HunHír.info

2017. Ígéret hava 27. nap, Ede napja.

"Apám megölne, ha a román válogatottban játszanék a magyar helyett"

2017. május 26. 09:45

Bőle Lukácsot arról faggatták, hajlandó lenne-e a román válogatottban pályára lépni. Elég határozottan fogalmazott.

Szász Jenőnek 1,2 milliárd, az Erdélyi Magyar Ifjaknak nulla forint

2017. május 26. 09:26

emi-tabor.jpgKedden tárgyalta az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága Szávay István jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott módosító javaslatait. Az ülésről nem osztok meg hosszabb beszámolót, mindennél többet mond az, hogy a bizottság fideszes többsége egyetlen javaslatomat sem támogatta. - írja facebook oldalán a Jobbik képviselője.

Cserélj profilképet Trianon gyászos napjára

2017. május 25. 18:23

A Fesztnyiva Webbót június 4-e közeledtével egy újabb funkciót tett elérhetővé felületén.

A román-magyar határon átszökni próbáló betolakodókat fogott el a román határrendészet

2017. május 25. 12:10

Megszaporodtak a Magyarországra átszökni próbáló kontinensfoglalók elfogásáról szóló hírek a román határrendészet honlapján: a héten már a harmadik ilyen csoport feltartóztatásáról számolt be a romániai hatóság

Kitiltanák a fürdőzőket a székelyföldi Szent Anna-tóból

2017. május 24. 15:52

A vulkanikus tó tulajdonképpen a vulkánkráterbe lehulló esővizet tárolja, sem forrása, sem lefolyása nincsen, ezért vize csekély mértékben képes az öntisztulásra.

Zilahon is kikerülhetnek a többnyelvű várostáblák

2017. május 23. 13:06

Még a nyáron kihelyezhetik az erdélyi, Szilágy megyei Zilah bejárataihoz a város nevét három nyelven – románul, magyarul és németül – megjelenítő táblákat – írja a Főtér.ro. A Zalău, Zilah, Zillenmarkt feliratú városnévtáblák felszereléséről szóló határozattervezetet a városi önkormányzat csütörtöki ülésén bocsátják szavazásra

Hivatalosan is meghívták Csíksomlyóra a pápát - ÚJABB CSALÓDÁS?

2017. május 22. 18:34

ferenc-papa.jpgElküldte a hivatalos meghívót Ferenc pápának a csíksomlyói látogatás tárgyában Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek. Az esetleges pápai vizittől az ortodox–katolikus kapcsolatok javulását, a restitúciós ügyek megoldásának előmozdítását remélik. A meghívók remélik, jövő év elejére kiderül, ellátogat-e Csíksomlyóra Ferenc pápa.

„Az autonómia az elszakadás legjobb ellenszere”

2017. május 22. 13:19

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az RMDSZ volt tiszteletbeli elnöke nyilatkozatot juttatott el a sajtóhoz a FUEN 62. kongresszusa kapcsán, amely tegnap ért véget Kolozsvárott. Alább olvasható.

Gyújtogatás és verekedés volt Homoródalmáson

2017. május 22. 13:12

Újabb, a máréfalvihoz hasonló összetűzés történt egy pásztor és a helybeliek között a hét végén Homoródalmáson. A gyújtogatással végződő nézeteltérés szereplői egy közeli esztenán dolgozó pásztor, valamint két homoródalmási fiatal férfi voltak.

FUEN-kongresszus - A kelet-európai jogtiprásokra összpontosított a közgyűlés

2017. május 20. 19:31

A kelet-európai kisebbségekkel szembeni jogtiprásokra összpontosított az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) szombaton zárult kolozsvári kongresszusának közgyűlése. A közgyűlés - amely a FUEN döntéshozó szerve - számos olyan határozatot fogadott el, amely egy-egy országra vagy egy-egy kisebbségre vonatkozik. Ezek egyike a romániai és szlovákiai magyarok anyanyelvhasználatával foglalkozik.

"Ki tudja merre visz a végzet”

2017. május 20. 08:16

Kilencvenöt éve, 1922. május 22-én Budapesten, az Aquincumban adták elő először a ma Székely himnusz néven ismert művet. A dal 1921-ben született, a megzenésített verzióját azonban csak egy évvel később adták elő nyilvánosan először. Szövegének megírása és dallamának megkomponálása Csanády Györgyhöz, illetve Mihalik Kálmánhoz fűződik.

Revizionista játszóteret fedezett fel Dan Tanasă

2017. május 19. 15:38

A magyarok iránti gyűlöletéről elhíresült blogger - aki egyes források szerint a román titkosszolgálatok provokátora - ezúttal egy nagyszalontai játszótéren vélte felfedezni a magyar revizionizmus jeleit. Egyes nagyszalontai román „hazafiak” az élő fába is belekötve (ebben az esetben szó szerint) sérelmezik, hogy a játszótéren levő fehér kérgű nyírfák mellé pirosra és zöldre festett támoszlopokat helyeztek ki, melyek így - legalább is a mindenütt magyar veszélyt szimatoló hazafiak agyában - a magyar lobogó színeit adják ki.

Már Erdélyben űzi a vadat Donald Trump idősebbik fia

2017. május 19. 15:34

A Fehér megyei Küküllővárra érkezhetett csütörtökön vadászatra az Amerikai Egyesült Államok elnökének nagyobbik fia, Donald Trump Jr. – nyilatkozták a Mediafax hírügynökségnek helyi közigazgatási források. A Maros megye határán fekvő településen egy magánterületen zajlott a vadászat, a hírügynökség információi szerint pedig az ifjabbik Donald Trump a küküllővári Bethlen–Haller-kastélyt is meglátogatta.

A magyarok védelmét kérte Semjén Kolozsvárott

2017. május 18. 13:54

A kisebbségvédelem uniós szabályozásának szükségességét hangsúlyozták az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) kolozsvári kongresszusán a magyar kormány képviselői.

Tizenhét marosvásárhelyi iskolában diszkriminálták a magyar gyerekeket a szőröstalpúak - segítették a RMDSZ-es kollaboránsok

2017. május 17. 16:21

A marosvásárhelyi Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) beadványai nyomán 17 vegyes (román és magyar) tannyelvű marosvásárhelyi tanintézetben állapította meg a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács a nyelvi diszkrimináció tényét - tájékoztatott az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében a Cemo.

Értékes kincsekre bukkantak Székelyudvarhelyen

2017. május 17. 10:27

Kerámiákat, kulcsokat, középkori kanalat és egy vélhetően római korból származó ezüstgyűrűt is találtak azok a régészek, akik a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor utcában folyó munkálatokat felügyelik – adta hírül a székelyhon.ro. A leleteket a Haáz Rezső Múzeumba szállítják, ahol megtisztítják, és majd ki is fogják állítani

Mától Cluj-Napoca Kolozsvár!

2017. május 16. 16:35

A kolozsvári polgármesteri hivatal kedden kihelyeztette a város nyugati bejáratához az első román-magyar-német nyelvű helységnévtáblát.

Szent László-freskót restauráltak Sepsikilyénben

2017. május 16. 09:11

Nemrégiben fejeződött be a sepsikilyéni unitárius templom északi falán található Szent László-freskó restaurálása a Teleki László Alapítvány koordinálásában, a külhoni magyar műemlékek felújítását segítő Rómer Flóris Terv keretében.

Izsák Balázs: Romániának el kell ismernie Székelyföldet!

2017. május 15. 16:17

Székelyföld számára a legnagyobb kihívás, hogy az asszimilációs politika újfajta nyomását képes-e megállítani – írja közleményében az SZNT elnöke.

Székely furfanggal üzentek a magyargyűlölő Dan Tanasának a csíkkozmásiak

2017. május 15. 15:41

csikkozmas-250.jpgMásfél esztendőnyi szünet után újra a „Községháza” felirat fogadja a csíkkozmási polgármesteri hivatal előtt elhaladókat. Ezúttal azonban nem az épület homlokzatára helyezték vissza a 2015 novemberében eltávolított betűket, hanem egy újonnan kialakított virágágyásban növényekből formálták meg a szöveget.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Istenek DNS-e - Zecharia SitchinAz Istenek DNS-e
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szent László - Kard és glória - Benkő LászlóSzent László - Kard és glória
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat