HunHír.info

2017. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Mese a három rasszistáról

2017. december 09. 07:47

Érdekes weboldalra bukkantam a napokban. Évek óta működik, de eddig nem játszott komoly szerepet az életemben, talán mert kevés igényem volt a szolgáltatásaikra. Az oldal címe: jelentsd-a-homofobiat.hu. Igen, csak így lazán, hát miféle negatív áthallása lenne ennek pont Magyarországon. Azért ne kezdjünk félni, szerencsére még nem vagyunk a fejlett Nyugaton, ahol az ilyen bejelentések rögtön a rendőrséghez futnak be, és bizony súlyos éveket osztanak ki egy-egy rosszmájú tweetért, mint Angliában. Csupán a Háttér Társaság a Melegekért gyűjtögeti a népmeséket, amelyekben egy-egy szegény homoszexuális fiatalember durva erőszak áldozatává válik, vagy ilyesmit észlel, vagy legalábbis hall róla. A beküldött fogalmazások egy részét akár önálló irodalmi műfajnak is kinevezhetjük, hiszen egyes stíluselemek állandóan ismétlődnek, sőt, más, hasonló weboldalakon is előfordulnak. Az "ordas kamu" frappánsan rövidre zárná az irodalmi töprengést, ám legyünk ennél azért kifinomultabbak, hiszen a fikció is művészet. Hogyan s miként épülnek fel ezek a történetek?

Történelemértelmezés és a Nagy Háború

2017. december 05. 10:39

karolyfalvi-romai-kiallitas-2017-november-6.jpgMint a kedves olvasók figyelemmel kísérhették, a Hunhír.info hasábjain immár három éve folyamatosan visszatértünk és emlékeztettünk a Nagy Háború, Európa és a világ 100 évvel ezelőtti katasztrófája és tragédiája magyar és legfontosabb egyetemes történelmi, diplomáciai eseményeire, hadműveleteire. Ha valaki megpróbálja követni a háborús történések felidézését, láthatja, hogy a volt résztvevő államok folyamatosan tartanak, szerveznek megemlékezéseket, rendezvényeket, kiállításokat, hogy emlékeztessenek a saját szempontjukból is fontos eseményekre. A Nagy Háború története már alapvetően részletesen feldolgozott, természetesen ebben találunk országonkénti eltéréseket. Hazánk esetében a Horthy-korszak történetírása meglehetősen jól feldolgozta az I. világháború eseményeit, a résztvevő erőket, a hadműveleteket, azonban 1945 és 1990 között e kérdésekre, egy két mű kivételével a feledés fátylát borították. Persze ez messze nem volt így mindegyik kommunista országban.

Pokolba a lélek- és nyelvrontó politikai korrektséggel!

2017. december 04. 10:28

takacs-karoly-500.jpgSok minden mellett az ENSZ kezdeményezésére a minap volt a Fogyatékos Emberek Világnapja – az egykori Rokkantak Napja. Fogyatékos vagy rokkant – esete válogatja. Pokolba a lélek- és nyelvrontó politikai korrektséggel! Takács Károly vasakaratú katona a magyar sport egyik legendás alakja, a honvédség legjobb céllövője volt, majd egy gránát felrobbant a kezében.

A jobboldali magát akarja legyőzni, a baloldali pedig a világot - mindenki mást

2017. december 01. 11:21

A jobboldal és a baloldal ellentéte - bár bizonyos körökben ezt ma divatos tagadni - létezni fog, amíg létezik modern értelemben vett politika. Az ellenforradalmár filozófus, Molnár Tamás a politikai frontvonalak kuszáltsága ellenére kijelentette: "A jobboldal és a baloldal igenis létezik, és a kettő lényegileg különbözik egymástól." Ez a lényegi különbség érinti az egyéni élet és a közélet céljáról alkotott elképzelést és így lényegében mindenre kiterjed.

Bogár László: Ki ölte meg Kennedyt?

2017. november 28. 06:05

bogar-laszlo.jpg...A feszültség fő forrása nyilvánvalóan az, hogy a világ valóságos irányítása egy olyan globális szuperstruktúra kezében van, amely saját létét is tagadja, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy tudatlanságnak vagy gonoszságnak állítson be minden olyan véleményt, amely fetételezni meri a létezését. S ezzel a kör bezárulni látszik, így aligha lesz egyhamar válasz arra, hogy ki ölte meg Kennedyt...

Matula bácsira emlékezünk

2017. november 23. 08:55

matula-ba-tuskevar-500.jpgBánhidi László sikerében oroszlánrésze volt Fekete István író vesszőfutásának. Bánhidi Laci bácsit, a színészt, pár éve még mindenki szerette és ismerte. Aki ismeri, aki emlékszik rá, az nyilván ma is szereti – de vajon ismerik-e még mindig az emberek? Filmjei és az ő népszerűsége sajnos kopik, erősen kopik, hisz a televíziók számára ezerszer fontosabb a legócskább amerikai piff-puff meg a folyamatos durrogás, mint a Kisbalaton vizén halkan úszó ladik csobbanása és látványa.

Az idei karácsonyi üzenet: fajkeveredés!

2017. november 21. 09:48

debenhams-karacsonyi-reklam.jpgAhogy az minden évben lenni szokott, dőlnek a tévécsatornákon a karácsonyi reklámok. A kis Jézust eddig sem nagyon tették középpontba, Nyugat-Európában élő honfitársaink azonban jelentős különbséget vehetnek észre az ott, illetve nálunk sugárzott tévészpotok között is. Nagy-Britanniában ugyanis idén minden óriáscég karácsonyi üdvözlete kivétel nélkül a fajkeveredés dicsőítéséről szól.

Boros Imre: A globalizmus hátországa

2017. november 21. 05:56

boros-imre.jpgA globalizmus lényegéről a rendszerváltozás előtti Magyarországon szinte semmit sem tudtunk, és sokáig jószerivel azt követően sem sokat. Ha valami 1990 után el is hangzott a hivatalos forrásokból, az inkább pozitív tartalmú volt, és olyan jelenségként mutatta be a globalizmust, ami felettébb hasznos a világgazdaságnak és így nekünk is, hiszen tőkét juttat, aminek híján vagyunk, és bekapcsol bennünket a nemzetközi körforgásba.

98 éve hívta tetemre Horthy Miklós a bűnös várost (+videó)

2017. november 16. 12:47

horthy-bevonulasa-budapestre.jpg1919. november 16-án vonult be Budapestre a Nemzeti Hadsereg élén Horthy Miklós fővezér, akit nem egészen fél évvel később a Nemzetgyűlés elsöprő többséggel Magyarország kormányzójává választott. Elöljáróban meg kell jegyezni, hogy Horthy Miklós bizonyára nem véletlenül választotta ki ezt a napot a Nemzeti Hadsereg bevonulására.

A 12. isonzói csata, a caporettói csoda

2017. november 05. 07:55

nemet-rohamalakulat-500.jpgAz Olasz Királyság 1915. május 23-án, a korábbi szövetségi kapcsolatot felrúgva, hadat üzent az Osztrák-Magyar Monarchiának. Az Adriától Tirolig hatalmas félkörívben kezdték el az olasz csapatok hadműveleteiket a kedvező feltételek között védekező, de gyengébb osztrák-magyar csapatok ellen.

Nemzeti gyásznap - Nagy Imre és társai cserbenhagyták a kormány nem kommunista tagjait

2017. november 04. 08:31

nagyimre.jpgHatvanegy évvel ezelőtt, hajnali öt óra húsz perckor a rádió parlamenti stúdiójában elhangzott Nagy Imre miniszterelnök utolsó üzenete. A szovjet agresszió megdöntötte a törvényes magyar kormányt, a forradalom elbukott. A nyugati hatalmak csak verbális tiltakozásra hagyatkoztak, Magyarország magára maradt. Mint oly sokszor történelme során.

Adjon az Isten szerencsét

2017. november 03. 09:41

pronay-pal-igazolvany-500.jpgPrónay Pálra úgy bő hetven esztendeje szinte senkinek nem volt még egy véletlenül elejtett jó szava sem.
Igen, úgy tanultuk – úgy tanították –, hogy szép hazánk legsötétebb embere Prónay Pál volt...

November legelején

2017. november 01. 10:27

gyertyak500.jpgA megteremtett Mindenség olyan, mint a lét fokozataiból felépült piramis, amelynek a csúcsán ott a gondviselő Teremtő, egy lépcsőfokkal alább pedig a Hozzá legközelebb álló lény: az ember, akinek a Lét mellett hatalmat is adott. Egyebek mellett a megbocsátás képességének hatalmát, még arra az esetre is amikor nem ő a vétkes, de a békéért hajlandó áldozatot hozni. Érzelmi áldozatot.

500 éve indult el a reformáció

2017. október 30. 16:25

luther-alairasa-500.jpgAz emberi történelem színjátéka mintegy tízezer éve zajlik, közel ötezer éve születtek meg az első államok. A nagy német filozófus, Hegel szerint a világtörténelemben három szakasz ragadható meg: a keleti világ, ahol csak a despota, az istenkirály a szabad, az antik görög-római világban sokan szabadok, de nem az ember, mint olyan. A harmadik szakasz, a keresztény-germán világ teremtette meg az emberi szabadság kiindulópontját. Ennek pedig az alapja az eddigi, és azt követő történelem kozmikus fordulópontja, Isten fia, Jézus Krisztus áldozata, megváltása. Az ő kiontott vére minden embert egyenlővé tett, sem szolga, sem szabad, sem zsidó, sem görög között az ő áldozata, megváltása fényében nem lehet különbség.

Örökmécsesek - örök mécsesek

2017. október 30. 12:37

gyertyak.jpgKözeleg a Halottak napja. Virágok a sírokon , krizantémok, fehérek, bordók, lilák, sárgák. Cédrusokról alálibbenő madarak, mint a Földre szálló jó és purgatóriumi lelkek, halódó jegenyére menekülő gerlék. Gyertyalángok a szélben vagy éppen a mécsestartó menedékében, mint örökmécsesek a templomokban, az oltár közelében...
Örökmécsesek, örök emlékek, lobbanó és elhamvadó fények lelkünk oltárán. Az eltávozottak és a magunk örökmécsesei.

Károlyfalvi József: Aki ma fasisztázik, az a Sztálin, Jagoda, Jezsov, Ehrenburg és a többi bolsevik vezető meghatározta szellemi színvonalon áll

2017. október 28. 12:25

1922-oktober-rendelet-500.jpgA párizsi és londoni szabadkőműves intenciókat követő, szerződésszegő Salandra-kormány értelmetlenül küldte vágóhídra olasz fiatalok százezreit 1915-18 között, olyan területekért, melyeket az Osztrák-Magyar Monarchia részben hajlandó is lett volna átengedni. 1918 őszén a piavei csatában óriási túlerő, az angol, amerikai, francia, csehszlovák hadosztályokkal kisegített olasz hadsereg tudta csak visszaszorítani az itt védekező, már főként magyar csapatokat, akik a fegyverszünetkor még olasz területen álltak.

Lalika, 1956. október 25. †

2017. október 25. 12:58

1956-10-25-aldozatok-500.jpg–Azon a végzetes napon édesanyjának azt mondta, hogy lemegy a Kossuth térre az 50 méterre lévő Balassi Bálint utcai házukból, körülnéz, hogy mi ez a nagy tömeg, hiszen mindenki az utcán van és a Jászai Mari tértől a tömeg a Kossuth tér felé hömpölyög. Lenn találkozik barátjával, Ferivel. M. néni is leindult Lalikával, de ahogy kiléptek az utcára, az édesanya úgy érezte, hogy elkél még egy zakó az ingbe meglehetősen könnyen öltözött fia részére. Visszaindult, hogy a „gyereknek” hozzon egy zakót. Nagyon féltette az egyetlen fiát, hiszen senki, de senki nem maradt már számára, akit gyengéd érzelmekkel vehetne körül. Férje – a Szovjetunióból hazatért majd párttikárrá, illetve gyárigazgatóvá avanzsált hatelemis ács – most éppen a szeretőjénél volt napok óta, ahová a PÁRT ügyei elszólították és néhány napja semmi hírt nem adott magáról.

Papírgyűjtés forradalmi hevülettel

2017. október 24. 11:11

ujsagok-mosott-250.JPGReggel forradalmi fűtöttséggel mentem az iskolába. Egy éve készülök már rá, nem csoda, hogy hajtott a hév. Eddig mindig lemaradtam a papírgyűjtésről, de most eltökéltem, hogy ott leszek.

Nemzeti ima? Sapkát le!

2017. október 23. 19:06

sapkat-le.jpgOtt állt a tömeg a Terror Háza múzeum előtt. Szakadt az eső, volt aki fölött esernyő terpeszkedett, mások csuklyás dzsekiben, kötött sapkában, vagy éppen fedetlen fővel áztak. Az ünnepi megemlékezés után aztán felhangzott a tömeg ajkán a Himnusz.

Dicsőség a hősöknek!

2017. október 23. 13:21

56kep-lead.jpgAkik hatvanegy éve kimentek az utcára, nyílt, tiszta szívvel, reménykedve és bizakodva, még nem gondolhattak akasztófára, kisfogházra, a halálra ítéltek utolsó sóhajtására, a megkínzott emberek üvöltésére és az ávós pincék dobhártyaszaggató sötét terrorjára.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
A gondolatgyárak - F. William EngdahlA gondolatgyárak
Könyv - Bolti ár: 3 790 Ft
Internetes ár: 3 032 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat