HunHír.info

2017. Jégbontó hava 20. nap, Álmos napja.

Valentin nap helyett

2017. február 15. 06:30

szkitalovasperec.jpgMagyarországon Szent Bálintnak nem alakult ki jelentős kultusza. Az újabban hazánkban ünnepelt “Valentin nap” (Bálint nap) az angol-szász országokból terjedt el, melyet a 20. század végétől lett divat megtartani. A szerelmesekre és a szerelemre való emlékezést szerte a világot sok kultúrkörben ápolják. Mostani írásunkban bemutatjuk a keleti kultúrák egyik híres szerelmi történetét.

Hogyan lehet megúszni egy rendőrverést? Hát a származással...

2017. február 12. 08:06

ciganybunozes250.jpgA vendégek védték meg azokat a rendőröket, akik egy ittas család tagjait próbálták előállítani egy miskolci kocsmában – jelent meg a sajtóban a hír. A két járőrnek még az egyenruháját is megrongálta a família a dulakodás során, a perpatvarnak az vetett végett, hogy időközben kiérkezett az erősítés: így pedig már sikerült előállítani a rendőrverő részegeket.

A budavári kitörés a magyar történelem egyik leghősiesebb cselekedete volt (+videók)

2017. február 11. 16:45

kitores1945-500.jpgA budavári kitörés a hősiesség, és nem ideológiák megtestesítője. Olyan katonai, emberi hősi cselekedet, amelyre méltán lehet büszke a magyar nemzet.

Tüntetsz? Magyar revizionista vagy

2017. február 08. 19:55

erdely-hegyei.jpgVészhelyzetben rendszerint ez a román politikum ultima ratiója, ha gond van, bármelyik oldal bedobhatja a köztudatba. A PSD viszont a Ceaușescu fasiszta kommunista rendszerét fenntartó állampárt első számú jogutódjaként szinte már kiszámíthatóan veszi elő a magyarkérdést, amikor megszorongatják. Vélhetően nem tévedünk nagyot, ha azt feltételezzük: ha nem csitul a kormány lemondását követelő megmozdulások intenzitása, a kormánypárt előbb-utóbb minden egyes tüntetőt fizetett magyar ügynöknek bélyegez majd, és azzal próbálja hergelni az ország polgárait, hogy a magyarok orosz támogatással Erdélyt akarják

A trumpi fal titkai

2017. február 08. 07:57

szogesdrot250.jpg...Ezzel a hanyatló birodalom dege­neratív folyamatainak újabb vészjósló korszaka kezdődött el, a petrodollár után a narkodollár pusztító világa. Donald Trump láthatólag meghasította az eddigi hamis, hazug beszédteret, és a legkényesebb kérdések esetében is néven akarja nevezni a dolgokat, ami csak üdvözölhető, hisz a felhalmozódott megoldatlan problémák súlya már olyan nagy, hogy e nélkül ellenőrizhetetlen konfliktusok indulhatnak el...

Mihez kezdenek a feketék, amikor már nem maradnak fehérek?

2017. február 05. 11:34

nelson-mandela.jpgHa rövid időn belül nem történnek hatékony intézkedések a gátját vesztett és gátlástalan afrikai népszaporulat megfékezésére, akkor a fekete kontinens demográfiai katasztrófának néz elébe, amely azonban paradox módon elsősorban nem rá nézve ígérkezik végzetesnek, hanem sokkal inkább a kiáradó emberfölöslege befogadására kárhoztatott Európa számára.

A nyitott társadalom és a liberális forradalom

2017. február 04. 07:46

soros-ceu-250.jpg...Soros kizárólag a baloldali és liberális szereplők számára folyósít támogatásokat, nyíltan beavatkozik a magyar belpolitikai életbe. A leszerepelt komcsik és a velük mindenben összebútorozott libik legfőbb támogatójává, sőt eltartójává vált. És maradt a mai napig. Megtestesít mindent, amit megvetésre érdemesnek tartunk. A kommunista hatalomátmentőket, az igazságtétel elszabotálását, nemzeti érdekeink képviseletének elbagatellizálását...

Már az is fényévnyi haladás, hogy a globálmultikultúra időszakában ilyesmi megjelenhetett...

2017. február 02. 09:37

uj-vilagrend-250.jpgSomogyi Győző és Párkányi Raab Péter kiállítása április 30-ig látható a Csók István Képtárban (Székesfehérvár, Bartók B. tér 1.). A döntés című kiállításhoz fűzött gondolatokat Tóth Norbert, a tárlat kurátora. Az alábbi szöveg megtalálható a Szent István Király Múzeum honlapján, és a kiállítás saját weboldalán is, utóbbi helyen a székesfehérvári polgármester köszöntője után.

Fehér színésznő? Blaszfémia!

2017. február 01. 09:06

negerek250.jpgFehér nő játszotta volna Othello szerepét az edmontoni Walterdale színházban, Kanadában, ám az újító és faji egyenlőséget sugalló döntést kénytelen volt visszavonni a stáb, miután számos életveszélyes fenyegetést kaptak. Korábban ugyanis az ország fekete színészei éppen a 400 éves, klasszikus színmű bojkottjára szólítottak fel, mivel az szerintük "rasszista sztereotípiákat erősít". Othelló ugyanis könnyen manipulálható karakterként jelenik meg, aki féltékenységi rohamában megöli fehér feleségét, Desdemonát. Ilyet pedig egy néger sohasem tenne.

Kulcs a magyarországi rejtélyhez...

2017. január 31. 10:47

justicia250.jpg...Ezen jogvédő szervezetek nem csak éppen azon etnikumot „rekesztik ki” – hogy a hivatásos jogvédők egyik kedvenc szófordulatát használjam – védelmük alól, amelynek országában (Magyarország) üzemelnek, de több évtizedes ilyenfajta működésükkel olyan mértékű szolgai engedelmességet hoztak létre Stockholm-szindrómás társadalmunkban, ami példátlan az egész világon...

Nem a határokra, nem a nemzetekre?

2017. január 31. 07:46

multikulti-250.jpgBezárod az ajtót éjszakára? Gyűlölködő! Van riasztód? Xenofób! Megkérdezed, ki csönget, mielőtt beengedsz valakit a házadba? Rohadék bigott! Lényegében ez a reakció a baloldal részéről Trump elnök rendeletére egyes országokból érkezők belépéséről az Egyesült Államokba. A Trum-gyűlölők tébolyult felháborodása – nagyon sok van belőlük – a külföldiek érdekeit előrébb teszi, mint az amerikai állampolgárokét. (…)

Újabb ultraveszély: Soros és a MasterCard egyesíti erejét, hogy profitáljanak a migrációból

2017. január 29. 06:46

dollar250.jpg„George Soros, a radikális valutaspekuláns” (hazai önkéntes lábtörlőinek, hogy tudják, kiről van szó: Soros György, a magyar származású filantróp/emberbarát/üzletember) „most azon mesterkedik, hogy hasznot húzzon azon illegális migrációs válságból, amelynek létrehozásában nagy szerepe van”. Soros a forradalmakkal és az emberi nyomorúsággal kereskedik”.

Népfelkelés? Hát az meg micsoda?…

2017. január 29. 06:36

56-time.jpg...Nos, visszatérve az említett naphoz: 1989. január 28-a, szombat volt. Magyarország forrongott, nap nap után dőltek össze a korábbi tabuk - s bár még nem hittük, de reméltük, hogy a rendszer leáldozóban van. Akkor mondta el Pozsgay Imre, hogy szerinte 1956-ra vonatkozóan az addig használatos "ellenforradalom" már érvénytelen, ugyanis 1956-ban valójában népfelkelés volt...

Kitekintés az olasz jobboldalra, intellektus és felelősség

2017. január 27. 11:56

karolyfalvi-2017-01-27-3.jpgAz ősz folyamán már több írásban foglalkoztunk az Olasz Szociális Mozgalom 1946-95 közötti történetét átfogó, a múlt év októberétől idén februárig tartó kiállítással, illetőleg az MSI a magyar forradalmat is érintő állásfoglalásaival.

Heinz-Christian Strache: Így manipulál a „szabad” sajtó

2017. január 25. 14:56

Képzelhetjük, mi történt volna, ha egy híresség fel mert volna lépni Trump beiktatásán. A média szétszedte volna

Magyarhon hamarost virágzásnak is indult...

2017. január 24. 09:55

hollo-500.jpgDrága magyar véreim, örvendjetek, ha ma bármily farkasordító hidegre is ébredtek, mert úgy jobban eszetekbe jut az a fenséges, félezer évvel ezelőtti nap (1458.), amikoron is minden idők legszeretettebb uralkodója, Corvin Mátyás a befagyott Duna jegén királlyá választatott.

...El tudom képzelni, hogy milyen boldog lehet most az elnök úr gazdája...

2017. január 24. 08:03

obamaAFP.jpg...Szóval valahol itt lehet a titok nyitja, az elnök úr „gazdája” körül. Obama ugyanis némi hezitálás után végül is készségesen kiszolgálta a „gazdát”, vagyis azt a saját létét is tagadó globális szuperstruktúrát, amely számára egy amerikai elnök is csak szánalmas bábfigura. Egy Mickey Mouse, aki széles mosollyal mond igent a gazda minden óhajára, így aztán ma a világ sokkal veszélyesebb és kaotikusabb hely, mint nyolc évvel ezelőtt volt...

Trump és Putyin együtt rúgják fel a trianoni egyezményt

2017. január 22. 17:47

trianon250_2.jpgA román "sajtó" ügyeletes rettegői újra a magyarok ellen hangolnak. Ahogyan ezt eddig is tették. Őrület! Trump első dolga Erdély elszakítása lesz Romániától, sőt, addig már nem is kell olyan sokat aludni. Február 15-én Budapesten landol az Air Force One, de közben Putyin Orbánnal már szépen előkészíti a Nagy Tervet.

Az én időmben nem volt még ez a zöld dolog...

2017. január 18. 14:06

plaza-250.jpgNemrég egy szupermarketben vásároltam, amikor a fiatal pénztáros hölgy azt javasolta nekem, hogy inkább a saját táskáimat használjam, mert a műanyag zacskó nem környezetbarát. Bocsánatot kértem, és elmondtam neki, hogy „az én időmben nem volt még ez a „zöld” dolog.

A „gazdi” akaratával szemben tartósan semmi sem létezik a világon

2017. január 16. 08:07

bogar-laszlo.jpg... Nem zárható ki tehát, hogy valójában magán e szuperstruktúrán belüli törésvonalról van szó, és Trump azok „embere”, akik e hibás stratégiai döntés korrekcióját kívánják most elindítani. Ám a most megbukóban lévő stratégiát elszántan védők ellenállására tartósan számítani kell, így a jövőben még sokszor lehetünk tanúi eddig elképzelhetetlen konfliktusoknak...

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Horthy Naptár 2017 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2017
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Szent Korona - Varga TiborA Szent Korona
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD - Kassai Lajos, Kaszás GézaA Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD
DVD - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2017 - 10 darab kedvezménnyel - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2017 - 10 darab kedvezménnyel
Naptár - Bolti ár: 36 000 Ft
Internetes ár: 25 000 Ft
31% internetes kedvezménnyel
A magyar október + DVD MELLÉKLET
A magyar október + DVD MELLÉKLET
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 3 060 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat