HunHír.info

2019. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

A legintoleránsabb győzelme, avagy a kisebbségek diktatúrája

2019. május 19. 18:39

arab-nok-furdoznek-500.jpgNassim Nicholas Taleb görög származású libanoni-amerikai esszéíró, egyetemi professzor, statisztikus. “Skin in the game” című könyvében az élet számos dolgában kérdőjelezi meg a közmegegyezést és a világról alkotott felfogásunkat. Könyve egyik fejezetében arról ír, hogy valójában a kisebbségek és nem a többség irányítja a világot. Olyan makacs kisebbségek, amelyek rákényszerítik szokásaikat, erkölcsüket vagy akaratukat másokra.

Anschluss

2019. május 19. 15:32

strache-fpo-250.jpgNéhány német újság 24 óra alatt megbuktatta a legitim választásokon meggyőző többséget szerző, jobbközép és jobboldali pártokból álló, népszerűségét ezidáig megőrző osztrák kormányt. Hát, aggódunk Ausztria függetlenségéért. Egy titkosszolgálati akcióból általában kevés dolgot lehet kimatekozni, de ebben az esetben azért néhány dologban bizonyosak lehetünk. Én személy szerint imádom azokat a képeket, amikor Hitler bevonul hozzájuk és a lakosság 95 százaléka lelkesen üdvözli őt az út mentén virágokkal felsorakozva.

Az elmúlt néhány év során a globális politikai kommunikáció egyik legismertebb kifejezésévé a „deep state”, vagyis „mély állam” szókapcsolat vált

2019. május 15. 10:32

uj-vilagrend-250.jpg...Csakhogy Donald Trump megválasztásáig bezárólag nemcsak ellenállás nem volt, hanem éppen ellenkezőleg, a republikánus vagy éppen demokrata elnökök inkább abban versengtek egymással, hogy melyikük tudja komfortosabban kiszolgálni a birodalmat. Ezt a sajátos identitásválságot írja le az a tény, hogy republikánusként az idősebb és a fiatalabb Bush is minden esetben Donald Trumppal szemben foglalt állást...

”A Facebook célja a nettó újkommunista agymosás...”

2019. május 08. 07:09

facebook250.jpg...A Facebook viselkedéséből a pofátlan komcsi alakoskodás árad. Tessék egyenesen beszélni! Egy szélsőbaloldali platformmal akarják simára vasalni generációk agyát, hogy azon ne jöjjön át semmi, ami arról szól, hogy valaha a házasság egy férfi és egy nő között állt fent, és hogy talán mégse jó ötlet az európai kalifátus. A lényeg az – ezt jelenti a „biztonságos hely mindenki számára“ újbeszélül –, hogy mindenki csak a genderérzékenyítést meg a muszlimsimogatást kapja az arcába nullhuszonnégyben...

Soros György tesztüzemmódba kapcsolta hűséges társát és helyi lerakatát

2019. május 07. 17:50

soros-gyorgy-500.jpgNem kizárt, hogy a tehetséges, karizmatikus politikai vezetők teljes hiányától szenvedő, másod- és harmadosztályú politikusoktól hemzsegő baloldali ellenzék végül mégis visszatántorog Bajnai Gordonhoz, hogy mentse meg őket, ha tudja. Hiszen az ellenzék szétesőben, cél és vezércsillag nélkül botorkál; itt van viszont Bajnai, aki „fénylő csillag”: européer, progresszív, globalista, kozmopolita, sármőr, politikailag abszolút korrekt, van miniszterelnöki tapasztalata. És még az Internacionálét is elénekli, ha kell (2009-ben a szocikkal).

Házsongárd, Sósmező, Úz-völgye – avagy a románok románul viselkednek

2019. május 05. 15:38

olah-taplo.jpgÉrtelmes és józan gondolkodású embereknek eszébe sem jutna olyasmi, hogy halottakon álljanak bosszút, saját halottaik meggyalázásával. Effélét csak mélyen primitív, lelketlen, érzések nélküli egyedek képesek megvalósítani. A román politika ilyen. Az 1917. óta érintetlen Úz-völgyi magyar katonai temetőre most került sor. Ma az Úz-völgyében nyugvó magyar hősök sírjait gyalázta meg az esztelen román fasizmus, minden törvényt és államközi megállapodást felrúgva.

Barbárok. Igen, azok mi vagyunk...

2019. május 05. 07:04

hun_szijveg.jpgMi, itt Európa szívében, mindenféle belső-ázsiai, kelet-kaukázusi, és Isten tudja milyen eredettel. Akik jöttünk, és elfoglaltuk az itteni, "békés", "kultúra- és államteremtő népek" szálláshelyét. Miért volt alig harc? Érdekes kérdés. Talán mert nem is voltak itt. Valószínűleg hazajöttünk. Legalábbis az akkori népek olyan nagyon nem tiltakoztak. Később, a későn érkező befogadottak viszont annál inkább.

Mert ez a genetika és a lélek legtökéletesebb legemberibb szimbiózisa...

2019. május 05. 06:22

bolcso-500.jpg...Az viszont, hogy MINDANNYIUNKNAK akik a világra jöttünk, abban a különleges puha langyos, egyben erős és fantasztikus biztonságban lehet részünk, hogy volt, van és ÖRÖKKÉ LESZ Édesanyánk, túlcsorduló érzéssel tölt el bennünket. Eszembe jutnak a nem régi Anyák napják, amikor már nem csak ránk, a gyerekekre, a leszármazottaira, hanem Magára is egyre többet kényszerült gondolni Édesanyám. A saját elmúlására. Mára pedig a voltból van /nincs és lesz lett. Ott maradt és lesz a gyermekeiben, az unokáiban és a dédunokáiban. Nem az összetört testére gondolok. Rá. Egészében. Az Édesanyámra...

Vadmagyar vagyok?

2019. május 01. 07:11

miko-zabola250.jpg...Vadmagyar vagyok? Azt mondjátok, hogy ez most nem dívik, ez most szégyen? Nem baj. Én inkább maradok magyar, s régimódi. És vad, mert megvadítottak, mert ebben a világban kötelesség immár vadmagyarnak lenni!
Langyosan, néha bólogatva, s tétlenül ácsingózva, megalkudva nem lehet védekezni! Csak felemelt fejjel, készen a harcra, s ha kell harcolva is... Különben írmagunk sem marad…

Magyar Csíksomlyó vagy román Simleu – pápalátogatás vagy pünkösdi búcsú

2019. április 28. 07:14

csiksomlyoi-bucsu-500.jpg... Az ortodox egyház, amelynek bukaresti vezetőjével együtt imádkozik majd Bergoglio, semmiképpen sem igyekszik megbékélésre és nyugalomra az erdélyi magyarsággal, székelységgel, sőt, olyan gyűlöletet gerjeszt, amelyet joggal nevezhetünk sátáni gyűlöletnek. A Kovászna-Hargita megyei ortodox püspök, Andrei az egyik olyan személyiség, aki a magyarságot a törvények ellenében a legaljasabb módon igyekszik lehetetlenné tenni a román jog segítségével (itt a „román” megnevezés fosztóképzőként szerepel!)...

Húsvét előtt a világ… A magyar egyházak felszámolása Romániában, vatikáni segédlettel

2019. április 11. 14:02

ferenc-papa.jpg...Bergoglio tehát nem Székelyföldön lesz, amikor Csíksomlyóra látogat, hanem Romániában! Nem a székely és magyar katolikus híveket látogatja, hanem a Romániában élő híveket! Nem magyar vértanúkat avat boldoggá, hanem román, görög-katolikus román vértanúkat, ráadásul a balázsfalvi helyszín sem véletlen, hiszen ott kiáltották ki a „nagy egyesülést”...

Egy igazi holokauszttúlélő születésnapjára

2019. április 06. 11:58

gruner-01-500.jpg1986. december 14-én, a stockholmi Grand Hotel halljában, újságírók és fotóriporterek várakoztak, hogy tanúi és megörökítői legyenek a nagy eseménynek. Ebben az évben Nobel-békedíjjal jutalmazták Elie Wiesel amerikai állampolgárságú zsidó írót, egyetemi tanárt, emberjogi aktivistát, akit már akkor „a világ lelkiismerete”-ként emlegettek. Napokkal korábban az egyik svéd napilap megkereste a Svédországban élő Grüner Miklóst, aki 1928. április 6-án, Nyíregyházán született. Grünert 1944 tavaszán deportálták családjával együtt Auschwitzba, 1945 januárjában pedig Buchenwaldba szállították.

Arriba Espana! 80 éve ért véget a spanyol polgárháború

2019. április 01. 21:20

spanyol-14.jpgA korábbiakban, a Hunhír.info hasábjain már foglalkoztunk a spanyol baloldal a kegyeleti egyensúlyt megbontani akaró, a Franco tábornok hamvait a Valle de los Caidos nemzeti kegyhelyről eltávolítani szándékozó felvetésével.
80 éve, 1939. március 28-án Franco tábornok nemzeti csapatai elfoglalták Madridot, április 1-jén a köztársasági kormány elhagyta az országot ezzel egy közel két és fél éves véres polgárháború fejeződött be.

Az Amerikai Birodalom valóban hanyatló fázisba érkezett...

2019. április 01. 08:01

bogar-laszlo.jpg...magán a politikai uralmi struktúrán belül kezd kibontakozni egy olyan tektonikus törésvonal, amelynek egyik oldalán azok állnak, akik ezt felismerve, a Birodalom „rendezett visszavonulásának” stratégiáját próbálják előkészíteni, a másik oldalon viszont azok, akik kétségbeesetten éppen annak agóniáját próbálják minden áron meghosszabbítani...

Igazi viperafészek volt a Christchurchben kitakarított „békés imahely”

2019. március 19. 20:43

muszlim-ima-500.jpgMiközben a csapból is a szegény, ártatlan muszlimok halála fölötti sírás-rívás folyik, a média "természetesen" elfelejti, hogy a christchurchi muszlim közösség valójában a dzsihadisták egyik agymosó központjaként működött, és számos új-zélandi fiatalembert beszéltek rá, hogy muszlim hitre térve a Közel-Keletre utazva harcoljanak a "hitetlenek" ellen. Erről tanúskodik egy 2014-es újságcikk, amely az elmúlt napokban "rejtélyes módon" eltűnt az internetről, ám archiválva még megtalálható. A stuff.co.nz öt évvel ezelőtti cikke két új-zélandi állampolgár haláláról szól, akikkel egy amerikai drón csapása végzett Jemenben.

Kárpátalja visszatérése, 1939. március 14-17.

2019. március 14. 10:45

magyar-katonak-vereckenel.jpgA Hunhír.info 2018. november 5-ei számában, a Márai Sándor szavait idéző, Kassa mint piros-fehér-zöld áradás című cikkben foglalkoztunk az I. bécsi döntés 80. évfordulója kapcsán a Felvidék 1938 novemberi visszatérésével. Ekkor a Felvidék határ menti, közel 12 ezer négyzetkilométernyi és mintegy 1 milliós, túlnyomórészt magyar lakosságú területe tért vissza hazánkhoz. Az ekkor - már utolsó hónapjaiban - föderatív állami berendezkedést kialakító Csehszlovák Köztársaság november 23-tól autonómiát biztosított Kárpátalja népei számára is, melyek közül a korábbiakban nagy szegénységben élő ruszinok jelentették a többséget. A stratégiai fontosságú területen éltek még magyarok, szlovákok, németek, zsidók, lengyelek, románok.

90 éve kötötték meg a lateráni egyezményt

2019. február 04. 14:41

virus250.jpgJelképszerű, hogy Szent Péter hajdani mártíriuma színhelye vált a késői császárkortól kezdve, a későbbiekben középkori világhatalommá váló Pápai Állam központjává. A középkorban világhatalom pápaság politikai súlya folyamatosan gyengült a XVIII-XIX. század folyamán.

Nigériai maffia Olaszországban

2019. január 29. 09:50

nigeriai-maffia-500.jpgIsmeretes, hogy Olaszországban mintegy hárommillió, főként afrikai migráns él. A nagyobb részük vagy az észak-afrikai államokból, vagy pedig Fekete-Afrika országaiból indult el. Befogadásuk elsősorban az olasz baloldali kormánynak volt köszönhető, azonban a tavaly márciusi olasz parlamenti választások a jobboldal győzelmét hozták és ez fordulatot jelenthet az eddigi negatív folyamatokkal szemben.

Nyílt levél a gyökérnek

2019. január 27. 08:18

bolsevizmus.jpgNa, de veletek ellentétben, picinyem..., azért ha belegondolsz, lehányhatnád magad azért, amit összehazudtál magatokról. Ti, a proletár többség..., az üldözött és demokráciáért sorvadozó tömeg... Tényleg hülye vagy, öcsém? Alig vagytok párszázan, semmi mással nem tudjátok felhívni magatokra a figyelmet, mint a Rákosi elvtárs által is jóváhagyott szlogenek trágár ordítozásával, vagy azzal, hogy az egyik felkelő fetreng egy székházban, amíg el nem viszi a mentő, a másik korlátot mászik..., a harmadik megtámadja a csukott ajtót... Nem beszélve arról, hogy egy parlamenti képviselő asszony oda akar járni sz*rni, amit a lyukas zoknis levideózott volna.

Cseh Tamás ma lenne 76 éves.... Tamás! Ez egy levél... Égi utazásod évfordulójára, Neked!

2019. január 22. 09:27

cseh-tamas-500.jpgJanuár 22-én lenne 76 éves a 10 éve elhunyt Kossuth-díjas zeneszerző-énekes, a magyar dalnok, a hetvenes évek szűk levegőjű világának, egy lázadó nemzedék történéseinek leghitelesebb tolmácsolója. Az elmúlt évek semmit sem enyhítetek hiányán. Cseh Tamás volt, van, és mindig ott lesz a magyar szívekben.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat