Kiemelt hírek

 • A nőről, különösen esztétikai szempontból… Születésnapi meghökkentés Madách Imrétől
  Háromféle hús kell a boldogságomhoz! Disznóhús az asztalra, öszvérhús utazásra, nőhús az ágyba... Óh, dehogy vagyok olyan bátor, hogy ilyesmit leírjak! E sommás megállapítás egy sinai (kínai) filozófiskola fejétől eredeztethető, s aki számunkra tolmácsolta nem más, mint a nagyszerű Madách Imre.
 • Macron: Zsidók, kifelé!
  A francia elnök nehezen viselte, hogy a jeruzsálemi Óvárosban található Szent Anna templomba, amely a francia kormány tulajdona, bementek az őt kísérő izraeli rendőrök is. Az esetről készült felvételen jól látható, ahogy kiabál a rendőrökkel és kiküldi őket az épületből – számolt be az izraeli sajtó és a nemzetközi hírügynökségek.
 • Megerőszakolt egy szomáliai oltalmazott egy fiatal lányt
  Oltalmazotti státuszban Magyarországon élő 30 éves férfi a megalapozott gyanú szerint bántalmazott, majd megerőszakolt egy lányt Budapesten - közölte honlapján a rendőrség.
 • Mikes Kelemen – a másik
  Mikes Kelemen (1690-1761) nevét mindannyian ismerjük – ő volt II. Rákóczi Ferenc, a Nagyságos Fejedelem íródeákja, ő írta Rodostóból a híres leveleket az ismeretlen P. E. grófnénak. De a történelem a „zágoni”-n kívül ismer még egy másik Mikes Kelement is, ő a gróf zabolai Mikes család sarja – ez a gróf később élt, 1820-1849 között.
 • Historikus párhuzamok
  Krisztus után 220-ban a kínai Han-dinasztia császárai megépítették az első Kínai Nagy Falat, mert a mongolok – gazdasági menekültként- szerettek volna átjutni Kínába, egy magasabb életszínvonal […]
 • Mi erősebb: az ellenség szava, vagy a barát hallgatása?
  Vajon egy vélt sérelem útjába állhat-e a több éves barátságoknak? Irányíthatja-e egy buta sértettség az emberek kapcsolatát? Irányíthatja-e egy harmadik (hivatalos) féltől való félelem a barátságokat?