Kiemelt hírek

 • Ukrajnában mindenki ukrán
  Érvénybe lépett Ukrajnában a 2019. április 25-én elfogadott államnyelvi törvény 30. cikkelye. Ez kötelezővé teszi az államnyelv használatát mindennemű szolgáltatói szféra számára, és ebbe bele tartoznak az internetes platformok is.
 • Kitörés 2021: Fénylánc a hősök emlékére
  Idén immár harmadik alkalommal hív a Légió Hungária, hogy ilyen különleges és látványos módon emlékezzenek február 11-én este a Budai Várból utolsó rohamot indító magyar és német katonákra.
 • Találkozás a Mesterrel
  1994. január 15-én hunyt el Cziffra György. zongoraművész Halálának évfordulóján Gundy Sarolta emlékezik a Mesterrel való "Nagy találkozásra".
 • Toroczkai elköltözött
  A közösségi platformokon egyre durvább a cenzúra. Szerencsére itt az új magyar közösségi hálózat, ahol végre van szólásszabadság.
 • Az uniónak nem számítanak a határon túli magyarok
  A Mi Hazánk Mozgalom megdöbbenve értesült arról, hogy az Európai Bizottság nem indít jogalkotási eljárást a Minority Safepack kapcsán. A kezdeményezés célja, amely során 1 123 422 aláírás gyűlt össze, hogy az Európai Unió jogszabályi keretek között ismerje el és garantálja a jogait annak a mintegy 50 milliónyi őshonos európainak, akik valamely nemzeti vagy nyelvi kisebbséghez tartoznak.
 • Hiába gyűlt össze több mint egymillió aláírás, ez EB elutasította a nemzeti kisebbségvédelmet
  Döntésével a Bizottság hátat fordított az őshonos kisebbségeknek, az aláíró polgároknak, a nagy többséggel támogató határozatot elfogadó Európai Parlamentnek, több támogató nemzeti kormánynak és régiónak, értékeltek – fogalmazta meg az EB január 14-ei döntésével kapcsolatban az RMDSZ.