HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Babucs Zoltán: A románok magyar kártyája

2018. július 10. 07:07

Beke-Istvan-Attila-250.jpg...Meddig mennek el az amerikai rakétapajzs mögött ülő, Soros-dollárokkal kitömött domnulék és taláros bírák, most, amikor a Beke-üggyel huszonegyes kártyajátékukban tizenkilencre lapot húztak? Bízzunk benne, hogy mind többen emelik fel szavukat ezen égbekiáltó igaz­ságtalanság ellen, köztük a magyar kormány is, mert a kézdivásárhelyi Beke István Attila nemcsak román, hanem magyar állampolgár is...

Bogár László: Ezerszáztizenegy

2018. július 09. 18:46

...Minden hamis szolidaritás ellenére a Nyugat aktív szerepet vállal a magyar nemzet 1956-os kísérletének a vérbefojtásában is, mert az alatt az októberi 12 nap alatt kiderül, hogy a magyarság még veszélyesen sokat megőrzött ősi létszerveződési módjából, és ha ebben nem nagyon akadályozzák éppen, akkor történelmileg pillanatok alatt képes újrateremteni azt. Hogy számára a kapitalizmus és a szocializmus egy hamis síkban adott egyformán rossz válasz, és a helyes választ e hamis síkból kitörve próbálja megtalálni. És végül a szép szavak és ígéretek tömegével kitapétázott „rendszerváltás” fedőnevű projekt szintén csak egy újabb kifosztásunkra irányuló manővernek bizonyul. Így jutunk el a napjainkban is dúló globális szellemi polgárháborúhoz, amelyben a magyarság újra szembekerül a Nyugattal, pontosabban azzal a „nem létező” világerővel, amely a Nyugatot mozgatja a pozsonyi csata óta...

Károlyfalvi József: A császár halála

2018. július 03. 14:09

julianuselnokol-500.jpgA Hunhír csak a legritkább esetekben foglalkozik az antikvitás, az ókori Hellasz, vagy Róma történetével. Az alábbi rövid gondolatkör azonban problémafelvetése miatt a mai napig aktuális és érdekes lehet. (Fotó: Julianus elnököl a keresztény irányzatok vitáján egy XIX. századi festményen)

Tisztelt Állam! Meddig tömik még milliárdokkal a diktatúrázó libsiket?

2018. június 27. 08:11

lib.jpg...Nincs új a nap alatt. A libsik – ahogy 1999-ben – ma sem hajlandók teret engedni a tudatiparban a nemzetieknek, konzervatívoknak. Mindenkit háttérbe szorítanának a művészetekben, a tudományos életben, mert csak ők az okosak, mindenki más „vidéki bunkó”, meg paraszt. Most azt hazudják: soha ekkora elnyomás nem volt. Holott eddig csak annyi történt: az árnyékból a fényre tolták őket és produktumaikat.

Kányádi Sándor emlékére. Az Arany János utcai padról

2018. június 21. 09:41

kanyadi-sandor.jpgTegnap elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, a nemzet művésze – ebből az alkalomból teszem közzé a ma már irodalomtörténeti kisfilmemet, jóllehet mind a hang, mind a kép csapnivaló, de legalább eredeti.

Magyar ezüstérem a labdarúgó VB-n

2018. június 17. 10:33

magyar-valogatott-koszontese.jpg80 éve, 1938. június 19-én jutott el a magyar labdarúgás első igazán nagy nemzetközi sikeréhez. Olyan sikerhez, melyről ma már álmodni sem merhetünk, melyet az akkori gyermek, vagy fiatal generáció még a hetvenes és nyolcvanas évtizedben is büszkeséggel és örömmel mesélt el gyermekeinek.

Bogár László: Sorostalanság

2018. június 13. 14:01

bogar-laszlo.jpg...Ahogyan Könyves Kálmán mondotta volt „De strigis vero quae non sunt nulla questio fiat” – Boszorkányokról pedig, mert ilyenek nincsenek, több szó ne essék. Feltehetőleg ez a logika vezethette a legismertebb internetes lexikon, a Wikipédia szerkesztőit is, amikor úgy döntöttek, hogy törlik az oldalukról a Soros-terv szócikket, azon egyszerű oknál fogva, hogy ami nincs, arról szó ne essék...

Roham a Piave mentén

2018. június 12. 08:21

osztrak-magyar-rohamcsapatok-tamadasa.jpgA Hunhíren is foglalkoztunk a Caporetto mellett bekövetkezett „csoda” eseményeivel, mikor az 1. és 2. osztrák-magyar Isonzo-hadseregek és a 14. német hadsereg 1917. október 24-én a Flitschi-medencében áttörték az olasz védelmet és kijutottak a Piave folyóig.

A mosoni aratás

2018. június 11. 09:22

mosoniduna.jpgAlább közöljük egy kedves olvasónk, Nyitray György novelláját. Fogadják szeretettel!

Fogy a japán nemzet is - de ott vajon mi a megoldás?

2018. június 07. 13:32

bevandorlas-250.jpgMiközben az európai "felvilágosultak" ellentmondást nem tűrve harsogják, hogy az öregedő lakosság megmentésére feltétlenül fekete-afrikai és muszlim hordákat kell tömegesen importálni, Japán is hasonló problémákkal néz szembe. A japán kormánynak azonban esze ágában sincs nemzetét "félmajmokkal" felhígítani valami hóbortos gazdasági elképzelések mentén.

Ezért imádják Bajcsy-Zsilinszkyt - Íme két leleplező levél

2018. június 07. 11:22

bajcsy-zs.jpg132 éve, 1886. június 6-án született Szarvason Bajcsy-Zsilinszky Endre. Az alábbi két levél történelmi dokumentum, amely hű képet ad annak szerzőjéről, akiről utcákat, tereket neveztek el az 1945 utáni, leigázott Magyarországon és aki még ma is sokak számára példaképként szerepel. De nem csak a bolsevizmus emlőin nevelkedett gyógyíthatatlanok között, hanem a magukat előszeretettel nemzeti elkötelezettségűnek feltüntető, valószínűleg tudathasadásban szenvedő honfitársaink köreiben is.

Európa a menekültek fogságában: A „német” 35 év alatti nemzedék nagy többsége félelmetesen agymosott. Az iszlamizáció számukra teljesen természetes

2018. június 06. 08:12

menekultek-500-.jpg"Sajnos a „német” 35 év alatti nemzedék nagy többsége félelmetesen agymosott. Ez alól természetesen az egyetemet végzettek sem kivételek. Álatlános műveltségük a történelem és földrajz terén nagyon gyér. Sokan még a saját történelmükkel sincsenek tisztában. Ez természetesen egy szándékos - 50-60 éve zajló - folyamat tetőzése." Olvasónk gondolatait és meglátásait a németországi migránsáradattal kapcsolatban alább közöljük.

G. Kirkovits István: Nem, nem, soha!

2018. június 04. 06:00

trianon500.jpgTrianon azért fáj, mert kézzelfogható. A török, a tatár elment, még ha hosszú ideig is rakta a magyarra a rabigát, de uralkodásáról kevés tárgyi emlék maradt. A vonalzóval meghúzott gúnyhatár túloldalán rekedtek viszont lakhattak ugyanabban házban, amelyet még Nagy-Magyarországon építettek, és a késői utódok a mai napig találkozhatnak ezekkel a hajlékokkal. Hála Istennek sok helyütt, főleg a tömbben élő magyarság körében még megmaradt a nyelv is.

Gundy Sarolta: Trianon emléke (a gyászkeretes béke)

2018. június 03. 10:09

trianon-3-250.jpgEgész hétvégén és majd hétfőn is a trianoni békediktátumra és annak következményeire emlékeznek a Kárpát-medence több pontján a magyar közösségek.

Elismerték Székelyföld létezését

2018. június 01. 10:30

szekely-tunt-250.jpgA képviselőház után kedden 96 ellenszavazattal – 9 mellette – a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki, és Kulcsár-Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.

Nácizni közpénzből sikk

2018. június 01. 08:32

A Radnóti Színház aktuális évadának utolsó bemutatója egy ősbemutató volt, Závada Pál Egy piaci nap című regényének színpadi premier­je. A politikai áthallásokban bővelkedő előadást sokan tabudöntőnek nevezték. De valóban az? Aligha.

Óriási botrány és bukás a feminista lövöldözős játék

2018. május 27. 05:46

vilaghaboru-500.jpgAz Electronic Arts hatalmas reklámkampánnyal mutatta be a Battlefield videojáték-sorozat ötödik részét, amelyben ismét a második világháború elevenedik meg. A készítők büszkén állítják, hogy ezúttal sikerült a történelmi hűséget és a látványvilágot egyaránt hiperrealisztikusra hangolni, így valóban azt láthatjuk a képernyőn, ami a valóságban történt.

Az európai fehér ember elvesztette lelki, erkölcsi, szellemi energiáit

2018. május 11. 05:47

eu-kiszaradva-250.jpgA Nyugat, illetve a nyugatias modernitás mögött az elmúlt fél évezred során meghúzódó „láthatatlan” globális szuperstruktúra ötszáz évvel ezelőtt a fehér embert használta fel fegyverként a világ összes többi kultúrájának és civilizációjának kifosztására és/vagy elpusztítására. Most viszont az így kifosztott civilizációk nyomorúságos, szétroncsolt maradványaiból létrehozott tömegeket használja fel fegyverként az európai, magát már csak kereszténynek képzelő fehér ember maradékának felszámolására.

Pók Katalin: Veszélyben a Fehér identitás

2018. május 08. 09:46

deli-allamok.jpgEljött a felemelkedés ideje a nők, a feketék, a fogyatékosok, a leszbikusok, homoszexuálisok és más eddig elnyomottnak gondolt kisebbségek számára Amerikában, de ezt érezzük az egész Földön. Már 20 évvel ezelőtt szárnyra kapott Amerikában egy vicc, hogy ha nem vagy nő, fekete, fogyatékos, vagy homoszexuális, akkor eláshatod magad. Ez ma már nem vicc, ezt mutatja egy amerikai tanulmány, aminek összefoglalóját itt közöljük

Erőszakos bűntettért ítélték el a Tolvajkergetők által „tolvajnak vélt” ártatlan fiatalembert

2018. május 07. 21:20

bicaj.jpgTöbb, mint három év telt el, hogy az egykori Tolvajkergetők mozgalom alapítóját és három társát súlyos büntetőperbe fogták egy kábítószerfüggő bűnöző állítása alapján, aki szerint megtámadták és acélbetétes bakanccsal fejbe rúgták. Az elképesztően hosszú ideje húzódó bizonyítási eljárás most újabb meglepetésekkel szolgált - de már megint nem a vád számára kedvező módon.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat