HunHír.info

2017. Földanya hava 21. nap, Földanya ünnepe napja.

A 40 éves erdélyi táncházmozgalmat ünneplik Székelyudvarhelyen

2017. szeptember 21. 10:39

Szekely tancosok.jpgAz idén negyvenéves erdélyi táncházmozgalom évfordulója alkalmából péntektől vasárnapig Erdélyi Táncháztalálkozót tartanak Székelyudvarhelyen. A Hagyományok Háza erdélyi hálózata által szervezett eseményre több mint száz zenészt, adatközlőt és több mint ezer táncost várnak a székelyföldi városba.

A Kovászna megyei tanács határozatban ítéli el az ukrán nyelvtörvényt

2017. szeptember 20. 13:57

Ellenszavazat nélkül fogadta el Kovászna Megye Tanácsa rendkívüli ülésén az ukrajnai új oktatási törvénnyel kapcsolatos állásfoglalását.

Ne lepődjön meg, ha oláh katonákba botlik Háromszéken

2017. szeptember 20. 13:24

A 01297-es számú brăilai katonai egység tavaszi terepgyakorlata után most ismét érinti Kovászna megye több települését, így Sepsiszentgyörgyöt is – tájékoztat közérdekű közleményében a szentgyörgyi önkormányzat

Kós Károly megdöbbentő írása Erdély sorsáról 1911-ben

2017. szeptember 19. 18:56

Aki ezt a levelet végigolvassa, annak be kell látni, hogy mondhatunk bármit keleti szomszédainkra, de az ostoba magyar politika, a nemzetietlen gondolkodásmód, döntő módon hozzájárult a Trianonban bekövetkezett nemzeti tragédiánkhoz. Az ostoba magyar politikusoknak már 1911-ben látniuk kellett volna, hogy “ég a ház”, azonnali cselekvésre van szükség, mert országunk darabokra hullik!

Több magyar műemlék-templom is megsérült a vasárnapi romániai viharban

2017. szeptember 19. 17:30

A magyar kormány azonnali támogatást nyújt 5 magyar műemlék-templom felújításához, amelyek a vasárnapi, 8 áldozatot követelő romániai viharban szenvedtek károkat. A közlés szerint az érintettek a határon túli magyar épített kulturális örökség megóvását szolgáló Rómer Flóris Terv vis maior keretéből juthatnak támogatáshoz.

Közadakozásból építenék újra Bözödújfalu vízzel elárasztott és összeomlott templomát

2017. szeptember 19. 16:16

Közadakozásból építenék újra az erdélyi Bözödújfalu vízzel elárasztott és három évvel ezelőtt összeomlott katolikus templomát. A Bözödújfaluért Egyesület és Erdőszentgyörgy önkormányzata által elindított adománygyűjtésről az önkormányzat számolt be hétfőn.

40 éves az erdélyi táncházmozgalom - Ünnep Székelyföldön

2017. szeptember 19. 11:44

Szekely tancosok.jpgNegyvenéves az erdélyi táncházmozgalom. A jubileum alkalmából péntektől vasárnapig táncháztalálkozót tartanak Székelyudvarhelyen. A háromnapos rendezvényre több mint száz zenész, adatközlő és több mint ezer táncos érkezik. Az esemény fővédnöke Kallós Zoltán Kossuth Nagydíjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő.

A román rendőrség azonosította a magyarokra támadó oláh csürhét

2017. szeptember 17. 07:38

olah-taplo.jpgA Kolozs megyei rendőrség azonosította és előállította a múlt szombati kolozsvári sportrendezvényen kitört tömegverekedés 15 résztvevőjét. A rendőrség a honlapján szombaton közleményben tudatta, hogy a kolozsvári polgárok sok, a helyzetet tisztázó felvételt és információt bocsátottak a nyomozók rendelkezésére, egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek az oláh futballhuligánok azonosításában.

Tizenkilenc iraki határsértőt tartóztattak fel a magyarországi határátkelő közelében

2017. szeptember 16. 11:43

Tizenkilenc iraki határsértőt tartóztattak fel a kürtösi határrendészek. A bevándorlók előzőleg menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz. Mindannyian illegálisan szerették volna elhagyni az ország területét, tájékoztatott az országos határrendészeti felügyelőség.

Az „elnyomott” székelyföldi románok támadják a közigazgatási törvényt módosító javaslatot

2017. szeptember 16. 09:17

Nyílt levélben fordult a parlamenthez az ún. Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma, illetve több más román civil szervezet, hogy ne hagyják jóvá az RMDSZ közigazgatási törvényt módosító javaslatát, amelynek értelmében 20 százalékról 10 százalékra csökkenne az anyanyelv-használati küszöb.

Fölháborodtak az oláhok, amiért a székelyek nem ünneplik lelkesen Erdély megszállását és elrablását

2017. szeptember 16. 06:32

roman-zaszlo-250.jpgSepsiszentgyörgyön ismét indulatokat gerjesztett a román csapatok 73 éve történt bevonulásának múlt hét végi megünneplése. Kilenc helyi román szervezet közleményben tiltkozott amiatt, hogy a múlt pénteken tartott ünnepség másnapján lekerült az ünnepség alkalmából kitűzött román zászló a polgármesteri hivatal tornyáról. Tehát gyakorlatilag arról van szó, hogy a románok elvárnák a székelyektől, hogy ők is ünnepeljék lelkesen Székelyföld – szovjet fegyverek mögé bújva történt – 1944-es román megszállását.

Beterjesztik az autonómiastatútumot

2017. szeptember 15. 12:57

Még az idén benyújtják a román parlamentbe Székelyföld autonómiastatútumát, erről döntött a Magyar Polgári Párt (MPP) választmánya – közölte Kulcsár-Terza József képviselő. A háromszéki képviselő elmondta, az MPP választmánya arról is döntött, hogy november utolsó napjaiban ismét megszervezik a gyulafehérvári ígéretekre emlékeztető nagygyűlésüket.

Becsengettek... Fanyar iskolakezdés Sepsiszentgyörgyön is

2017. szeptember 15. 07:21

Marosvásárhelyhez hasonlóan Sepsiszentgyörgyön is eltért a tanévkezdés hangulata a tavalyitó

A román magyargyűlölő elvenné a magyaroktól az iskolát

2017. szeptember 14. 15:18

Az egykori II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium marosvásárhelyi épületei 2004-es visszaszolgáltatásának a felülvizsgálatát kezdeményezte Marius Pascan, a Népi Mozgalom Párt (PMP) Maros megyei képviselője, Maros megye volt prefektusa.

Visszaesőnek számítanak a magyarverő kolozsvári futballhuligánok

2017. szeptember 13. 18:53

Notórius magyarellenesnek és bajkeverőnek számítanak azok a román futballdrukkerek, akik az elmúlt hétvégén rátámadtak a CFR 1907 Kolozsvár (eredeti, gyakran ma is használt nevén Kolozsvári Vasutas Sport Club – KVSC) helyi magyar szurkolóira és magyarországi vendégeikre.

Botokkal, láncokkal támadtak az oláh rendbontók a magyar szurkolókra

2017. szeptember 13. 06:02

roman-zaszlo-250.jpgBotokkal, láncokkal, boxerekkel rontottak rá a Kolozsvári U ultrái a Kolozsvári CFR 1907 magyar szurkolóira egy hétvégi sportrendezvényen. A véres jelenetek mintegy húsz kisgyerek szeme előtt zajlottak le – írja a Maszol. A lapnak egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy ilyen iszonyatos etnikai gyűlölettel még soha nem szembesült.

„Minden magyar számít” – az RMDSZ-hez fordul az erdélyi buzilobbi

2017. szeptember 12. 12:42

pride-250.jpgAz LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer) Erdélyben csoport nyílt levélben kéri az RMDSZ-es honatyákat, hogy utasítsák el a család fogalmát „leszűkítő" alkotmánymódosítási kezdeményezést.

Magyarellenes uszítással ünnepelték Avram Iancu halálának évfordulóját

2017. szeptember 12. 05:52

roman-zaszlo-250.jpg„Meglehet, hogy harcba lesznek hívva” – mondta az ünneplőknek Ludovic Orban PNL-elnök Avram Iancu sírjánál azt sugalmazva, hogy fel kell lépni a magyar jogkövetelésekkel szemben.

Naná, hogy nem viríthat a Kossuth-szobor Marosvásárhelyen - Valami bocskoros oláh bunkó nyugodtan jöhetne

2017. szeptember 11. 10:14

Hiába várt két évet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) vezetősége, nem sikerült engedélyt szerezniük, hogy kihelyezzék Kossuth Lajos mellszobrát a felsőoktatási intézmény marosvásárhelyi karának épülete elé.

Revizionizmust sejt Basescu

2017. szeptember 11. 06:21

erdely250.jpgA nagyromán egyesülés jövő évi centenáriumának közeledtével versenyfutásba fogtak magyarellenességben a bukaresti politikusok, akik a marosvásárhelyi katolikus gimnázium ügyét is felhasználják a nacionalista hangulatkeltésre, de még az álhírektől sem riadnak vissza.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ön-Tér-Kép I-II - Jelenczki IstvánÖn-Tér-Kép I-II
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla fia, Csaba királyfi - Lezsák SándorAtilla fia, Csaba királyfi
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A gondolatgyárak - F. William EngdahlA gondolatgyárak
Könyv - Bolti ár: 3 790 Ft
Internetes ár: 3 032 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat