HunHír.info

2018. Kikelet hava 21. nap, Benedek napja.

A Székelyföld területi autonómiájáról szóló törvénytervezet elutasítását javasolja a román képviselőház szakbizottsága

2018. március 20. 15:53

Negatívan véleményezte és elutasításra javasolja a román képviselőház közigazgatási szakbizottsága kedden azt a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott törvénytervezetet, amely területi autonómiát irányoz elő a Székelyföldnek.

Hungarikummá válhat a csíksomlyói búcsú

2018. március 20. 15:42

csiksomlyo2-250.jpgA csíksomlyói búcsú Hungarikummá való felterjesztését nyújtotta be az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke kedden, március 20-án. A nemzeti értékpiramis legmagasabb fokára való besorolás kiemeli a búcsú egyedi, vallásos és közösségépítő jellegét, valamint ráirányítja a figyelmet a kiemelkedő szellemi örökség-értékünkre. Mindez magában hordozza a búcsú egyetemességét: a világ bármely pontján élő magyarok közös találkozási pontja és ünnepe.

Marosvásárhelyi POL-os képviselő: az RMDSZ tehet a marosvásárhelyi katolikus líceum helyzetéről

2018. március 20. 12:52

Az RMDSZ az egyedüli hibás a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum helyzete miatt – állítja Facebook-posztjában Radu Bălaş, a Szabad Emberek Pártjának (POL) helyi képviselője az alkotmánybíróság hétfői döntése, és Kelemen Hunor ezzel kapcsolatos nyilatkozata után.

A marosvásárhelyi „fekete március” ügyének újbóli kivizsgálását kéri a PNL

2018. március 20. 12:46

Az 1990-es marosvásárhelyi "fekete március" néven ismert román-magyar véres etnikai konfliktus iratai titkosságának a feloldását, és az események újbóli kivizsgálását kéri a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Maros megyei szervezete. Marosvásárhelyen a véres összecsapást követő kivándorlási hullám következtében kerültek számbeli kisebbségbe a magyarok, akik ma a város lakosságának 43 százalékát teszik ki.

Bíróságra mennek a székelyföldi polgármesterek a zászlóügy miatt

2018. március 19. 16:26

A közigazgatási bíróságon próbálja érvényteleníteni a március 15-én kihelyezett magyar zászlók miatt kirótt bírságolási jegyzőkönyveket Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Kerítői tevékenység gyanúja miatt vettek őrizetbe négy „személyt” Marosvásárhelyen - De kiket? Oláhokat, magyarokat, vagy cigányokat?

2018. március 19. 14:32

Az Országos Román Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta hétfőn az agerpres hírügynökséget, hogy március 18-án a rendőrség kriminalisztikai osztályának alakulatai két éjszakai mulatóhelyet és több, kerítői tevékenységgel gyanúsított személy magánlakását kutatták át. A gyanú szerint a négy gyanúsított a szórakozóhelyeken dolgozó táncosnőket üzletszerű kéjelgésre bírta, sokszor fizikai bántalmazás révén

"Orbán Lajos” ügyesen felmondta az oláh soviniszták betanult leckéjét

2018. március 19. 08:14

Folytatva a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által az utóbbi hónapokban alkalmazott magyarellenes retorikát, Ludovic Orban, az ellenzéki párt elnöke vasárnap ismét leszögezte, hogy nem támogatják a székely automómia-törekvéseket.

Kiraboltak egy benzinkutat Csíkszeredában

2018. március 19. 07:51

Megfenyegette a pénztárost, majd kétszázötven lejjel távozott a MOL csíkszeredai töltőállomásáról egy férfi szombaton éjfél előtt. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt

Az ünnep ára

2018. március 18. 08:13

horthy-kezdi250.jpgTragikus, de ugyanakkor groteszk és szánalmas is az a túlbuzgóság, ahogy száz év múltán is az ország javának elrablását vizionáló karhatalom kardoskodott, felszólított, bírságolt. A centenárium évében, a demokrácia 28. esztendejének március idusát emlékezetessé tevő büntetőhadjárat egy régi, valóban megesett, ma már anekdotává szelídült esetet juttatott eszembe.

Rongy, vagy nemzeti zászló?

2018. március 17. 18:36

szekely-hadosztaly.jpgMég tiszta szerencse, hogy vannak kis hazánkban olyan nagy hazaffyak, akikben 100 évvel a nagy egyesülés után még lángol a hazaszeretet, buzog az elkötelezettség megvédeni az ország integritását, bátor szív és tépett száj kimondani az árulók nevét, akik eladják a hazát.

Magyar bölcsőde és óvoda alapkövét tették le a székelyföldi Backamadarason

2018. március 17. 17:55

Magyar bölcsőde és óvoda alapkövét tették le szombaton a székelyföldi Backamadarason (Pasareni). A magyar állam közel 200 millió forintos támogatásával felépülő intézmény ötven gyermek befogadására lesz alkalmas. A Marosvásárhelytől keletre fekvő Backamadarason és a községhez tartozó falvakban közel kétezren élnek. A 2011-es népszámláláson a lakosság nyolcvan százaléka magyarnak, 11 százaléka cigánynak, 5 százaléka pedig románnak vallotta magát.

Nagybánya polgármestere felszámolná a magyar oktatást

2018. március 17. 12:05

Cătălin Cherecheș március 15-i ünnepi beszédében adta a jelenlévők tudtára, hogy legszívesebben szétverné a Németh László Elméleti Líceumot, a magyar diákokat pedig a román iskolákban szórná szét. Az RMDSZ „természetesen” a magyar intézmény vezetőjét utasította rendre.

Nem volt elég román zászló a magyar nemzeti ünnepen, ezért bírságoltak az oláhok

2018. március 17. 06:32

roman-zaszlo-250.jpgSepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely polgármestere is a törvény szerint kiszabható legnagyobb bírságot kapta. A Kovászna megyei prefektus öt-öt ezer lejre büntette Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely polgármesterét, amiért nem tűztek ki a városaikban megfelelő arányú román zászlót. A zászlótörvény szerint ugyanis egyenlő számban kell kitenni a román zászlót más zászlókkal.

Marosvásárhelyi álláshirdetés: magyarok és cigányok ne is próbálkozzanak!

2018. március 17. 05:50

Hivatalból eljárást indított az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) egy takarítócég ellen, amely nyilvános Facebook-bejegyzésében azzal a kikötéssel hirdetett meg marosvásárhelyi állásokat, hogy azokra magyar és "roma" nemzetiségűek nem jelentkezhetnek – közölte a Krónikával Asztalos Csaba.

Ma is egy birodalmi és a nemzeti eszmerendszer küzd egymással

2018. március 15. 19:17

Európában 1848-hoz hasonlóan ma is egy birodalmi és a nemzeti eszmerendszer küzd egymással, és az április 8-i választás tétje az, hogy Magyarország bevándorlóországgá, vagy a nemzetállami függetlenség megőrzőjévé válik-e - hangoztatta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Sepsiszentgyörgyön.

Megrongálták a sepsiszentgyörgyi várostáblát

2018. március 15. 13:31

Kék festékkel fújták le ismeretlen tettesek szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Sepsiszentgyörgy Illyefalva felőli kijáratánál elhelyezett kétnyelvű várostáblája magyar nyelvű feliratát – írja a Háromszék

Az árvízveszély ellenére sem hagyják el otthonaikat a köpeciek

2018. március 15. 13:05

Árvíz veszélyezteti a székelyföldi Köpec falut, melynek lakosai a hatósági felszólítás ellenére sem akarnak távozni házaikból. Tizenkét óra alatt két román miniszter is ellátogatott a megáradt Olt által veszélyeztetett településre.

Kézdivásárhely polgármesterét is megbüntette a véres szájú buta oláh

2018. március 14. 16:59

A háromszéki prefektus Kézdivásárhely polgármesterét, Bokor Tibort is 5000 lejre büntette, amiért nem tett román zászlót a magyar mellé. Sebastian Cucu miután szerda reggel hasonló büntetést szabott ki Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterre, délutánra Bokor Tibor kézdivásárhelyi elöljárót is megbírságolta.

5000 lejes büntetést róttak ki Antal Árpádra a magyar zászlók miatt

2018. március 14. 12:18

A háromszéki prefektus 5000 lejre büntette meg Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert, amiért nem helyeztek el román zászlókat a magyar nemzeti szalagokkal feldíszített lámpaoszlopokra.

Nem távolítják el a március 15-e alkalmából kihelyezett nemzeti szimbólumokat Sepsiszentgyörgyön

2018. március 14. 08:06

magyar-baka250.jpgKovászna Megye prefektusa felszólította Sepsiszentgyörgy Önkormányzatát, hogy más ország zászlóját kizárólag csak Románia zászlójával együtt helyezheti ki. Ezzel kapcsolatban tájékoztat Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, hogy az idei március 15-i rendezvény vendége és díszszónoka dr. Lázár János, Magyarország Miniszterelnökségét vezető miniszter, az ő fogadására, kizárólag hivatalos látogatásának napján, vagyis március 15-én fogják kitűzni Románia zászlója mellé Magyarország zászlóját.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat