HunHír.info

2017. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Magánterületen is támadja a magyar jelképeket a Maros megyei prefektus

2017. július 20. 11:19

Magánterületekre akar „behatolni” Maros megye prefektusa, aki most egyházakat, pártszervezeteket és vállalkozókat utasít a kisebbségi szimbólumok eltávolítására úgy, hogy jogerős ítéleteket hagy figyelmen kívül.

Itt a bizonyíték, hogy szándékosan tartja szegénységben a Székelyföldet megszálló hatalom

2017. július 19. 19:10

szekely-tunt-250.jpgCsak egy olyan megyéje van Romániának, amely lakosságarányosan kevesebb pénzt kap a központi költségvetésből helyi fejlesztésekre, mint Hargita és Kovászna megye, és ez az amúgy is nagyon fejlett Ilfov. A HotNews hírportál szerezte meg azt a táblázatot, amely megyékre bontva tartalmazza azokat összegeket, amelyeket a helyi fejlesztésekre szánt országos program (PNDL2) keretében nyújt a kormány a különböző régióknak.

Itt a fideszes „rejtett tartalék"

2017. július 19. 18:31

A napokban adták be az egymillliomodik állampolgársági kérelmet - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Tusnádfürdőn, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján. Semjén szerint ezzel "sarokkövéhez érkezett a magyar nemzet 2010-ben elkezdődött közjogi egyesítése". Nagy öröm ez a Fidesznek, a határon túli magyarok közül csaknem mindenki rájuk szavazott az előző választáson.

Na de mit mondott Iohannis a székely zászlóról és himnuszról?

2017. július 19. 16:15

trianon250_2.jpg"Székelyföld területi autonómiája nem lehet etnikai alapú, hiszen a régió csaknem minden településén élnek románok, romák és más nemzetiségűek is. Hozzátette: az autonóm régió területének a kijelölésénél azonban természetesen figyelembe kellene venni a történelmi hagyományokat és a kulturális sajátosságokat."

Klaus Iohannis csak egy oláh csicska, felejtendő!

2017. július 19. 09:33

trianon250.jpgAz erdélyi magyar lapokban és portálokon közölt véleménycikkek egybecsengő megállapítása, hogy nem hozott érdemi előrelépést a székelyföldi jogkövetelések tekintetében Klaus Iohannis román államfő keddi székelyföldi látogatása.

„Érezd magad olyan jól itt, mint Dél-Tirolban!”

2017. július 18. 17:01

„Érezd magad olyan jól itt, mint Dél-Tirolban!” – üzenték az etnikai alapú autonómiáról hallani sem akaró Iohannisnak a csíkszeredai tüntetők.

Mint a rongyot, úgy gyűrte össze a székely zászlót...

2017. július 18. 14:31

szekely_zaszlo.jpgSzékely zászlót adott ajándékba Klaus Johannis államfőnek Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere. Ráduly úgy fogalmazott: „ olyan színű zászlót ajándékozok önnek, mint amilyen a nyakkendője. Az államfő cserébe egy román nemzeti trikolórnak titulált rongyot adott Rádulynak.

Mi beszél ez az együgyű álnémet?

2017. július 18. 12:11

A helyi és regionális autonómia segíti, az etnikai autonómia gátolja a fejlődést - hangoztatta Klaus Iohannis államfő kedden azon a fórumon, amelyet több mint száz székelyföldi önkormányzati vezető részvételével rendeztek a csíkszeredai megyeházán.

Tüntetés Klaus Johannis államfő látogatásakor: vegyünk részt minél többen!

2017. július 17. 21:35

A résztvevőket arra kérik, lehetőségeik szerint hozzanak magukkal székely zászlót. Mint ismeretes, Klaus Johannis államelnök holnap (július 18-án) Székelyföldre látogat, reggel pedig helyi és megyei képviselőkkel találkozik a hargitai megyeháza épületében. Ez alkalomból – 9 és 11 óra között – tüntetést jelentettek be az épület elé.

Szilágyi Zsolt nyílt levele Kalus Iohannis elnöknek

2017. július 16. 12:17

erdely250.jpgSzilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke az alább közölt nyílt levélben hívja fel Klaus Iohannis elnök figyelmét arra, hogy milyen szempontokat érdemes megfontolnia a székelyföldi látogatása során.

A Királykő-hegységben rekedt tizenegy magyarországi turista

2017. július 15. 18:57

A Királykő-hegységben rekedt péntek este 11 magyarországi turista. Mentésük szombat reggelig tartott.
A magyarországi csoportot (hat férfi, négy nő és egy gyerek) túrázás közben a Királykő-hegységnek egy sziklás részén érte az este. A sötétség miatt nem mertek leereszkedni a hegyről, ezért segítséget hívtak a 112-es sürgősségi számon – számol be a News.ro.

Harmadszorra lett magyar állampolgár egy temesvári asszony

2017. július 14. 16:09

Harmadszor lett magyar állampolgár egy most 99 éves asszony, aki temesvári otthonában tette le pénteken az állampolgári esküt. Zalutchi Margit még a trianoni döntés előtt született.

Gyergyószentmiklóson találkoznak és versenyeznek az erdélyi íjászok

2017. július 13. 15:25

hun-harcos.jpgVilágrekorder íjász lesz a vendége Gyergyószentmiklósnak a hétvégén. Mónus József az első alkalommal megrendezendő Erdélyi íjásztalálkozó és versenyre érkezik, illetve bemutatót is tart. Mónus József a világ legjobbja a hagyományőrző íjászat területén.

Felakasztva találták meg Szilágysomlyó református lelkészét

2017. július 11. 21:22

Felakasztva találtak rá egy 57 éves református lelkészre saját fáskamrájában, Szilágysomlyón. A rendőrség gyanús haláleset miatt indít nyomozást.

Székelyföldre megy a román államfő

2017. július 11. 13:49

Románia két magyar többségű megyéjébe, Hargita és Kovászna megyébe látogat július 18-án Klaus Iohannis román államfő, közölte az MTI. Iohannis személyében hosszú idő óta először látogat román államfő ebbe a két megyébe, célja pedig az, hogy tájékozódjék a helyi problémákról, és felmérje a régió fejlesztési lehetőségeit.

Györgyfalva, ahol több magyar gyermek van, mint amennyi hely van az óvodában

2017. július 11. 11:37

Gyorgyfalva_latkep_templom_fhl.jpgBárcsak minden településen az lenne a baj, hogy akkora a magyar gyermekek létszámának növekedése, hogy több óvodai csoportra legyen szükség. A Kolozs megyei Györgyfalván akár három csoportot is lehetne működtetni, de egyelőre a tanfelügyelőség nem hagyott jóvá csak egyet.

Nem bírt el 30 tonnát, beszakadt egy híd Gyergyóújfaluban

2017. július 11. 11:18

Beszakadt hétfőn egy aszfaltot szállító teherautó alatt a székelyföldi Gyergyóújfalu alszegi Maros-hídja – tájékoztat a Székelyhon. A jármű a Gyergyóújfaluban még csak patak méretű Marosba zuhant, a sofőrnek nem esett bántódása.

Közpénzből ünneplik az aljas oláh árulás hagyományát

2017. július 08. 13:24

A román kormány tartalékalapjából 19.361.000 lejt különítenek el az első világháború centenáriumának megünneplésére. A döntés pénteken jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

Ismét támadott a medve Hargitában, ezúttal két ember került kórházba

2017. július 08. 13:00

Harapott sebekkel került a csíkszeredai sürgősségi kórházba két juhász, akiket medve támadt meg Csíkmadarastól mintegy 8 kilométerre

A sepsiszentgyörgyi oláh központ vezetője szerint diszkriminálják a székelyföldi románokat

2017. július 07. 19:49

Kovászna és Hargita megyében élő román közösségek vezetői az utóbbi 25 évben egy bizonyos stratégiát követtek történelmük, kultúrájuk, nemzeti identitásuk és ortodox vallásuk megőrzése érdekében, de több támogatásra van szükségük a román állam részéről - jelentette ki az Agerpres hírügynökségnek Ioan Lăcătuşu, a Kovászna és Hargita megyei Európai Tanulmányi Központ igazgatója.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Migráns-sokk - Összeesküvés elméletek sorozatMigráns-sokk
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A sör füveskönyve
A sör füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyelvédesanyánk - Czakó GáborNyelvédesanyánk
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

A HunHír barátai

Legolvasottabb hírek

HunHír-Tudósító

Képtárak

Felhívások

Közlemények


Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
© 2002-2017 Rockszerda
Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat