Kiemelt hírek

 • Nem tetszik a Székelyföld felirat a románnak
  A francia emlőkön csüngő Carrefour Romania nem hajlandó árulni a Csíki Csipszet. Tanasă által gerjesztett, a gyártás helyszínének megnevezése körüli cirkusz után máris itt a folytatás.
 • Újra hídblokád: 117 perc a 117 évért
  2002. július 4-én civilek egy csoportja, köztük Budaházy Györggyel, lezárta az Erzsébet hidat, hogy a balliberálisok megkérdőjelezhető körülmények között született választási győzelme után követeljék a szavazatok újraszámlálását. Percre pontosan húsz évvel később Budaházy György szabadságáért, az igazság szolgálatásáért újra blokád alá vették az Erzsébet hidat.
 • Labdarúgás és identitás
  Silvio Piola és dr. Sárosi György kézfogása a Vb. döntő előtt 1938 június 19-én.
 • Wiesenthalék újabb véres kardja: 101 éves náci toronyőrt ítéltek el
  Öt év börtönbüntetésre ítélte kedden a Brandenburg an der Haveli bíróság Josef Schuetz 101 éves volt SS-koncentrációs táborőrt gyilkosságért. Schützöt azzal vádolták, hogy részt vett 3518 ember meggyilkolásában a Berlintől északra található sachsenhauseni koncentrációs táborban 1942-45 között.
 • A román lufi elszáll, de a székely marad
  A Nép Útja (Calea Neamului) nevű nackóromán szervezet vezére, Mihai Tîrnoveanu pár nappal ezelőtt bejelentette: a nemzeti lobogó ünnepnapján (június 26., idén vasárnap) sárkányt óriástrikolórt fognak eregetni Sepsiszentgyörgy kellős közepén. Hogy miért pont ott? Hát mert ott kell ilyen performanszokat csinálni, ahol a legnehezebb románnak lenni a rétor szerint, vagyis Székelyföld szívében.
 • Nagyot hibázott az ukrán elnök. Mi lesz így az EU-s pénzekkel?
  Nem gondolkodott az ukrán elnök tanácsadója, amikor deviánsoknak tartotta a melegeket.