HunHír.info

2018. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Vicces lenne, ha a kolozsvári magyarok hallgatnának Ecksteinre

2018. január 19. 13:41

Autóbuszos utat szervez Bukarestbe Eckstein-Kovács Péter jogász-politikus azoknak a kolozsváriaknak, akik részt akarnak venni az igazságügyi törvények módosítása elleni január 20-i tüntetésen.

Kulcsár nekiment az RMDSZ-nek és Biró Zsoltnak

2018. január 19. 13:33

Viszonylag sokan voltak kíváncsiak Kulcsár-Terza József, RMDSZ színekben megválasztott parlamenti képviselő, a Magyar Polgári Párt háromszéki elnökének mondandójára szerda délután a sepsiszentgyörgyi Míves Házban. A honatya által meghirdetett lakossági fórumon a képviselő mandátuma főbb mozzanatairól beszélt. A román politikum bírálatán túl az RMDSZ viszonyulása kapcsán sem fukarkodott a kritikával, sőt kifogásolta saját pártja országos elnökének hozzáállását az autonómiastatútum benyújtásához.

Magyarországi befektető vette meg a szatmárnémeti Pannónia szállót

2018. január 19. 12:30

Egy magyarországi befektető vette meg a Szatmárnémetiben lévő Dacia, vagy korábbi nevén Pannónia szállót – írja a Transindex. A partiumi város ikonikus szecessziós épülete évek óta üresen áll, mióta a korábbi tulajdonos börtönbe került.

Diszkriminálják a magyar diákokat az angol tantárgyversenyen

2018. január 19. 11:46

Jelentős hátránnyal indulnak a megyei és az országos angol tantárgyversenyen a magyar anyanyelvű diákok a megmérettetés nemrég módosított szabályzata miatt – hívta fel a Krónika figyelmét a visszás helyzetre Szőcs Torma Katalin sepsiszentgyörgyi angoltanár.

Harmincezer székely zászlót akar kiosztani a csíkszéki háztartásoknak az RMDSZ

2018. január 18. 17:09

szekely-zaszlo-tokes-250.jpgA Tudose-féle, akasztásra utaló nyilatkozatra reagálva az RMDSZ csíki területi szervezete bejelentette: székely zászlót ajándékoz valamennyi csíkszéki háztartásnak. Az erről szóló szerdai közleménye kapcsán Borboly Csaba, a csíki RMDSZ-szervezet elnöke csütörtökön elmondta: megközelítőleg 30 ezer háztartással számolnak, és nemcsak a házak, hanem a városi tömbházak lakóinak is felajánlják a székely zászlót.

Székelyföldön először: „kelengyecsomagban” részesülhetnek a székelyudvarhelyi újszülöttek

2018. január 18. 15:57

Az udvarhelyi újszülötteket és családjaikat segítené a székelyudvarhelyi városvezetés: Lőrincz Edit önkormányzati képviselő javaslata alapján egyszeri támogatásban részesítenék a fiatal családokat. A juttatás értéke a gyerekek számának függvényében nőne. A javaslatot felkarolná az önkormányzati képviselő-testület EMNP–MPP-frakciója is, a kivitelezés törvényes módozatain azonban még dolgoznak a hivatal illetékesei.

Elhunyt Páll Ágoston fazekasmester

2018. január 18. 11:48

Korond egyik jelképe volt. Évtizedeken át azon munkálkodott, hogy az ősöktől rátestált hagyatékot továbbadja. Autentikus és továbbgondolt edényeivel, kisplasztikáival az elmúlt évtizedekben számos kiállításon és vásáron megfordult. Munkásságát a Kárpát-medencében, s azon is túl sokfelé becsülték. Számos elismeréssel jutalmazták, többek között UNESCO- és Magyar Örökség-díjban részesült.

Jön a hajnal, jön a napfelkelte, mert ez az élet rendje

2018. január 18. 09:54

szekely_zaszlo.jpgKegyetlen ez a januári esős, ködös idő, de kegyetlen a helyzet is – mondta Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke tegnap az általa vezetett szervezet rendezésében tartott sepsiszentgyörgyi tiltakozó megmozduláson, amelyen Mihai Tudose leköszönt miniszterelnök múlt heti, székely népet és székely zászlót gyalázó kijelentései miatt tiltakoztak az egybegyűltek.

Románia ismét hátba szúrta Magyarországot?

2018. január 16. 07:07

roman-zaszlo-250.jpgA székelyeket akasztással fenyegető román miniszterelnök után, most Románia oktatási minisztere is félreérthetetlenül egy magyarokat sújtó kijelentést tett. Liviu Pop román oktatásügyi miniszter szerint nem biztos, hogy tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola Marosvásárhelyen.

Erdély legnagyobb székely zászlói máig lobognak, és lobogni is fognak, bármivel fenyeget az oláh hatalom

2018. január 15. 14:49

Kisbaconiak varrták meg és Zeteváralján lobog 2014 áprilisa óta Erdély legnagyobb székelyzászlója, ami 15 méter hosszú és hét méter széles. Ez a zászló az elmúlt évek során rendületlenül lobogott árbócán, melyre felvonták, és hirdette a székelység megtörhetetlenségét, bármivel próbálkozott is a hatalom – mondták a PestiSrácoknak a rekorder lobogó készítői.

Nem lehet a víz az úr - újjáépítik a bözödújfalusi katolikus templomot

2018. január 15. 10:57

bozodujfalu-2.jpgValamennyi RMDSZ-es vezetésű Maros megyei önkormányzat támogatást nyújt a vízzel elárasztott, majd 2014-ben összeomlott bözödújfalusi katolikus templom újjáépítéséhez - írta hétfői számában a Krónika című erdélyi magyar napilap.

A pálos szerzetes lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsús szentmise szónoka

2018. január 15. 08:06

pilisszentkereszt-csodako250.jpgMarian Adam Waligóra pálos szerzetes, a lengyelországi częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsús szentmise szónoka, május 19-én – adták hírül a csíksomlyói Ferenc rendi szerzetesek.

A székelyek szerint Tudose oláh vezér népirtásról beszélt...

2018. január 15. 06:29

gulag-halottak-250.jpgSzékelyeket felakasztással fenyegető kijelentése miatt le kell mondania Mihai Tudose román kormányfőnek, ehhez kér társadalmi támogatást aláírásgyűjtés formájában a Székely Nemzeti Tanács (SZNT). Vasárnap kelt nyilatkozatában azt írta, Románia az Európai Unió tagja, miniszterelnöke Romániát képviseli. „Kijelentése nemcsak gyűlöletbeszéd, de népirtásra való uszítás: már nem csak a magyar–román viszony ügye, és a megoldásához nem elég a bocsánatkérés. ”

Vegyünk kézbe a jövőnket

2018. január 14. 17:06

szekely_zaszlo.jpgPár nap eltelt azóta, hogy a brailai „hogyishívják”, aktuálisan miniszterelnök „urunk és parancsolónk” halálosan megfenyegette az autonómista székelyeket, és semmi. Nem hördült fel a román közvélemény, hogy 2018-ban mégsem lehet akasztással fenyegetni állampolgárok egy csoportját. Nem jöttek a hozzászólások ezrei, hogy „Nici chiar asa, ma!”

Közel 2,5 milliárd forint támogatást nyújt a magyar állam Székelyudvarhelynek

2018. január 14. 15:09

Közel 2,5 milliárd forint támogatást nyújt a magyar állam székelyudvarhelyi projektekre - jelentette be vasárnap a székelyudvarhelyi városházán tartott sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Nagy-Magyarország része, az erdélyi Torda 450 éve példát mutatott a világnak

2018. január 13. 12:50

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László az erdélyi Tordán beszélt erről szombaton azon a hálaadó ünnepségen, amelyet a vallásszabadság első kinyilvánításának a 450. évfordulója alkalmából tartottak. Bejelentette, hogy eleget tesz az erdélyi felkérésnek, és kezdeményezi a magyar Országgyűlésben az erdélyi országgyűlés vallásbékét kimondó tordai határozata emlékének megörökítését.

A HVIM is tudatta, hogy mit gondol a román miniszterelnökről és annak szándékáról

2018. január 12. 11:24

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom részéről Tóth Bálint erdélyi szóvivő reagált Mihai Tudose elképesztő kijelentéseire. Képes Bukarest egy újabb népirtás levezénylésére? Alább a HVIM közleménye olvasható.

"Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani az autonómiatörekvéseknek” - Majd jól meglepődik a román

2018. január 11. 13:04

Mihai Tudose román miniszterelnök szerint nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közös állásfoglalást írt alá az erdélyi magyar autonómiaelképzelések összehangolásáról.

A tiltott önrendelkezés

2018. január 10. 14:59

szekely_zaszlo.jpgTömegesen horkannak fel a romániai politikusok az EMNP, az RMDSZ és az MPP vezetői által aláírt autonómianyilatkozat kapcsán. Bár a dokumentum kissé vérszegény – jól tükrözi, hogy az autonómia fogalma nem pontosan meghatározott, így a magyar közösség tagjai is azt értenek alatta, ami éppen szívüknek kedves –, egy ilyen helyzetet nem hagynak kihasználatlanul a nacionalizmussal szívesen kacérkodó honatyák és elemzők.

A Székely Nemzeti Tanács üdvözi a három-párti autonómianyilatkozatot

2018. január 10. 12:13

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) keddi közleményében üdvözölte az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) közös állásfoglalását az autonómia-elképzelések összehangolására vonatkozóan, és úgy értékelte, hogy a pártok elfogadták az autonómiatervezetének alapját képező kritériumoka

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat