HunHír.info

2017. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Székelyföld jövőjének szellemi alapját próbálta megfogalmazni a Székely Kongresszus

2017. április 21. 14:38

szekely_zaszlo.jpgSzékelyföld jövőjének a szellemi alapját próbálta megfogalmazni csütörtök este Marosvásárhelyen megnyitott III. Székely Kongresszus. A szombatig tartó tudományos konferencia keretében Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön 16 szekcióban mintegy száz előadó tart előadást Székelyfölddel kapcsolatos témákról.

Megtámadták a toleráns románok a kórházi anyanyelvi törvényt

2017. április 20. 21:18

Megtámadták a román ellenzéki pártok az alkotmánybíróságon azt a törvénymódosítást, amely a kisebbségek anyanyelvét ismerő személyzet alkalmazására kötelezi a kórházakat és a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményeket - közölte csütörtökön a Maszol.ro hírportál.

Fókuszban Székelyföld: Megnyitott a III. Székely Kongresszus

2017. április 20. 21:16

szekely_zaszlo.jpgSzékelyföld jövőjének a szellemi alapját próbálja megfogalmazni a csütörtök este Marosvásárhelyen megnyitott III. Székely Kongresszus. A szombatig tartó tudományos konferencia keretében Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön 16 szekcióban mintegy száz előadó tart előadást Székelyfölddel kapcsolatos témákról.

Leállt a vasúti forgalom Csíkszentsimon és Tusnádfürdő között

2017. április 20. 12:14

Leállt csütörtök reggel a vasúti forgalom a 400-as fővonalon Hargita megyében, Csíkszentsimon és Tusnádfürdő között, mert az erős szél a sínekre döntött egy fát – tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedési osztálya.

Marad a székely zászló Romániában

2017. április 20. 06:53

szekely-tunt-250.jpgElutasította a bukaresti képviselőház szerdán a zászló- és himnusztörvény módosításáról szóló törvényhozói kezdeményezést, amely elfogadása esetén ellehetetlenítette volna a székely zászló kitűzését, illetve a székely himnusz megszólaltatását, nemcsak közintézményekben, hanem az ország egész területén

RMDSZ: Figyelni kell, betartják-e a többnyelvűségi törvényt a kórházakban

2017. április 19. 10:59

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerdán közzétett álláspontjában azoknak a majdani kormányhatározatoknak a fontosságát hangsúlyozta, amelyek a kórházi anyanyelvhasználatra lehetőséget teremtő törvénymódosítások alkalmazási módszertanát rögzítik.

...a lelkész kezeit fűrésszel vágták le...

2017. április 18. 20:07

Nagyenyeden 800 magyarral végeztek, a lelkész kezeit fűrésszel vágták le, menekülő gyermekei kézenfogva fagytak halálra: az 1848/49-es erdélyi etnikai polgárháború borzalmait magyar szemszögből mutatja be egy új dokumentumfilm.

Feltámadási műsorkínálat

2017. április 18. 19:38

Az éjfél előtt fél órával véget érő marosvásárhelyi feltámadási körmenetről hazaérve bekapcsolom a tévékészüléket. Közeleg a feltámadást hirdető éjféli harangszó, amikor nagyszombat szomorúsága húsvétvasárnap örömüzenetére vált át.

Erdélyben is beüt az ítéletidő

2017. április 18. 19:08

Szokatlanul hideg és csapadékos időjárásra lehet számítani a héten Romániában, ahol a meteorológusok kedden sárga és narancssárga jelzésű hó- és viharriadót adtak ki.

Az élő hagyomány: A húsvétvasárnapi csíkszeredai ételszenteltetés

2017. április 17. 10:50

Idén is több ezren vettek részt a hagyományos katolikus szabadtéri szertartáson

Székelyföldi terrorvád: Fellebbeznek Bekéék az ítélet ellen

2017. április 13. 18:04

Nevetségesnek tartja Beke István ügyvédje, Dragoş Cristian Lică, hogy védencét néhány ártalmatlan tűzijátékért, a pirotechnikai eszközökre vonatkozó szabályok megsértése miatt ítélték el, ezért mindenképp fellebbezni fognak a legfelsőbb bíróságnál – írja a Krónika.

Romániából a legtöbb határsértő Magyarországra próbál átszökni - Az elfogott próbálkozók fele iraki muszlin arab

2017. április 10. 12:11

Szerbiából érkezik a legtöbb határsértő Romániába, azok közül pedig, akik illegálisan próbálják elhagyni az országot, a legtöbben Magyarországra próbálnak átszökni - közölte hétfőn Alexandra Popescu főfelügyelő, a román határrendészet szóvivője.

Kegyeletsértés – Szétlopják a bözödi tó fenekéről előbukkanó köveket is

2017. április 08. 20:06

Kövenként lopkodják szét és adják el a víz alól előbukkanó Bözödújfalu maradványait. A közvélemény szerint kegyeletsértés, ami a negyedszázada elárasztott településsel történik.

Fasiszta szervezetnek nyilvánították Romániában a HVIM-et

2017. április 08. 12:44

hvim-zaszlos.jpgA Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, valamint a Szent László Serege Egyesület fasiszta, xenofób és rasszista szervezetek – közölte pénteken a Bukaresti Ítélőtábla.

Több mint ezren követeltek élhetőbb életteret Gyergyószentmiklóson

2017. április 07. 16:19

Rendet, rendet, rendet – kiáltotta az a több mint ezer személy Gyergyószentmiklóson, akik a közbiztonságért szervezett tüntetésre gyűltek össze a művelődési ház előtt. A lakosság soraiban volt több kárvallott – köztük az a személy is, akitől múlt héten 30 ezer lejt loptak el –, illetve jelen voltak a rendőrség, tűzoltóság, mentőszolgálat képviselői és a Gyergyói-medence polgárőrei is.

Székelyföldi terrorvád - Az első fokú ítélet alapján a vádlottaknak nem kell további börtönbüntetést letölteniük

2017. április 07. 13:57

Beke-Istvan-Attila-250.jpgElső fokon felmentette a vádak egy része alól a bukaresti táblabíróság pénteken a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt székelyföldi aktivistáit, így sem Beke Istvánnak, a HVIM kézdivásárhelyi elnökének, sem Szőcs Zoltánnak, a HVIM erdélyi szervezete vezetőjének nem kell további börtönbüntetést letöltenie, ha az ítélet jogerőre emelkedik.

Esik a hó a Hargitán

2017. április 07. 13:23

Több Hargita megyei településen jelenleg is esik a hó, a Hargitafürdő felé vezető úton igazi tél van.

Megkéseltek egy székelyföldi polgármestert

2017. április 07. 07:59

Több késszúrással megsebesítették csütörtökön a Székelyudvarhely közelében fekvő Máréfalva polgármesterét, Kovács Imrét, aki egy törvénytelenül legeltető juhász ellen próbált fellépni - közölte a Székelyhon.ro portál.Az elöljáró többszöri lakossági bejelentés nyomán ment ki a falu határába, hogy felelősségre vonja a birtokháborító juhászt.

Fokozott a rendőri jelenlét Gyergyószentmiklóson a CIGÁNYPUTRIK felgyújtása után

2017. április 05. 19:35

Továbbra is a megszokottnál nagyobb számban lesznek jelen a rendőrök Gyergyószentmiklós közterületeken, főként a cigányok által lakott városrészekben, illetve azokon a helyeken, ahol sok ember megfordul – tájékoztatott Nagy Zoltán polgármester, aki kedden egyeztetett erről a közbiztonságért felelős szervek képviselőivel.

Aggodalmát fejezte ki a romániai katolikus püspöki kar a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium ügyében

2017. április 05. 16:49

Aggodalmát fejezte ki szerdán a romániai katolikus püspökkari konferencia a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium ügyében, amelynek működése bizonytalanná vált, és felszólította a román hatóságokat, tartsák tiszteletben a jogállamiság elveit, valamint a romániai vallási és etnikai kisebbségek jogait.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD - Kassai Lajos, Kaszás GézaA Lovasíjász DIGIPACK - DVD és CD
DVD - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
A C vitamin varázslatos ereje - Thomas E. LevyA C vitamin varázslatos ereje
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Regnum Marianum - Bolberitz Pál Balás BélaRegnum Marianum
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az időutazás 7 titka - Von BraschlerAz időutazás 7 titka
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat