HunHír.info

2018. Ígéret hava 23. nap, Szabolcs napja.

Igazság mackóügyben: „Medveszelfit” akart készíteni a Szent Anna-tónál megharapott nő

2018. május 22. 09:50

Medveszelfit akart készíteni az a csonkaországi nő, akit a múlt héten megharapott a ragadozó a Szent Anna-tónál. A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy senki ne közeledjen a vadállatokhoz - írja a Krónika.

Közösségi házat avattak Erdély egyik legkeletibb településén

2018. május 21. 18:39

A magyar kormány támogatásával felújított és kialakított közösségi házat avattak fel hétfőn a Székelyföld keleti peremén fekvő Gyimesbükkön, a helyi templom szomszédságában

Ezrek zarándokoltak a kontumánci Nagyboldogasszony-kápolnához pünkösdvasárnap

2018. május 21. 15:01

A Boldogasszony-zarándokvonat vasárnap Gyimesbükkbe, a kontumánci Nagyboldogasszony kápolnához szállította a zarándokokat, akik előző nap a csíksomlyói pünkösdi búcsún is részt vettek. - írja a Székelyhon

Mészáros László: Örökségül - Levél utódaimnak

2018. május 20. 07:53

Egy rövidke levélrészlet összetartozásról, nemzeti érzésről, az egy és oszthatatlan magyar nemzetről, a szabadságról, meg a turul-madárról - II. rész

Csíksomlyói búcsú 2018

2018. május 19. 12:39

A helyszínre vezető csíkszeredai Szék utcán szombat reggel tömött sorokban haladtak a zarándokok a csíksomlyói kegytemplom felé, ahonnan aztán a hegynyeregbe kapaszkodtak fel. A hagyomány szerint keresztaljáknak nevezett (kereszt alatt vonuló) csoportok élén tábla jelzi a település nevét, ahonnan a csoport érkezett. Az egyházi zászlók mellett megannyi magyar és székely zászló is tarkította a képet.

Mészáros László: A csíkszentdomokosi vonatfütty

2018. május 19. 09:18

Egy rövidke történet összetartozásról, nemzeti érzésről, az egy és oszthatatlan magyar nemzetről, a szabadságról, meg a turul-madárról...

Kilövik a medvét, amelyik megharapott egy magyar zarándokot Erdélyben

2018. május 19. 05:31

A pünkösdszombati csíksomlyói búcsúra érkezett magyarországi zarándokat támadott meg egy medve a Hargita megyei Szent Anna-tónál – jelentette be pénteken Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke. Végre megérkezett a minisztérium engedélye, így kilőhetik a medvét - közölte.

Kézdiszékről is elindultak a gyalogos zarándokok

2018. május 18. 19:44

Tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi Szentháromság római katolikus templomban megtartott szentmisét követően mintegy hatvanan indultak útnak.

Szász Jenőnek székely zászlós medencéje van

2018. május 18. 18:52

Az uh.ro tette közzé a bizonyító képeket, miszerint nap-holdas és csillagos medencében érezheti felhőtlenül magát Szász Jenő.

Kolozsváron is várták a zarándokvonatot

2018. május 18. 18:03

A zarándokok zászlót lengetve érkeztek Erdély fővárosába. Ott már várták őket a kolozsvári magyarok, akik kalotaszegi táncokkal és pogácsával kedveskedtek a zarándokoknak.

Több mint félezer zarándok indult útnak Székelyudvarhelyről

2018. május 18. 17:52

Megtelt a Kis Szent Teréz-plébániatemplom gyalogos zarándokokkal és szeretteikkel május 18-án, pénteken reggel 6 órakor. A szentmise végén énekelve, zászlók alatt indult el 563 gyalogos zarándok a csíksomlyói búcsúba, igaz, többen már ezelőtt úton voltak. - írja az uh.ro

Medve támadt egy csíksomlyói búcsúra érkezett magyar zarándokra

2018. május 18. 17:19

medve.jpgA pünkösdszombati csíksomlyói búcsúra érkezett magyarországi zarándokot támadott meg egy medve a Hargita megyei Szent Anna-tónál - jelentette be pénteken Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke. Csíkszentmihály település polgármestere, Izsák-Székely Lóránt úgy tudja, a támadást követően a csoport többi tagja vonta magára a medve figyelmét, a nő ennek köszönhetően szabadult ki az állat karmai közül.

Hatalmas szeretettel fogadták Nagyváradon az Össznemzeti Zarándokvonatot a helybéli magyarok

2018. május 18. 13:34

magyar-sziv-250.jpgPontosan érkezett, de nem sokáig állt a nagyváradi állomáson idén az Össznemzeti Zarándokvonat. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt szervezésében idén is nagy tömeg várta a csonkahonból vonattal érkező zarándokokat Szent László városának vasútállomásán.

Újabb zarándokvonatok indultak el a csíksomlyói búcsúba

2018. május 18. 08:12

csiksomlyo2-250.jpgPéntek hajnalban újabb vonatos zarándoklat indult el Budapestről Csíksomlyóra. A Csíksomlyó Expressz – az előző évekhez hasonlóan – Szombathelyről indult, és hajnalban érkezett Budapestre. A Keleti pályaudvaron aztán a Székely Gyors is csatlakozott hozzá. Így egy 16 szerelvényes óriásvonatként ment tovább Erdélybe. Az utazás május 22-éig tart. És a legfontosabb program a csíksomlyói búcsú lesz.

Ötödször rendezik meg Torockón a Duna Napot

2018. május 18. 08:06

torockoszentgyorgy-.jpgKoncertekkel, táncházakkal, népviselet-bemutatóval, filmklubbal, kiállítással, irodalmi performanszokkal, hagyományos erdélyi gasztronómiai, családi és egyéb programokkal várja az érdeklődőket az erdélyi Torockón június 2-án az ötödik Duna Nap. Csillagösvényen címmel a Duna-Ház előtt szabadtéri kiállítás is nyílik, amely az elmúlt 1100 év erdélyi magyar költői, írói - mások mellett Reményik Sándor, Dsida Jenő, Nyirő József, Wass Albert, Kányádi Sándor, Ignácz Rózsa, Apáczai Csere János, Kós Károly és a Torockón született Brassai Sámuel - emlékét idézi fel.

Leretusálták a magyar múltat Kolozsváron a centenárium hevében - egyszerűen senkik vagytok, bocskoros bunkók!

2018. május 17. 13:03

A kolozsvári Városnapokat reklámozó, a város (és vele együtt Erdély) Romániával történő „egyesítését” ünneplő plakáton egy még a magyar időkből származó képeslapot reprodukált a város vezetése, a képeslapon látható épületekről viszont gondosan leretusálták a magyar feliratokat. A Musai-Muszáj csoport történelemhamisításról és diszkriminációról beszél, és feljelentést helyezett kilátásba.

A román külügy és az egyenes gerinc

2018. május 17. 12:45

roman-zaszlo-250.jpgNagy gondban van a román külügy, hisz nem lehet a „hagyományos” politikát folytatni. Eddig ugyanis meglehetősen egyszerű és igen hatékony alapelven működtek: mindig az erősebb pártjára álltak. Most azonban nagy gond van. Az Egyesült Államok Jeruzsálembe költöztetné nagykövetségét, és ezzel elismerné azt Izrael fővárosának, az Unió, élén a „nagy testvér” Franciaországgal, viszont nem.

A történelem előtti felelősséget állította erkölcsi mérceként olvasóinak Dsida Jenő

2018. május 17. 12:20

hazsongardi_250.jpg111 éve, 1907. május 17-én született Szatmárnémetiben Dsida Jenő erdélyi magyar költő, műfordító, újságíró. Pályája gimnazista korában indult, korai költészetére a 19. századvég költői hagyománya és a Nyugat modernsége egyaránt hatott. Már halála után, 1940-ben látott napvilágot a Psalmus Hungaricus című költeménye, amelyben a közösséghez való hűség és a történelem előtti felelősség erkölcsét állítja mércéül az olvasónak.

Tákolmány, az összeomlás szélén

2018. május 16. 15:57

roman-zaszlo-250.jpgAz, hogy Románia mennyire összetákolt állam, válságok idején mutatkozik meg igazán. Sem alkotmánya, sem törvényei nem egyértelműek, így ahelyett, hogy oszlatnák, fokozzák a zűrzavart. A kilencvenes évek elején meghozott félmegoldások most mindegyre visszaütnek. Minden bizonnyal a Ceauşescu-kor visszatérésétől való félelem vezetett a félelnöki köztársaság bevezetéséhez: az aggodalom, hogy ne kerüljön egyetlen ember kezébe túl nagy hatalom.

A Marosvásárhelyért folyó csata után a Romániáért zajló háború következik?

2018. május 16. 05:55

A dáko-mioritikus nackósajtó már a következő román-magyar háborúról fest apokaliptikus képet. És ismét csak: fenyeget.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma
Médiapartnerünk:

Székely Hírmondó
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat