HunHír.info

2018. Enyészet hava 14. nap, Berke napja.

Már Széchenyi is fasiszta?

2018. november 14. 00:49

toltotoll.jpg„A nagy angol elemben a zsidó elvegyülhet. Ugyanez áll Franciaországra nézve is. De ha a magyar levesbe az ember egy palack tintát önt, megromlik a leves, és azt nem eheti meg az ember.” Hát úgy tűnik, az efféle Széchenyi-idézetekkel van a baj mindenkor. Nekik mindenkiről, akik nincsen velük, egy általuk szitokszónak tartott kifejezés – vajh melyik, ha nem a fasiszta? – jön ugyanis ajkukra.

Amikor egy homokos róka egy bak nyúllal közösül

2018. november 10. 18:00

pava.jpgSzakács Árpád lassan könyvvé terebélyesedő elemzéssorozata, a „Kinek a kulturális diktatúrája” legújabb, a „Magyar Idők” mai számában megjelent (XIV.) részét olvasva sincsen persze semmi új a nap alatt, ugyanis sokszor már mintha a két világháború között szerte Európában tort ült volna a deviancia a normalitás fölött.

Lenin élt, meghalt – de hogyan?

2018. november 08. 02:01

bolsevizmus.jpgBizonyára vannak, akik gyertyát gyújtanak 1917. november 7-e „megünneplésére”, kiváltképpen Lenin elvtárs emlékére. Azonban ha igaz az ókori bölcsesség, miszerint sokak halála mintegy tükörképe életüknek, akkor ez ebben az esetben maximálisan igaz.

Álom – magyar könyvnapokról

2018. november 05. 01:01

Lehet, hogy ostobának néznek, de én még azok közé tartozom negyvenhat évemmel, akik számára a könyv – szentség. Akik használják ugyan naponta, nem is kevésszer, az internetet, de akiknek életében a könyv továbbra is mégis pontosan olyan, mint a lélegzetvétel. Ha azt a szót hallják, hogy könyvnap, izgatottak lesznek. „Ott a helyünk!” – kiáltják öntudatlanul is. Csakhogy ha vannak is Magyarországon könyvnapok – amúgy 1929 óta –, valahogy keserű a szájízük, ha ezekre ellátogatnak. Pedig vannak jó könyvek rajtuk mindig, persze, de mégis. Vajon miért?

Adyból „mintha Isten hangja szólna”?

2018. november 03. 17:17

Ady-Endre.jpgÉrdekes jelenség az irodalmi élet. Azon senki, aki épelméjű, nem vitatkozik, hogy hat-e felhajtóerő a folyadékba mártott testre és ha igen, mekkora, vagy hogy a derékszögű háromszögben a két befogó négyzetösszege minek a négyzetével egyenlő, illetve, hogy gömb alakú-e a Föld vagy sem. Ha viszont megállapítja egy költőről, hogy világnézete művészi alkotásaira történő kivetülései miatt messzemenően nem zseni, sőt, azonnal partvonalon kívül találja magát.

Nemzeti nagyságaink emlékét mennyire őrzi a kegyelet?

2018. november 02. 16:06

temetojaras2011-5.jpgMagyarország második legnagyobb temetője – egyben nemzeti sírkertje – a budapesti Fiumei úti. Nem lehet megrendülés, meghatottság nélkül sétálni benne, különösen most, halottak napján. Ilyenkor nyilván sokan kíváncsian kérdezik, hogy ott nyugvó nemzeti nagyságaink emlékét mennyire őrzi a kegyelet?

Mindenszentekkor kiket is ünneplünk?

2018. november 02. 00:54

temeto.jpgMindenszentekkor az üdvössség pálmáját elnyerteket ünnepli a katolikus Anyaszentegyház. Azokat, akik Isten színe látására jutva a mennyország örökösei lettek. Miért? Mert földi életükben éltek Krisztus Urunk kegyelemeszközeivel, szentségeivel, így életüket Istennek szentelve elnyerték jótetteik jutalmát.

Kié is Ady?

2018. október 30. 16:09

Ady-Endre.jpgVastag Andrea írása (Az álkeresztények kora. Magyar Idők, 2018. október 18.) a szó szoros értelmében lavinát indított el. Azóta is folyik a költő életművének értékelése pro és kontra. Kié is Ady? E kérdésre keresve a választ, újra fellángolt tehát az Ady-vita.

Él magyar, áll Esztergom!

2018. október 28. 19:42

toresvonalak-250.jpgKisfaludy Károly írta híres versében (Mohács): „Él magyar, áll Buda még! / a mult csak példa legyen most, / S égve honért bizton nézzen előre szemünk.” 335 évvel ezelőtt, 1683. október 28-ával Esztergom százharminchárom éves török megszállása véget ért. (Noha két évvel később Sejtán Ibrahim még megkísérelte Esztergom visszavételét, ámde sikertelenül.)

A kommunizmus a rendőrség megszüntetésével és a börtönök kinyitásával kezdődött

2018. október 27. 17:14

Kommunizmus-Spanyolorszagban-1936-1.jpgÖnkéntelenül is adódik a párhuzam a kommunizmus és a liberalizmus között, ha abból a tényből indulunk ki, hogy mindkettő fittyet hányt a tényleges kriminológiára, lassan már a közbűntények elrettentő megbüntetésére is. Nincsen olyan, hogy „enyém, tied, övé”. Csak egy van: enyém!

Nagyfeszültségű árammal kínozták agyon

2018. október 26. 22:13

avh-pince-ajto.jpgAmióta ember él a földön, tény: a megszállók nem feltétlenül bánnak kesztyűs kézzel megszállottjaikkal szemben. Azonban egykor volt mérték mégis. A kommunizmussal ez (is) megszűnt.

Az átlag magyarra e negatív tulajdonságok jellemzők

2018. október 24. 12:49

lib.jpgTökéletesen igaza volt Szekfű Gyulának, amikor arról értekezett, hogy a liberalizmus nemzeti hibáinkat, gyöngeségeinket nevelte nagyokká. Ennek jeleit látjuk napjainkban is. Elöljáróban: nincsen rosszabb, mikor valaki, Rousseau módjára, azt hiszi magáról, hogy ő aztán mennyire jó, makulátlan, hibátlan. S ugyanez áll a nemzetekre is. Milyenek is vagyunk tehát mi, magyarok?

Ötvenhatos előzmény: zúzdába kerültek Liszt Ferenc könyvei is

2018. október 23. 12:36

avo_terror_250.jpg„Könyvtárunk megsemmisült. Pedig ezek között a zúzdába került könyvek között voltak Liszt Ferencnek a könyvei is, amelyeket ő a mi kolostorunkra hagyományozott halála előtt.” – vallotta egy ferences szerzetes. Ötvenhatos előzmény ez is bizony.Temérdek szerzetesvallomás áll rendelkezésünkre, miként bántak el a szerzetesrendekkel már 1945, de leginkább feloszlatásuk, 1950 után, s ennek története mindent megmutat a Rákosi-éra igazi arculatáról.

„Sohasem tudott a magyarság közé beolvadni”

2018. október 22. 17:29

„[...] a görögök helyét mindinkább a megtelepedett zsidóság foglalta el, amely sohasem tudott a magyarság közé beolvadni, hanem sajátos fajiságának minden tulajdonságával elkülönült kereskedelmi rétegként maradt meg.”

Íme a teljes igazság 1956-ról

2018. október 22. 10:08

56-os_utcakep-500.jpgFecseg a felszín és hallgat a mély. Korunk ötvenhatról szóló szó- és betűáradatáról óhatatlanul e költői sor jut eszünkbe. Hiába ismeri el ugyanis ma már úgyszólván minden történész, hogy 1956-ban forradalom és szabadságharc volt, ha valódi előzményeit, lefolyását s főként a forradalmat megtorlók jellemrajzát, hovatartozását továbbra is tabu fedi. Íme tehát dokumentumfeltáró megemlékezésként a teljes igazság ötvenhatról: népünk igenis a zsidó bolsevizmus ellen lázadt fel.

Tovább gyűrűzik a kultúrkampf

2018. október 21. 16:46

Hányszor, de hányszor panaszkodott a két világháború között Szabó Dezső amiatt, hogy Magyarországon nincsen becsületes kritika. Arról, hogy ez mennyire volt igaz az ő korára, nem nyitnánk ezúttal vitát, azonban tény, jelenünkre vitathatatlanul igaz – köszönhetően a kultúrkampfos megmondóembereknek.

Kultúrkampfos nyelvpolitikai agyszülemény: „szakácsista irodalomtörténész”

2018. október 20. 16:29

Bangha-500.jpgAki darázsfészekbe nyúl, megbélyegzik, mint a minap Vastag Andrea irodalomtörténészt, aki a Magyar Idők szerdai számában közölt publicisztikájában (Az álkeresztények kora) azt írta: „Ha a kurzushívők a tisztségükben maradnak, akkor a baloldal pozíciói konzerválódnak.” (A kép közepén Bangha Béla.)

„Ha a zsidóság így beszélt volna, nem lett volna antiszemitizmus...”

2018. október 14. 23:17

zsidobeke.jpgNincsen kollektív ítélet a népek felett. Mégis, hányszor hallottuk, hogy – mi is – bűnös nép vagyunk ab ovo, mert kollektíve ítélkezünk mások, kiváltképpen a zsidók felett. A magyar szellemi élet legjobbjai azonban mindig is nagyon jól tudták, mi az igazság e téren. Röviden: kétféle ember van. Tisztességes és tisztességtelen. Bármely nép, sőt nemzet kebelében is ez a kettő lakozik.

Fasiszta – de mitől is?

2018. október 11. 11:58

duce-arat-500.jpgFasiszta. Ha valaki kimondja, leírja e szót, leginkább a gonosz egyfajta szinonimájaként teszi. Nem új történet ez. Közép- és Kelet-Európa kommunista megszállásának első pillanatától kezdve így van ez. „Fasiszta!” – hangzik a kiáltás oly sokszor valakire, aki „politikailag inkorrekt”. De mitől is?

Reformáció, török hódoltság, Trianon

2018. október 09. 21:21

trianon500.jpgMég az is, aki vajmi keveset konyít történelmünkhöz, egyet kell hogy értsen Toroczkai László Facebook-bejegyzésével: „Trianon a török hódoltsággal kezdődött!” S aki még ennél is többet, tudja ráadásul, hogy miként kapcsolódik a török hódoltság tényéhez a reformáció, sőt végső soron Trianon is. Mivel azonban a hétköznapi tapasztalatok azt mutatják, hogy vannak, éspedig nem is kevesen, akik nemhogy keveset, de semmit sem konyítanak, álljanak itt felvilágosításul a – szikár tények.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat