Kiemelt hírek

 • Historikus párhuzamok
  Hogy mit is gondolok a morális mocsárról? Valami nagyon természetelleneset. A legnagyobb bűnök az emberi jogok.
 • Igazság és hazugság
  No, lám: vannak olyan hazai balliberálisok, akik az új amerikai elnök hivatalba lépésével az igazság győzelmét ünneplik a hazugság felett. Eszerint a választásokon nem pusztán az egyik politikai világkép győzedelmeskedett egy meghatározott időre, hanem egyenesen új világkorszak köszöntött be.
 • Sértik a fogyasztók jogait a leszbik
  A fogyasztóvédelemi hatóság szerint sérti a fogyasztók jogait és érdekeit, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület a Meseország mindenkié című mesekönyvben nem tünteti fel: a műben a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták jelennek meg. A döntés miatt bírósághoz fordul az egyesület a Háttér Társasággal karöltve.
 • Az ördög és a részletek
  Egy politikai párt, miután minden létező téren - csalással vagy sem, ez most mindegy - teljes győzelmet aratott, azt pedzegeti, hogy a "rossz embereket" (értsd: a nem rájuk szavazó polgárokat, az ország lakosságának felét) megfelelő átprogramozásban kell részesíteni, sőt, el kell venni tőlük a gyermekeiket, hogy az erre a célra kialakított táborokban neveljék át őket.
 • Leleplezett szabadkőművesség
  Mi is a szabadkőművesség valójában? Csupán egyike a titkos társaságoknak és felforgató mozgalmaknak, vagy egy új világvallás? Aligha járunk messze a valóságtól, ha leszögezzük: igen, új – vagy nagyon is régi? – világvallás, ugyanis van hitrendszere, szertartástana, kultusza, vannak szerpapjai és főpapjai.
 • Nem, nem, soha!
  A grafika az Új Idők lapján jelent meg 1920 januárjának elején. 101 év alatt is szívbe markoló a veszteség, amit a trianoni békediktátum által kényszerültünk megtapasztalni. Nem, nem, soha!