelyben az igazság válik szélsőségességgé. Amikor megy a tömegbohózat, s egyszer csak bekiabál a gyermek: „De hiszen a király meztelen!” A király végigmegy a tömegen, mindenki dicséri a ruháját, és egy kisgyermek nagy hirtelen azt mondja: „De hiszen a király meztelen!” Tekintetében benne van a felismerés: „Nehogy már bebeszéljék nekem, hogy szép ruhája van, amikor nincs is ruha rajta.”

A McDonalds-os hamburger emberi fogyasztásra alkalmatlan

2018. szeptember 07. 19:35

Amit eszel, azzá leszel, tartja az ősi közmondás – és milyen igaz! Érdekes, jómagam sohasem térek be a sokak szerint oly ínycsiklandozó McDonalds – köznyelven meki – éttermeibe. Volt gyermekszobám ugyanis, így tudom, mi a természetes és mi nem.

Közterület a kommunista terrorista Nelson Mandeláról?

2018. szeptember 06. 19:52

A Fővárosi Közgyűlés döntése szerint közterületet – parkot – nevezhetnek el Mandeláról. A végső szót a XI. kerületi önkormányzat fogja kimondani. Elképesztő azonban már az is, hogy egy ilyen személyről való közterület-elnevezés egyáltalán felmerülhetett.

Több az öleb, mint a gyermek – jól van ez így?

2018. szeptember 06. 13:19

kiskutyas250.jpgNem, szó sincs állatellenességről. Isten csodálatos teremtményei azok is. Hanem arról van szó, hogy mindent a maga helyén kell – kellene – kezelnünk ahhoz, hogy életünk normális legyen. De hát hol is vagyunk már ettől?

Lesz még nagy Magyarország!

2018. augusztus 30. 10:38

nagy-magy-lesz-ujra.jpg1940. augusztus 30-a, Bécs, Belvedere Palota. Megszületett a döntés, visszatért az anyaországhoz Észak-Erdély és Székelyföld, 43 104 km² földterület, amelyen 2 394 000 ember élt: az 1930-as román népszámlálás szerint 38%-uk, az 1941-es magyar népszámlálás szerint pedig 53,6%-uk volt magyar. Vajon mit is érezhetett akkor egy magyar, különösen egy nyiladozó értelmű magyar gyermek? Egy kis magyar, aki „hozzászokott” idestova huszonkét éve, hogy a piros-fehér-zöld zászlót el kellett jól dugni, hogy nem énekelhette nyilvánosan a Himnuszt s a Szózatot? Ligeti Ernő megrázó memoárja címét citálva megtapasztalhatta, milyen is „súly alatt a pálma”.

Szent István és Szűz Mária történelmünkben

2018. augusztus 20. 15:09

A közismert rockoperát idézve: „Nincs más út, csak az Isten útja, bármit hoz reánk / E földön nála nincs nagyobb erő.” Nagyon jól tudták ezt Szent István korának magyarjai. Az „Ah hol vagy magyarok tündöklő csillaga” kezdetű középkori énekvers-ciklus egyik strófája szerint ugyanis „Virágos kert vala / Híres Pannónia / Mely kertet öntözé / Híven Szűz Mária.” Miért is volt virágos kert, illetve kinek volt köszönhető ez?

Miként lehetne egyszer s mindenkorra felszámolni a balliberális holdudvart?

2018. augusztus 11. 15:51

Szakács Árpád – kinek híres, kinek hírhedt – elemzéssorozata (Kinek a diktatúrája?) legújabb, tizenkettedik részét („Migránssimogató akciók állami támogatással”) olvasva, a benne közölt tragikus tényekkel szembesülve óhatatlanul is az jut az eszébe az embernek megint, mennyire nem új keletű jelenség áll előttünk.

Tompó-egyperces: Futóbolondok

2018. augusztus 05. 23:58

jurtak-250.jpgPersze nem így hívják magukat, hanem például ultrajobboldaliaknak. Vegyünk néhány tipikus esetet! Az egyik reggel jurtában ébred és Tengrihez fohászkodik, délben magyar apostoli királyságot vizionál (amelyben ő a király, természetesen), este meg Szálasit élteti. A másik éppen Szálasi éltetésén fellelkesülve másnap (másnaposságát ki sem heverve) Jézus szkíta királyfiúi minőségéről monologizál vagy másfél órát a kamera előtt, amit aztán felnyom a „világháló”-ra (mert mindent az egy Ősten nyelvén, vagyis magyarul mondunk).

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat