HunHír.info

2018. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

Szolnok, Szeged és Sárospatak is román föld?

2018. szeptember 23. 16:41

nagy-magy-karszalag.jpgNemzetközi felháborodást is kelthet az a kiállítás, melyet az úgynevezett centenárium alkalmából Nagy-Románia megszületésére emlékezve helyeztek ki Nagyvárad főterére. A képes és szöveges anyagokat tartalmazó panelek a román balkáni imperializmus 1918 körüli eseményeit és főként azok Bihar megyei szereplőit mutatják be. A valós történések torz és részrehajló prezentálásán túl a kiállítás mindamellett, hogy semmibe veszi az objektív történelemírás legalapvetőbb szabályait, belegázol az őshonos magyarságnak az adott történelmi korral kapcsolatos jogos érzékenységébe és alkalmat teremt arra is, hogy tovább rontsa az egyre inkább elszigetelődő román állam jószomszédi kapcsolatait

Medve támadt egy mezőn dolgozó férfire a Székelyföldön

2018. szeptember 22. 06:21

Újabb medvetámadás történt Csíkszentkirályon az autómosó mögötti mezőn, ahol egy medve a bocsával együtt jelent meg - írja közleményében a Hargita megyei sajtószolgálat.

A hírhedt magyarfaló Mircea Duşa lett Maros megye prefektusa

2018. szeptember 20. 15:55

A magyarellenességéről híres Mircea Duşát, a védelmi minisztérium volt államtitkárát nevezte ki csütörtökön a kormány Maros megye prefektusának.

Veszélyes járványt titkoltak el Romániában - cigányok között terjed a hepatitis A vírus

2018. szeptember 20. 09:43

virus250.jpgKözel 200 ember fertőződött meg Bihar megyében hepatitis A vírussal. A gócpont Élesd városban és egy közeli faluban jelent meg. Az első eseteket még januárban jelezték az Élesd és Ürgeteg közötti cigány telepen. A Bihoreanul.ro szerint a járványt mindeddig titokban tartották, annak ellenére, hogy a betegség nagyon fertőző, nem csupán a helyi lakosokra, hanem az átutazókra is veszélyt jelent.

Medve támadt egy férfira a székelyföldi Csíkkarcfalván

2018. szeptember 20. 07:42

Medve támadt egy férfira szerda délután a székelyföldi Csíkkarcfalván – közölte az Agerpres hírügynökség, a Hargita megyei önkormányzat közleményére hivatkozva. A sebesült egy a Borboly Csaba megyei tanácselnök közösségi oldalán közzétett filmen a kórházi ágyban fekve mesélte el a történteket.

Amatőr „festőművészek” Kézdivásárhelyen - Szúrja a szemüket a magyar felirat

2018. szeptember 19. 14:25

Szinte nem telik el egy év, hogy ne legyen nacionalista indíttatású rongálás Kézdivásárhelyen. Most az oroszfalvi kijáratnál levő tábla esett áldozatul ennek, ismeretlen tettes a város magyar feliratát festette le. Igaz, hogy részben, valaki megzavarhatta az amatőr festőművészt, így csak a Kézdi feliratot mázolták le piros és fekete festékkel.

Erdély „román lett” 1600-ban

2018. szeptember 19. 13:29

erdely250.jpgA nacionalista román felfogás szerint Mihály vajda egyesítette először a három román vajdaságot, Erdélyt, Moldovát és Havaselvét. Mesebeszéd, elmondjuk, hogyan történt. A vajda „uralma” távolról sem volt az akkor még gondolatban sem létező Románia első egyesítése, hanem csak egy felelőtlen, kalandor politikus ámokfutása, rövid sikere.

Az egyik erdélyi magyar párt is a keresztényi családmodell mellett voksol

2018. szeptember 16. 16:22

A házasság és a család alkotmányos megerősítésére buzdított vasárnapi állásfoglalásában a Magyar Polgári Párt (MPP) azon a népszavazáson, amelyet polgári kezdeményezésre október 7-én tartanak Romániában.

A magyar honvédek sepsiszentgyörgyi bevonulására emlékeztek Háromszéken

2018. szeptember 16. 06:53

horthy-kezdi250.jpgTucatnyi kerékpáros és futó vonult végig csütörtök délután a Magyar Királyi Honvédség 1940. szeptember 13-ai sepsiszentgyörgyi bevonulásának egyik helyszínétől a Bod Péter Megyei Könyvtárig, a 78 évvel ezelőtti eseményre emlékezve. A könyvtár előtt hagyományőrző huszárok álltak díszőrséget. - írja a Székelyhon

Szakadékba zuhant és meghalt egy turista a Királykő-hegyégben

2018. szeptember 15. 14:37

A Román Csendőrség Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint a nő másik négy személlyel együtt túrázott a Királykő-hegységben, amikor a Középöv - Elzárt tisztás (Brâul de Mijloc - Poiana Închisă) térségében szakadékba zuhant.

Csíkszereda - Levették a Városháza feliratot

2018. szeptember 15. 07:01

A csíkszeredai városháza homlokzatáról pénteken eltávolították a Városháza feliratot. A jogerős bírósági ítéletet most hajtották végre. A Városháza felirat mellett egyúttal a román Primarie feliratot is eltávolították egy létrás autó segítségével.

Szombaton Burrogtató

2018. szeptember 14. 09:02

Szeptember 15-én, szombaton rendezik meg a Haszmann Pál Múzeumban a Csernátoni Burrogtatót, a hatodik éve útjára indított gépésztalálkozót. A múzeum munkatársai, magyarországi és hazai gépészszakemberek közreműködésével, egész napos programot kínálnak, az egész család számára elfoglaltságot biztosítva.

Aradot megtisztítottuk az oláhtól

2018. szeptember 13. 10:59

74 esztendeje, 1944. szeptember 13-án a magyar IV. hadtest Heszlényi József altábornagy parancsnoksága alatt Kevermes-Battonya-Mezőhegyes térségéből támadást indított a románok ellen, és visszafoglalta Aradot.

1940. szeptember 12.

2018. szeptember 12. 15:16

A Magyar Királyi Honvédség bevonul Kézdivásárhelyre.

"Tiltakozom a magyarországi kollaboráns balliberális ellenzék és a nemzetközi Soros-lobbi áldemokratikus ellenséges hadjárata ellen"

2018. szeptember 12. 13:15

Tegnap koradélután került sor az Európai Parlament plenáris ülésén a 2013. évi Tavares-jelentés rossz emlékét idéző, hasonlóképpen elhíresült Sargentini-jelentés vitájára, melyen immár hagyományos módon, a nyíltság jegyében maga Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. Amint az köztudott, az Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottság (LIBE) az EP megbízásából különjelentést készített és terjesztett a parlament elé a magyarországi jogállamiság állítólagos rendszerszintű megsértéséről.

Szobrot emeltek a székely fejedelemnek Siménfalván

2018. szeptember 12. 10:11

Jeles események fémjelzik az idei siménfalvi falutalálkozót: a Magyar Unitárius Egyház (MUE) jubileumi évének helyi megünneplése, illetve az egyetlen székely és unitárius fejedelem, Siménfalvi Székely Mózes két és fél méteres szobrának leleplezése az alakuló emlékparkban. - írja a Székelyhon

Botrány: magyarellenes ítéletet hozott a nagyváradi ügyészség

2018. szeptember 11. 15:35

Alaptalannak minősítette a nagyváradi ügyészség a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) büntetőjogi feljelentését, amelyben azt kifogásolta, hogy ismeretlen elkövetők május végén magyarellenes falragaszt helyeztek ki a törvényszék épületére.

"Isten áldása kísérje nemzetünket egy boldog, dicső jövő felé” - Horthy

2018. szeptember 11. 14:59

78 évvel ezelőtt, ezen a napon; 1940. szeptember 11-én szabadult fel - sajnos csak időlegesen - Erdély fővárosa, Kolozsvár a román megszállás alól.

A miniszter magyarok elleni bosszúból rendelte el a román nyelv oktatásáról hozott határozatot

2018. szeptember 11. 07:24

roman-magygyulolok.jpgKovács Irén Erzsébet, kisebbségi oktatásért felelős államtitkár szerint Valentin Popa tanügyminiszter bosszúból, a kisebbségi oktatásért felelős államtitkárság tudtával, de beleegyezése nélkül, sőt határozott ellenkezése ellenére fogadta el a román nyelv oktatásáról hozott vitatott rendeletét. - írja a maszol.ro

Magyarokat gyilkoló oláh férgektől elnevezett iskolában építette az „erős nemzetet” Iohannis

2018. szeptember 10. 12:44

Az oktatás képezi egy erős nemzet alapját – jelentette ki hétfőn Klaus Iohannis államfő a gyulafehérvári Horea, Cloşca és Crişan líceumban tartott tanévnyitó beszédében. Az elnök hozzátette: az utóbbi időben a reformok egy lépést előre, kettőt hátra jelszóval történtek. Hogy az elnök mit érthetett az „utóbbi idő alatt, az kérdéses, de minden bizonnyal az elmúlt száz esztendőre gondolhatott.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat