HunHír.info

2019. Fergeteg hava 17. nap, Edömér napja.

Magyar helyett angol nyelvű kar lesz a marosvásárhelyi egyetemen - ennyit tud a bocskoros oláh

2019. január 16. 19:26

Angol nyelvű kar létrehozásáról döntött a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) szenátusa – erősítette meg a hírt szerdán az MTI-nek Szabó Béla professzor, a magyar tagozat vezetője. A professzor hozzátette: román kollégáiktól értesültek a szenátusi döntésről, mert a magyar tagozat képviselői tiltakozásképpen október óta nem vesznek részt az egyetem vezető testületeiben.

A közvéleményt is formálják az internetes kommentek

2019. január 16. 13:25

facebook250.jpgJó ideje elárasztották a híroldalakat és a közösségi médiában megosztott tartalmakat a negatív, gyűlöletet keltő hozzászólások. Ezek befolyásolják a személyek hozzáállását az adott témához, így kihatással vannak a közbeszédre, közvéleményre is. Sok esetben csak egy hangos és agresszív kisebbség nézeteit tükrözi, ha körülnézünk egy adott cikk vagy poszt „kommentszekciója” alat - írja a Székelyhon

Folytatódik a magyarellenesség - köszönhető egy csipetnyi bocskoros oláh bunkónak

2019. január 16. 09:04

roman-magygyulolok.jpg...A székely őslakosság rágalmazásából, ellene való uszításból, életkörülményei és léte ellehetetlenítéséből álló szolgálataikért jól megfizették őket a múltban, és érdemeket szerezhetnek vele a jelenben is. Nekik megéri tehát, hogy még közmegvetés árán is folytassák aknamunkájukat...

Domonkos László: A parancs

2019. január 15. 14:07

szekely-hadosztaly.jpg...Szólnak a kürtök, a harangok zengenek. Ami ekkortól – deklaráltan – elkezdődik: a legújabb kori magyar történelem egyik legdicsőbb és legismeretlenebb, szégyenteljesen elhallgatott, elhazudott honvédő háborúja, 1918–1919 tragikus idejének jószerével egyetlen felemelő fegyverténye...

A magyarellenesség dimenziói

2019. január 14. 18:10

roman-magygyulolok.jpgOlyannyira erőteljesen jelen van mindennapjainkban a magyarellenesség, hogy lassan szakértőkké válunk kutatásában, osztályozhatjuk megnyilvánulási formáit, veszélyességi fok szerint rangsorolhatjuk típusait. Mindebből jól látszik: a magyarellenesség a román államigazgatás legmélyebb szöveteiben él, és a legkülönfélébb módokon hatja át mindennapjainkat.

Idén is leszavaztatja az oláh parlamentben Székelyföld autonómiatervezetét az MPP

2019. január 14. 12:10

Székelyföld területi autonómiája törvénytervezetének az idei újbóli parlamenti beterjesztéséről döntött a hét végén tartott székelyudvarhelyi ülésén a Magyar Polgári Párt (MPP) országos választmánya – közölte hétfőn a párt.

Tisztelgés és főhajtás Háromszéken

2019. január 14. 12:06

A Don-kanyarban 1943. január 12-én elindított szovjet előretörés során elesett, megfagyott, illetve fogságba esett és ott elpusztult több tízezer magyar katonára emlékeztek Háromszék két városában és a Katrosában a tragédia 76. évfordulóján.

A mostani pápa nem mérhető össze a szentéletű Szent II. János Pál pápával

2019. január 13. 20:21

ferenc-papa.jpgFerenc pápa, inkább egy, a kereszténység érdekeit nem prioritásként kezelő - mi több, azokat romboló - liberális politikus, aki "mellesleg" a falakkal körülépített biztonságos Vatikánban él. Évtizedek óta százezrek zarándokolnak a csíksomlyói pünkösdi búcsúra. Idén júniusban azonban kétszer is benépesül a csíksomlyói hegynyereg, ugyanis Ferenc pápa ezen a szimbolikus helyszínen tart majd szabadtéri misét.

Őstörténeti adalékok

2019. január 12. 15:39

hun-harcos.jpgDr. Mandics György matematikus, író, költő, kutató a Szegeden működő Somogyi Károly Könyvtár zárt gyűjteményében történelmi szempontból fontos dokumentumokra bukkant. Tartalmukra már az elmúlt esztendőben felhívta a figyelmet a Kőrösi Csoma Sándor Napok alkalmából rendezett tudományos értekezleten, azonban mindhiába. Szakmai körökben visszhang nélkül maradt.

A csíksomlyói ferencesek megerősítették, hogy június 7. és 10. között lesz a csíksomlyói búcsú

2019. január 12. 10:21

csiksomlyo-.jpgA csíksomlyói ferencesek megerősítették, hogy az idei pünkösdi búcsút június 7. és 10. között tartják. Mivel Ferenc pápa romániai látogatása keretében június 1-jén látogat Csíksomlyóra, így a hagyományos búcsún nem lesz jelen. A ferencesek azt követően adtak ki közleményt, hogy pénteken a román elnöki hivatal és a Vatikán bejelentette: május 31. és június 2. között Romániába látogat Ferenc pápa.

Nem lesz jelen a pápa a csíksomlyói búcsún - miért, van akinek hiányzik?

2019. január 11. 20:12

ferenc-papa.jpgA csíksomlyói ferencesek megerősítették, hogy az idei pünkösdi búcsút június 7. és 10. között tartják. Mivel Ferenc pápa romániai látogatása keretében június 1-jén látogat Csíksomlyóra, így a hagyományos búcsún nem lesz jelen. Emlékeztettek, hogy a Gyulafehérvári Főegyházmegyében a hivatások éve van, a pünkösdi búcsú is ennek jegyében zajlik, mottója: „Íme, az Úr szolgálóleánya”.

Már megint röfögnek egyes székelyföldi oláhok:Kifogásolják a magyar kormánypénzeket

2019. január 11. 06:57

A románok civil fóruma bíróságon akadályozná meg, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába kerüljön a városi sportbázis, de kifogásolják a magyar kormány támogatását is.

Nem Bekéék, hanem a bíróság „robbantott”

2019. január 10. 18:26

Beke-Istvan-Attila-250.jpgHárom éve tart Beke István és Szőcs Zoltán jogi meghurcoltatása az elhíresült „székely terroristaperben”, hat hónapja ismét börtönben vannak, ezúttal öt évre elítélve. A csíkszeredai fegyházban raboskodó Beke István feleségével, Beke Csillával beszélgetett az Erdélyi Napló a család meghurcoltatásáról.

Az 1764. január 7-én elindított leszámolási folyamat még nem ért véget...

2019. január 09. 12:28

madefalva.jpg...Így a Habsburg szolgálatba szegődött népvezérek által ellenünk felbújtatott és megvadított mócok több rendben is (1784, 1848, 1849) megtizedelték a környékbeli magyarságot. De ez ösztönözte a magukat Maniu-gárdának nevező martalócokat is az 1945-ös székelyföldi gyilkosságok elkövetésére. Továbbá az 1990-ben Marosvásárhelyen bekövetkezett magyarellenes erőszakcselekmények szálai is erre vezethetők vissza...

Mínusz 26 fokot mértek Bodzafordulón

2019. január 09. 09:24

Mínusz 26,1 Celsius-fokot mértek szerdára virradóan Bodzafordulón. Ezzel országos szinten is a leghidegebb településnek bizonyult a Kovászna megyei város. Kovászna megye többi településén is hideg volt az éjszaka, Kézdivásárhelyen -22,9, Sepsiszentgyörgyön -16,3, Baróton pedig -15 fokig csökkentek az éjszakai minimumok.

Több száz útmenti fát kivágnak a Kalonda-tetőn, mert a hó súlyától az úttestre dőlhetnek

2019. január 08. 14:33

Több száz fát kivágnak a Székelyudvarhelyt Parajddal összekötő 13A jelzésű országút mentén (DN 13A), mert a rájuk rakódott jég és hó súlya alatt bármikor kitörhetnek, emberéleteket veszélyeztetve.

Nem hagyják el a csíkszeredai városházát az oláh katonák

2019. január 08. 13:41

A városháza északi szárnyát foglalja el jelenleg a Hargita Megyei Katonai Központ, amely a sorozás mellett a tartalékos katonák nyilvántartását is végzi, és ugyanott van a székhelye a háborús veteránok szövetségének. Jelentős irodafelületek, illetve belső udvar is tartozik az épületszárnyhoz, amelynek a Petőfi Sándor utca felőli oldalán, a kocsibejáró közelében felirat is figyelmeztet arra, hogy érdemes vigyázni, mert szotyog a vakolat.

Több mint egy hét sem volt elég, hogy beazonosítsák a magyarzászló-égetéssel próbálkozó oláh lotyót

2019. január 08. 13:07

Nagyváradon továbbra sem járt sikerrel a román rendőrség: hétfő délutánig nem sikerült azonosítaniuk azt a fiatal nőt, aki már több mint egy hete, december 30-ára virradó éjszaka megpróbálta felgyújtani a Bihar megyei RMDSZ-iroda bejárata fölé kihelyezett magyar zászlót.

Emléktáblát avattak Degré Alajos tiszteletére Lippán

2019. január 08. 11:42

Születésének 200. évfordulóján, január 6-án emléktáblát avattak Degré Alajosnak, az Arad megyei Lippán. Ez az első magyar emlékjel az alföld és a dombvidék találkozásánál, a Maros-völgyében fekvő, egykor jelentős vásár- és vámszedő helynek számító településen.

Iohannis nem kíván foglalkozni a Beke–Szőcs-üggyel

2019. január 07. 20:23

Beke-Istvan-Attila-250.jpgSemmitmondó válasz érkezett az államelnöki hivataltól a Kulcsár Terza József háromszéki képviselő és Fejér László Ödön szenátor által kezdeményezett, de Biró Zsolt, Csoma Botond és Benkő Erika képviselők által is aláírt hivatalos beadványra, melyben a magyar politikusok arra kérték Klaus Iohannist, tegyen lépéseket a „székely terrorperben” elítélt kézdivásárhelyi fiatalok ügyének rendezése érdekében.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat